>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Prix Malezji 3-5.04.2009 (nr.2)

Status
Zamknięty.
wilu 9

wilu

Użytkownik
No i już po 2 sesjach treningowych. Pierwsza rzekłbym normalna, znowu Rosberg na czele, tuż za nim Nakajima i dwója kierowców Brawn-a. 2 sesja trochę mnie zaskoczyła. Dwa pierwsze miejsca dla duetu Ferrari, tym razem trochę słabiej Brawn(6-7 miejsce). Martwić może postawa BMW. Pierwszy trening Kubica 13 a Nick 18. Drugi trening Robert 17, a Quick Nick ostatni.
1 sesja treningowa:

2 sesja treningowa:

simons 646

simons

Forum VIP
Dzis w Malezji calkeim ladna pogoda - 30 stopni, a 50 temperatura asfaltu ( w celcjuszach jak ktos by mial watpliwosci ???? )

Pierwsza sesje zdominowalo Brawn GP i Williams a w drugiej pokazala sie Ferrari.

W 1 sesji Raikkonen mial jakeis problemy z Kersem i bodajze wyskoczyl z bolidu (opuscil pojazd, nie wyskoczyl raczej w doslownym tego slowa znaczeniu ???? ) z powodu wysokiego ryzyka pozaru spowodowanego juz slynnym kersem (z tego co rozumiem bynajmniej)
W 2 sesji opadla troche temp asfaltu i sytuacja sie torszke zmienila

troche szybko na stawianie ... ale JEZELI pogoda by sie utrzymala mozna by bylo sie skusic na Masse, zwyciestwo w kwalifikacji jest notowane na 6.00 na bwin.

Do tego fernando alonso jest chory, wydaje sie miec goraczke, ale zapowiedzial ze bedzie bral udzial w wyscigu. Takze mozna sie pokusic na Alonso - Piquet 2 za 4.25 (bwin). Goraczka w takiej temp na pewno nie bedzie przyjemnoscia dla Alonsa. I jeszcze porownanie na koniec z ostatnimi wynikami:

1)
14. Piquet Renault (B) 1:37.199 + 0.939 20
16. Alonso Renault (B) 1:37.395 + 1.135 12

2)
10. Piquet Renault (B) 1:36.401 + 0.694 35
15. Alonso Renault (B) 1:36.640 + 0.933 20

Wiec za ten kurs typ wydaje sie byc ok ????

Snajper: Alonso tracil do Piqueta tylko po 0.200 i 0.300sek a wiadomo ze sie oszczedzal wiec musial by sie stac wedlug mnie jakis kataklizm zeby Nelson byl przed Alonso. Zreszta Fernando powiedzial w wywiadzie: Miejmy nadzieję, że wykuruję się dziś i będę czuł się lepiej i dam z siebie wszystko w kwalifikacjach, które jak sądzę będą jedną z najważniejszych części tego weekendu.&quot;

wilu 9

wilu

Użytkownik
W 1 sesji Raikkonen mial jakeis problemy z Kersem i bodajze wyskoczyl z bolidu (opuscil pojazd, nie wyskoczyl raczej w doslownym tego slowa znaczeniu ???? ) z powodu wysokiego ryzyka pozaru spowodowanego juz slynnym kersem (z tego co rozumiem bynajmniej)
Właśnie że pewnie wyskoczył. Wspominał już o tym któryś z kierowców że kierowcy wyskakują z bolidów aby skrócić czas dotykania bolidu przy wychodzeniu. Spowodowane jest to porażeniem prądem mechanika BMW podczas zimowych testów.
Ponoć wygląda to komicznie ????

simons 646

simons

Forum VIP
hehe no myslalem ze trzeba to zinterpetowac i zaraz beda komentarzy ze z bolidu sie nie skacze bo btw nie sledze zbyt czesto, ale zawsze mi sie zdawalo ze peirw wchodza pozniej &quot;zakladaja&quot; kierownice i jak wychdoza to na odwrot ... wiec myslalem ze do skoku malutko miejsca, ale skoro tak to brawa ????
Kurs na Piqueta juz spadl do 3.35 chyba ... wiec jak ktos chce zaryzykowac radze sie spiszyc, chyab ze Alonso sie wykuruje.

snajper 322

snajper

Forum VIP
Kubica - Heidfeld
wynik: 8-11 ✅
Typ: Kubica @ 1.40
unibet

Podczas drugiej sesji treningowej Nick narzekal na slabe osiagi silnika. Warto dodac ze w tej sesji jezdzil bez systemu KERS. BMWu jak zwykle na treningach testuje tempo wyscigu. Stad ich te ostatnie pozycje. Robert natomiast nie mial zadnych problemow i napewno jutro bedzie walczyl z calych sil aby powtorzyc sukces sprzed roku.
Nick zapowiadal ze w tym sezonie bedzie walczyl o mistrza, ale poczatek ma pechowy. Widocznie skonczylo sie tylko na obiecankach. Dlatego jestem przekonany ze zespol znowu pusci Kubice z malo iloscia paliwa aby byc jak najwyzej, a pod Nicka dostosuja taktyke &quot;cysterny&quot;

Czy Button ukończy GP?
Typ: NIE @ 3.60
unibet

Tutaj mozna troche zaryzkowac. Jak wiadomo zespol BrownGP za duzo nie testowal, dlatego moga miec problemy z niezawodnoscia. Rubens bedzie startowal w wyscigu przesuniety o 5 miejsc do tylu z powodu wymiany skrzyni biegow. Pytanie jak dlugo wytrzyma ona u Buttona? Szef zespołu, Ross Brawn, przed weekendem potwierdził iż obawia się o układ przeniesienia napędu bolidu BGP001. Ze względu na zmianę jednostki napędowej z Hondy na Mercedesa, zespół musi poprawić swoją skrzynie biegów i jak mówił Brawn: „Aktualnie jest to nasza pięta achillesowa, nie pokonaliśmy jeszcze tej góry” dodał Brytyjczyk.

K 0

karol1987bp

Użytkownik
Moje typy.
Witam. Wstaję dziś rano, sprawdzam wyniki treningów i co się okazuje: w drugim Raikkonen i Massa na czele. W pierwszym też czołówka. Wchodzę na stronę baha a kursy na zwycięstwo w GP ciekawe: Raikkonen 15, a Massa 16. Oba zagrałem za większe stawki. Niby tylko trening ale wydaje mi się, że któryś z nich wygra. Będą emocje. Jutro bardziej będzie wiadomo po kwalifikacjach i pewnie kursy spadną. Nawet dzisiaj znacząco spadły: Raikkonen 7, Massa 9. W każdym razie będę kibicował czerwonym bolidom i oczywiście Kubicy. Pozdrawiam.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Nie wiem czy wiecie, ale mam ciekawą informację na temat Rubensa Barichello, takie małe ostrzeżenie żebyście nie grali go na zwycięzcę GP.

Wicelider Formuły 1 Brazylijczyk Rubens Barrichello (Brawn GP) został ukarany za nieregulaminową wymianę skrzyni biegów w swoim aucie. Na starcie niedzielnego wyścigu o Grand Prix Malezji zostanie cofnięty o pięć miejsc.

Barrichello zmienił przekładnię po piątkowych treningach. W myśl przepisów F1 skrzynia musi wytrzymać cztery wyścigi.

żródło: http://www.interia.pl

wilu 9

wilu

Użytkownik
Po 3 sesji treningowej jestem bardziej spokojny o formę BMW a zwłaszcza o Roberta. Sądzę że jest szansa jechać nawet z 1 lini.
Sam dziś zagrałem 3 typy oczywiście na kwalifikacje:
Alonso-Piquet Typ:2 Kurs 3,35
Kubica-Heidfeld Typ:1 Kurs 1,40
Vettel-Webber Typ:1 Kurs 1,75

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Wyniki kwalifikacji:

Vettel + 10
Barrichello +5
Wagi bolidów (według ustawienia na starcie):
1. Button Brawn GP – 660,0
2. Jarno Trulli Toyota – 656,5
3. Timo Glock Toyota – 656,5
4. Rosberg Williams – 656,0
5. Webber Red Bull – 656,0
6. Kubica BMW Sauber – 663,0
7. Räikkönen Ferrari– 662,5
8. Alonso Renault – 680,5
9. Barrichello Brawn GP – 664,5
10. Heidfeld BMW Sauber – 692,0
11. Nakajima Williams – 683,4
12. Hamilton McLaren Mercedes – 668,0
13. Vettel Red Bull – 647,0
14. Kovalainen McLaren Mercedes - 688,9
15. Bourdais Toro Rosso – 670,5
16. Massa Ferrari - 689,5
17. Piquet Renault – 681,9
18. Fisichella Force India – 680,5
19. Sutil Force India – 655,5
20. Buemi Toro Rosso – 686,5

wilu 9

wilu

Użytkownik
No to widać ze Robert najmocniej zatankowany z czołówki, co może dobrze wróżyć. Nie wiem co zrobiło ferrari w Q1 z Massą. Bo aż nie chce mi sie wierzyć że popełnili taki błąd taktyczny nie wypuszczając go w końcówce. Ale i tak wynik nie na miarę oczekiwań. Mclaren dalej daleko za czołówką.
Wiele osób wrózyło słabszy występ BrawnGp jednak Button chyba uciszył tego typu głowsy wywalczajac 2 raz z rzedu PP.
Mam jakieś przypuszczenei że jutro nei spadnir deszcz i będziemy mieć &quot;normalne&quot; GP. Jeśli znowu BMW spisze sie z taktyką to być może z Kubicą w roli głównej ????

biedna-perelka 0

biedna-perelka

Użytkownik
1) Okrążenie safety car podczas wyścigu:
Nie 2.20
Tak 1.60

2) Head-to-Head Trulli/Heidfeld
Jarno Trulli (ITA/Toyota) 1.28
Nick Heidfeld (GER/BMW-Sauber) 3.35

3) Head-to-Head Alonso/Button
Fernando Alonso (Renault) 3.55
Jenson Button (Brawn GP) 1.25

4) Head-to-Head Heidfeld/Kubica
Nick Heidfeld (GER/BMW-Sauber) 2.80
Robert Kubica (POL/BMW-Sauber) 1.38

5) Head-to-Head Massa/Button
Felipe Massa (BRA/Ferrari) 3.80
Jenson Button (Brawn GP) 1.22

6) Top 6 - kierowcy
Nico Rosberg (GER/Williams) 1.85
Robert Kubica (POL/BMW-Sauber) 2.50

AD1: w zeszlym roku SC nie pojawil sie na torze, sepang jest nowoczesnym torem z szerokimi poboczami, nie wiem co musialoby sie stac, zeby wyjechal.

AD2: forma heidfelda jest w tym sezonie tragiczna, bolid i kierowca nie spisuja sie zbyt dobrze, w przeciwienstwie do toyoty z dyfuzorami. przepasc po kwalifikacjach jest ogromna.

AD3: alonso z infekcja ucha i najmocniejszy zespol w obecnym sezonie. jaden z pewniejszych typow.

AD4: podobnie jak w AD2

AD5: miejsce masy po kwalifikacjach bardzo rozczarowuje, ciezko bedzie mu sie przebic do przodu.

AD6: rosberg podobnie jak i kubica mieli niesamowitego pecha w australii, teraz mam przeczucie, ze bedzie zupelnie inaczej.

typy z BWIN

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Nie wiem czy wiecie, ale mam ciekawą informację na temat Rubensa Barichello, takie małe ostrzeżenie żebyście nie grali go na zwycięzcę GP.

Wicelider Formuły 1 Brazylijczyk Rubens Barrichello (Brawn GP) został ukarany za nieregulaminową wymianę skrzyni biegów w swoim aucie. Na starcie niedzielnego wyścigu o Grand Prix Malezji zostanie cofnięty o pięć miejsc.
Barrichello zmienił przekładnię po piątkowych treningach. W myśl przepisów F1 skrzynia musi wytrzymać cztery wyścigi.

żródło: www.interia.pl
Snajper napisał o tym DWA posty wcześniej
a tak na przyszłość... warot znaleźć lepsze źródło informacji (szczególnie z F1) niż Interia :jezora:

Teraz już konkrety.
3 sesja treningowa napawała dziś optymizmem. Pozostałe 2 z resztą też... Robert znów wykorzystał czas na stawianie bolidu a potem, trening jazdy z pełnymi bakiem.
Potwierdzały to już wyniki kwalifikacji a ostatecznie wątpliwości rozwiały dane dotyczące wagi bolidów.
Dlatego proponuję typ:
Top 3 zawdonik
typ: Robert Kubica
kurs 5.50 bwin
Jeszcze parę słów o rywalach, których ma przed sobą Robert.
Button - teoretycznie poza zasięgiem jednak liczę na to, że Brytyjczyk nie dojedzie. Problemy z samochodem już się pojawiły a będą pojawiać się co raz częściej. Jakimś cudem Brawnowi udało się zbudować bolid kosmiczny... nie wierzę jednak, że będzie on całkowicie niezawodny.
Trulli - w studiu powiedzieli o nim &quot; kierowca jednego okrążenia&quot;
Wydaje mi się jednak, że w tym wyścigu może udowodnić, że nei zasługuje na taką opinie.
Spodziewam się kolejny raz dobrej jazdy Jarno i kolejnego podium, jednak najpewniej wygląda mi typ (w czasie tłumaczenia jednego typu upchne drughi - a co ???? ):
Jarno Trulli - Timo Glock
typ: Jarno Trulli
kurs 1.65 bwin
kurs wybitny nie jest ale za to zdarzenie bardzo prawdopodobne.

Glock - kolejny zawodnik Toyoty a zarazem rywal rywal Kubicy i przeciwnik (w moim typie) Trulliego. Nie wierzę w młodego Niemca... nie przekonuje mnie jego jazda mimo, że czasy kręci bardzo dobre. Może mieć kłopoty ze stabilną równą jazdą tym bardziej gdy spadnie deszcz...
Nie widze miejsca dla Timo na podium choć punkty raczej zdobędzie ????
Znajdzie się dwóch kierowców tej samej stajni na miejscach punktowanych?
typ: Toyota
kurs: 2.02
bwin

Rosberg - dobry kierowca... w dobrym bolidzie... jednak do podium raczen znów mu zabraknie. W 6 będzie (tu zgadzam się z biedna perełka) i na to warto postawić:
Top 6 zawdonik
typ: Nico Rosberg
kurs 1.85 bwin

Webber - trochę zagadka... jak pojedzie tak jak w Australii to wypadnie po za 8. Mam jednak nadzieje, że pójdzie przyzwoicie... tylko przyzwoicie :jezora: i do mety dojedzie za Robertem ????

Prócz tego muszę dodać, że zrobiłem odstępstwo od przerwy i zagrałem 5 singli na to GP ????
Tak for fun jedynie. 5 typem było zwycięstwo Polaka nad Nickiem, o którym już tu pisano.
Tyle, że złapałem je po cłąkiem przyzwoitym kursie jeszcze przed kwalifikacjami :jezora: :spokodfhgfh:

bumblebee 0

bumblebee

Użytkownik
leciutko

Zwyciezca
Nick Heidfeld 67.00
Nik jedzie w tym wyścigu cysterną na jedno tankowanie, bolidy BMW jak sadze są ustawione pod deszcz i jak tylko sie rozpada nad torem wszystko możliwe.

konstr. najwięcej pkt.
BMW 15.00

mocniej

podium
Kubica 4.50
Kierowca który radzi sobie bardzo dobrze w każdych warunkach, mimo iż zespól traci dość dużo do dyfuzorów, to inni kierowcy zaś tracą dużo do Roberta. Myśle że jak na początku nie przegra z Kimim to będzie dobrze.

SC podczas wyścigu
NIE 2.25
na Sepang to raczej mało prawdopodobne żeby sie rozbić na środku toru, raczej bolidy będą wylatywać w żwir albo szerokie pobocza. Jak będzie lać od początku to start możliwy za SC, dlatedo zaczekam z typem do jutra przed wyścigiem.

Sklasyfikowani kierowcy
poniżej 15.5 1.57 (zagrany już pare dni temu 1.85)
sądze że nie dojedzie pare bolidów, jak zacznie padać to jest to prawie pewnie, natomiast jeśli nie to licze na awaryjność bolidów, Sepang to dość wymagający tor nie tylko dla opon ale także silników no i zobaczymy czy KERS. W dodatku kotłownia w kokpicie zobaczymy jak wpłynie na umiejętność nie popełniania błędów przez kierowców.

bumblebee 0

bumblebee

Użytkownik
2) Head-to-Head Trulli/Heidfeld
Jarno Trulli (ITA/Toyota) 1.28
Nick Heidfeld (GER/BMW-Sauber) 3.35

3) Head-to-Head Alonso/Button
Fernando Alonso (Renault) 3.55
Jenson Button (Brawn GP) 1.25

4) Head-to-Head Heidfeld/Kubica
Nick Heidfeld (GER/BMW-Sauber) 2.80
Robert Kubica (POL/BMW-Sauber) 1.38

5) Head-to-Head Massa/Button
Felipe Massa (BRA/Ferrari) 3.80
Jenson Button (Brawn GP) 1.22
co do typów po kursach 1.2-1.3 to bym nawet nie grał na wyścig. Takie kursy to można grać jak sie zapowiada procesja a jutro wątpie żeby tak było ????

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Hm... pada... http://www.dailymotion.pl/video/x8vk79_f1-sepang-2009-big-rain_auto
Moje typy na wyścig:
Okrążenie Safety Car w trakcie wyścigu: NIE (~2.20)
Inni wyczerpali temat. Sepang jest na tyle szerokim torem, że wypadnięcie z toru nie musi się skończyć neutralizacją. Jedynie start może być za SC, ale jednak moim zdaniem deszczy zacznie padać później, a taki kurs biorę w ciemno.
Czy ten kierowca uplasuje się w TOP 8? - Felipe Massa - NIE (1.50)
Spodobało mi się to zdarzenie z oferty Unibet. Wątpię, by w obecnej formie Massa był w stanie z P16 przedrzeć się aż na ósmą pozycję. Wydaje mi się, że będą przed nim zespoły z kontrowersyjnymi dyfuzorami, Hamilton, Heidfeld, Kimi, Kubica... To już jest poza TOP 8.
H2H - Vettel / Webber - Webber (1.72)
Pojedynek kierowców Red Bulla moim zdaniem zakończy się lepszą pozycją Webbera. Startuje on z P5, podczas gdy jego partner z zespołu dopiero z P13. Między nimi wystartuje Heidfeld, Hamilton, Nakajima, Alonso, Barrichello, Kubica, Raikkonen a więc zawodnicy bardzo trudni do wyprzedzenia. Jeśli tylko Webber będzie jechał spokojnie - utrzyma pozycję przed Vettelem.

J 3,9K

jacques

Forum VIP
  • Robert Kubica - grupa wszyscy bez Buttona, Trulliego, Glocka, Raikkonena, Rosberga Typ: 1 @ 5.50
Wierzę w Roberta. Jeśli ma być to w ogóle się nie zastawiam ;-) Kimi wciąż popełnia dużo błędów, było to widać na treningach i qualu. Robert jest o 1 miejsce z przodu na starcie, mają tyle samo paliwa i podobne możliwości bolidów.
A drugi typ dlatego że nie wydaje mi się by Webber utrzymał się przed Bobem (ma mniej paliwa i wyżej cenię Polaka) a z tyłu groźny jest tylko Rubens (nie ma w grupie Kimiego). Kurs marzenie

snajper 322

snajper

Forum VIP
Vettel w TOP8?
Typ: TAK @ 1.80
unibet

Hmmm, przegladajac oferte unibetu chcialem z ciekawosci zobaczyc jaki kurs bedzie na Vettela. Widze ze bardzo ladny zostal wystawiony. Vettel ma na swoim pokladzie najmniejsza ilosc paliwa. Istnieje troche zagrozenie, poniewaz za otrzymanie kary -10 pozycji na starcie za incydent w GP Australii bedzie w srodkowej czesci stawki a tam az roi sie od samobojców ???? . Mlody Niemiec bardzo dobrze spisywal sie podczas calego weekendu w Malezji i wyscig raczej tez powinnien byc udany. Nawet w przypadku deszczu, poniewaz juz na pokazal ze umie jezdzic w takich warunkach

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom