>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grupa B: Olympique Lyon, Benfica Lizbona, Schalke Gelsenkirchen, Hapoel Tel-Aviv

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Grupa B
-Olympique Lyon

-Benfica Lizbona

-Schalke Gelsenkirchen

-Hapoel Tel-Aviv

Zapraszam do dyskusji oraz komentarzy na temat grupy B.
A o to kursy na pierwszą kolejkę owej grupy u bukmachera Bwin:​

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Bardzo wyrownana grupa szczególnie jezeli chodzi o pierwsze 3 zespoly. Niewatpliwym outsiderem jest Hapoel Tel-Aviv z reszta debiutant w Champions League. Moim zdaniem z pierwszego miejsca wyjdzie Lyon, ktory zawsze gral dobrze i nie schodzil ponizej swojego poziomu. Do tego sprowadzenie Gourcuffa na pewno wzmocni jeszcze ta ekipe. Walka o 2 miejsce bedzie zacieta, jednak uwazam ze gora z tej rywalizacji wyjdzie Schalke. Druzyna Felixa Magatha znacznie wzmocnila sie w tym okienku, dokonujac glosnego transferu Raula. Na 3 pozycji widze Benfice ktora tak na prawde jest duzyna przecietna w Europie. Lata swietnosci narazie przeminely, a Benfica stracila na wartosci.
Ostatnia druzyna jak juz wspomnialem bedzie moim zdanie ekipa z Tel-Avivu.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Nie zgodzę się z tym, że Schalke wyjdzie z grupy z drugiego miejsca, a Lyon wyjdzie z pierwszego. Wyrównana grupa i praktycznie każdy może wyjść z grupy. Benficy bym nie przekreślał ponieważ grają bardzo fajny futbol, atak Cardozo, Saviola groźni będą dla każdego. Na pewno odejście Ramireza do Chelsea to spora strata, ale reszta kadry wygląda lepiej od Schalke moim zdaniem. Wyjazd do Izraela na pewno będzie trudny dla każdego kto tam zawita, więc wszystko może się zdarzyć. Gdybym miał stawiać już teraz zdecydował bym się na Lyon, Benifce potem Schalke i Hapoel

S 381

szczurek

Użytkownik
Lyon zaliczył słaby start w Ligue 1, jednak dysponuje naprawdę mocną drużyną, z długą ławką rezerwowych. Teraz dodatkowo wzmocnił się Gourcuffem. Powinien zająć pierwsze miejsce. Na drugim miejscu typuje Benficę. Drużyna mocno się osłabiła, tracąc Ramiresa i Di Marię, ale ich siłą może być obrona. Jimenez w bramce, Coentrao i David Luiz na bokach, w środku Luisao, wspomagany przez defensywnego pomocnika Javiego Garcię. Za atak odpowiedzialni będą Pablo Aimar, Oscar Cardozo i Javier Saviola. Na Schalke z przetrzebioną defensywą (odejście Westermanna i Rafinhi, a także najlepszego strzelca Kuranyiego) powinno wystarczyć. Hapoel u siebie może zdobyć jakiś punkt, na wyjazdach daje im trzy porażki.
1.Lyon
2.Benfica
3.Schalke
4.Hapoel

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
1.Lyon
2.Benfica
3.Schalke
4.Hapoel

Lyon jest co roku czarnym Koniem i co roku nas zaskakuje,w tamtym sezonie doszli co 1/2 finału gdzie zostali zdeklasowani przez Bayern,nie sądze by ,ich w tym sezonie było jeszcze na podobny wyczyn stać góra 1/4.
Benfica-heh,odszedł Di Maria to był praktycznie mózg zespołu z Lizbony ,mają takie same szanse jak Schalke i Lyon ale trudno będzie cos wywnioskować jak na razie ,przegrali o ile pamiętam ostatnio w lidze 1:2 u siebie,co pokażą /? pożyjemy zobaczymy.

M 0

maleczks

Użytkownik

1. Olympique Lyon
2. Schalke 04 Gelsenkirchen
3. Benfica Lizbona
4. Hapoel Tel Awiw

Francuzi, jak co roku pokażą się z dobrej strony i zdecydowanie stawiam ich na pierwszej pozycji w owej grupie. Po awansowaniu (zależnie od losowania) mogą zajść daleko, chociaż w poprzedniej edycji &quot;płakali&quot; przed spotkaniem z Królewskimi, a jak się skończyło hehe ;)
Subiektywnie. Mam nadzieję, że Schalke wyjdzie z tej grupy i kilku firmom da popalić ???? Ostatni raz w LM grali w sezonie 07/08 i udało im się wyjść z dość trudnej grupy, niestety odpadli z samą Barceloną. Teraz wracają wzmocnieni i wyjdą z 2 miejsca ???? .
Benica Lizbona... co się dzieje z tą drużyną? Najpierw porażka z Academicą Coimbrą, później &quot;dwójka&quot; od Nacionalu i Benfica bez punktu dalej w lidze... no, ale LM rządzi się swoimi prawami ???? Jednak to myślę, że 3 miejsce w grupie to max.
Hapoel Tel Awiw - ja mam tylko nadzieję, że nie podzielą losu Maccabi i jakiegoś gola strzelą ????

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Nie wiem dlaczego Lyon uważacie tutaj za faworyta do wygrania grupy ale po tym co oni grają w pierwszych kolejka ligi to mogą miec tutaj ogromne problemy z pokonaniem Benfici czy Schalke.
Tutaj Hapoel raczej oczywiście jest skazywany na porażkę i nie sądzę aby mieli tutaj coś więcej do powiedzenia niż jakieś urwanie paru punkcików faworytom na swoim terenie. Co do reszty stawki to trudno jest tutaj wskazać jednoznacznie faworytów do awansu ale Schalke wydaje się być tutaj najsilniejsze , sprowadzili Raula do tego grają bardzo dobry , poukładany futbol . Co do Lyonu i Benfici to ta druga ekipa wydaje się być tutaj kandydatem do trzeciego miejsca , szczególnie po tym jak słabiutko zaczeli lige i jak fatalną dysponują obroną , to prawda że mają silną ofensywę na czele z Cardozo i Saviolą ale z dobrze poukładaną drużyną Schalke i z OL nie daje im zbyt wielu szans.

Myśle że to wszystko powinny wyglądać tak:

1.Schalke
2.Lyon
3.Benfica
4.Hapoel

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Nie wiem dlaczego Lyon uważacie tutaj za faworyta do wygrania grupy ale po tym co oni grają w pierwszych kolejka ligi to mogą miec tutaj ogromne problemy z pokonaniem Benfici czy Schalke.
Tutaj Hapoel raczej oczywiście jest skazywany na porażkę i nie sądzę aby mieli tutaj coś więcej do powiedzenia niż jakieś urwanie paru punkcików faworytom na swoim terenie. Co do reszty stawki to trudno jest tutaj wskazać jednoznacznie faworytów do awansu ale Schalke wydaje się być tutaj najsilniejsze , sprowadzili Raula do tego grają bardzo dobry , poukładany futbol . Co do Lyonu i Benfici to ta druga ekipa wydaje się być tutaj kandydatem do trzeciego miejsca , szczególnie po tym jak słabiutko zaczeli lige i jak fatalną dysponują obroną , to prawda że mają silną ofensywę na czele z Cardozo i Saviolą ale z dobrze poukładaną drużyną Schalke i z OL nie daje im zbyt wielu szans.
Dlaczego jako argument uzywasz to ze jakis zespol slabo zagral w ligowych spotkaniach na poczatku sezonu??
Przeciez to wszystko sie dopiero zaczyna i tak na prawde nie wazne jak sie zaczyna wazne jak sie konczy. Takich przykladow mozna mnozyc wiele np. w zeszlym sezonie Bayern Monachium tez na poczatku sezonu byl skazywany na zmarnowany sezon. Mieli przeciez juz w fazie grupowej odpasc z Champions League, a stalo sie jakos inaczej. Czasem wystarczy jeden dobry mecz ktory moze zmienic oblicze druzyny, podniesc morale, poprawic atmosfere w szatni itd. Wiec dziwie sie ze w swojej analizie opierasz sie na kilku pierwszych meczach sezonu.

sakrebleble 0

sakrebleble

Użytkownik
lyon to juz nie jest to co kiedys ze jak grali w LM to wychodzili z grupy bez problemu, prali królewskich i dominowali ligue 1. tamtego lyonu juz nie ma, a olimpique dalej jest stawiane w roli faworytow. moim zdaniem niesłusznie. trzecie miejsce dla lyonu. pierwsze schalke. przyszedl raul, jest farfan, zle zaczeli lige ale schalke dobrze prezentuje sie wlasnie w pucharach. dalej Hapoel, najlepszy klub Izraela w ciagu ostatnich kilkunastu lat, jak mowia, &quot;duma i tradycja Izraela&quot;. rok temu u siebie ogrywali takie zespoly jak Hamburg, Celtic, Rapid(5:1). na wyjazdach tez dobrze sobie radza (statystyki). moim zdaniem beda czarnym koniem tej grupy. benfika, jak gdzies kolega na tym forum napisal &quot;spija smietanke z poprzedniego sezonu&quot;, i beda chcieli grac to co wtedy i zdominowac lige bo ciazy na nich presja, a juz dwa mecze przegrali, raczej skupia sie na liga sagres.

1. Schalke
2. Hapoel
3. Lyon
4. Benfica

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Czasem wystarczy jeden dobry mecz ktory moze zmienic oblicze druzyny, podniesc morale, poprawic atmosfere w szatni itd. Wiec dziwie sie ze w swojej analizie opierasz sie na kilku pierwszych meczach sezonu.
No dobra , ale tak to sobie możesz wszytko tłumaczyć , że może wystarczyć jeden mecz i bla bla bla. Szanse ocenia się chyba na podstawie ostatnich występów danej drużyny , wiadomo że do LM jeszcze dużo czasu ale jeśli chce się typować układ grupy to typuje się go na podstawie ostatnich rezultatów danego teamu , a to czy te rezultaty się poprawią czy nie to tego już nie wiadomo.

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
No dobra , ale tak to sobie możesz wszytko tłumaczyć , że może wystarczyć jeden mecz i bla bla bla. Szanse ocenia się chyba na podstawie ostatnich występów danej drużyny , wiadomo że do LM jeszcze dużo czasu ale jeśli chce się typować układ grupy to typuje się go na podstawie ostatnich rezultatów danego teamu , a to czy te rezultaty się poprawią czy nie to tego już nie wiadomo.
Dobra, ale rywalizacja w tej grupie zaczyna sie dopiero za ponad dwa tygodnie, a przez ten czas troche sie moze zmienic. A co do typowania to typuj jak chcesz, kazdy ma swoje metody, zobaczymy jak to sie skonczy bo to jest na prawde ciekawa grupa.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
1.Schalke
2.Benfica
3.Lyon
4.Hapoel

Trochę mi szkoda Francuzów, bo przecież ktoś musi wyrzucić Real z Ligi Mistrzów... no ale znajdą się inni :cool:
Według mnie Olympique nie powtórzy zeszłorocznego sukcesu i dalszą &quot;przygodę&quot; będzie kontynuować w Lidze Europejskiej.
Schalke wzmocnione, Schalke prezentujące dobry, taktycznie ułożony futbol będzie moim faworytem w tej grupie. 7 punktów na Arena auf Schalke praktycznie zapewni im awans.
Kto za nimi? To będzie największa batalia w grupie. Spotkania we Francji i Portugalii mogą być bardzo ciekawe dla kibiców.
Ostatecznie myślę (i mam nadzieję), że zatriumfuje ekipa z Cardozą w składzie.

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
niestety, patrząc na obecną dyspozycję i Schalke (grają beznadziejnie) i Benfici (troszkę lepiej ale też szału nie ma) i biorąc pod uwagę doświadczenie tych drużyn w LM, jak dla mnie Lyon nie będzie miał większego problemu z wyjściem z 1 miejsca. Tak wiem, Lyon też narazie nie zachwyca jednak ta drużyna ostatnimi laty bardziej motywowała się na LM, dodatkowo w końcu do gry wrócił Lisandro Lopez. Osobiście typuję tak:
1.Benfica/Lyon
2.Lyon/Benfica
3.Schalke
4.Hapoel

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
niestety, patrząc na obecną dyspozycję i Schalke (grają beznadziejnie) i Benfici (troszkę lepiej ale też szału nie ma) i biorąc pod uwagę doświadczenie tych drużyn w LM, jak dla mnie Lyon nie będzie miał większego problemu z wyjściem z 1 miejsca. Tak wiem, Lyon też narazie nie zachwyca jednak ta drużyna ostatnimi laty bardziej motywowała się na LM, dodatkowo w końcu do gry wrócił Lisandro Lopez. Osobiście typuję tak:
1.Benfica/Lyon
2.Lyon/Benfica
3.Schalke
4.Hapoel
No ale trzeba też wziąć poprawkę że Schalke ma kryzys w tamtym sezonie jak dobrze pamiętam na początku Bayern też tak miał a potem się znalazł w finale, władzę Schalke to poważni ludzie i zdają sobie sprawę z potencjału i myślę że poczynią kroki żeby go wykorzystać, jak dla mnie to Niemcy wyjdą z grupy bo do rozstrzygnięć w grupach jeszcze daleko, a poza tym w ubiegłym sezonie Hertha grała fatalnie, a w LE była inną drużyna, najlepiej odczekać pierwszą kolejkę z typowaniem Schalke, może może być tak że rolę się odwrócą

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Moim zdaniem jest to chyba najrówniejsza grupa i każdy z 4 drużyn ma jednakowe szanse na awans. Co do Schalke , Lyonu i Benfiki. Wszystkie te drużyny to jeden wielki znak zapytania. Ich forma jest na razie nie przewidywalna. Co tylko potwierdzają wyniki ligowe. W tej grupie będzie można ładnie zarobić bo kursy w każdym meczu zapewne będą od 2 w górę. I kolejka na razie oferuje słabe kursy ale to raczej dlatego , że Lyon to Lyon , czyli etatowy uczestnik LM i Schalke które gra w niej od święta. Ale po I kolejce kursy powinny się po wyrównywać.

remo91 57

remo91

Użytkownik
Tak wszyscy przekreślacie Izraelitów a wg. mnie oni są drużyna która jest w stanie namieszać w tej grupie. Ze wszystkich najlepszych lig Europy to Benfica Lyon i Schalke zaczeły najgorzej sezon i to te zespoły głupio tracą bramki i co gorsza punkty. W pierwszym meczu Benfica - Hapoel na pewno coś ciekawego i opłacalnego znajdę, np. Hapoel strzeli gola, kursy około 1,9 lub nawet x2 albo DNB bo pewnie przyjadą bronić wyniku, chociaż patrząc na eliminacje to do Salzburga przyjechali wygrać a nie się bronić ????

il_capitano 4

il_capitano

Użytkownik
Tak wszyscy przekreślacie Izraelitów a wg. mnie oni są drużyna która jest w stanie namieszać w tej grupie. Ze wszystkich najlepszych lig Europy to Benfica Lyon i Schalke zaczeły najgorzej sezon i to te zespoły głupio tracą bramki i co gorsza punkty. W pierwszym meczu Benfica - Hapoel na pewno coś ciekawego i opłacalnego znajdę, np. Hapoel strzeli gola, kursy około 1,9 lub nawet x2 albo DNB bo pewnie przyjadą bronić wyniku, chociaż patrząc na eliminacje to do Salzburga przyjechali wygrać a nie się bronić ????
Zgadzam się z kolegą. Hapoel to zespół nie obliczalny, ale jeśli wyjdzie im mecz to są w stanie ugrać 3 punkty w Lizbonie. Benfica to już nie jest taki sam zespół jak w zeszłym sezonie, w obronie popełniają błędy, w ataku bez pomysłu i na pewno gra pod presją im nie pomoże. Ciekawie wygląda Hapoel strzeli @1,83 i +1,+1,5 @1,875, bo nawet jeśli przegrają to nie sądzę, że więcej niż 1 bramką.
TYP: Hapoel strzeli @1,83 3/10, Hapoel +1,+1,5 @1,875 5/10

rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Dzisiaj postawiłbym singielka na Lyon. Schalke gra słabiutko, ich wyniki w Bundeslidze to nie przypadek. Oglądałem ich wszystkie mecze i wygląda to strasznie. Głupie błędy w obronie, brak pomysłu na atak. Raul (mój ulubiony piłkarz), kompletnie zagubiony niestety. Jedynie der Hunter się wyróżnia. Myślę, że jednak Hajto może mieć rację, że słynący z morderczego przygotowania przedsezonowego Felix tym razem trochę przesadził. W trakcie sezonu powinno to zaprocentować, ale na razie Schalke gra się ciężko. Huntelaar się tam wyróżnia, ale to jedyne powazne wzmocnienie. Jak dla mnie skład Schalke jest gorszy niż w tamtym sezonie. Raul zagubiony, Jurado nie ma jeszcze zaufania trenera. O formie i dyspozycji Lyonu moge niestety tylko wnioskować ze statystyk, bo nie śledze ligii francuskiej, ale raczej nei grają gorzej niż niemieckie średniaki, które teraz ogrywają Schalke. Kurs ok 1,95 wydaje się dobry do gry.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Lyon - Schalke ML @ 2.90 3/10

Obydwa zespoły to narazie cienie samych siebie w tym sezonie, oceniam ten mecz z szansami pół na pół, a może trochę bardziej na Niemców kurs bez remisu jest bardzo niezłym value. Niemcy w lidze pechowo i głupio stracili punkty, narazie świetnie opanowane mają stałe fragmenty gry, Raul widać wnosi coś nowego do Bundesligi lecz jeszcze brakuje wykończenia. Lyon jakoś nie impunuje chociaż w lidze zanotowali już pięć punktów to jednak nie ma co porównywać bo czy zero czy jakiś ledwy dorobek punktowy na pewno nie zadowala te kluby na początku sezonu. Niemiecki zespół to jednak charyzma jak dla mnie i widać było że w meczach Schalke tryby już powoli zaczynają się ruszać, gdzie przy Lyonie jakoś nie widzę tego w drużynie nie mogą dobić zawodnika, wyniki bardzo naciągane liczę że dzisiaj Niemiecki klub pokaże się z jeszcze lepszej strony niż Francuski i najlepiej w swojej krótkiej historii LM zacznie rozgrywki grupowe.

bayern91 0

bayern91

Użytkownik
Dzisiaj postawiłbym singielka na Lyon. Schalke gra słabiutko, ich wyniki w Bundeslidze to nie przypadek. Oglądałem ich wszystkie mecze i wygląda to strasznie. Głupie błędy w obronie, brak pomysłu na atak. Raul (mój ulubiony piłkarz), kompletnie zagubiony niestety. Jedynie der Hunter się wyróżnia. Myślę, że jednak Hajto może mieć rację, że słynący z morderczego przygotowania przedsezonowego Felix tym razem trochę przesadził. W trakcie sezonu powinno to zaprocentować, ale na razie Schalke gra się ciężko. Huntelaar się tam wyróżnia, ale to jedyne powazne wzmocnienie. Jak dla mnie skład Schalke jest gorszy niż w tamtym sezonie. Raul zagubiony, Jurado nie ma jeszcze zaufania trenera. O formie i dyspozycji Lyonu moge niestety tylko wnioskować ze statystyk, bo nie śledze ligii francuskiej, ale raczej nei grają gorzej niż niemieckie średniaki, które teraz ogrywają Schalke. Kurs ok 1,95 wydaje się dobry do gry.
Na Lyon czysta jedynke to bym nie postawil...
Moim zdaniem mecz zakonczy sie remisem. Moze i racja ze Schalke nie gra w tej chwili rewelacyjnie i ze moze slowa Hajty cos znacza, ale co do Francuzow to oni tez nie graja rewelacyjnej pilki w tej chwili i maja juz spore straty w tabeli ligowej. Poza tym to pierwsza kolejka, wiec tak na prawde trudno typowac ale watpie zeby ktoras z druzyn rzucila w tym meczu wszystko na jedna karte.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom