>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grecja - Polska[29 marca 2011r] - mecz towarzyski

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
[20:30] GRECJA - POLSKA 2,15 3,20 3,50
Czy tym razem unikniemy kompromitacji ? Spotkanie w Pireusie będzie pożegnalnym meczem dla Michała Żewlakowa. Wkońcu w jakiś cywilizowany sposób się potrafimy zachowac i podziękowac w ładny sposób wielokrotnemu reprezentantowi. I wkońcu mecz na porządnym stadionie, a nie na jakimś kartoflisku czy przy 10 kibicach w portugalskim Faro.
Wygramy ? Zapraszam do dyskusji ;)

L 3,4K

leniomix

Użytkownik
Jeśli chodzi o jutrzejszy typ ja proponuję to że Polska strzeli bramkę.Na pewno chcą zmazać trochę plamę po meczu z Litwą , oraz jest to ostatni mecz Michała więc kolejna motywacja i jeszcze są zmotywowani plotką jaką wywołał Fakt wokół kilku piłkarzy.Ofensywa w polskiej drużynie jest dobra i liczę że jutro z bramkę chociaż strzela;D

Tobet, Polska over 0.5, kurs: 1.50

B 30

betclic_expert

Użytkownik
pora nastawiĆ CELOWNIKI I USZCZELNIĆ OBRONĘ

Nieskuteczność pod bramką rywala i szkolne błędy w obronie to główne powody, dla których reprezentacja Polski przegrała piątkowy mecz towarzyski z Litwą.

Porażka 2:0 na pewno nie przyniosła Biało-Czerwonym chluby, ale nie można powiedzić, że podopieczni Franciszka Smudy byli w Kownie zespołem gorszym. Wręcz przeciwnie, przez większą część spotkania prowadzili grę, spychali gospodarzy do obrony i kreowali sytuacje strzeleckie. Problem w tym, że nasi gracze ofensywni nie potrafił wykończyć żadnego z wypracowanych ataków. I co gorsza, ich koledzy z linii defensywnej nie umieli poradzić sobie ze sporadycznymi kontrami Litwinów, które okazały się decydujące dla ostatecznego wyniku.

Piłkarze Smudy będą musieli usprawnić swoją grę w jednym i drugim polu karnym, jeśli w jutrzejszym starciu z Grecją chcą zanotować korzystniejszy rezultat. Mistrzowie Europy z 2004 roku mogą pochwalić się szczelną obroną, która w trzech ostatnich spotkaniach dopuściła do utraty zaledwie jednej bramki. Wniosek z tego prosty, Grecy na pewno nie pozwolą Biało-Czerwonym na tak swobodne rozgrywanie piłki, jak Litwini. Dlatego precyzja przy oddawani strzałów na bramkę Kostasa Chalkiasa będzie kluczowa.

Jeśli uważasz, że polscy napastnicy podreperują swoje celowniki i znajdą drogę do siatki rywali, a ich partnerzy z obrony wykażą się większą koncentracją niż w Kownie, postaw na zwycięstwo Biało- Czerwonych, a być może zwiększysz swój wkład razy 3,30. Jeśli ostatni występ Orłów pozbawił Cię jednak złudzeń, co do ich umiejętności i nie spodziewasz się, że zdołają przerwać Grekom ich passę 8 meczów bez porażki, wytypuj wygraną podopiecznych Fernando Santosa po kursie 2,10 lub remis po kursie 3,25.

Tym z was, którzy mają ochotę na wyższe wygrane i wierzą w swoją typerską intuicję, proponujemy zakłady połowa/cały lub typy na dokładny wyniki spotkania. Pełną listę takich zakładów znajdziecie tutaj.

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Greece - Poland 0:0
Typ: suma bramek : -2.5 // Typ: 1 DNB
Kurs: 1.55 // 1.50

Kadra to dobro narodowe, a nie klub Smudy, z którym może robić co sobie zechce.
&quot;Biało-czerwoni&quot; niezmiernie słabo zaprezentowali się w meczu z Litwą. We wtorek nasze orły będą miały okazję do rehabilitacji. Osobiście bardzo w to wątpię. Na kogo tym razem postawi Franciszek Smuda? Znowu widzimy roszady.
Skład Polski
: Sandomierski - Piszczek, Głowacki, Żewłakow, Dudka - Błaszczykowski, Murawski, Mierzejewski, Obraniak, Peszko - Lewandowski
Warto przypomnieć, że w ostatnim sprawdzianie przed jesienną walką o awans na MŚ na stadionie Zawiszy w Bydgoszczy Polska pokonała mistrzów Europy sprzed pięciu lat - Grecję. Znakomity debiut w biało-czerwonych barwach zanotował Ludovic Obraniak, który strzelił obydwa gole! Miało to jednak miejsce 2 lata temu. Padł oczywiście under -2,5 gola. Tym razem także pokuszę się o postawienie takiego wyniku.
Polska strzeli bramkę.Na pewno chcą zmazać trochę plamę po meczu z Litwą
Niewykluczone, ale czy wygra to spotkanie to inna kwestia. Będzie szalenie ciężko. Grecy w tym roku jeszcze nie przegrali nawet jednego spotkania. Grają wybitnie defensywnie. Fernando Santos ma do dyspozycji znakomitych piłkarzy, którzy grali przecież na ostatnich mistrzostwach świata. Grecja jest zespołem więc nieporównywalnie bardziej doświadczonym od naszej reprezentacji. Trener gospodarzy jest z pewnością większym fachowcem aniżeli Smuda. Przez ostatnie trzy lata Santos pełnił funkcję szkoleniowca PAOK Saloniki, który pod jego wodzą wywalczył prawo startu w eliminacjach Ligi Mistrzów.
Większy szum wokół meczu robi się z racji iż jest to ostatni mecz Żewłakowa, niż z samego meczu. Wynik nie jest ważny, najważniejsze jest to że Michał Żewłakow rozegra mecz pożegnalny. Tak podchodzą do tego spotkania Polscy piłkarze. To dobrze moim zdaniem nie wróży. Michał podjął decyzję o zakończeniu kariery, więc trzeba tylko oddać mu cześć i nie dyskutować. Jest rekordzistą pod względem występów w reprezentacji i takich piłkarzy trzeba szanować - powiedział Obraniak. Wszędzie Michał, Michał, a gdzie mowa o Grecji? To jest właśnie problem naszej reprezentacji. Często lekceważymy rywala skupiając się innych mało istotnych aspektach. Grecja jeżeli podejdzie do tego meczu na serio to może być porażka do zera. Mówię poważnie. W eliminacjach do Euro 2012 pierwsze miejsce w grupie. Czego więcej chcieć od nich? Posiadają atut własnego boiska. Spotkanie odbędzie się na stadionie Olympiakosu, gdzie kibice słyną z dobrego dopingu.
Portugalski selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Grecji Fernando Santos powołał 19 piłkarzy na mecz eliminacji mistrzostw Europy 2012 z Maltą i towarzyskie spotkanie z Polską.

Grecy pokonali Maltańczyków 26 marca o godzinie 20:30. Została im jeszcze Polska.
Bramkarze:
Alexandros Tzorvas (Panathinaikos Ateny)
Konstantinos Chalkias (PAOK Saloniki)
Obrońcy:
Loukas Vyntra (Panathinaikos Ateny)
Vassilios Torossidis (Olympiakos Pireus)
Georgios Tzavelas (Eintracht Frankfurt)
Evangelos Moras (FC Bologna)
Avraam Papadopoulos (Olympiakos Pireus)
Sokratis Papastathopoulos (AC Milan)
Pomocnicy:
Konstantinos Katsouranis (Panathinaikos Ateny)
Georgios Karagounis (Panathinaikos Ateny)
Ioannis Fetfatzidis (Olympiakos Pireus)
Pantelis Kafes (AEK Ateny)
Panagiotis Lagos (AEK Ateny)
Sotirios Ninis (Panathinaikos Ateny)
Panagiotis Kone (Brescia Calcio)
Napastnicy:
Georgios Samaras (Celtic Glasgow)
Nikolaos Liberopoulos (AEK Ateny)
Konstantinos Mitroglou (Panionios Ateny)
Dimitrios Salpingidis (PAOK Saloniki)
Zagramy lepiej niż z Litwą, lecz o zwycięstwie na wyjeździe z Grecją nie ma mowy. 1 DNB lub under 2,5 gola, po kursach niemal identycznych, to jedyne dobre rozwiązanie moim zdaniem na ten mecz. Gola z meczu Malta - Grecja można zobaczyć pod tym linkiem:
http://www.youtube.com/watch?v=SGKYm0pK4_Q&amp;feature=player_embedded

Otrzymane punkty reputacji: +4
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
To co się dzieje w Polskiej reprezentacji jest nie do pomyślenia. Byłem zwolennikiem Franciszka Smudy. W tym momencie to nie wiem czy nie jest najwyższy czas zmienić selekcjonera. Wydaje mi się, że popularny Franek nie radzi sobie z tym zadaniem. Nie rozumiem pewnych jego zachowań i powołań. Na pierwszy rzut oka obsada bramki: Mówi się głośno, że Artur Boruc jest skreślony, ze względu na zachowania pozasportowe. Jednak we Włoszech odżył i pokazuje wysoką formę. Selekcjoner reprezentacji Polski mówi jasno, że pierwszym bramkarzem podczas ME będzie Szczęsny lub Fabiański okey ale jest jeszcze 3 bramkarz. Czemu nie można dać szansy Sandomierskiemu z Jagiellonii ? Przecież to właśnie ten młody chłopak ma być 3 bramkarzem.Nie rozumiem czemu w meczu zagrał Małkowski z Lechii. Następnie obrona i wielka dziura. W ogóle nie wiedzą co mają robić na boisku obrońcy naszego zespołu. Tutaj naprawdę jest duży problem, bo nie mamy odpowiednich wykonawców. Może pomysł z Arboledą by był dobry tylko na ME. Nie rozumiem również stylu gry, jeśli mamy grać 4-3-3 to najlepiej dla mnie na boku by pasowal Grosicki z Jeleniem a na szpicy Lewandowski. Można spróbować jeszcze dać szansę Małeckiemu. Dużo mógłbym napisać o tym co jest złe w tej drużyny, ale to nie ja jestem trenerem i to nie ja decyduję. Dla mnie styl i gra naszej reprezentacji jest bardzo słaba i w razie przegranej z Grecją trzeba zastanowić się czy nie jest jeszcze za późno na zmianę selekcjonera. Moim zdaniem trener Wisły Kraków Maaskat osiągnął by sukces z zespołem. Jak patrzyłem co robi w Krakowie, że pozbywa się Brożków, śmiesznego Pawełka myślę sobie będzie ciekawie i jest. Zbudował drużynę, kolektyw który bardzo dobrze współpracuje na boisku. Broń Boże żeby ktoś chciał Bakero na tym stanowisku heh. Wracając do meczu, bo o tym tu mowa. Myślę, że to będzie następny słaby mecz w naszym wykonaniu. Grecja ma bardzo dobrze opanowane stałe fragmenty gry, a my w tym elemencie jesteśmy bardzo słabi. I w tym będę doszukiwał zwycięstwa gospodarzy. Nasza obrona nie współpracuje za dobrze ze sobą dla tego Grecy będą mieli swoje sytuację. Mam jednak nadzieję, że się mylę i trio z BVB pociągnie nasz zespół do wygranej i ofensywnej gry choć w tym momencie jest to nie możliwe.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
To co się dzieje w Polskiej reprezentacji jest nie do pomyślenia. Byłem zwolennikiem Franciszka Smudy. W tym momencie to nie wiem czy nie jest najwyższy czas zmienić selekcjonera. Wydaje mi się, że popularny Franek nie radzi sobie z tym zadaniem. Nie rozumiem pewnych jego zachowań i powołań. Na pierwszy rzut oka obsada bramki: Mówi się głośno, że Artur Boruc jest skreślony, ze względu na zachowania pozasportowe. Jednak we Włoszech odżył i pokazuje wysoką formę. Selekcjoner reprezentacji Polski mówi jasno, że pierwszym bramkarzem podczas ME będzie Szczęsny lub Fabiański okey ale jest jeszcze 3 bramkarz. Czemu nie można dać szansy Sandomierskiemu z Jagiellonii ? Przecież to właśnie ten młody chłopak ma być 3 bramkarzem.Nie rozumiem czemu w meczu zagrał Małkowski z Lechii. Następnie obrona i wielka dziura. W ogóle nie wiedzą co mają robić na boisku obrońcy naszego zespołu. Tutaj naprawdę jest duży problem, bo nie mamy odpowiednich wykonawców. Może pomysł z Arboledą by był dobry tylko na ME. Nie rozumiem również stylu gry, jeśli mamy grać 4-3-3 to najlepiej dla mnie na boku by pasowal Grosicki z Jeleniem a na szpicy Lewandowski. Można spróbować jeszcze dać szansę Małeckiemu. Dużo mógłbym napisać o tym co jest złe w tej drużyny, ale to nie ja jestem trenerem i to nie ja decyduję. Dla mnie styl i gra naszej reprezentacji jest bardzo słaba i w razie przegranej z Grecją trzeba zastanowić się czy nie jest jeszcze za późno na zmianę selekcjonera. Moim zdaniem trener Wisły Kraków Maaskat osiągnął by sukces z zespołem. Jak patrzyłem co robi w Krakowie, że pozbywa się Brożków, śmiesznego Pawełka myślę sobie będzie ciekawie i jest. Zbudował drużynę, kolektyw który bardzo dobrze współpracuje na boisku. Broń Boże żeby ktoś chciał Bakero na tym stanowisku heh. Wracając do meczu, bo o tym tu mowa. Myślę, że to będzie następny słaby mecz w naszym wykonaniu. Grecja ma bardzo dobrze opanowane stałe fragmenty gry, a my w tym elemencie jesteśmy bardzo słabi. I w tym będę doszukiwał zwycięstwa gospodarzy. Nasza obrona nie współpracuje za dobrze ze sobą dla tego Grecy będą mieli swoje sytuację. Mam jednak nadzieję, że się mylę i trio z BVB pociągnie nasz zespół do wygranej i ofensywnej gry choć w tym momencie jest to nie możliwe.
Tutaj jest potrzebny trener obyty ze światem co coś osiągnał a nie jakies twory typu maaskant który nie potrafi przejsc 1 ligowego zespołu czy bakero który jest tutaj głównie ze względu na nazwisko . Spokojnie poczekamy rok bedzie 0pkt w ME i dyzma WON .Co do Boruca to czego się spodziewać jak trener bramkarzy to kazimierski nie mający pojecia o fachu . Wiadomo jaki prezes taki selekcjoner i ten i ten idiota .

typer36 456

typer36

Użytkownik
Tutaj jest potrzebny trener obyty ze światem co coś osiągnał a nie jakies twory typu maaskant który nie potrafi przejsc 1 ligowego zespołu czy bakero który jest tutaj głównie ze względu na nazwisko . Spokojnie poczekamy rok bedzie 0pkt w ME i dyzma WON .Co do Boruca to czego się spodziewać jak trener bramkarzy to kazimierski nie mający pojecia o fachu . Wiadomo jaki prezes taki selekcjoner i ten i ten idiota .
dokładnie żaden Maskancik i żaden Bakero cudotwórca. Niech Panowie coś konkretnego osiągną i pogadamy wtedy.

Z opinią o Kazimierskim się nie zgadzam

Nie jęczcie nad tą reprezentacją bo to się już nudne robi. Grają jak grają, Smuda nie ma ich pod swoją opieką tak jak by miał w klubie, więc co ma zrobić? Wprowadzić reprezentację do jakiejś ligi jak zrobiono z San Marino? Pokazali nie raz, że są w stanie zagrać dobry mecz, ja wierzę, że na ojro się zepną i zagrają poprawnie. Piłkarzy mamy jakich mamy, cieszmy się że absolutna większość to Polacy i że nie musimy się hańbić wystawianiem międzynarodówki. Trafią na średnich rywali to może wyjdą z grupy. A to już będzie dużo.

Stadiony się budują, sponsorów jest mało ale się znajdują, szkolenie wbrew obiegowym opiniom ma się coraz lepiej, są perspektywy na lepsze jutro.

Nie mówie, że na dzień dziś sytuacja jest pod kontrolą, ale nie ma co jęczeć, jak to przykro nie wygląda

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
dokładnie żaden Maskancik i żaden Bakero cudotwórca. Niech Panowie coś konkretnego osiągną i pogadamy wtedy.
Z opinią o Kazimierskim się nie zgadzam
Nie jęczcie nad tą reprezentacją bo to się już nudne robi. Grają jak grają, Smuda nie ma ich pod swoją opieką tak jak by miał w klubie, więc co ma zrobić? Wprowadzić reprezentację do jakiejś ligi jak zrobiono z San Marino? Pokazali nie raz, że są w stanie zagrać dobry mecz, ja wierzę, że na ojro się zepną i zagrają poprawnie. Piłkarzy mamy jakich mamy, cieszmy się że absolutna większość to Polacy i że nie musimy się hańbić wystawianiem międzynarodówki. Trafią na średnich rywali to może wyjdą z grupy. A to już będzie dużo.
Stadiony się budują, sponsorów jest mało ale się znajdują, szkolenie wbrew obiegowym opiniom ma się coraz lepiej, są perspektywy na lepsze jutro.
Nie mówie, że na dzień dziś sytuacja jest pod kontrolą, ale nie ma co jęczeć, jak to przykro nie wygląda
Jak do kazimierskiego się nie zgadasz ? Przecież wiadomo żę na euro bedzie fabianski , szczesny , tyton/sandomierski wiec po co powołuje jakiś leszczy ? Przecież z tego co wynika o ile nie bedzie wyjazdów typu singapur to bedzie miał w CV 1A . Tutaj nic nie ma opieka tylko zamiast jechać oglądać cywke czy majewskiego którzy są w formie to jezdzi po polskiej ekstraklapie ogladając mecze na poziomie okręgówki . Na Euro jak napisałeś się &quot; nie zepną &quot; bo z taką taktyką nic nie ugramy . Bramkarz bez obycia na dużej imprezie , środek będzie bardzo słaby do tego lewa strona też nie pewna , brak rozgrywającego skrzydło tylko funkcjonuje prawe . Napastnik bardzo słaby wiadomo po co dac szanse gry grosickiemu jak mozna zagrac drugim rasiakiem .

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
W tej chwili jednak najbardziej wyrównaną i mocną formacją jest pomoc. To tutaj przecież jest Błaszczykowski, Grosicki, Matuszczyk i inni. Wymieniłem te osoby, bo wydaje mi się, że to właśnie oni będą motorami napędowymi na Euro naszej reprezentacji. Ja bynajmniej bym tak chciał. Duży problem to lewa flanka i na razie nie widzę zawodników którzy mogliby się sprawdzić na tej pozycji. Jeden Robert Lewandowski również nic nie zrobi jeśli nie będzie miał zmieników. Najgorsza jest w tym momencie obrona i nie wiem czy coś się zmieni w tej kwestii do przyszłego roku. Jak wiadomo każdy dobry trener zaczyna układać zespół od &quot;tyłu&quot; czyli od obrony. Wiadomo kiedyś Real Madryt miał filozofię, że o jedną bramkę trzeba więcej strzelić niż stracić. Jednak by wygrywać trzeba mieć odpowiednich ludzi do tego, a w Polsce nie ma.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Jak do kazimierskiego się nie zgadasz ? Przecież wiadomo żę na euro bedzie fabianski , szczesny , tyton/sandomierski wiec po co powołuje jakiś leszczy ? Przecież z tego co wynika o ile nie bedzie wyjazdów typu singapur to bedzie miał w CV 1A . Tutaj nic nie ma opieka tylko zamiast jechać oglądać cywke czy majewskiego którzy są w formie to jezdzi po polskiej ekstraklapie ogladając mecze na poziomie okręgówki . Na Euro jak napisałeś się &quot; nie zepną &quot; bo z taką taktyką nic nie ugramy . Bramkarz bez obycia na dużej imprezie , środek będzie bardzo słaby do tego lewa strona też nie pewna , brak rozgrywającego skrzydło tylko funkcjonuje prawe . Napastnik bardzo słaby wiadomo po co dac szanse gry grosickiemu jak mozna zagrac drugim rasiakiem .
Nie zamierzam polemizować z twoją opinią. Wystarczy mi moja.

Na dziś proponuję typ, że Polska strzeli bramkę.Myślę, że dziś w końcu zafunkcjonuje wszystko na jakimś poziomie. Grecy grają defensywnie, ale wcale tacy mocni nie są.

Nawet z Maltą grali słabo. Sędzia dając czerwoną kartkę Grekowi i przerywając akcję zrobił przysługę zespołowi bo tam poszłaby piłka na akcje sam na sam dla Malty. A wtedy kto wie jakby się ten mecz potoczył dalej. Grecy w ostatnich sekundach strzelili, trochę frajersko grała obrona Malty, bardzo niezdarnie wtedy wybijali piłkę. Trudno

Y 0

yankes83

Użytkownik
Obrona duzo lepsza niz w meczu z Litwa , tylko mam zastrzezenia do Dudki bo zagra pewnie na srodku obrony , a mozna by go wyprobowac na lewej stronie obrony , Zewakow zagra na lewej stronie . Pomoc ok, + dla Smudy za skrzyda od poczatku meczu . Nalezy powolac szybkich skrzydowych , Kosa wraca do formy , brak Smolarka to nieporozumienie . Na Mistrzostwach prawdopodobnie bedziemy grac na jednego napastnika , Lewandowski . Wróce do Krzynowka, on harował na skrzydle , kogos takiego brakuje teraz , jest Blaszczykowski, ale musi byc jeszcze jeden -to zadanie dla tych zawodników Peszko, Kosa , Smolarek . Wroci Bandrowski ,musi wejsc za Mierzejewskiego , Grosicki rotacja z Obraniakiem . Arboleda obrona i Bosacki musi dostac powolanie i wychodzimy z grupy na luzie , dalej robiac klopoty silnym rywalom.
Mecz zdecydowanie pod under 2,5

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Spotkanie: Grecja - Polska
Typ: Poniżej/Powyżej goli: Over 1.5
Kurs: 1.43
Bukmacher: Betsafe
Data: 29.03.2011 20:30
Mój typ to głównie pokłosie słabego występu naszej reprezentacji w Kownie. I chociaż wiem, że w drużynie nastąpi kilka zmian, w bramce zagra Sandomierski zamiast Małkowskiego a na środku defensywy zamiast duetu Głowacki-Glik zobaczymy Głowacki-Jodłowiec (bądź Dudka) z przodu natomiast ma zagrać Peszko za Obraniaka bądź Mierzejewskiego. Czy jednak to coś zmieni? Przecież w Kownie pokazali się z bardzo słabej strony jeśli chodzi o bronieni i nie tylko bramkarze zawiną przy golach po pierwszego Litwini strzelili po pięknej asyście Głowackiego.
I o ile poprawy gry w defensywie się nie spodziewam i raczej pewne jest, że Grecy swoje okazje stworzą i zapewne coś strzelą bo nawet szkoleniowiec Greków Fernando Santos zapowiada, że do meczu podchodzą bardzo poważnie i chcą te zawody wygrać. O tyle spodziewam się lepszej gry naszego zespołu jeśli chodzi o grę ofensywną. W Kownie można było się tłumaczyć, że murawa była w fatalnym stanie i nie sprzyjała naszym zawodnikom. W Pireusie murawa będzie lepsza i będziemy wymagać by Robert Lewandowski strzelał celniej a Ludovik Obraniak w sytuacji sam na sam z bramką jednak trafił do bramki. Ma zagrać Peszko czyli będziemy mieli zwiększoną siłę ognia. Tercet z przodu Peszko-Błaszczykowski-Lewandowski powinien coś ustrzelić a jest również na ławce notujący dobre występy w lidze Tureckiej Kamil Grosicki.
Warto również wspomnieć, że Grecji pod wodzą portugalskiego selekcjonera Fernando Santosa nie przegrała notując sześć zwycięstw i dwa remisy i tylko w jednym spotkaniu nie potrafili podopieczni Santosa strzelić gola (z Chorwacją). Na naszą niekorzyść przemawia natomiast fakt, że w tych 8 meczach Grecy stracili tylko 3 gole ale zdobywały je nie ekipy Serbii czy Chorwacji a Izraela, Austrii i Gruzji.
My natomiast pod koniec ubiegłego roku zdobywaliśmy sporo bramek i sporo traciliśmy (częste remisy 2-2 czy zwycięstwo 3-1 nad Wybrzeżem Kości Słoniowej) w 2011 jednak w meczach naszej kadry nie pada już tak dużo goli. Może być to jednak spowodowane złym stanem murawy (Litwa) czy brakiem czyjegokolwiek zainteresowania mecze i graniem przy pustych trybunach (Mołdawia i Norwegia) gdzie rywale również nie stawiali nam zbyt wysoko postawionej poprzeczki. Dzisiaj jednak powinno być inaczej bo jak wspomniałem i murawa będzie dobra a i publika powinna dopisać.
Myślę, że typ jaki podałem jest dość asekuracyjny, z reguły gra się bowiem over 2.5 strzelonych goli w meczu. Ja jednak gram tą zaniżoną granicę głównie obawiając się o naszą drużynę, bo jeżeli zagrają tak z przodu jak z Litwą to możemy pozostać bez strzelonego gola. Grecy natomiast coś powinni strzelić, bo defensywa nie jest naszą mocną stroną. Myślę, że mecz może zakończyć się zwycięstwem Greków 2-0 bądź 2-1.

