>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Prix Malezji 3-5.04.2009 (nr.2)

Status
Zamknięty.
P 0

pavlinho

Gość
  • Robert Kubica - grupa wszyscy bez Buttona, Trulliego, Glocka, Raikkonena, Rosberga Typ: 1 @ 5.50
Wierzę w Roberta. Jeśli ma być to w ogóle się nie zastawiam ;-) Kimi wciąż popełnia dużo błędów, było to widać na treningach i qualu. Robert jest o 1 miejsce z przodu na starcie, mają tyle samo paliwa i podobne możliwości bolidów.
A drugi typ dlatego że nie wydaje mi się by Webber utrzymał się przed Bobem (ma mniej paliwa i wyżej cenię Polaka) a z tyłu groźny jest tylko Rubens (nie ma w grupie Kimiego). Kurs marzenie
Tylko że Kimi ma KERS, a na starcie dłuuuuga prosta. Jedyną alternatywą tego typu jest spadnięcie deszczu lub wycieczka Kimiego na pobocze.

wilu 9

wilu

Użytkownik
Co do pogody to na torze Sepang leje.
Pierwszy wyścig GP2 odbył się w deszczu
Tutaj fotki z GP2 http://www.sutton-images.com/

http://pogoda.teleaudio.com.pl/cgi-bin/metar.cgi?kraj=Malaysia&amp;lotnisko=(WMKK)%20Sepang/KL%20International%20Airport

Tu info z portu lotniczego nieopodal toru(aktualizowane 30 min) jeśli ktoś się zna na tych określeniach chmur to niech napisze co to znaczy ????
Ale ostatnie zdanie coraz bardziej potwierdza typ na SC.
Z drugiej zaś strony nie ma co szaleć z typami bo w takiej pogodzie mogą się dziać cuda.
Sam zagrałem coś takiego:
Kubica Top 8 Typ: TAK Buk: Tobet Kurs: 1,60
Massa Top 8 Typ: NIE Buk: Tobet Kurs 1,80
Safety Car Typ: TAK Betsafe Kurs: 1,57

Zastanawiam się jeszcze nad typem Vettel Top 8, no ale własnei obawiam się że będą dziać sie cuda ????
Fajnie wygląda jeszcze Piquet niesklasyfikowany kurs na Tobet 1,95 ???? i bardziej bym sie skłaniał ku temu typowi :d

P 0

patyk

Użytkownik
W studiu F1 powiedzieli, że szansa na deszcz 95%.
Jak wiadomo, w malezji deszcz to nie deszcz, tylko oberwanie chmury, wiec automatycznie równa się to z wyjazdem SC :)

wilu 9

wilu

Użytkownik
Co za wyścig ????
Kubica neistety zepsół mi 2 kupony, szkoda.
SC się pojawił się spoko, Massa poza 9 wiec też OK.
Szkoda ze Piquet ukończył wyścig ???? ????
No chyba ze wznowią GP ale w to nie wierze :p

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Okrążenie Safety Car w trakcie wyścigu: NIE (~2.20) ⛔⛔
Inni wyczerpali temat. Sepang jest na tyle szerokim torem, że wypadnięcie z toru nie musi się skończyć neutralizacją. Jedynie start może być za SC, ale jednak moim zdaniem deszczy zacznie padać później, a taki kurs biorę w ciemno.
Czy ten kierowca uplasuje się w TOP 8? - Felipe Massa - NIE (1.50) ✅✅
Spodobało mi się to zdarzenie z oferty Unibet. Wątpię, by w obecnej formie Massa był w stanie z P16 przedrzeć się aż na ósmą pozycję. Wydaje mi się, że będą przed nim zespoły z kontrowersyjnymi dyfuzorami, Hamilton, Heidfeld, Kimi, Kubica... To już jest poza TOP 8.
H2H - Vettel / Webber - Webber (1.72) ✅✅
Pojedynek kierowców Red Bulla moim zdaniem zakończy się lepszą pozycją Webbera. Startuje on z P5, podczas gdy jego partner z zespołu dopiero z P13. Między nimi wystartuje Heidfeld, Hamilton, Nakajima, Alonso, Barrichello, Kubica, Raikkonen a więc zawodnicy bardzo trudni do wyprzedzenia. Jeśli tylko Webber będzie jechał spokojnie - utrzyma pozycję przed Vettelem.
Szalony wyścig. Już na samym początku kłopoty Kubicy z silnikiem - koniec wyścigu, a jeszcze wcześniej z torem pożegnał się Kovalainen.
Gdy na torze cały czas coś się działo, sporo kibiców śledziła... niebo, a właściwie ciemne chmury.
Związany z tym &#39;epic fail&#39; zaliczyło Ferrari, które poszło va banque zakładając Kimiemu opony na deszcz, podczas gdy tor był jeszcze suchy. Gdy zaczęło padać opony te były już niszczone ^^.
Fajnie to wyglądało, gdy pierw kierowcy zjeżdżali po deszczówki, by chwilę później zjechać po przejściówki, po czym znowu zjechali po deszczówki.
Ale wtedy już się rozpadało na dobre. Raz po raz widzieliśmy kierowców poza torem - a to Fisichella, a to Vettel, Hamilton, Alonso, Heidfeld, Buemi.
A później zrobiła się jedna wielka szopka...

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Snajper napisał o tym DWA posty wcześniej
a tak na przyszłość... warot znaleźć lepsze źródło informacji (szczególnie z F1) niż Interia :jezora:

Teraz już konkrety.
3 sesja treningowa napawała dziś optymizmem. Pozostałe 2 z resztą też... Robert znów wykorzystał czas na stawianie bolidu a potem, trening jazdy z pełnymi bakiem.
Potwierdzały to już wyniki kwalifikacji a ostatecznie wątpliwości rozwiały dane dotyczące wagi bolidów.
Dlatego proponuję typ:
Top 3 zawdonik ⛔⛔⛔
typ: Robert Kubica
kurs 5.50 bwin

Jeszcze parę słów o rywalach, których ma przed sobą Robert.
Button - teoretycznie poza zasięgiem jednak liczę na to, że Brytyjczyk nie dojedzie. Problemy z samochodem już się pojawiły a będą pojawiać się co raz częściej. Jakimś cudem Brawnowi udało się zbudować bolid kosmiczny... nie wierzę jednak, że będzie on całkowicie niezawodny.
Trulli - w studiu powiedzieli o nim &quot; kierowca jednego okrążenia&quot;
Wydaje mi się jednak, że w tym wyścigu może udowodnić, że nei zasługuje na taką opinie.
Spodziewam się kolejny raz dobrej jazdy Jarno i kolejnego podium, jednak najpewniej wygląda mi typ (w czasie tłumaczenia jednego typu upchne drughi - a co ???? ):
Jarno Trulli - Timo Glock
typ: Jarno Trulli ⛔⛔⛔
kurs 1.65 bwin

kurs wybitny nie jest ale za to zdarzenie bardzo prawdopodobne.

Glock - kolejny zawodnik Toyoty a zarazem rywal rywal Kubicy i przeciwnik (w moim typie) Trulliego. Nie wierzę w młodego Niemca... nie przekonuje mnie jego jazda mimo, że czasy kręci bardzo dobre. Może mieć kłopoty ze stabilną równą jazdą tym bardziej gdy spadnie deszcz...
Nie widze miejsca dla Timo na podium choć punkty raczej zdobędzie ????
Znajdzie się dwóch kierowców tej samej stajni na miejscach punktowanych?
typ: Toyota
✅✅✅
kurs: 2.02
bwin

Rosberg - dobry kierowca... w dobrym bolidzie... jednak do podium raczen znów mu zabraknie. W 6 będzie (tu zgadzam się z biedna perełka) i na to warto postawić:
Top 6 zawdonik
typ: Nico Rosberg ⛔⛔⛔
kurs 1.85 bwin

Webber - trochę zagadka... jak pojedzie tak jak w Australii to wypadnie po za 8. Mam jednak nadzieje, że pójdzie przyzwoicie... tylko przyzwoicie :jezora: i do mety dojedzie za Robertem ????

Prócz tego muszę dodać, że zrobiłem odstępstwo od przerwy i zagrałem 5 singli na to GP ????
Tak for fun jedynie. 5 typem było zwycięstwo Polaka nad Nickiem, o którym już tu pisano.
Tyle, że złapałem je po cłąkiem przyzwoitym kursie jeszcze przed kwalifikacjami :jezora: :spokodfhgfh:

Co tu dużo mówić...
ponownie wielki zawód.
Gp było wyjątkowo trudne do typowania ale aż takich niespodzianek się nei spodziewałem.
Znów wielkiego pecha miał Kubica.
Sądzę, że BMW miało na tyle dobrą taktykę, że mój typ na podium wszedłby bez problemu. Nie udało się jednak - zawiódł silnik....
Jest to wielki problem dla Roberta. Bez obaw w kolejnym wyścigu próbowałbym grać top3..być może jeszcze przed kwalifikacjami... teraz będę miał jednak opory.
Zostało mu 6 jednostek napędowych na 15 wyścigów... i zapowiada się strasznie ciężki sezon. Jeśli Robert zacznie oszczędzać silniki o czołowych lokatach będzie można pomarzyć.

Dalej...

Przegrana Jarno z Timo - strategia zespołu... nic więcej.
Gdyby Jarno dostał przejściówki a Timo deszczowe to Włoch byłby na podium
Jedyny plus, że Toyota pokazała klasa i obaj kierowcy wyjechali z Malezji z punktami.
To na szczęście mocno pomniejszylo mojego dzisiejszego minusa.

Na koniec Rosberg.
Tutaj swoje zrobił deszcz... wcześniej Rosberg nei dość, że jechał na top 6 to i moim zdaniem o podium by powalczył.
W oficjalnych wynikach ma jednak zapisany zaledwie jeden punkt za ostatnie premiowane zdobyczą punktową miejsce

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom