To proszę bardzo : van der Wiel nie będzie rozgrywał kilku dobrych spotkań pod rząd, gdyż zdarza mu się to bardzo rzadko, Stekelenburg potrafi puścić bramki, które nawet u nas w lidze nie padają (miejmy nadzieję, że nie puści, ale taka opcja istnieje,gdyż już nie raz puszczał "szmaty" w meczach o wysoką stawkę). Dalej, de Jong, Emmanuelson to dobrzy gracze, radzą sobie w lidze holenderskiej, jednak w starciach z Realem, czy też Milanem nie będą mieli nic do powiedzenia, gdyż zawodnicy obu ekip są po prostu lepsi. Nie wiadomo, czy Sulejmani wystąpi od pierwszych minut, jeśli w ogóle, natomiast inni napastnicy nie są na tyle szybcy i doświadczeni, aby wygrywać większość pojedynków z defensorami Milanu, czy też Realu. De Zeeuw sam wypowiadał się, że nie jest w pełni sił, także będzie osłabiony. Jeśli masz zamiar kogoś oceniać, to dowiedz się, czy nie wie więcej od innych. Moja wiedza o tej drużynie może rzeczywiście nie jest nadzwyczajna, jednak śledzę informacje na bieżąco i jestem realistą. Nie skreślam Ajaxu i nawet będę cieszył się, jeśli wyjdą z grupy. Jednak wszyscy liczą przede wszystkim na Suareza, który sam (jak wyżej napisałem) spotkania nie wygra. Ewentualne komentarze radzę odpuścić, bo dopiero po pierwszym meczu dowiemy się, jak naprawdę będzie.Komentarzy typu - Sam Suarez nie wygra meczu - nie będę komentował, bo to piszą raczej osoby, które nie potrafią wymienić nikogo innego poza Suarezem w kadrze Ajaksu.
Takich zdań nawet nie będę komentował, bo aż oczy mnie bolą od nich.De Zeeuw sam wypowiadał się, że nie jest w pełni sił, także będzie osłabiony.
Gdybym był wielkim znawcą tej drużyny, dałbym Ci wielki wykład o niej i o jej piłkarzach, jednak nim nie jestem. A jeśli Cię oczy bolą od takich zdań, to przeczytaj wywiad z piłkarzem sprzed dwóch tygodni (sports), może wzrok Ci się jeszcze poprawi. Tyle z mojej strony, więc nie wymagam odpowiedzi.Rozpisałeś się a tak naprawdę nic nie napisałeś, głupio mądry tekst byle coś napisać. To jest piłka nożna, chyba nie liczysz na to, że Real i Milan powygrywają wszystkie mecze z Ajaksem i Auxerre a między sobą podzielą się np remisem...? I w tej grupie będą jakieś niespodzianki.
Zaczynasz pisać o Sulejmanim, którego niestety na dniach może już u nas nie być a Twoje argumenty są takie, że inni napastnicy nie są wystarczający szybcy. Ale czy tu tylko o szybkość chodzi? Mamy też Mounira, który pokazał, że jest świetnym napastnikiem i coraz lepiej rozumie się z innymi zawodnikami.
Również zaznaczyłem, że opcja awansu jest optymistyczna z mojej strony, lecz szanse na to zawsze są.
Takich zdań nawet nie będę komentował, bo aż oczy mnie bolą od nich.
Nie sam Jeleń ale jeszcze Oliech , Pedretti czy Le Tallec . To że ty znasz tylko Jelenia nie oznacza że w zespole z Francji nie ma już więcej dobrych piłkarzy. Myślę że Auxerre na swoim boisku jest wstanie powalczyć tutaj z każdym.Auxerre-Jeleń sam nic nie działa . Jesli do tego dojdą kontuzje to naprawde cięzko będzie im zawalczyc o cokolwiek.
Real to Real a Milan to Milan , akurat Real to od wielu lat zwykły przeciętniak jeśli chodzi o LM i było to widać nawet w tamtym roku kiedy grali z Milanem czy z Lyonem.Oczywiście jako kibic bardzo optymistyczne podejście, ale wydaję mi się, że dość realne. Real to Real, tutaj 1 punkt byłby naprawdę wielkim sukcesem dla Ajaksu, ale trzeba też pamiętać, że to jest futbol, nie takie rzeczy się dzieją
Polecam poczytać.Real to dla mnie nic , to jest klubik który co roku straszy gwiazdami a na koniec i tak okazuje się że 1/8 to dla nich maks. Osobiście liczyłem na to że Real trafi na Chelsea lub Mancheser i dostaną lekcje gry ale znowu trafili na średni Milan i mają szanse na wygranie grupy.
Chodzi mi tylko o to, że Dwight uważa Real za nic, a to bardzo utytułowany klub.Bez napinki, ale oszczędź wstydu z linkami z Wikipedii :? To tak jakbyś podał jako źródło onet czy wp...
Poza tym jak można napisać, że polityka klubowa się zmieniła dzięki nowemu trenerowi, który jest dopiero miesiąc czy dwa w klubie...? Tylko dla tego, że nie wydał 90 mln na jakiegoś świetnego grajka? Takie rzeczy można będzie napisać po 2 czy 3 latach, wtedy można stwierdzić czy polityka klubowa się zmieniła czy nie.
Nie chodzi o to, że marny, bo żaden klub napchany takimi gwiazdami nie jest marny, tym bardziej z tak świetnym trenerem. Real może być bardzo groźny w tym sezonie, ale to już pokaże czas. Chodzi bardziej o to, że Real jest już od lat 'zepsuty'. 'Królewscy' to nieźle zarabiająca firma, a dobro futbolu spadło trochę na drugi tor. Ta drużyna zmarnowała już tyle świetnych grajków swoim trzaskaniem kasy i niepotrzebnymi zakupami, że to aż się w bani nie mieści.Chodzi mi tylko o to, że Dwight uważa Real za nic, a to bardzo utytułowany klub.
A to, że podałem link z wiki, to nie ma tu nic do rzeczy.
Ok, koniec off topu. "Piszta co chceta", ale nikt mi nie wmówi, że Real to marny klubik
Tak , tak jeszcze mi powiedz że Real jest lepszy od Barcy bo wygrali kiedyś 11:1 i to głównie dzieki temu że ich kibicem był Franco ????Chodzi mi tylko o to, że Dwight uważa Real za nic, a to bardzo utytułowany klub.
Myślisz że nie znam historii Realu? sorry ale nie od dziś oglądam piłke i doskonale pamiętam jak wymiatali i wygrywali wszystko co się da chociażby za czasów Figo , Zidane czy trochę wcześniej Redondo albo Morientesa. Ale to wszystko historia i nie rozumiem po co przytaczać tutaj przykłady z tak odległych czasów , liczy się tu i teraz a tu i teraz Real to marny klub który nie może przejść 1/8 od 6 lat i upadł już tak bardzo że nawet nie jest losowany z pierwszego koszyka w LM.
Stawianie ich w jednym rzędzie z Lyonem to też głupota?A stawianie w jednym rzędzie Realu z Auxerre czy Ajaxem to głupota.
o kolego przydała by ci się lekcje futbolu . I to takiego pożądnego 2h dziennie oglądania najlepszych drużyn naszego globu.Real nie gra nic od lat, tak samo jak Milan i Ajax
Moze i kazda seria ma swoj koniec, ale to ze przyszedl Mourinho nie jest tak do konca gwarancja sukcesow. Do realu jaki trener nie przyszedl w ostatnich latach to nie mial szansy czegos osiagnac bo nie dali im szansy. Nawet kiedy byl Capello to po zdobyciu mistrzostwa Hiszpanii zostal zwolniony bo jego druzyna nie grala atrakcyjnie.... czy to nie jest glupota???Pamiętajcie że każda seria ma swój koniec , Real kiedys musi sie obudzic i znow zaczac grac na najwyzszym poziomie , maja swietnego trenera , znakomitych pilkarzy , jednym swowem teraz musi nastapic przelom i mysle ze jak pokonaja niechlubna 1/8 to wtedy maja duze szanse na koncowy sukces . Grupa bardzo ciekawa , Real buduje sie wiec pogromow nie bedzie . Mysle ze walka o awans bedzie do ostatniej kolejki Real i Milan stawiam na doswiadczenie tych druzyn w europejskich pucharach i lawka trenerka rowniez na ich korzysc przemawia .