>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Prix - kwalifikacje (21-24.09.2009)

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Oferta na mecze rozpoczynające się od godziny 17:00:

Zdecydowany faworyt to Cope. Kurs 1.36 może nie jest najwyższy ale młody Anglik powinien ten mecz wygrać bez większych problemów.

Awansować powinni też Swail i Doherty ale nie będą mieli oni łatwej przeprawy. Doherty już wczoraj pokazał, że ciężko mu sie gra mimo, że pojedynkował się z gorszym zawodnikiem niż Harold. Co do Swaila to cały czas mam w pamięci jego przegraną z Williamsem kiedy to &quot;grał z przewagą jednej ręki&quot;.

Z wyższych kursów ponownie Selt bo udowadnia, że jest w naprawdę wysokiej formie i z O&#39;Brienem może wygrać, a także Lawler, który wcale nie jest bez szans w meczu z Gerardem Greenem.

Odpuszczam zupełnie pojedynki Wenbo z Dale, Binghama z Gilbertem i Holta z Pinchesem. W tym ostatni mam jednak swojego faworyta. Jest nim Pinches na którego awans do turnieju głównego stawialem przed rozpoczęciem eliminacji po kursie 8.50.

Podsumowując jedynym typem który grałbym bez zawahania z tych ostatnich kwlaifikacyjnych pojedynków jest zwycięstwo Jamiego Cope&#39;a ale jako, że singiel się nie opłaca najprawdopodobniej odpuszczę.

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
I oto wyniki zakończonych meczów z godziny 11:

Barry Hawkins 3-5 Mark Joyce
42-71, 8-69, 38-61

Steve Davis 0-5 Mark Davis
0-75(74), 22-106(106), 49-72(54), 0-108(42,61), 41(37)-69

Ricky Walden 5-2 Adrian Gunnell
75(36)-2, 25-80(76), 0-129(115), 74-38, 69(55)-22, 78(66)-4, 64-28

Graeme Dott 0-5 Jamie Burnett
36-89(51), 59(59)-73(38,35), 33-66(34), 63(63)-70(42), 68(60)-75(rsb)

Judd Trump 3-5 Marcus Campbell
77(68)-15, 42(38)-72(59), 17-89(85), 54-10, 6-63, 85(52)-38, 0-86(54), 37(36)-73(39)

Matthew Stevens 5-1 Mike Dunn
69(46)-13, 67(33)-0, 72(42)-53, 60(38)-74, 72(63)-51, 76(65)-52(36)

Jest kilka niespodzianek, jak chociażby łatwa porażka Dott&#39;a, Hawkins&#39;a czy Steve&#39;a Davis&#39;a, żałuję również przegranej Trump&#39;a, którego styl bardzo mnie przekonuje. Nie było za to niespodzianki w meczach Walden-Gunnell i Stevens-Dunn.

Oferta na mecze z godziny 17:00 przedstawia się następująco:

A więc zaczynając od początku:
Polecam granie na Jamie&#39;go Cope&#39;a. Jego przeciwnik, którym jest Morris nie jest zbyt wymagający jak na 19 w rankingu Anglika.

Następny mecz to pojedynek 33 Gerarda Green&#39;a, z 60 Rod&#39;em Lawler&#39;em. Jak sam ranking pokazuje faworytem jest Greene, jednak w tym spotkaniu typuję niespodziankę i minimalne zwycięstwo Lawler&#39;a.

Mecz Michael Holt - Barry Pinches zapowiada się ciekawie. Bukmacherzy dają wysoki kurs na Pinches&#39;a, jednak wydaje mi się, że mecz będzie bardzo wyrównany, może z lekkim wskazaniem na Michaela.

Czwarty pojedynek to wg mnie pewny typ, czyli zwycięstwo Stuart&#39;a Bingham&#39;a z Gilbert&#39;em. 21 w rankingu Bingham nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem niżej notowanego Gilberta.

Trudny do wytypowania mecz, to spotkanie Dave&#39;a Harolda z Ken&#39;em Dohertym. Mniej wygramy jeśli postawimy na Dohertego, jednak trzeba pamiętać, że Irlandczyk po chaotycznym meczu pokonał nieznacznie 57 w rankingu Paul&#39;a Davies&#39;a. Dlatego w tym meczu stronię od typu i kompletnie nie wiem na kogo postawić.

Nie będę się za to rozpisywał przy meczu Swail - McCulloch, gdyż uważam, że Ian nie będzie miał nic do powiedzenia w tym pojedynku z Swail&#39;em.

Tak samo sądzę przy meczach O&#39;Brien&#39;a i Wenbo którzy powinni łatwo pokonać odpowiednio Selt&#39;a i Dale&#39;a.

Pozdrawiam!

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Kompletnie się nie zgadzam, żeby niespodziankami były porażki Davisa czy Dotta.
Obaj Ci snookerzyści sa bez formy i takie a nie inne wyniki wogóle mnie nie zaskakują.

Na pewno dziwią wyniki Trumpa i Hawkinsa. Ten ostatni zepsuł mi ładny kupon, szkoda ale cóż, nie ma się co załamywać.

Z Twoich typów nie zgadzam się z graniem na O&#39;Briena, Wenbo i Binghama. Cała trójka zagra z dobrymi zawodnikami i uważam, że te mecze najpiej odpuścić choć faworytami wydają się być gracze na których stawiasz. Niestety dziś Trump i Hawkins udowodnili, że nie zawsze faworyt wygrywa. Mimo to życzę powodzenia bo ja i tak obstawianie meczy popołudniowych odpuszczam więc nie mam szczególnych życzeń do tego kto ma awansować do turnieju głównego Grand Prix.

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
O&#39;Brien, Wenbo i Bingham
A ja mówię, że trójka zawodników których wymieniłeś, nie powinna mieć kłopotów z pokonaniem swoich rywali.

Argument rankingu np. gdyż już wystarczająco było niespodzianek:

O&#39;Brien 31 - Selt 67 (przepaść)
Wenbo 27 - Dale 34 (może jedyny bardziej zacięty)
Bingham 21 - Gilbert 51 (przepaść)

Ja jednak polecam te typy, ale rozmowa i dyskusja buduje i cieszę się, że każdy masz coś do dodania wg Ciebie.

Pozdrawiam!

dekapol 22

dekapol

Użytkownik
Wczoraj Gilbert zmiażdżył Hamiltona 5-0. Może dziś przegra, ale wczorajszy wynik daje do zastanowienia. Nie uważacie?

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
Jednak mi się wydaje, że Stuart Bingham jest lepszy od Hamiltona i nie da wydrzeć sobie awansu do dalszej fazy rozgrywek.
Argumentem za tym jest także fakt, iż Gilbert we wcześniejszej fazie ledwo przeszedł do następnej rundy eliminacji (Runda 2: David Gilbert 5-4 Stephen Rowlings)
edit: Dodam, że wspomniany wyżej Rowling znajduje się na 81 pozycji w rankingu...

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
A ja mówię, że trójka zawodników których wymieniłeś, nie powinna mieć kłopotów z pokonaniem swoich rywali.

Argument rankingu np. gdyż już wystarczająco było niespodzianek:

O&#39;Brien 31 - Selt 67 (przepaść)
Wenbo 27 - Dale 34 (może jedyny bardziej zacięty)
Bingham 21 - Gilbert 51 (przepaść)

Ja jednak polecam te typy, ale rozmowa i dyskusja buduje i cieszę się, że każdy masz coś do dodania wg Ciebie.

Pozdrawiam!
Nie sugeruj sie rankingami. Gdybyśmy patrzeli tylko na to, to snooker a także każdy inny rankingowy sport byłby chlernie nudny.

Wczoraj Gilbert zmiażdżył Hamiltona 5-0. Może dziś przegra, ale wczorajszy wynik daje do zastanowienia. Nie uważacie?
Dokładnie. 5-0 robi wrażenie i to nie z byle kim. Hamilton to niezły zawodnik. Dziś Gilbert na pewno powalczy.

Jednak mi się wydaje, że Stuart Bingham jest lepszy od Hamiltona i nie da wydrzeć sobie awansu do dalszej fazy rozgrywek.
Argumentem za tym jest także fakt, iż Gilbert we wcześniejszej fazie ledwo przeszedł do następnej rundy eliminacji (Runda 2: David Gilbert 5-4 Stephen Rowlings)

edit: Dodam, że wspomniany wyżej Rowling znajduje się na 81 pozycji w rankingu...
Jak wyżej.. ;)

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
No i tak jak myślałem, Bingham wbrew waszym niepokojom spokojnie pokonał Gilbert&#39;a:
Stuart Bingham 5-2 David Gilbert
74( 48 )-33, 75(45)-29, 27-70(47), 0-115(115), 87(87)-0, 86( 78 )-1, 70-40
W 2 zakończonym meczu Ken Doherty również bez problemów pokonał Dave&#39;a Harolda:
Dave Harold 1-5 Ken Doherty
30-110(81), 70(37)-18, 10-67(56), 17-73( 68 ), 40-80(55), 3-68(67)
Inne mecze wciąż trwają,
Pozdrawiam!
edit: Kolejne mecze zakończone:
Kolejnym szczęśliwcem został Gerard Greene, choć razem z userem Assitalia jak zauważyłem, typowaliśmy, że być może kurs na Lawlera jest zawyżony i może on powalczyć.
Następnym snookerzystą, który awansował po przez eliminacje do głównego turnieju jest Barry Pinches. Tutaj gratuluję Assitalia wypatrzenia kursu 8.50 o ile się nie mylę przed turniejem i postawienie na tego zawodnika. Mimo wszystko jest to mała niespodzianka.
Fergal O’Brien jednak nie sprostał rewelacyjnemu Seltowi. Z 3 zawodników o których się obawiano (O&#39;Brien, Wenbo i Bingham), tylko ten zawodnik mnie zawiódł. Chylę czoła przed Matthew Selt&#39;em i życzę powodzenia w turnieju głównym.
Liang Wenbo zgodnie z moimi przewidywaniami pokonał Dominica Dale&#39;a 5-3, wbijając przy tym jedne z najwyższych break&#39;ów tego dnia i tych eliminacji (123 i 117). Liang wciąż zaskakuje dobrą formą i pokazuje, że występ w Shanghai&#39;u nie był jednorazowym wyskokiem, tylko że Wenbo powoli przegania swojego rodaka Ding Junghui&#39;a.
Mecz Swail - McCulloch wciąż trwa, jest 4-3 dla tego pierwszego, a prawdopodobnie będzie 4-4. Szykuje się nam więc rozstrzygnięcie w ostatniej partii! Mimo tego co pisałem w dzisiejszej analizie na mecze popołudniowe, życzę sobie, aby Ian wygrał to spotkanie!
No i proszę! McCulloch pokonał Swail&#39;a 5-4! Na prawdę się cieszę, gdyż ten zawodnik jest jednym z moich ulubionych, a do tego sprawił dużą niespodziankę.

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Eliminacje do Grand Prix zakończyły się. Wyników przybliżać nie będe bo zrobił to Pitekk, a także wszystko jest podsumowane w 1 poście.

Powiem tylko, że cieszy mnie awans do turnieju głównego Doherty&#39;ego i Pinchesa na których stawiałem w długoterminowym zakladzie.

Ogólnie, życzyłbym sobie aby każde eliminacje wychodziły pod wzgledem bukmacherskim jak te choć oczywiście mogło być lepiej. Nie ma jednak co narzekać.

Już za tydzień turniej główny Grand Prix.. ;)

pitekk 69

pitekk

Forum VIP
[...]Ogólnie, życzyłbym sobie aby każde eliminacje wychodziły pod wzgledem bukmacherskim jak te[...]
Zgadzam się i szczerze przyznam, że na tych eliminacjach zarobiłem 134 zł na czysto ????
Teraz czekam na turniej główny i może tym razem również wszystko dopisze ????

D 3,3K

davey_watt

Użytkownik
a w tych długoterminówkach można było grać AKO czy tylko singlami?

Edit by Ass: Szczerze to nie wiem bo ja zagrałem singlami.
Nie sprawdzałem czy była możliwość gry akumulowanych.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom