Portugalia - Hiszpania
Obie drużyny zdobędą bramkę @ 2.04 Fortuna
Portugalia z Hiszpanią, wiele osób interesuje ten mecz, w końcu dwie wielkie drużyny, albo inaczej, dwie drużyny z kilkoma fajnymi nazwiskami, bo i
Portugalia mnie zbytnio nie przekonuje i
Hiszpania, to nie jest ten sam zespół co kiedyś. Portugalczycy mają Ronaldo, który potrafi sam namieszać jak jest w formie, zależy mu na biciu wszelkich rekordów, na mistrzostwach świata będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony, ponieważ na następnych może już nie wystąpić, a nawet jeśli, to nie będzie już odgrywał za dużej roli w zespole. Na tle Hiszpanii na pewno będzie chciał się zaprezentować z jak najlepszej strony, w końcu już od kilku lat tam gra i w przeciwnej drużynie spotka wielu kolegów z boiska. Przypominają mi się też męczarnie Portugalii na poprzednim Euro, jednak myślę, że tu powinni coś ustrzelić.
Hiszpania to już nie ta sama drużyna co kiedyś, kiedy jechali wszystkich jak leci, na dodatek stracili swojego trenera, co może nie sprzyjać ich koncentracji, w końcu mecz już jest tuż tuż, a takie zmiany nigdy dobrze nie wpływają na drużynę. W Hiszpanii zawsze brakowało mi klasowego napastnika, teraz też go zbytnio nie mają, ale mają wielu innych zawodników, którzy potrafią zrobić różnice. Ja w tym meczu również skłaniałbym się jednak ku remisowi, do niedawna rozum bardziej podpowiadał tu Hiszpanię, teraz jednak remis, ale sądzę, że będzie to remis bramkowy, a jeśli nie, uważam, że obie drużyny zakończą mecz z bramką na koncie.