>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Slam - Roland Garros 2014

Status
Zamknięty.
magician 2,9K

magician

Użytkownik
Oprócz typu na Klizana -1,5 seta na jutro chyba pogram jeszcze takiego dubelka:
Jerzy Janowicz v Jarko Nieminen 1 @1,76 Ónibet ✅✅✅ (3:0)
W zasadzie Arquisek wszystko napisał... Jarko na clayu nic ciekawego nie ugrał w tym sezonie, a wygrywa tylko ze słabiakami mączkowymi(Haase, Sijsling). Jurek już z Gulbisem zasygnalizował zdecydowaną poprawę formy, jednak przegrał po walce z przyszłem triumfatorem imprezy. W poprzednim meczu kontrolował spotkanie, dopóki się nie rozluźnił. Zaczął niepotrzebnie kombinować z 2. serwisem, ryzykować wtedy kiedy nie trzeba było. Tyle że im Jurek ma lepszego przeciwnika i im dalsza jest ta faza, tym bardziej jest skoncentrowany- początki zwykle miewa słabiutkie. W wymianach grał pewnie, mało błędów z BH, trochę więcej z FH, ale płaskie piły śmigały aż miło. Korty są szybkie, więc sprzyja to serwsowi i twardej grze Janowicza. Nieminen za to ostatnio czy na clayu czy na hardzie, nie serwował jakoś wybitnie.
Milos Raonic -1,5 seta v Jiri Vesely 1 @1,54 Ónibet ✅✅✅ (3:0)
Kanadyjczyk złapał mega formę, już nie musi się bronić serwisem, bo nawet z Nolem potrafił wygrywać długie akcje. Świetny FH- jasna sprawa, ale dołożył ostatnio lepsze poruszanie się po korcie + dokładniejsze kierowanie piłek backhandem. Gra agresywnie, ale nie wykonuje ciągle niepotrzebnych strzałów przy serwisie rywala, podobała mi się w ostatnim turnieju jego wyważona gra. Jiri nie istniał na korcie przy serwisie Dr Ivo, więc tu zapewne też tak będzie. Tylko tu jeszcze musi bronić swojego podania, bo Raonic to nie Chorwat i nie gra z końcowej linii tylko slajsów. Mocno się zdziwię, jeśli Jiri ugra tu cokolwiek.
AKO: 2,71

seboafc 576

seboafc

Użytkownik
niestety byłem w pracy i dwa mecze które mnie interesują, zostały już przez kolegów opisane, no ale nic

Janowicz 1.76 marathonbet✅
Kurs na Jurka świetny moim zdaniem. W meczu z Estrellą popełnił aż 67 nie wymuszonych błędów, przy 44 winnersach, ale ok mógł sobie na to pozwolić, prowadząc 2:0. 15 asów przy 13 podwójnych. 83% wygranych piłek w pierwszego podania, i 47% z drugiego. Jeżeli odliczymy te podwójne błędy to zobaczymy iż Estrella w wymianach przy podaniu Janowicza zdobył zaledwie 13 ptk. Oglądając mecz można było odnieść wrażenie że Jerzy wraca do formy, serwis dobry, parę fajnych skrótów.
Nieminen jak wiemy męczył się z Ołówkiem, trzy setowy pojedynek, i Michał pomimo iż w decydującym secie od razy dał się przełamać to był bardzo bliski odrobienia strat. Fin wygrał 81% pierwszego serwisu i 44% drugiego. 9 asów przy 11 podwójnych, 51 winnersów przy 53 nie wymuszonych. To są suche statystyki ale umówmy się forma Fina jest daleka od tego co prezentował chociażby w tamtym roku i moim zdaniem lepsza nie będzie. Wiek robi swoje, jak spojrzymy kogo Jarko pokonywał w tym roku to oprócz Floriana Mayera ( który skreczował) to nie pokonał nikogo z topu ( Tomic moim zdaniem się nie liczy, bo jest słaby bynajmiej narazie). Jerzy ok, sporo tych porażek, ale ostatnio było widać poprawę, i nie przegrywał byle z kim. Mecz zapewne będzie zacięty, Jarko na pewno nie odpuści, ale patrząc przez pryzmat całego sezonu jak i ostatnich meczy spodziewam się zwycięstwa Polaka. Oby głowa się nie zagotowała, Jarko to obok Estrelli najsłabyszy rywal Jurka w ostatnim czasie.

Dolgopolov 1.32 Marathonbet⛔ ech brak słów
Ukrainiec wiadomo jak się nie zagotuje to jest to gracz na miarę top 10. Rywal ostatnio gra słabo, słaby sezon. Tutaj Dodig pomógł kreczem. Powinien Dolgo łyknąć Grannolersa. Staty Dolgopolova z pierwszego meczu miód malina. 10 asów, 2 podwójne. Z pierwszego podania wygrał 84% a z drugiego 50%. 67 winnersów do 25 nie wymuszonych błędów. Powinno być dobrze.

Zeballos &amp; Cuevas 1.5 Marathonbet ✅
Kolega wyżej opisał ten mecz i ja się z nim zgadzam. Raczej aż tak łatwo nie będzie ale półfinaliści z ubiegłego roku powinni dać radę.

Peya &amp; Soares 1.5 Marathonbet✅
Tutaj również ubiegło roczni półfinaliści zagrają z Rosolem i Istominem. Para Czesko-Uzbecka jak narazie raz grała razem w Bukareszcie zaliczając półfinał, gdzie ulegli Matkowskiemu i Frystenbergowi. O ile Czech grywa często w deblach, o tyle Uzbek ostatni raz grał 26 kwietnia właśnie w Bukareszscie, fakt że Czech w parze z Dimitrovem ograli w Rzymie Peye i Soaresa, ale teraz jego partnerem jest Istomin, który ostatni deblowy mecz rozegrał ponad 2 miesiace temu. Peya i Soares to czołowa deblowa para, powinni dać radę.

Otrzymane punkty reputacji: +1
thecopro 157

thecopro

Użytkownik
Ode mnie dwa szybkie bety trochę szalone, jednak istnieje szansa trafienia - po prostu mam dziwne przeczucie, że któryś z tych dwóch handicapów zostanie pokryty. Będzie krótko:
Schwartzman +2.5 Seta - @4.54
Chardy +2.5 Seta - @4.72
(tym razem ryzyko się nie opłaciło, Djoko i Fedex wręcz bezbłędni)
Obaj grają z tenisistami z najwyższej półki, niemniej jednak obaj prezentują się ostatnio wyśmienicie. Schwartzman świetny bilans, dobrze czuje się na clayu. Przez kwalifikacje przeszedł jak burza, bez większych problemów. Jeśli chodzi o Chardy&#39;ego, ostatnie zwycięstwo nad Federerem doskonale odzwierciedla jego aktualną formę. Liczę na niespodziankę i chwilę słabości tenisowych herosów. Powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +8
K 36

kamiiru

Użytkownik
NA dzisiaj dubelek
Youzhny @ 1.44 bet365 + JJ @ 1.66 bet365 za 350zl
Rosjanin po fatalnych pierwszych 2 setach z młodym Carreno Bustą podniosł się i ostatecznie następne partie wygrał gładko. Wbrew pozorom moze to nawet dobrze, ze zagrał 5 setowkę, bo po przerwie spowodowanej kontuzja potrzebuje na pewno się ograc i co najwaznijesze ten comeback dał mu sporo pewnosci siebie. Po drugiej stronie siatki stary Czech - Stepanek, tak samo wyciągnął z 0-2 na 3-2, ale rywala miał słabszego i ponadto Radek na mączce jest przeciętny. Jak dla mnie kursiwo bardzo dobre
O Jerzyku zostało już tutaj wiele napisane...sądze, iż po zwycięstwie nad Burgosem przyszedł dobry czas dla JJ, a obecna forma może nie jest najzywzsza, ale na słabego Nieminena powinna wystarczyć.
I jeszcze taśma bez analizy:
Venus Williams @ 1.28
Milos Raonic @ 1.20
Marin Čilić @ 1.083
Tommy Robredo @ 1.062
Jo-Wilfried Tsonga @ 1.16
5 zdarzeń, 1 Zakład * 650,00 PLN

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Na rozgrzewkę wezmę spotkanie rozgrywane o godzinie 11:00 na korcie 17 pomiędzy Dolgopolovem a Granollersem-Pujolem. Ukrainiec ma dość przeciętny sezon na clayu, miewał bardzo dobre mecze jak i tragiczne. Muszę powiedzieć, że miałem spore wątpliwości co do jego meczu z Ramosem, który jest podobny charakterystyką do jego dzisiejszego przeciwnika, jednakże Alexander szybko je rozwiał. Poza małymi problemami w 1. secie, gdzie obaj zawodnicy rozegrali Tie-Break to w dwóch pozostałych setach nie dał cienia szansy Albertowi Ramosowi. Ramos jest na zupełnie innym biegunie, w odróżnieniu od Granollersa i notuje całkiem dobry sezon. Marcel Granollers z kolei prezentuje bilans 7/11 na nawierzchni, która jest jego specjalnością. Początek sezonu miał obiecujący, jednak im dalej w las tym gorzej z formą, w maju to, można powiedzieć, pasmo porażek. Bicie od Daniela Gimeno-Travera w Oeiras, porażka z Copilem oraz z Murrayem (a sam Andy nie jest jakimś wyjątkowym graczem na clayu), gdzie nie nawiązał za wiele walki. O samym spotkaniu z Dodigiem niewiele można powiedzieć, gdyż Chorwat skreczował i jedynie fakt, iż Granollers odpoczywał w pierwszej rundzie przemawia za Hiszpanem. Widać, że Dolgopolov przygotowywał formę na Roland Garros, gdzie w 2010 i 2011 roku dochodził do 3 rundy. Ukrainiec z pewnością chce powtórzyć wyczyny, a może nawet je pobić. W 2 rundzie przeciwnika nie ma wymagającego i jeśli nie zawiedzie głowa to Ukrainiec powinien odnieść pewne zwycięstwo.
Aleksander Dolgopolov - Marcel Granollers-Pujol; Dolgopolov -5,5g @ 1,83
(Bet365)
17:22 ⛔. Skandal.
Kolejnym spotkaniem, o którym chciałbym powiedzieć jest spotkanie przedstawiciela gospodarzy - Benoita Paire z Roberto Bautistą-Agutem. Obaj Panowie spotykali się ze sobą sześciokrotnie, bilans 1:5 dla Hiszpana, jednakże nie jest to jakiś wyznacznik w kontekście dzisiejszego spotkania, gdyż żaden z meczów nie był rozgrywany na mączce. Obaj gracze pewnie przeszli pierwszą rundę (chociaż Paire był kilka razy przełamywany) i zapowiada się emocjonujące i wyrównane spotkanie. Po kontuzji Benoita nie ma większego śladu i z pewnością chciałby powtórzyć wyczyn z roku 2013, gdzie dotarł do 3 rundy. Niemniej jednak faworytem jest Bautista, który notuje naprawdę bardzo dobry sezon na clayu, poza wpadką w Rzymie z Tursunovem. Pokonywał m.in. Robredo, Verdasco czy Giraldo, czyli graczy specjalizujących się w grze na ziemi. Wartym wspomnienia jest także półfinał Mastersa w Madrycie, gdzie uległ Nadalowi... ale po walce. Mimo wszystko Roberto nie jest zawodnikiem nieomylnym i poza tym, że ma spore umiejętności to jest do ustrzelenia. Dlatego uważam, iż Benoit Paire, który wachlarz zagrań również ma bardzo duży (czasami szwankuje głowa) jest w stanie ugrać seta. Dlatego w żaden sposób nie zdziwią mnie tutaj 4. sety, ba, jest to bardzo możliwy scenariusz i ja idę w tę stronę.
Benoit Paire - Roberto Bautista-Agut; over 3,5s @ 1,83 (Bet365) 0:3 ⛔
Naprawdę nie chce mi się wierzyć, że 35 letni zawodnik jest w stanie wytrzymać kolejne spotkanie na podobnej intensywności. Radek Stepanek co prawda wyszedł ze stanu 0:2 z Facundo Arguello, jednakże przeżywał katusze. 3 lata z rzędu kończył swoją przygodę z French Open na 1 rundzie, dlatego przejście pierwszego szczebla powinien uznać jako sukces. Mikhail Jużny to także nie jest młodzieniaszek, zaledwie 4 lata młodszy, jednakże - w moim odczuciu - grał z dużo lepszym przeciwnikiem i pomimo tego, iż często ma problemy z głową, to wyszedł z opresji perfekcyjnie, a w 5, decydującym secie, dokonał gwałtu w postaci 6:0, co pokazuje, iż kondycyjnie również jest przygotowany perfekcyjnie. Obaj gracze na clayu w tym sezonie prezentują się przeciętnie, jednakże to Jużny przegrywał z bardziej wymagającymi przeciwnikami. Co prawda porażki z Seppim i Haase nie powinny się zdarzać, jednakże było to na początku sezonu, a obaj zawodnicy prezentują na mączce swój najlepszy tenis. Oprócz tego porażka 2:1 z Klizanem, który prezentuje się wybornie, z Feliciano Lopezem w, można powiedzieć, domu Lopeza i z Nadalem, gdzie urwanie seta Rafie powinno być uznawane jako małe zwycięstwo. Dla porównania Stepanek nabił sobie bilans z takimi graczami, jak Lustyk czy Ignatik podczas challengera w Ostravie, wygrał m.in z Karloviciem, ale to było na początku sezonu na mączce, gdzie Ivo szukał formy (a i tak nie jest wybitnym graczem na mączce), porażki z Kuzniecowem w Ostravie (czyli tam, gdzie był gospodarzem), z będącym pod formą Andersonem... jedynie porażka z Novakiem może być usprawiedliwiona, gdzie urwał kilka gemów serbskiemu terminatorowi. Dla mnie typ jest w pewnym stopniu jasny i klarowny i nie należy szukać niespodzianki... no chyba, że zawiedzie głowa... podobnie jak w przypadku Dolgopolova.
Mikhail Youzhny - Radek Stepanek 1 @ 1,52 (Unibet) 1:3 ⛔
Ja mam zupełnie odmienne zdanie od Barichello w kontekście spotkania Bagnisa z Gulbisem. Wyobrażacie sobie Facundo Bagnisa, który wytrzymuje kolejne spotkanie na takiej intensywności jak to z Julienem Benneteau, gdzie pojedynek trwał niemalże 4 i pół godziny? Rozumiem, to jest profesjonalny sportowiec, jednakże nie jest to terminator w postaci Djokovicia, Nadala czy Murraya i nie sądzę, aby wytrzymał wysokie tempo, jakie narzuci Gulbis, tym bardziej, że gra niemalże codziennie od 20 maja. Bagnis co prawda notuje bardzo dobry sezon na clayu jak na swój poziom i umiejętności (niewątpliwie na poziomie challengerów), jednakże argument, jakoby RG nie jest konikiem Gulbisa można o kant dupy rozbić, kolokwialnie rzecz biorąc. Ernests w tym sezonie jest mocny na ziemi, bilans 14/3 mówi sam za siebie, półfinał w Barcelonie, gdzie odpadł z kosmicznie grającym zwycięzcą - Keiem Nishikorim, ćwierćfinał Mastersa w Madrycie - porażka z Ferrerem, a dodatkowo wygrana w Nicei. Jeśli RG nie jest konikiem Gulbisa, bo ostatnio odpadł w 2 rundzie to kim jest Bagnis, który za każdym razem kończył przygodę w kwalifikacjach? Gulbis nie miał czasu na przystosowanie się do kortów Rolanda Garrosa, gdyż, jak już wspomniałem, wygrał turniej w Nicei i nie było czasu na zapoznanie się z paryską mączką. Tym bardziej, że w dzień padał deszcz i piłka ewidentnie przyśpieszała, co było wodą na młyn dla Kubota, który grał zarówno agresywnie jak i ofensywnie i w początkowej fazie meczu ciężko było znaleźć sposób Gulbisowi na pokonanie Polaka. Jednak im dłużej mecz trwał, tym coraz lepiej Łotysz radził sobie z Łukaszem, skutecznie wykonując loby oraz passing shoty podczas gry pod siatką Kubota. Bagnis nie biega często do siatki i uważam, że Ernests powinien załatwić Argentyńczyka swoim mocnym forehandem. Dla mnie nie ma jasnych przesłanek aby wierzyć, iż wygra Bagnis (no może głowa Gulbisa, Bagnis już pokazał, iż ma stalowe nerwy oraz jaja), dlatego spokojnie ładuję się w handicap gemowy Gulbisa. Spotkanie powinno zakończyć się w 3. setach, dlatego DW 3:0, -2,5s czy u3,5s spokojnie do gry.
Facundo Bagnis - Ernests Gulbis; Gulbis -7,5g @ 2,01 (Pinnacle) 7:19 ✅
Jo Wilfried Tsonga w pierwszej rundzie bez większych problemów uporał się, o dziwo, z Edouardem Rogerem-Vasselinem. Pisząc o dziwo mam na myśli fakt, iż rodak Tsongi często sprawiał mu kłopoty w postaci urywania setów, chociaż w oficjalnym pojedynku nigdy Jo Wilfrieda nie pokonał. Na podstawie meczu z ERV mogę więc dojść do wniosku, iż forma Tsongi jest zwyżkowa, ewidentnie szykowana na RG. Jurgen Melzer to solidny zawodnik, tym bardziej na clayu, gdzie w tym sezonie notuje bilans 8/6. W ostatnim turnieju w Dusseldorfie miał sporą szansę na wygranie zmagań, jednakże poległ gładko w spotkaniu z Veselym, co mówi wiele o jego formie. Mam wrażenie, iż Melzer po prostu nie schodzi poniżej pewnego poziomu, pokonywał graczy takich jak Cilic, Isner, Carreno-Busta czy Sousa, jednakże przegrywał z poważniejszymi graczami, w postaci Kohlschreibera, Monaco (co by nie mówić - w momencie pojedynku z Melzerem zarówno Kohli, jak i Juan byli pod formą), Murraya czy będącego w bardzo dobrej dyspozycji Vesely&#39;ego. W meczu z Goffinem Melzer stracił trochę sił, gdyż każdy set był wyrównany. Moim zdaniem Tsonga jest graczem bardziej wszechstronnym i grając w domu chce powtórzyć wynik z roku poprzedniego, gdzie dotarł aż do półfinału. Melzerowi nie daję większych szans na nawiązanie do wyczynu z roku 2010, gdzie osiągnął życiówkę i zakończył przygodę z French Open właśnie na półfinale. Moim zdaniem pewne zwycięstwo odniesie Tsonga, być może Melzer ugra seta, jednakże uważam, iż handicap -5,5 zostanie pokryty.
Jo Wilfried Tsonga - Jurgen Melzer; Tsonga -5,5 @ 1,66 (Bet365) 18:9 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
szelech 120

szelech

Użytkownik
Simon Gonzalez
Simon będzie miał za sobą publikę, a forma zdaje się optymalna, jak patrzę po liczbach. Problem mam taki, że ostatni jego mecz widziałem z Nadalem, więc wspomnienia nieziemskie (bo przegapiłem większość finału o Ligę Europejską- nie żałuję).
Dzisiaj przeciwnik, jak i wczorajszy, zdaje się że ma broń w postaci serwisu, nieco ponad 200/h. Simon odbiór poprawił, choć nie lubię na niego stawiać to wydaje mi się tu faworytny.
Gonzalez statsy z ostatniego meczu. Jak widać posłać asa potrafi, ale przeciwnik nie ten, choć serwis siedzi.
Bardzo bym chciał by mi szepnął słowo zachęty bądź zniechęcenia ktoś kto widział jednego bądź drugiego tutej w Paryżu.
Kurs 1,2 ✅ i spada, więc nie warto grać.
Jest za to linia gemowa na poziomie 35,5 (za 1,8) ✅ i wydaje mi się wysoka. Przy w miarę wyrównanym spotkaniu na 3:0 ✅ dla Simona siedzi i tego sobie życzę.
Druga opcja, która wydaje mi się ew. do pokrycia także 8/10 przypadków takich okoliczności to (-5,5g) ✅ na Simona po kursie 1,4. Jest opcja, że jeden z tych setów to będzie 6:2 dla Francuza, jak patrzę po wynikach Kolumbijczyka to nie wytrzymuje całych meczów, co dopiero 3setówki.
pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +5
B 2,2K

barichello

Użytkownik
@Anderson
Z koma
Gulbis mial juz w swojek karierze dobre czy bardzo dobre wystepy poprzedzajace French Open, a na RG juz tak kolorowo nie bylo, wiec przytoczenie, ze to nie jego konik i te porazki w pierwszych rundach to nie tak do konca kant dupy. Po prostu Lotysz jest mega niestabilny, kaprysny, tenis to dla niego hobby jak sam przyznal. Oczywiscie umiejetnosci po stronie Lotysza, ale niejednokrotnie nie potrafil ich przelozyc na korcie. Te klopoty z slabo dysponowanym w tum sezonie Kubotem nie zwiastuja dobrze, gdyby yrafil na kpgos bardziej ogarnietego mogloby sie to dla niego zle skonczyc.
Bagnis to typowy ziemniak, niezle dyslonowany na poziomie CH, wiec moze postawic poprzeczke. znacznie wyzej.
Grane to moze byc lekko, bo jak Gulbis wypali to bedzie problem, ale z nim nigdy nic niexwiadomo, do tego powyzszy opis, ja tam wole grac go gdy nie jest faworytem i musi sie spiac na czolowke, a czasem mam wrazenie lrekcewazy swoich rywali i przegrywa mecze juz w glowie.

E 107

emile44

Użytkownik
Dologopolov - Granollers 1 1,25 ⛔, DW 3:0 2,37⛔
Jednak Ukrainiec to ma nierówno pod sufitem ... Szkoda słów ...

Więc tak Dolga w dobrej formie , zadnych problemow z Ramosem ,Granollers mial juz przegrac w poprzedniej rundzie ale sie nie nagral i dostal prezent , wygrana pewna ,jak Dolga nie zacznie świrować to też spokojne 3:0 .

Youzhny - Stepanek 1 1;5 ⛔ hahaha no nie powiem ładnie się przejechałem na typ typie .. Ale nie można przejść bez komentarza nad tym meczem Youzhny fajny gość walczy by przełamać Stepanka w 4 secie by w nastepnym gemie oddać serwis w 4 pkt 2 niewymuszone + 2 podwójne ,mecz na mega niskim poziomie , w przeciwieństwie do równolegle granego meczu Gulbis - Bagnis . Teraz czas liczyć jedynie na przyzwoite kursy na Gulbisa i grać 3:0 na niego ze Stepankiem . Brak słów dla Youzhnego , prędko go nie zagram ????

To co gra Stepanek jednym slowem tragedia w pierwszej rundzie stawialem na niego ,ale raczej bardziej przeciwko Arguello ,jesli Youzhny zagra tak jak w 3,4,5 secie z Busta to i 3:0 sie pokryje ale to juz za drobne,bo Youzhny czesto slabo wchodzi w mecze/.

Klizan - Haase 1 1.36 ✅ Też mała uwaga , bo mimo że weszło nie jestem zadowolony z tego co pokazal Klizan 65 niewymuszonych bledow plus okolo 30 tych wymuszonych to o wiele wiele za duzo. W nastepnej rundzie trafia na Granollersa czyli nic nie grajacego przebijakę , jednak jak będzie tak grać po autach to nic nie jest pewne ale to zobaczymy potem jakie beda kursy na ten mecz .

Haase pokonuje przciwnikow od siebie slabszych a od mocniejszych dostaje wciry. Dzis bedzie podobnie mimo że Nishikori kaleczyl w 1 rundzie , Klizan pokazal ze jest w dobrej dyspozycji.

Tursunov - Querrey 1 1,50 ✅ , DW 3:0 3,25 ✅ Dał zarobić po raz drugi.

Mocny typ w Tursunova ,bardzo dobra gra w 1 rundzie ze Starace , a w Querreya tez gralem w 1 rundzie ale to byl typ bardziej przeciwko Volandriemu , jesli bd dobrze serwowal bd duzo gemow ,ale Rosjanin wydaje sie bardzo mocny widzialbym w nim czarnego konia ale nastepna runda to Federer.

Duzo dziś ciekawych meczów ,ale jeszcze ustosunkuje się do 2 typow ale to bardziej jako przemyslenie Raonic - Vesely - licze na swietny mecz , lecz jesli Raonic bd trzymal serwis to spokojnie wygra , Vesely jeszcze spore problemy z glowa co pokazal z Karlovicem + mecz Janowicza - chcialem grac mocno w Jurka ale teraz to juz nie wiem i zobaczę co sie dzieje na zywo - jesli zacznie mocno to gram w niego duzo bo Nieminen prezentuje slaba forme.
Kursy Bet365
Pomoglem - podziękuj ;)))

Otrzymane punkty reputacji: +4
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Dla mnie bez wątpienia match&#39;up, który ma szeroko wpisany potencjał 4-5 setówki. Fin nieco bardziej rozgarnięty na cegle w tym sezonie w porównaniu do Janowicza, z resztą dla Polaka to jedna z poważniejszych alternatyw ostatnich miesięcy by w końcu coś zbudować i zacząć wygrywać. Motywacja wielka, tym bardziej że to Grand Slam i ma aktualnie na koncie jedno zwycięstwo - może to brzmieć śmiesznie ,ale to spory krok w przód i swego rodzaju sukces patrząc przez pryzmat jego ubogiej &quot;kondycji&quot; ostatniego kwartału, a nawet połowy roku. Nieminen jest w pewnym rytmie meczowym i zdążył już tutaj pogonić Przysiężnego, natomiast Janowicz w pewnym sensie będzie starał odbudować swój wizerunek. Sądzę więc, że typowanie zwycięzcy jest tutaj ciężkim wyborem, ale powinniśmy zobaczyć wyrównane spotkanie z wieloma punktami zwrotnymi i garstką emocjonujących wrażeń od samego początku do końca. Over gemowy to fajna opcja i z chęcią to pobieram. GL.
Jarko Nieminen - Jerzy Janowicz &quot;over 39,5 gemów&quot; [1,95] PinnacleSports [8/10]

malin157 72,4K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Janowicz - Nieminen powyżej 38,5 gemów 1.806 pinnacle

To powinno być spotkanie dość wyrównane i długie. Ze względu na osobę Janowicza obaj powinni dobrze trzymać podanie, skupiać się na tym. Jurek nie ma argumentów wielkich do gry na kortach ziemnych, na pewno trzecia runda była by dla niego bardzo dobrym wynikiem. Udało mu się w pierwszej rundzie pokonać dość łatwo Estrellę, ale był to rywal łatwy i nijak ma się to do dzisiejszego pojedynku. Nieminen męczył się z Przysiężnym, utrzymanie własnego podania to było zdecydowanie najważniejsze dla każdego z nich, w meczu nie licząc tie-breaków, czyli w 53 gemach serwisowych było tylko siedem przełamań. W meczu Janowicza z Estrellą było 8 przełamań na 39 czyli też nie dużo mając na uwadze jakość serwisu Estrelli. W tym sezonie Janowicz na ziemi przegrywał mecz za meczem, patrząc na same wyniki często nie były to wysokie porażki, sporo gemów ugranych, ale jednak wszystko przegrywał. Nieminen też bez szału, słabo na niemieckiej ziemi, za to nieźle w Madrycie gdzie zniszczył Haase i Sijslinga i trochę powalczył z Nadalem. Wydaje się, że przy ich stylu dziś można dziś liczyć na te 39 gemów, nawet przy jednym tie-breaku czy też wyniku 7:5 dla któregoś ta linia może być pokryta i to w zaledwie 4 setach, warto spróbować.

nole 6,1K

nole

Forum VIP
Chardy - Djoko
typ : Djoko wygra 3:0
kurs : 1,30

Analiza jest niepotrzebna.
We wszystkich meczach w historii miedzy tymi Panami, a bylo ich 8, 8 razy wygrywal Nole. Do tego jeszcze nigdy Francuz nawet nie urwał mu seta.
Nie może być inaczej dzis jak 3:0.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Mayer Leonardo-Gabashvili Teimuraz 2, Bet365 2.20
6:2, 4:6, 6:4, 6:4 ⛔⛔⛔

VS.

Gabashvili potrafi zagrać fenomenalny mecz jak w Barcelonie z Ferrerem pokonując go 6:4, 6:2,a później może przegrać w kiepskim stylu z Kohlschreiberem 6:3, 6:1. W obecnym turnieju pokonał bardzo pewnie Kanadyjczyka bez formy jakim był Vasek Pospisil w stosunku 6:4, 6:2, 6:3. Rosjanin pilnował swojego podania bardzo dobrze ponieważ stracił tylko raz w trzecim secie. Leonardo pokonał w trochę gorszym stosunku Australijczyka Duckwortha 5:7, 6:2,6:4, 7:6. Argentyńczyk skupił się w tym sezonie stricie na granie na nawierzchniach typu clay i trzeba przyznać,że dość dobrze mu to wychodzi, bilans 17/10. Mayer swoją grę opiera głównie na serwisie oraz forhendzie,ponieważ jego bekhend jest trochę niedopracowany. Lecz Leonardo czuje się najlepiej na mączce, potrafi wygrywać długie wymiany, jest regularny. Teimuraz jest graczem z większym wachlarzem zagrań oraz techniką,nie ma takiego serwisu jak Mayer,lecz nadrabia to grą z głębi kortu. &quot;Gaba&quot; potrafi grać w tenisa na wysokim poziomie i pokazywał to nam nie raz, jest on sklasyfikowany na 58 pozycji,a jego przeciwnik na 65. Jeśli Mayerowi nie będzie siedział serwis to będzie miał problem, jak Rosjaninowi nie będzie siedział serwis to prawdopodobnie będzie w stanie to nadrobić grą &quot;w polu&quot; a Argentyńczyk nie jest w tym najlepszy. Widzę tutaj wielką szansę na wygraną Teimuraza i stawiam,że wygra.
Tie Break typuje tak French Open 2014:
1. Raonic Milos-Kyrgios Nick over 33.5 gemów 6:3, 7:6, 6:3 ⛔
2. Raonic Milos-Kyrgios Nick tie brak w meczu? TAK 6:3, 7:6, 6:3 ✅
3. Falla Alejandro-Paire Benoit 2 3:6, 4:6, 6:7 ✅
4. Nadal Rafael-Ginepri Robby Under 25.5 gemów, 21 ✅
5. Matosevic Marinko-Brown Dustin 2, 7:6, 6:4, 6:7, 7:5 ⛔
6. Raonic Milos-Vesely Jiri 2, 7:6, 6:4, 6:1 ⛔
7. Mayer Leonardo-Gabashvili Teimuraz 2,6:2, 4:6, 6:4, 6:4 ⛔

el-bet 109

el-bet

Użytkownik
Marinko MATOSEVIC v Andy MURRAY Typ: MURRAY wygra 3:0 @1.50 (bet365)✅
MATOSEVIC na clayu to tragedia, druga runda RG to chyba jego najlepszy rezultat w karierze. Gra Andy&#39;iego wygląda coraz lepiej, po kontuzji chyba już nie ma śladu. Szkot na cegle w tym roku prezentuje się całkiem solidnie. W Paryżu gra swobodnie, nie ma tutaj żadnych punktów do obrony (w zeszłym roku w RG nie wystąpił z powodu kontuzji). Co prawda przegrał jednego seta w swoim poprzednim meczu (Andrey GOLUBEV 6-1, 6-4, 3-6, 6-3), ale nie sadze zęby to mogło się powtórzyć z Australijczykiem. Kazach to i tak znacznie groźniejszy zawodnik na clayu niż kangur.

Otrzymane punkty reputacji: +6
E 107

emile44

Użytkownik
Na jutro :Bet365
Anderson - Michon DW 3:0 1,9 ✅
Roberta odeslal w pierwszej rundzie gladko Anderson , zas Michon nameczyl sie wiele z Klahnem ,brak sil plus zwyczajnie slabosc daje pewne zwyciestwo Andersona.
Lopez - Young 1 1,36 ⛔ nie wiem , nie widziałem
Young nic specjalnego w meczu z Selą nie pokazał ,Lopez powinien sobie z nim poradzic - dobry mecz z Dzumhurem , wieksze doswiadczenie plus wczesniejsze niezle mecze na mączce - Delbonis ,Youzhny.
Lajovic - Zopp Dw 3:0 1,9 ✅
Lajovic powinien pojsc za ciosem i gladko pokonac Zoppa ktorego gra w ostatnim czasie to kompletne nieporozumienie a jego awans &quot;krwią&quot; Haasa pisany ; (
Gasquet - Berlocq 1 1,53 ✅
Gasquet dobrze dysponowany ,zas Berlocq z Hewittem nic ciekawego nie pokazal , jesli Gasquet bedzie nie domagac to pewnie zejdzie , ale mysle ze zagra dobry mecz na tyle ze odwazni moga sie pokusic o 3;0 ✅
Fognini - Belucci 1 1,18 ✅ DW 3;0 2,0 ✅
Jesli tylko bd mu sie chcialo i nie bd sobie robic zartow to pewne 3;0 , Belucci meczyl sie z Beckerem - graczem ktory na maczce czuje sie wybitnie niekomfortowo , nauczony jednak przykladem Dologpolowa mozna sobie wyobrazic co sie moze jutro zdarzyć , jednak gram to grubo ; ))
Pomogłem podziękuj ;))

Otrzymane punkty reputacji: +7
wojcirej 2K

wojcirej

Użytkownik
Andy Murray wygra swoją ćwiartkę @2,50 Unibeet
No bo kto jak nie Murray? Po wylocie z Wawrinki otwiera się dość łatwa droga dla Murraya do ćwierćfinału. Po drodze jedynych groźnych rywali, jakich może spotkać to Fabio Fognini, Richard Gasquet, Fernando Verdasco lub Gael Monfils. Andy sztuką i kulturą gry przewyższa każdego z nich i na dystansie trzech setów naprawdę trudno będzie Szkotowi zagrozić, bo Verdasco już w szlemie miał go na widelcu, a skończyło się po myśli Andy&#39;ego. Moim zdaniem opcja godna rozważenia, dlatego też o tym wspominam.

Otrzymane punkty reputacji: +5
qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? Richard Gasquet vs Carlos Berlocq dla Mecz (1.609) WYNIK 76 64 64 ✅
???? Andreas Seppi (+2.5 Sets) vs Juan Monaco (-2.5 Sets) dla Mecz (1.244) WYNIK 62 64 64 ✅ :cool: easy
KURS: 2.001
PinnacleSports
Mogłem zagrać TYLKO tego dubla ;)
Wg mnie bardzo pewnie wyglądający dubel na jutro. Gasquet na Wielkich Szlemach od jakiegoś czasu gra baaaardzo solidnie - zwykle jak już przegrywał to w R4 lub R3 a w zeszłym roku osiągnął nawet SF na US OPEN. Warto zauważyć, że ostatnia porażka Rysia w drugiej rundzie na Wielkim Szlemie miała miejsce w 2011 roku na US OPEN, a więc trzyma bardzo wysoki poziom. Dodatkowo dochodzi aspekt gry &quot;u siebie&quot;, gdzie na pewno każdy Francuz daje z siebie 120% (no może poza pajacem Paire...). Gasquet 3 lata z rzędu osiągał na Rolland Garros R4 a i w tym roku drabinka całkiem niezła do osiągnięcia tego wyniku, bo w R3 prawdopodobnie zagra z Verdasco (Hiszpan super zagrał mecz z Llodrą!). Zatem szanse na powtórzenie dobrego wyniku bardzo realne. W pierwszym spotkaniu Rysiu bardzo pewnie pokonał Tomica nie dając mu wiele szans na cokolwiek. Berlocqa w meczu z Hewittem nie widziałem, ale staty nie wyglądają za ciekawie jeżeli chodzi o Argentyńczyka. Lleyton miał aż 13 szans na przełamanie rywala a 30% wygranych punktów z &quot;2nd Serve Points Won&quot; u Berlocqa to na pewno nie powód do dumy... Po za czystymi statami to Berlocq jakoś nigdy dobrze nie grał na turniejach Wielkiego Szlema (delikatnie pisząc!) bo NIGDY nie osiągnął R3 - zawsze odpadał maksymalnie w R2. Wg mnie jutro będzie podobnie i tej niechlubnej statystyki Carlos nie zmieni - nie z Ryśkiem, nie na Rolland Garros!
Do dubelka dokładam seta na Seppiego w starciu z Monaco, ale odważniejsi mogą pograć (i sam pewnie też pogram) czysty WIN na Włocha. Wg mnie kursy zdecydowanie nie doszacowane, bo niby czemu Monaco jest tutaj faworytem ? Przecież Monaco w tym sezonie nie gra dobrze, miał kilka spektakularnych wtop jak np. z Youngiem, Lorenzim czy ostatnio z Karlovicem w Dusseldorfie (i to te porażki były na CLAYu!). W R1 Monaco grał z młodym Francuzem Pouille i w sumie tylko dzięki nieporadności niedoświadczonego jeszcze gracza na takiej imprezie Monaco nie stracił seta (a może i więcej...). Sporo przełamań w tym meczu było, bardzo dużo UE w porównaniu do WINNERSÓW - ogólnie to bardziej młodziak przegrał niż Monaco to wygrał. Jutro rywal znacznie trudniejszy i już mocno doświadczony na dużych imprezach! Nie chce mi się wierzyć aby Seppi nie ugrał seta z Monaco w takiej formie. Ba, nie zdziwię się jak to Włoch puści bez straty seta Juana ???? Zresztą o Seppim już pisałem, więc się po prostu zacytuję, bo zdania nie zmieniam:
Jeżeli chodzi o Seppiego to Włoch miał ostatnio sporo pecha, bo trafiał na rywali będących &quot;w gazie&quot;. Dwa razy przegrał z Haasem, porażka z Verdasco oraz Berlocqiem, czy w końcu ostatnio nie pograł w Duseldorfie, gdzie skuteczniejszy przy breakpointach był Istomin. Nie mniej jednak Włoch to doświadczony zawodnik i potrafi się przygotować do dużych imprez! W zeszłym roku na RG oraz US OPEN osiągał R3 a na Wimbledonie i AO nawet R4 więc wyniki mocno solidne! Warto wspomnieć też o tym, że rok temu Seppi przed RG też wypadał słabiutko przegrywając w Madrycie, Rzymie i Nicei już w pierwszych rundach. Na Wielkiego Szlema jednak się spiął i coś tam pograł. Jutro myślę, że będzie bardzo podobnie jak rok temu i droga do obrony punktów za R3 na pewno nie jest aż taka trudna. W następnym meczu Seppi przy jutrzejszej ewentualnej wygranej zmierzy się z wygranym z pary Monaco-Pouille, więc na pewno też rywal będzie do przejścia.
===========================================================
???? Leonardo Mayer vs Teymuraz Gabashvili dla Mecz. WYNIK 62 46 64 64 ⛔
KURS: 2.370
PinnacleSports

W tym spotkaniu bazuję głównie na aktualnej formie i wg mnie znacznie wyższą ma Gaba! Widziałem ostatnio w akcji zarówno jednego jak i drugiego i moim zdaniem Rusek wyglądał znacznie solidniej w Dusseldorfie (mimo iż przegrał z Kohlim) niż Mayer w Nicei, mimo iż &quot;na papierze&quot; można stwierdzić, że miał fajny RUN. No ale mecz z Montanesem stał już na słabym poziomie i w zasadzie jeden jak i drugi ograniczali się do czekania na błąd rywala (których zresztą było nie mało...)
Gaba natomiast, mimo iż przegrał pierwszego seta z powracającym do fajnej formy Lajovicem, to zdołał się pozbierać w dobrym stylu. Owszem przegrał później z Kohlim, ale Niemiec u siebie nie miał sobie równych... Tutaj Gaba w R1 bez żadnych problemów (bez straty seta) pokonał Pospisila. Mayer natomiast trochę się pomęczył z Duckworthem, który na poziomie ATP na CLAYu gra baaaaaaaaardzo żadko, a i tak Australijczyk zdołał urwać seta faworyzowanemu rywalowi. Nie mniej jednak Duckworth zagrał bardzo kiepsko na returnie, co mocno ułatwiło sprawę Mayerowi. Gaba jest na pewno znacznie mocniejszy w tym elemencie gry niż Australijczyk, więc zapowiada nam się wyrównane spotkanie (a wg mnie z lekką przewagą Ruska). Kursy zatem w mojej opinii są delikatnie nierówne, stąd małe VALUE w stronę Ruska jest, z czego zamierzam skorzystać ????
===========================================================
???? Donald Young vs Feliciano Lopez dla Mecz (1.373) WYNIK 63 76 63 ⛔ WTF ?
???? Pablo Cuevas vs Fernando Verdasco dla Mecz (1.375) WYNIK ?
KURS: 1.888
PinnacleSports

Jeżeli chodzi o Lopeza to wonderkido fajnie poniżej opisał sytuację, więc wypada mi tylko przyklasnąć! ???? Dodam może tylko, że Young to taki jeździec bez głowy, często gra na zasadzie aaaa weździe to spoko, nie to dwumetrowy OUT. Widać to nawet w statystyce meczu z tragicznym ostatnio Selą (który będąc nawet w tak słabej formie urwał seta Youngowi) gdzie to Young miał 47 WINNERSÓW do 44 UE ! Na Clayu gra Younga jeszcze bardziej traci na wartości, więc myślę że doświadczony wyjadacz Lopez nie powinien tutaj mieć większych problemów...
Do dubelka dokładam Verdasco. Oglądałem jego mecz z Llodra w R1 i mimo iż Francuz zagrał bardzo dobre spotkanie to &quot;Dasco&quot; zagrał jeszcze lepiej. W obronie fenomenalnie wręcz, wyciągał piłki spod bocznych band i super poruszał się na nogach. W zasadzie same superlatywy można pisać o Fernando a bilans 42 WINNERSÓW do 18 UE Hiszpana mówi wszystko! Jak nic się w ciągu dwóch dni nie zmieniło (a przecież nie powinno) to Cuevas nie będzie miał wiele do powiedzenia. Owszem Pablo należy się respekt, bo w Chellengerkach mozolnie ale systematycznie buduje ranking po powrocie, no ale jak już się pojawi w ATP to różowo nie jest. A teraz w dodatku trafia na zawodnika &quot;w gazie&quot;, który ostatnim razem na Rolland Garros (nie wliczając zeszłorocznej przegranej BATALII z Tipsą) w R2 przegrał w 2006 roku !! Mocno się zdziwię jak Verdasco nie zamelduje się w R3 tutaj.

Pozdro!

Otrzymane punkty reputacji: +2
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Donald Young - Feliciano Lopez |1.35| Betsson !

Tutaj nie ma co się za bardzo bawić w zagadkę, kto wyjdzie w tym meczu zwycięsko. Idę w stronę Hiszpana, który mimo swoich nie wielkich obiecujących spotkań jakie pogrywa jest w tym meczu znaczącym faworytem. Poprawiona gra w wymianach, jest bardziej agresywniejszy i te piłki ma trudniejsze do odbioru, serwis nie co słabszy, ale i w tym aspekcie, dla leworęcznego Amerykańca, będzie również to trudne spotkanie, bo i on na ziemi nie gra porywająco ale nie wolno go lekceważyć. Donald, mimo swej zwinności na korcie, to jednak nie jest takiej klasy zawodnik, który mógłby przeważać nad swoim dzisiejszym przeciwnikiem. Kluczową na pewno sprawą w tym meczu dla Hiszpana, będzie kontrola podania, bo Donald ma to do siebie że mnóstwo piłek podczas wymian ładuje w siatkę, albo po prostu wyrzuca. Oglądałem jego mecze, nie jednokrotnie i mimo że w Ameryce na ziemi grał znacznie lepiej, to tutaj jednak daleko nie zajechał. Jeśli Lopez, nie będzie grał lekceważąco, to odprawi go w 3 setach, lub maksimum w 4.

koneser 339

koneser

Użytkownik
ja mam na jutro dubelka Gasqut i Monfils, o tym 1 już sporo napisane, myślę że jak jedzie 3-0 Tomica to nie ma źle ze zdrowiem a sportowo półka wyżej niż Berloq, co do Monfilsa jest forma i jest ZDROWIE, myślę że spokojnie Francuzi zameldują się w 3 rundzie, kurs dubla 2 z grosikami mnie zadawala ;)
jest git ????

Otrzymane punkty reputacji: +11
galacticer07 25

galacticer07

Użytkownik
W przeszłości prezentowałem się z dobrej strony, dlatego może i teraz skleje coś dobrego. Osobiście jestem zwolennikiem progesji, dlatego wrzucam coś z kursem 2 ????

????I.Karlović - A.Haider-Mauer
I.Karlović @ 1.40

Gdy usłyszałem, że Karlo rozbił Bułgara Dimitrova to aż mi serce stanęło. Nie mogłem uwierzyć. Być może były tam jakieś problemy ze zdrowiem. Nie wiem, bo nie oglądałem meczu, dlatego się nie wypowiadam. Dlaczego więc ta pewność co do Ivo. Po pierwsze: dobra forma. Od pewnego czasu weteran z Chorwacji sprawuje się bardzo dobrze, świetne funkcjonuje serwis, a rywale odbierają mu mało punktów przy jego podaniu. Jest to z pewnością w większościach meczu klucz do sukcesów dla zawodnika z Zagrzebia. Co do Austriaka, to nie powalił mnie na kolana w pierwszej rundzie. ,,Wrócił z dalekiej podróży&quot; w meczu z Brandsem, ale trzeba otwarcie powiedzieć, że Niemiec nigdy nic w tenisie kluczowego nie osiągnie. Zresztą obaj - i Haider Maurer i Brands to challengerowcy. Myśle, że Karlo złapał trochę formy i jeszcze troche powalczy w tym turnieju, a już na pewno przejdzie Haider Maurera, i myśle, że nawet w 3 setach
????A.Michon - K.Anderson
K.Anderson @ 1.14

Kursy na Kevina cały czas jeszcze lecą, no ale trudno się dziwić. Rywala ma słabiutkiego i swoim serwisem pewnie go wypunktuje. Francuz wygrał z Klahnem, jednak obaj gracze na poziomie Haider Maurera i Brandsa. Myślę, że to może być do jednej bramki. Kevin już pokonał 3:0 w pierwszej rundzie Stephana Roberta, którego i tak uważam o klasę lepszego zawodnika niż Michon.
????F.Fognini - T.Bellucci
F.Fognini @ 1.18

No i znowu podkusił mnie ten &quot;playboy&quot;. No ale w tym meczu coś mnie przekonało, że Fognini w końcu się ustatkuje i powtórzy mecz z pierwszej rundzie. Wygląda na skoncentrowanego, jak Fabio &quot;Concentrao&quot; z Realu Madryt ???? . A tak na poważnie to myślę, że Włochowi co jak co, ale na Wielkim Szlemi zależy i pokona Bellucciego, który umęczył w pierwszej rundzie Beckera 3:2. Myślę, że Fabio jest w stanie go pokonać. Dajmy szansę Włochowi, każdy na nią zasługuje
????D.Ferrer - S.Bolleli @ 1.03
????R.Nadal - D.Thiem @ 1.03
No i dwaj goście, którzy wiedzą, co robią w życiu. Bolleli i Thiem to przyzwoici gracze. Dominik nawet bardzo przyszłościowy, no ale przykro mi, ale Rafę to tu chyba nikt oprócz Novaka nie pokona.
AKO: 2.00
We are fighting ! ????

seboafc 576

seboafc

Użytkownik
ja również tak jak Koneser polecam
Gasquet 1.58 Marathonbet
Monfils 1.285 Marathonbet
Richi dobry mecz z Tomicem, raz stracił swoje podanie, dając właśnie tylko raz okazję Tomicowi to przełamania. Nieźle funcjonował serwis, wszystko wyglądało ok. Berlocq mimo wygranego turnieju w Portugalii, gra nie równo, nie jest to jego dobry sezon. Pokonał Hewitta, ale wcale łatwo mu to nie przyszło. Jak wspominał Qbali Berlocq max 2 runda w French Open, i nie wydaje mi się żeby w tym roku było inaczej. Jedyne co się obawiam no nawrotu kontuzji u Ryśka.
Gael pokonał Hanescu to i z Struffem powinien dać radę, różnica klas, nie widzę tu innej opcji.

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom