Stawiam że nie jesteś jednym z Socios, chyba że się mylę.
Mylisz się i to bardzo grubo.
tyle że z czasów jak grał w niej jeszcze Ronaldinho, pamiętasz te czasy czy twoje zamiłowania to 3 lata wstecz i już śmiesz się nazywać wielkim kibicem jak i znawcą i nie przyjmujesz jakiejkolwiek opinii o ukochanym klubie, jeśli nie jest zgodna z twoją?
Pamiętam czasy Kluiverta , Savioli , Overmarsa , Rivaldo czy nawet Ronaldo kiedy grał w Barcy więc nie wyjeżdżaj tutaj z Ronaldinho bo to są akurat nie zbyt odległe czasy.
Kibicuje Barcelonie odkąd pamiętam , byłem wiele razy na Camp Nou (koszty podróży niestety wykluczają wyjazdy raz na tydzień ale staram sie chociaż raz na 4-5 miesięcy pojechać do Barcelony czy na jakiś mecz wyjazdowy Barcy)
Co do pozycji Messiego na mundialu to juz na prawde przechodzisz sam siebie??
Jaki mundial ogladales?? Moze inny jakis??
Heh , idź już spać .
Maradona grał takim systemem :
-----------------------Higuain ------------Tevez -------------------------
-----------Di Maria ------------Messi-----------------------Maxi--------
-----------------------------Mascherano------------------------
jeśli się myle (co jest oczywiście nie możliwe) to mnie popraw . Messi nie grał na MŚ na ataku i bardzo , bardzo często inicjował akcje ze środka pola , więc pełnił role rozgrywającego , szczególnie po tym jak Veron po pierwszym meczu już tylko siadał na ławce.
W Barcelonie rola Messiego jest zupełnie inna , rozgrywa Xavi a Messi to snajper który gra praktycznie tylko z przodu .
Pamiętasz ćwierćfinał z Niemcami i bezradność Messiego? Ja pamiętam jego wyraz twarzy jak przyjmowali cztery bomby
Jaką bezradność? akurat w tamtym meczu Messi prezentował się dobrze ale chyba nie oczekujesz że przeszedł by całą świetnie poukładaną reprezentacje Niemiec i strzelił gola? , czy to wina Messiego że
Argentyna nie miała trenera i nie potrafił ustawić drużyny? że miała dziurawą obrone? . Messi starał się , jechał nieraz po 2-3 ale na tym się kończyło , za chwile go podwajali i koniec , niestety futbol to gra zespołowa a
Argentyna nie miała zespołu tylko zlepek gwiazd z dziurawą obroną.
Warto jeszcze przytoczyć wczorajszy mecz gdzie Leo znowu strzelił bramke i popisał się kilka świetnymi podaniami a Villia tylko partolił sytuacje "sam na sam" .
Zgadzam się że David to świetny piłkarz ale nie ma on nawet w połowie takich możliwości i umiejętności jak Messi i mówie to jako kibic Barcelony więc nie mam powodu aby wywyższać jednego piłkarza z tego teamu a drugiego nie . Też chciałbym aby Villa grał tak jak Messi ale obawiam się że nigdy tak grał nie będzie i potwierdzają to ciągle kolejne mecze.
Co do kontuzji Leo to boje się o gre Barcelony bez tego piłkarza , jednak wiadomo już że kontuzja nie jest tak poważna jak wcześniej przypuszczano i przerwa Leo potrwa tylko ok. dwa tygodnie