Dlaczego jako argument uzywasz to ze jakis zespol slabo zagral w ligowych spotkaniach na poczatku sezonu??Nie wiem dlaczego Lyon uważacie tutaj za faworyta do wygrania grupy ale po tym co oni grają w pierwszych kolejka ligi to mogą miec tutaj ogromne problemy z pokonaniem Benfici czy Schalke.
Tutaj Hapoel raczej oczywiście jest skazywany na porażkę i nie sądzę aby mieli tutaj coś więcej do powiedzenia niż jakieś urwanie paru punkcików faworytom na swoim terenie. Co do reszty stawki to trudno jest tutaj wskazać jednoznacznie faworytów do awansu ale Schalke wydaje się być tutaj najsilniejsze , sprowadzili Raula do tego grają bardzo dobry , poukładany futbol . Co do Lyonu i Benfici to ta druga ekipa wydaje się być tutaj kandydatem do trzeciego miejsca , szczególnie po tym jak słabiutko zaczeli lige i jak fatalną dysponują obroną , to prawda że mają silną ofensywę na czele z Cardozo i Saviolą ale z dobrze poukładaną drużyną Schalke i z OL nie daje im zbyt wielu szans.
No dobra , ale tak to sobie możesz wszytko tłumaczyć , że może wystarczyć jeden mecz i bla bla bla. Szanse ocenia się chyba na podstawie ostatnich występów danej drużyny , wiadomo że do LM jeszcze dużo czasu ale jeśli chce się typować układ grupy to typuje się go na podstawie ostatnich rezultatów danego teamu , a to czy te rezultaty się poprawią czy nie to tego już nie wiadomo.Czasem wystarczy jeden dobry mecz ktory moze zmienic oblicze druzyny, podniesc morale, poprawic atmosfere w szatni itd. Wiec dziwie sie ze w swojej analizie opierasz sie na kilku pierwszych meczach sezonu.
Dobra, ale rywalizacja w tej grupie zaczyna sie dopiero za ponad dwa tygodnie, a przez ten czas troche sie moze zmienic. A co do typowania to typuj jak chcesz, kazdy ma swoje metody, zobaczymy jak to sie skonczy bo to jest na prawde ciekawa grupa.No dobra , ale tak to sobie możesz wszytko tłumaczyć , że może wystarczyć jeden mecz i bla bla bla. Szanse ocenia się chyba na podstawie ostatnich występów danej drużyny , wiadomo że do LM jeszcze dużo czasu ale jeśli chce się typować układ grupy to typuje się go na podstawie ostatnich rezultatów danego teamu , a to czy te rezultaty się poprawią czy nie to tego już nie wiadomo.
No ale trzeba też wziąć poprawkę że Schalke ma kryzys w tamtym sezonie jak dobrze pamiętam na początku Bayern też tak miał a potem się znalazł w finale, władzę Schalke to poważni ludzie i zdają sobie sprawę z potencjału i myślę że poczynią kroki żeby go wykorzystać, jak dla mnie to Niemcy wyjdą z grupy bo do rozstrzygnięć w grupach jeszcze daleko, a poza tym w ubiegłym sezonie Hertha grała fatalnie, a w LE była inną drużyna, najlepiej odczekać pierwszą kolejkę z typowaniem Schalke, może może być tak że rolę się odwrócąniestety, patrząc na obecną dyspozycję i Schalke (grają beznadziejnie) i Benfici (troszkę lepiej ale też szału nie ma) i biorąc pod uwagę doświadczenie tych drużyn w LM, jak dla mnie Lyon nie będzie miał większego problemu z wyjściem z 1 miejsca. Tak wiem, Lyon też narazie nie zachwyca jednak ta drużyna ostatnimi laty bardziej motywowała się na LM, dodatkowo w końcu do gry wrócił Lisandro Lopez. Osobiście typuję tak:
1.Benfica/Lyon
2.Lyon/Benfica
3.Schalke
4.Hapoel
Zgadzam się z kolegą. Hapoel to zespół nie obliczalny, ale jeśli wyjdzie im mecz to są w stanie ugrać 3 punkty w Lizbonie. Benfica to już nie jest taki sam zespół jak w zeszłym sezonie, w obronie popełniają błędy, w ataku bez pomysłu i na pewno gra pod presją im nie pomoże. Ciekawie wygląda Hapoel strzeli @1,83 i +1,+1,5 @1,875, bo nawet jeśli przegrają to nie sądzę, że więcej niż 1 bramką.Tak wszyscy przekreślacie Izraelitów a wg. mnie oni są drużyna która jest w stanie namieszać w tej grupie. Ze wszystkich najlepszych lig Europy to Benfica Lyon i Schalke zaczeły najgorzej sezon i to te zespoły głupio tracą bramki i co gorsza punkty. W pierwszym meczu Benfica - Hapoel na pewno coś ciekawego i opłacalnego znajdę, np. Hapoel strzeli gola, kursy około 1,9 lub nawet x2 albo DNB bo pewnie przyjadą bronić wyniku, chociaż patrząc na eliminacje to do Salzburga przyjechali wygrać a nie się bronić ????
Na Lyon czysta jedynke to bym nie postawil...Dzisiaj postawiłbym singielka na Lyon. Schalke gra słabiutko, ich wyniki w Bundeslidze to nie przypadek. Oglądałem ich wszystkie mecze i wygląda to strasznie. Głupie błędy w obronie, brak pomysłu na atak. Raul (mój ulubiony piłkarz), kompletnie zagubiony niestety. Jedynie der Hunter się wyróżnia. Myślę, że jednak Hajto może mieć rację, że słynący z morderczego przygotowania przedsezonowego Felix tym razem trochę przesadził. W trakcie sezonu powinno to zaprocentować, ale na razie Schalke gra się ciężko. Huntelaar się tam wyróżnia, ale to jedyne powazne wzmocnienie. Jak dla mnie skład Schalke jest gorszy niż w tamtym sezonie. Raul zagubiony, Jurado nie ma jeszcze zaufania trenera. O formie i dyspozycji Lyonu moge niestety tylko wnioskować ze statystyk, bo nie śledze ligii francuskiej, ale raczej nei grają gorzej niż niemieckie średniaki, które teraz ogrywają Schalke. Kurs ok 1,95 wydaje się dobry do gry.