>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grupa A - Francja, Urugwaj, Meksyk, RPA

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Najciekawsza grupa. Moim zdaniem awans zapewnią sobie Meksyk i Urugwaj. Francja kompletnie mnie nie przekonuje i nie sądze, żeby w tak wyrównanej grupie była w stanie coś osiągnać. Pograłem &quot;Francja nie wyjdzie z grupy&quot; po 2,85 i awans Meksyk/Urugwaj po 6,50. RPA typuje jako outsidera choć na pewno postraszy - jak to gospodarz.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Vrazzo - znów do Ciebie. Widzę, że nasze zdania się różnią, ale forum jest po to żeby podyskutować, więc...
Przede wszystkim, Blanco gdy miał tych lat 33, to był ciągle świetny. Ma lat teraz 37. Poza tym jest napastnikiem, a w tym wieku na tej pozycji... no cóż. Wcale nie twierdzę, że RPA ma lepszych graczy od Meksyku. Oczywiście, że nie. Nie to będzie siłą gospodarzy. Jednak porównując ten Meksyk z tymi sprzed kilku lat to dla mnie ziemia a niebo. Porządni gracze w świetnej formie, czyli Meksyk sprzed kilku lat, to dla mnie lepsza opcja, niż młode wilki, które nie rozwinęły się do końca i gwiazdami na Mundialu moim zdaniem nie będą, a także kilku graczy, którzy są w słabszej formie i nie występują regularnie w klubach - Marquez, Osorio.
Nie znam obecnej pozycji w kadrze Bootha, więc błąd musisz mi wybaczyć. Jeśli zaś sugerujesz się tylko składem na najbliższy mecz, to możesz być w błędzie. Mi zaimponował nie tylko w Pucharze Konfederacji, ale i w kilku innych meczach, jednak przede wszystkim był niezawodny na zeszłorocznym turnieju.
Miło mi ponadto poinformować Cię, że w tym wieku jest masa stoperów, którzy imponują. W przeciwieństwie do napastników, mających 37 lat.

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
Urugwaj - Francja D.Forlan strzeli bramkę (3,35)

Pora zacząć obstawianie Mistrzostw Świata. Krótka przerwa typerska mam nadzieję, że wyjdzie na dobre. Dziś pierwsze mecze w grupie A, gdzie na inauguracje zmierzą się jedenastki RPA oraz Meksyku, a po nich swój mecz rozegrają zawodnicy Urugwaju z Francją. W typerskim świecie panuje dość duże przekonanie, że trójkolorowi zakończą te mistrzostwa już na fazie grupowej. Nie jest to wcale wykluczone, ponieważ forma reprezentacji Francji jest bardzo słaba do tego mają bardzo wyrównaną grupę z Urugwajem, Meksykiem czy nieobliczalnymi gospodarzami. Mam też swój argument jakim jest zmiana trenera tuż po tym turnieju. Raymond Domenech po turnieju w Afryce zastąpi Laurent Blanc. Dość dziwne posunięcie, gdyż nawet gdyby Francja zdobyła mistrzostwo to i tak Blanc ma zostać nowym trenerem. Na pewno dobrze nie wpływa to na morale chociaż z drugiej strony nie można za bardzo przesadzać. Według mojej oceny sytuacji jest nieco chora. Co do Urugwaju to ich siła opiera się na ataku. Najbardziej znani zawodnicy to oczywiście Diego Forlan z Atletico Madryt, Roberto Cavani z Palermo czy Luis Suarez z Ajaxu. Na pewno ofensywa to najbardziej wyróżniająca się formacja drużyny z ameryki południowej. Na dzisiaj przygotowałem typ właśnie w oparciu o ofensywę Urugwaju. Diego powinien grać w przodzie razem z Luisem Suarezem. Przynajmniej na ten moment tak są awizowani. Diego końcówkę sezonu miał naprawdę bardzo dobrą przede wszystkim w Lidze Europejskiej, gdzie zdobył dwie bardzo ważne bramki z czego druga dała im zwycięstwo w tych rozgrywkach. Wydaje mi się, że dziś powinien mieć kilka dobrych okazji do strzelania gola i mam nadzieję, że chociaż jedną wykorzysta. Według mnie długo Urugwaj nie będzie miał szansy pokonania Francji w takiej formie, dlatego oby dziś to wykorzystali.

Kurs z: Tobet

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Tylko tak Pietaszek89 zobacz jaką obroną dysponuje Francja:

Bacary Sagna (Arsenal Londyn), Eric Abidal (Barcelona), William Gallas (Arsenal Londyn), Patrice Evra (Manchester United), Sebastien Squillaci (Sevilla), Gael Clichy (Arsenal Londyn), Marc Planus (Girondins Bordeaux), Anthony Reveillere (Olympique Lyon).
oni Forlana zjedzą ;), do tego bramki Francji strzeże Hugo Lloris (Olympique Lyon), przypomnij sobie jakie piłki bronił przy okazji ostatniej LM, oczywiście Diego jest wyróżniającym się piłkarzem w kadrze Urugwaju i dlatego Francuzi mogą przypilnować go żeby do klarownych sytuacji nie dochodził, a jeśli Urugwajczycy nawet strzelą to nie koniecznie Forlan musi przystawić nogę, jak dla mnie zbyt ryzykowny zakład :]

lukascash 2,6K

lukascash

Forum VIP
WORLD CUP w RPA CZAS ZACZĄĆ!!

Mecz otwarcia, który rozpocznie się za ok. 20 minut, zapowiada się niezwykle ciekawie. Zgodnie z tym co pisałem wcześniej, za faworytów grupy uważam Meksykanów. RPA daję najmniejsze szanse na awans. Obie te drużyny spotkają się w pierwszym meczu mistrzostw. Każdy kibic chyba wie, że pierwszy mecz ma kolosalne znaczenie dla układu w grupie. Wiedzą to także na pewno piłkarze, dlatego spodziewam się bardzo interesującego meczu, tym bardziej, że zwycięzca tego spotkania już na starcie może mieć 2 ptk przewagi nad drużynami Urugwaju i Francji, bo tam dość prawdopodobny jest remis. W pierwszym meczu zagram Meksyk Draw NO Bet. RPA jest gospodarzem imprezy i wiele osób widzi ich nawet w fazie KNOCKOUT, ale powiedzmy sobie szczerze - większość z tych osób typuje wyjście RPA z grupy na zasadzie pewnego trendu - BO DO TEJ PORY GOSPODARZOM SIĘ UDAWAŁO. Natomiast piłkarsko RPA odstaje dość znacznie, a żeby wyjść z grupy trzeba zagrać trzy dobre spotkanie. Pytanie czy stać na to RPA? Myślę, że nie. Meksykanie bardzo dobrze prezentowali się w meczach towarzyskich w ramach przygotowań do Mundialu. Mają naprawdę fajny skład - mieszankę doświadczenia i młodego talentu. Pojawiły się jakieś artykuły o konfliktach w drużynie, spowodowanych przez Dos Santosów i ich ojca Zizinho. Ja bym włożył te historie między bajki. Jak to często bywa, tatuś chciał, żeby synuś częściej grał, a trener się nie zgodził, więc i tatuś i synuś się obrazili. Są to dość częste historie, występujące także w innych sportach, kiedy ktoś nic jeszcze nie osiągając, myśli, że już ma status gwiazdy. Liczę na to, że Meksykanie podtrzymają formę, którą prezentowali m.in. z Włochami i wygrają to spotkanie 2:1.

Meksyk DNB @ 1.83

S 0

sporty

Użytkownik
Typy na Mundial 2010
Mistrzostwa Świata 2010 otwarte!
Właśnie zaczyna się mecz RPA - Meksyk.
Od dzisiaj więc będę śledzić Mundial i dzielić się tutaj moimi analizami i przedstawiać moje typy na zwyciezcę każdego ze spotkań MŚ 2010.