D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Dziś wszyscy przeciwko Polsce... ;) Ale czy Grecja pokazała wielką formę w meczu z Maltą ?? Całości spotkania nie widziałem, a jedynie skróty, ale wynik nie powala, a łagodnie mówiąc Malta potęgą piłkarską nie jest. Nie wiele brakowało, a byłby remis...Dziś mecz towarzyski, a nie o punkty, więc z mobilizacją u Greków może być jeszcze gorzej. Liczę, że po kompromitującym występie z rezerwami Litwy dziś Polacy dadzą rade wywalczyć remis...O wygraną może być ciężko z obecną formą, ale myślę, że remis jest w zasięgu. Mają co nie co do udowodnienia po ostatniej kompromitacji i wpadce no i te plotki o orgii. Może to wpłynie mobilizująco na Polaków. Z naciskiem na słowo może ;)
⚽ Grecja - Polska --&gt; X2 - 1,66 ✅ (Unibet)

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
Moim zdaniem, po nie ma co ukrywać - fatalnym meczu z Litwą reprezentacja Polski weźmie się w garść i będzie chciała pokazać się z lepszej strony. Oczywiście nie ma się co spodziewać fajerwerków i zwycięstwa kilkoma bramkami. Spodziewam się po stronie Polaków gry głównie solidnej pod własną bramką, w bramce wystąpi Sandomierski, który według mnie powinien być brany pod uwagę już przy meczu z Litwą nie rozumiem czemu zagrał S. Małkowski skoro wiadomo, że nie zagra na EURO, a bramkarz Jagiellonii jest kandydatem na 3 bramkarza. Mecz z Grekami będzie oficjalnym pożegnaniem M. Żewłakowa, może ten fakt zmobilizuje jeszcze bardziej &quot;biało-czerwonych&quot; do lepszej gry. Teraz troche o rywalach, tutaj warto zauważyć straszne męczarnie Grecji z Maltą - europejskim &quot;kopciuszkiem&quot; co prawda podopieczni Fernando Santosa wygrali 1:0 ale gol padł dosłownie w ostatnich sekundach i cudem uratowali się przed blamażem. Ostatni mecz Polski z Grecją zakończył się naszym zwycięstwem 2:0 świetny debiut wówczas zaliczył Ludowic Obraniak. Przewiduje trudne spotkanie bez szaleńczych akcji i wynik końcowy ze wskazaniem na Polskę lub remis.

Grecja - Polska X2 1,65 Bet-at-home ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
haftus 140

haftus

Użytkownik
Coś czuję, że czeka nas kolejny nudny mecz w wykonaniu Biało-czerwonych. Tak szybko nie naprawi się takich braków w grze, jakie widzieliśmy w tragicznym meczu z Litwinami. Jednak Grecy też aktualnie mogą pozazdrościć innym formy. Niby wygrali ostatnie 5 meczy, jednak czy wygrana 1-0 z Maltą jest powodem do dumy?? Polacy powinni to wykorzystać, bo porażka porażce nierówna i jesli dziś zagrają ładnie dla oka i nawet przegrają, to mogą usłyszeć kilka ciepłych słów od dziennikarzy i polepszyć atmosfere wokół kadry.
Staram się z przymróżeniem oka patrzeć na H2H, ale jest ono na korzysc Polski. Ostatnia oba spotkania wygraliśmy.

Piłkarze i trener kompromitują się nie tylko na boisku. Czas wkońcu ruszyć tyłki i zacząć grać. Dziś trzeba zacząć i strzelić chociaż bramkę. O wygrywaniu pomyślimy za kilka lat :]
:] :cool:

Polska strzeli. @ 1.55

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Grecja - Polska
0:0​

Dzisiaj polscy kibice będą mieć znów okazję by się pobić międzysobą na obcym terenie ... tzn. dopingować naszych w spotkaniu przeciwko Grekom. Kto oglądał mecz z Litwą ( i wytrwał do końca) wie, że cudów raczej nie ma co oczekiwać po podopiecznych Franciszka Smudy. Na szczęście rywal nie taki straszny jak go malują. Nie zmienia tego nawet fakt, że Grecy są na dziesiątym miejscu w rankingu FIFA. W meczu eliminacyjnym dosyć szczęśliwie wygrali z Maltą zdobywając gola w końcówce. To pokazuje, że po silnej drużynie, która wygrała EURO nie ma już śladu. Dzisiaj mimo spotkania towarzyskiego możemy się spodziewać, że zobaczymy najsilniejsze składy. Polacy po kompromitującej porażce z Litwą będę pewnie chcieli się zrehabilitować, a zwykle dobre mecze grają przeciwko mocniejszym drużyną. Do tego dochodzi pożegnalny mecz Żewłakowa. Tak więc pozostaje mieć nadzieję, że polscy kibice nie przeżyją kolejnego rozczarowania słabym występem kadry przed zbliżającym się EURO i zobaczymy lepsze spotkanie niż w piątek a co ważniejsze Polska tego nie przegra ... no co? Trzeba wierzyć ;p

Moja propozycja:

Polska lub remis (około 1.65)✅

djgregor 55

djgregor

Użytkownik
Meczu Grecja Malta nie ogladalem ale moim zdaniem mija sie z celem pisanie ze Greccy bez formy.
Owszem tylko 1-0 ale od porażki na mundialu z Argentyna nie odniesli zadnej porazki.
Zeby był to mecz o punkty po takim kursie można byloby wziasc gospodarzy.
Ale jedynie jest to mecz towarzyski i nie wiemy sami do konca co przyjdzie obu trenerom do głowy.
Szczerze to nie moge ostatnia ogladac meczów Repry. Wole juz mecz w Polskiej lidze obejrzec. Został rok i mamy reprezentacje? Mamy zawodników? Paru znajdzie sie owszem&quot;pewniakow&quot; ale gdzie reszta?.
Dzisiaj Polska zagra jednym z najsilniejszych składów.. Zagrajmy wreszcie pieknie w ataku, bez baboli w obronie z jakas finezja i checia do gry. Niech pokaza swoja grą ze Polacy maja choc nadzieje ze zespół nie przyniesie wstydu na Euro.
Juz chyba minal czas sprawdzania zawodników- teraz juz tylko zostalo cwiczyc ustawienie, schematy gry, stałe fragmenty itp.
Upatruje ze Polska cos tam wreszcie ustrzeli @ 1,55
a jezeli chodzi o wynik przupuszczam ze padnie tu remis @ 3,25

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
Franz podał skład na dzisiejsze spotkanie:
Polacy wybiegną na boisko w następującym zestawieniu:
Grzegorz Sandomierski - Łukasz Piszczek, Michał Żewłakow, Arkadiusz Głowacki, Maciej Sadlok - Sławomir Peszko, Jakub Błaszczykowski, Ludovic Obraniak, Dariusz Dudka, Adrian Mierzejewski - Robert Lewandowski.

brooklynbounce 888

brooklynbounce

Użytkownik
Widzę,że mnóstwo komentarzy po wczorajszym spotkaniu:cool:Cóż,mecz nie zachwycił,ale stadion,murawa i cały efekt wizualny sprawił,że chciało się oglądać,w porównaniu do realizacji na Litwie,gdzie miałem wrażenie,że oglądam jakieś retro z 19 wieku.Zdecydowanie więcej ambicji niż w meczu w Kownie,coś w końcu się działo,zdominowaliśmy w mojej opinii Greków i powinniśmy wygrać to spotkanie,wiele sytuacji,kilka dobrych strzałów,wrażenie po meczu takie sobie,ale w końcu nie musiałem się wkur....patrząc na grę kadry,nie broniliśmy się,wręcz przeciwnie.Smutne pożegnanie Michała,super zachowanie kibiców Polskich jak i Greckich,łzy w oczach Żewłakowa mówią same za siebie,szkoda troszkę,akurat do niego nigdy nic nie miałem,nawet po spotkaniu w Irlandii Północnej.Facet z bogatym CV,ciekawym życiorysem prywatnym jak i piłkarskim,na dodatek człowiek z jajami,szkoda,że kończy rok przed Mistrzostwami w jego jak i naszej ojczyźnie,na dodatek w atmosferze człowieka niechcianiego,a zasługiwał,aby skończyć na Polskim stadionie,przy &quot;Simply the best&quot; burzy oklasków,w atmosferze pokoju,kończy w opinii wielu dziennikarzyn jak i kibiców,jako lekka pijaczyna i przeciętny kopacz,jak dla mnie jednak jest kimś,102 mecze w kadrze o tym świadczą,na jakim poziomie byśmy nie grali,to jednak jest coś;)

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
To ja się zapytam bardziej zaawansowanych.
Co robił na boisku Sławek Peszko???
Kto z jego pozycji jest obecnie kontuzjowany???
Czy ten zawodnik będzie jeszcze powołany do reprezentacji???
Czemu zawodnik uznawany za najgorszy transfer Bundesligi ubiera Polski trykot???
Jak myślicie cze nervosol to dobry środek dla Sławka do spożycia przed każdym meczem tak klubowym jak reprezentacyjnym????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom