buleczka
Forum VIP
Kontuzjowany jest Chamberlain i jego na pewno nie zobaczymy z Włochami. Powinien być gotowy na Urugwaj. Drobnego urazu nabawił się Welbeck. Gdyby był zdrowy, to raczej na pewno znalazłby się w składzie na Włochy, a tak jego występ stoi pod znakiem zapytania. Kurs na to, że zagra wynosi 2,20. Pewniakami do składu (o ile nie przydarzy się komuś kontuzja) są Hart (bramka), Johnson, Jagielka, Cahill i Baines (obrona), Gerrard (pomoc, kapitan) oraz Rooney i Sturridge (atak). Obok Gerrarda powinien zagrać Henderson i on również jest raczej pewniakiem do składu. Obaj zagrali świetny sezon w Liverpoolu, rozumieją się znakomicie i to na nich stawiał w meczach towarzyskich Hodgson. Na prawej stronie zagra Lallana, który także ma udany sezon za sobą i także był tym, na którego stawiał Hodgson w meczach towarzyskich. Pozostaje jedna pozycja, czyli lewa pomoc, na której grał Welbeck, ale jego występ stoi pod znakiem zapytania. Wilshere to raczej wariant defensywny i on jest zmiennikiem defensywnych pomocników, czyli ewentualnie mógłby zagrać za Gerrarda lub Hendersona. Nie ma tu znaczenia fakt, że dostał 7 na koszulkę. Do zastąpienia Welbecka typowani są dwaj gracze: Sterling i Barkley. Kurs na to, że zagra Sterling wynosi 1,61, a Barkley aż 7,00. W meczach towarzyskich więcej czasu zagrał Barkley. Sterling z Peru zagrał 24 minuty (z ławki), z Ekwadorem 15 minuty (z ławki) po czym dostał czerwoną kartkę i nie mógł zagrać z Hondurasem. Łącznie więc zagrał 39 minut. Barkley zagrał z Peru 8 minut (z ławki), z Ekwadorem 84 minuty (od początku, asysta przy bramce), z Hondurasem 45 minut (z ławki). Ogólnie moje wrażenie jest takie, że Barkley prezentował się całkiem dobrze i po jego akcjach działo się pod bramką przeciwnika. Sterling nie miał za bardzo szans na to, że by pokazać co potrafi. Dużo wskazuje na to, że to jednak Sterling zagra z Włochami, podobno tak wynika z treningowych gierek. Hodgson chwali Sterlinga i podkreśla, że bardzo dobrze spisuje się na treningach. Sterlinga widzą też w składzie eksperci ze SkySports.Ciekawa opcja z tymi zawodnikami ale ja osobiście poszukałem i znalazłem coś lepszego:
Zawodnik rozpocznie mecz - Jack Wilshere TAK2.75
Sorry ale granie na Lallane czy Hendersona po ok 1.40 to śmiech na sali. Jack moim zdaniem będzie w pierwszym składzie na Włochy. Nie na marne dostał 7
Kurs na Barkley'a jest bardzo kuszący i warto to rozważyć. Do meczu zostało jeszcze trochę czasu i pewnie pojawi się jeszcze parę newsów z angielskiego obozu. Gdyby jednak Welbeck wyleczył kontuzję to trzeba polować i zdążyć przed spadkiem kursów. Wszystkie kursy pochodzą z William.Hill, ale nie wiem czy ten zakład będzie dostępny w najbliższych dniach, bo jest wystawiony do dziś do 23.00. W Bet365 były takie zakłady, ale już zdjęli.