Na początek dzisiejsze dwa mecze, czyli:

11/06 - 16:00
RPA - Meksyk

Reprezentacja RPA o dźwięcznej nazwie Bafana-Bafana ma conajmniej dwa powody, aby dać z siebie wszystko:
- wygrana w meczu otwarcia
- wygrana na swoim terytorium

Meksyk nie jest w tak dobrej formie jak kiedyś.

Mój typ na to spotkanie to RPA, bo gospodarz Mistrzostw Świata nigdy jeszcze nie odpadł w pierwszej rundzie.

A wy na kogo stawiacie?

11/06 - 20:30
Francja - Urugwaj

Jak do tej pory to mistrzowie świata z 1998 roku nie pokazali jeszcze na co ich stać.
Kilka dni temu przegrali nawet mecz towarzyski z Chinami (0-1) w Tunezji. Czyżby oszczędzali się na dzisiejszy mecz z Urugwajem?

Drużynie Tabareza natomiast, nie udało się przejść pierwszej rundy od 1974 roku...
Czyżby czekała Nas niespodzianka?

Mój typ na to spotkanie: Gdyby ktoś by mi podarował darmowy zakład to, chyba najpewniejszym rozwiązaniem byłoby +2,5.

gaga 10

gaga

Użytkownik
Jeśli Meksykanie przegraliby ten mecz to mogliby tylko podziękować swojemu trenerowi. Aguirre według mnie przekombinował ze składem. Pozostawienie na ławce takich piłkarzy jak Guardado i Hernandeza uważam za nieporozumienie. Blanco, w wieku 37 lat, to typowy gracz na ostatnie pół godziny, dlatego akurat tutaj dobra decyzja. No i przede wszystkim: pozycja bramkarza. Media w Meksyku już od dłuższego czasu krytykują Aguirre, za to, że tylko na ławce siedzi Ochoa. To co pokazał Oscar Perez dzisiaj to coś niesamowitego. Meksykanie powinni się cieszyć, że jego spektakularne błędy nie doprowadziły do straty gola(bo przy strzale Tshabalali nie miał szans). Obserwowałem go uważnie i nie zaliczył żadnej w 100% udanej interwencji.
RPA zagrało dobrze, na tyle, na ile potrafią. Świetny bramkarz - Khune i ogólnie dobra gra zespołu. Meksyk nie wykorzystał w pełni swoich walorów.

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
No to pierwszy mecz za nami. Widowisko na pewno nie zawiodło, wynik, mnie osobiście, trochę tak. Zdziwiła obecność na ławce Hernandeza i Guardado. Jak się okazało, nie była to szczęśliwa decyzja. Nie jestem w stanie zrozumieć posadzenia na ławce. Co ten klaun Perez pokazał w meczu to przeszło wszelkie wyobrażenia. Brakowało tylko bramki &quot;Jojko style&quot;.
Patrząc na składy, drugi mecz zapowiada się ciekawiej. Wydaje mi się, że najlepszą opcja tam będzie Urugwaj DNB. Analizę tej grupy napisałem już wcześniej.

y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Powiedzcie, czy tylko ja uważam, że to Urugwaj ma szansę dziś wygrać? Francja jest w dołku... Może niezwykła moc Diego Forlan-a spowoduje, że to Urugwaj zgarnie 3 pkt i będzie z Meksykiem faworytem do awansu?
Francja v Ugrugwaj (Wygra Urugwaj @ 3.8 )
Francja gra ostatnio źle, bardzo źle. Ich obecność w mundialu to efekt pomyłki sędziego i kolejna &quot;ręka boska&quot;. Urugwaj natomiast to z jednej strony nie drużyna pełna gwiazd, ale drużyna solidną i mają swojego nominalnego napastnika, zdobywcy obydwu goli dla Atletico Madryt w finale Ligi Europejskiej! Myślę, że typ &quot;czyste konto Francji; NIE&quot; ma bardzo wysokie prawdopodobieństwo! Myślę, że będzie to pierwsza &quot;niespodzianka&quot; i porażka Francji.

boromir 134

boromir

Użytkownik
Urugwaj - Francja

Piątek 11 czerwiec Cape Town :

Drugie spotkanie w grupie &quot;A&quot; pomiędzy zespołem Urugwaju a zespołem Francji.Spotkanie to jest bardzo ważne dla obu ekip.Ewentualna porażka którejś z drużyn postawi ich w trudnej sytuacji.Jedenastka Oscara Tabareza to solidny zespół który do mistrzostw dostał się z baraży eliminując Kostarykę.Urugwajczycy mają ogromny potencjał jeśli chodzi o atak tacy gracze jak Diego Forlan, Luis Suarez czy Sebastian Abreu to wiodące postacie w swoich zespołach klubowych.Zespołu Francji blisko przedstawiać chyba nie trzeba bo każdy zna dobrze zawodników którzy występują w kadrze Raymonda Domenecha. Ribery, Anelka, Henry, Govou wymieniać by można bez końca.Co z tego??Według mnie ta drużyna zawsze miała dużo szczęścia(choćby barażowe spotkania z Irlandią).Teraźniejsza reprezentacja to cień kadry która grała w poprzednim mundialu w finale.Kompromitujące wyniki gier sparingowych jakimi były przegrana z Chinami czy remis z Tunezją nie pozwalają napawać optymizmem przed Mundialem.Gra wyglądała tragicznie, a piłkarze nie mieli wiary w siebie. Jednak myślę, że w takim meczu, w takim turnieju, który może być tylko raz w życiu, nie trzeba specjalnie piłkarzy mobilizować i dadzą z siebie wszystko.Myślę że podobnie będzie z zespołem Urugwaju który jak wspomniałem ma potencjał w ataku.Dlatego też z mojej strony kolejny typ : obie strzelą gdyż myślę że jeśli chodzi o typowanie rozstrzygnięcia w tym spotkaniu to wszystko jest możliwe.Liczę na dobre spotkanie i kolejny fuks Francji w postaci choćby jednej bramki gdyż gola ze strony Urugwaju jestem niemal pewny.

Typ : obie strzelą
Kurs : 2,00

D 0

dr.kristo

Użytkownik
Meksyk lepszy piłkarsko, miał więcej z gry. Szkoda niewykorzystanych okazji z pierwszej połowy. Zbyt poźno na boisku pojawił się Hernandez. Dziwny pomysł Aguirre z dosłownie ultraofensywnym stylem z końcówki drugiej połowy i linią obrony praktycznie w połowie boiska, niewiele brakowało, a RPA wygrałoby spotkanie. Jeden punkt EL TRI to również dobry początek. Zobaczymy jak wypadną z Francją, a i tak wszystko rozstrzygnie się w bezpośrednim starciu z Urugwajem.

Co do drugiego meczu...

Francuzi upadli już tak nisko jak tylko można. Przegrali z Chinami, wszyscy po nich jeżdżą, atmosfera jest gęsta, francuskie media dolewają oliwy do ognia, a Gallas obraził się na Domenecha za stratę opaski kapitańskiej. I co? Kiedy sięga się dna, można tylko się odbić. Dzisiaj jest ku temu okazja. Urugwaj dysponuje świetnym atakiem, ale pozostałe formacje pozostawiają wiele do życzenia. Jak to wypadnie, przekonamy się wieczorem. Urugwaj być może wyczuwa swoją szansę na 3 punkty, ale podstawowym założeniem pozostaje nie przegranie tego spotkania. Francja jest lepsza kadrowo i musi się w końcu przełamać. Ja sądzę, że uda się to właśnie dziś! 1-0 dla Francji.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Brak Ochoy w bramce to wielkie nieporozumienie. Ten bramkarz to pewny, fantastyczny gracz i to od niego powinno się rozpoczynać ustalanie składu. Perez zagrał źle. Ustrzegł się błędów, które miały poważne konsekwencje, jednak gołym okiem było widać, że przy niektórych jego interwencjach pewnie cały Meksyk drżał. Brak Guardado czy Hernandeza w składzie to także efekt eksperymentów w sparingach Aguirre, w ślad których w składzie na RPA jednak nikt do końca nie wierzył. Złych eksperymentów. Pierwsza połowa pod dyktando Meksyku, już w 2 minucie Dos Santos miał przed sobą pustą bramkę i zamiast zachować zimną krew trafił w wcale nie tak dobrze ustawionego obrońcę. Potem szansa Franco oraz bliski zdobycia gola Mphela. Druga połowa również bardzo dobra. Piękna kontra RPA, rozegranie bodajże 4x przyjęcie-podanie, gol Tshibalali. Chwilę potem bomba w okno Giovaniego i parada dnia, a być może za miesiąc interwencja Mundialu Khune. Meksykanom wyrównanie dał fatalny błąd bardzo dobrze grającego wcześniej Mokoeny, ale tak naprawdę w drugiej połowie Mphela powinien wykorzystać jedną z dwóch czystych sytuacji sam na sam z bramkarzem i byłoby po sprawie. W drugim przypadku, w 90 minucie, trafił w słupek. Umiejętności indywidualne za Meksykiem, mądrość, taktyka i wszystko inne za RPA, co dziwne. Zawodnik meczu to z pewnością Khune, wyróżnili się także Dos Santos oraz Tshibalala.

Co do meczu Francuzów, te prośby graczy o to, by zagrał Henry są co najwyżej śmieszne. Tak samo, jak zachowanie Gallasa wobec wszystkich w zasadzie czy innych graczy wobec Gourcuffa. Atmosfera fatalna. W Urugwaju także nie jest pod tym względem dobrze, ale wiele lepiej, niż we Francji. Mimo wszystko tacy fantastyczni zawodnicy powinni sobie poradzić z kiepskim stanem rzeczy. W zespole Urugwaju zaskoczeniem brak w 11 Gargano. Godin, Lugano zapewniają solidność z tyłu, ale trójka obrońców to dość ryzykowne rozwiązanie na Francję, w której z przodu wyjdą pewnie Ribery, Anelka czy Govou. W obwodzie są wybitni specjaliści, jak Cisse czy Dede Gignac. Dogrywać im piłki mają Gourcuff, Malouda, a także Evra czy Sagna. Diego Forlan do spółki z dwójką mocnych obrońców to spory atut, jednakże mimo siły Urugwaju, porażka Francuzów będzie sporą niespodzianką.

D 0

dr.kristo

Użytkownik
Meksyk lepszy piłkarsko, miał więcej z gry. Szkoda niewykorzystanych okazji z pierwszej połowy. Zbyt poźno na boisku pojawił się Hernandez. Dziwny pomysł Aguirre z dosłownie ultraofensywnym stylem z końcówki drugiej połowy i linią obrony praktycznie w połowie boiska, niewiele brakowało, a RPA wygrałoby spotkanie. Jeden punkt EL TRI to również dobry początek. Zobaczymy jak wypadną z Francją, a i tak wszystko rozstrzygnie się w bezpośrednim starciu z Urugwajem.

Co do drugiego meczu...

Francuzi upadli już tak nisko jak tylko można. Przegrali z Chinami, wszyscy po nich jeżdżą, atmosfera jest gęsta, francuskie media dolewają oliwy do ognia, a Gallas obraził się na Domenecha za stratę opaski kapitańskiej. I co? Kiedy sięga się dna, można tylko się odbić. Dzisiaj jest ku temu okazja. Urugwaj dysponuje świetnym atakiem, ale pozostałe formacje pozostawiają wiele do życzenia. Jak to wypadnie, przekonamy się wieczorem. Urugwaj być może wyczuwa swoją szansę na 3 punkty, ale podstawowym założeniem pozostaje nie przegranie tego spotkania. Francja jest lepsza kadrowo i musi się w końcu przełamać. Ja sądzę, że uda się to właśnie dziś! 1-0 dla Francji.

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
No to w pierwszym meczu Meksyk okazał się takim troche &quot;papierowym tygrysem&quot;. Na tle wcale nie jakoś dobrze grającego RPA, Meksyk również wyglądał blado. Brak jakiegoś większego pomysłu aż rzucał się w oczy. Gdyby nie fatalny błąd obrońcy RPA prawdopodobnie dopisałoby sobie 3 pkt. Blanco - technik super, ale biegając truchtem nic się nie zdziała. To kilka słów mojego podsumowania.

Mnie bardziej interesuje drugi dzisiejszy mecz. Wszyscy jadą na Francuzów niemiłosiernie. Prasa bez przerwy wyciąga jakieś (moim zdaniem mocno naciągane) brudy. A tu obrażony Gallas, a tu duże koszty pobytu, a tu bunt w sprawie Henrego. Wszystko to jest fajną pożywką dla prasy. Balon nad Francuzami jest bardzo mocno napompowany - do tego stopnia że większość ludzi w niego wierzy. Ja jednak widze Francje nadal jako bardzo dobrą drużynę. Sagna, Gallas, Abidal, Evra - obrona jaka prawdopodobnie zacznie - dla mnie bardzi solidna. Reżyserem ma być Gourcuff - moim zdaniem bardzo niedoceniany. Govou i Ribery na skrzydłach - zgoda nie mają za sobą jakiegoś nadzwyczajnego sezonu, ale to są zawodnicy &quot;robiący różnicę&quot;.
Popatrzmy na ten Urugwaj, który to ma być taką super niespodzianką in plus. Lugano - bardzo wolny stoper robiący &quot;babole&quot; wręcz seryjnie. Godin - dużo lepszy zawodnik, jednak do czołówki stoperów Primera Division brakuje mu sporo. No i ten &quot;wielki&quot; atak. Zgoda - Forlan to gracz który potrafi strzelić z niczego, ale też jak mu nie idzie i nie ma mu kto dograć, to może przez cały mecz być niewidoczny. Suarez? Kto to jest? Król strzelców w Holandii ok. Tylko co to za liga - tam za wyjątkiem ścisłej czołówki nikt za bardzo obroną się nie przejmuje. Który z wielkich snajperów z Eredibvisie poradził sobie na wyższym poziomie w ostatnich latach. Tylko Ruud. Kezman przepadł. Huntelaar szału nie robi. Nijakiego Alvesa już mało kto pamięta. Wracając do Suareza to jest gorszy napastnik niż wielu uważa. Zresztą w reprezentacji już mu tak dobrze nie idzie. Około 30 występów i 9 bramek.

Podsumowując, myślę że Urugwaj ludzie jednak troszkę przeceniają, a nie doceniiją Francuzów. Ja wciąż wieże we francuską piłkę i życzę tricolores żeby dzisiejszym meczem zamknęli wszystkim twarze chociaż na chwile. Mój typ:

Francja - Urugwaj 1 2.15

Z 0

z.g.

Użytkownik
Grupa typowa na remis i tak właśnie też było. Faworytów nie było ,nadal nic nie roztrzygnięte. Jedynie bilans bramkowy mają lepszy gospodarze i Meksykanie ,ale co to za bilans o jedną bramkę więcej niż Urugwaj i Francja. Ciekawe jak to wszystko potoczy się w następnej kolejce bo tutaj to szczerze faworytów nie ma. Francja zawsze zaczynała słabo ,ale rozkręcała się z meczami.

S 1

splot

Użytkownik
O-O ha .. Oj to mogą być ostatnie punkty zarówno Francji jak i Urugwaju w tych mistrzostwach. Meksyk zrobi to co Francja próbował i rozłoży Urugwaj atakami pozycyjnymi. RPA z kolei ma szybkich i dobrych atakujących. zapowiadają się niezłe spotkania
i zwracam Honor koledze który wcześniej typował Meksyk-RPA przechodzą powodzenia

hardsystem 23

hardsystem

Użytkownik
Czas na pewne przemyślenia !
Dziś po pierwszych meczach w grupie A, przyszedł mi na myśl pewien ryzykowny ale bardzo prawdopodobny zakład, mianowicie FRANCJA NIE WYJDZIE Z GRUPY.
Skąd taki pomysł ? Oto co mam na ten temat do powiedzenia:
Francuzi od dawna grają bardzo słaby i smutny dla kibica futbol. W zasadzie nie ma w nim ani polotu, ani fantazji. Wydaję mi się, że Raymond Domenech robi na złość całej społeczności Trójkolorowych. Francuzi przez eliminację przebrnęli słabo. Mimo, iż byli zdecydowanym faworytem - mecze z Austrią czy z Rumunią temu zaprzeczają. Ostatnie sparingi to także popis słabych możliwości Francuzów - przegrana z Nigerią, Hiszpanią czy remis z Tunezją to dno. Francuzi uznawani za lidera są tylko i wyłącznie z powodu dawnych lat i zwycięstw. Myślę, że już w 2006 roku Francuzi przestali grać &#39;&#39;swój&#39;&#39; futbol i stoczyli się bardzo mocno.
Meksyk pokazał dziś kawał dobrego futbolu, miłego i przyjemnego dla oka. dos Santos czy Vela to wirtuozi ofensywy. Młodzi, szybcy i zdolni. Myślę, że spore szansę na awans z grupy na pierwszym miejscu ma właśnie zespół Meksyku. Jedyna zmiana która musi nastąpić to oczywiście bramkarz. Perez jest bardzo niepewny a z tego co wiem Ochoa to główna domena zespołu. Naprawdę mocna ekipa. Meksyk od 4 odsłon turnieju za każdym razem wychodził z grupy. W tym roku będzie tak samo.
RPA, kraj na pewno kontrastowy. Ale na boisku naprawdę mocny. Dzisiejszy mecz pokazał, że doping kibiców naprawdę pomaga i drużyna skreślana przez większość - wyszła i zagrała, może trochę chaotycznie ale za to ładnie i ofensywnie. Zdecydowanie będę Im kibicował. Parreira ma jeszcze jeden argument przemawiający za doskonałą szansą wyścia z grupy. Jest nim oczywiście Kchune - bramkarz.
Urugwaj wg. mnie to zespół naprawdę nieprzewidywalny. Zremisował z Francją i wydaję mi się, że tym samym przegrał. Forlan, Suarez - mistrzowska ofensywa, na bank sprawdzi się w spotkaniach takich jak np. mecz z Meksykiem. Jeżeli Urugwaj nawet zremisuje z RPA, a Meksyk z dużymi szansami pokona Francję - Trójkolorowi będą mieli ciężki orzech do zgryzienia, bowiem mecz z RPA nie będzie łatwy.

bezcenny 3,1K

bezcenny

Użytkownik
Po meczu można powiedzieć że jednak RPA nie zawiodło pokazało naprawde dobry futbol dobrze sobie radzili i w drugiej połowie byli przynajmniej o poziom lepsi od Meksyku ktoś wcześniej napisał że gdyby nie afrykański obrońca i Meksyk miałby 3 pkt, to aż zbladłem.
RPA miało lepsze sytuacje gdyby wykorzystali te stuprocentówki wygrali by to ale nie ma co gdybać.
Mecz Urugwaj - Francja napewno słabszy niż mecz otwarcia. Urugwaj nic nie zagrał i podejrzewam że będzie tak do końca mistrzostw. Francja brak szybkich akcji wszystko rozgrywane za wolno i z taką grą będzie im ciężko wyjść z grupy ale to nic nowego.
Po pierwszej kolejce zasługują na awans RPA i Meksyk.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Po meczu można powiedzieć że jednak RPA nie zawiodło pokazało naprawde dobry futbol dobrze sobie radzili i w drugiej połowie byli przynajmniej o poziom lepsi od Meksyku ktoś wcześniej napisał że gdyby nie afrykański obrońca i Meksyk miałby 3 pkt, to aż zbladłem.
RPA miało lepsze sytuacje gdyby wykorzystali te stuprocentówki wygrali by to ale nie ma co gdybać.
zwróć uwagę że mecz ocenia się pod dwóch połowach a nie po jednej. Widzę że Ty wyciągnąłeś wnioski aby z drugiej gdzie RPA miało kilka dobrych akcji ale i Meksyk miał. W pierwszej połowie to znowu Meksyk ładnie grał. Jak dla mnie wynik jaki padł jest najsprawiedliwszym ze wszystkich możliwych bo ani jedni ani drudzy na porażkę nie zasłużyli.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom