>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Gramy co chcemy

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Zakładam temat, gdzie będę podawał swoje typy i zachęcał ludzi do odwiedzania działów tematycznych. Płaska stawka, 100 zł na kupon i tylko single. Będę konsekwentny w tym co robię do bólu.
Villarreal - Malaga
1# Over 2,5 1,80 Bet365 | Stawka: 100 zł ⛔
2# Over 3 (3 bramki=zwrot) 2,42 Pinnacle | Stawka: 100 zł ⛔

Bilans ogólny: ⛔ 200 zł
Mecz w Madrycie odpuszczam. Mecze po przerwie reprezentacyjnej nie dały mi jasnego wykładnika w jakiej formie są obie ekipy. Getafe zebrało lanie w derbach, a Levante praktycznie przez cały mecz grało w osłabieniu. Do tego masa nieobecnych po obu stronach. Szczególnie defensywy są osłabione i od razu widzimy tu spadki na over. Odpuszczam.
W meczu Villarreal z Malagą gram over. Malaga fatalnie w defensywie. Z Baskami mogli stracić gola już na początku meczu, a tak zrobili to dopiero na koniec spotkania. Obrona to jedna z najsłabszych formacji Malagi. Ofensywa też jakoś nie będzie wyglądać fenomenalnie, bo zabraknie Santa Cruza i Portillo. Liczę na występ Pawłowskiego. Druga sprawa - Schuster będzie musiał zaryzykować. Jego posada wisi na włosku więc remisu go tu nie ratują. Sytuacja w tabeli też jest przygnębiająca.
Villarreal w każdym meczu stwarza masę okazji. Wszystko jednak zależy od ich skuteczności. Sami będą w stanie spokojnie pokryć tego overa więc mam nadzieję, że dziś się wstrzelą. Z Levante spokojnie mogli strzelić 5 bramek więcej i pobić wyjazdowy rekord. Dobry, overowy mecz się nam zapowiada.

Otrzymane punkty reputacji: +23
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Celta na własnym stadionie gra słabiutko. Nie wygrali tu jeszcze spotkania i jakoś nie widzę wielkich argumentów ku temu, by w nadchodzącej kolejce miało się to zmienić. Po spadkach kursów można wnioskować, że część ludzi tak myśli.
Almeria na początku sezonu grała bardzo ofensywnie, przez co traciła punkty. Rzucali się na ura od pierwszych minut, a w końcówce, gdy brakowało tlenu, po prostu odpadali. Teraz zmiana ustawienia typowo pod kontrę. Można nawet powiedzieć, że grają 5 obrońców i tylko na szpicy jest ustawiony ktoś kto pobiegnie na bramkę lub zgra futbolówkę na boki do Vidala czy Suso.
Celta wieloma zagraniami potrafi irytować, a tu potrzebna będzie perfekcja. Ze skutecznością często jest u nich na bakier więc goli jutro nie nastrzelają. Do tego wszystkiego Fontas pauzuje za kartki, a w szeregach gości brak osłabień. Ugrają minimum remis i myślę, że po nieskutecznych gospodarzach taki wynik właśnie padnie.
Celta Vigo - Almeria
#3 Almeria +0,5 2,02 Bet365 | Stawka: 100 zł ⛔

W drugim typie poszukam czegoś pod Real Sociedad. Nie lubię typować ich spotkań, ale kurs na ich zwycięstwo jest bardzo wysoki. Espanyol zagrał po przerwie reprezentacyjnej dobry mecz z Rayo, ale to nie jest wielki wykładnik. U siebie są mocni to fakt, ale Real Sociedad to trudny przeciwnik. Mecz powinien kręcić się wokół remisu. Nie przewiduję tu szybkiego tempa meczu.
Gol może paść po stałym fragmencie gry, bo obie ekipy czują się mocne w tym elemencie. Mam na uwadze to, że RSSS jest po meczu w Lidze Mistrzów. Nastroje nie są dobre, wyjazd był dość trudny, ale i tak pociągnę coś w ich stronę. Obecnie Baskowie to nie poziom Ligi Mistrzów, ale z drużyną z Barcelony mogą sobie poradzić.
Potrafili ogarnąć Valencię na Mestalla to może i poradzą sobie z Espanyolem.
Espanyol - Real Sociedad
#4 Real Sociedad +0,25 1,92 Bet365 | Stawka: 100 zł ✅

Bilans ogólny: ⛔ 208 zł

Otrzymane punkty reputacji: +4
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Napiszę teraz, bo później mogę nie dać rady, a dobry mecz mamy już w południe.
Generalnie przyjmuję prostą taktykę. Tam gdzie mogę poszukać niespodzianki przy zwycięstwie Rayo - tak robię. Praktycznie nigdy nie stawiam na nich, gdy są w roli faworytów. Teraz zagrają ze słabiutkim Betisem, a kurs na nich jest wyśmienity. Remisu nie biorę pod uwagę, bo obie ekipy mają parcie na komplet punktów.
Betis co prawda gra lepiej niż wskazują na to wyniki, ale głównie robią dobre wrażenie do momentu kiedy nie trzeba wpakować piłki do bramki. Molina to marnidło, a Ruben nie jest do końca zdrowy.
Rayo będzie dążyło do tego, by jak najdłużej utrzymywać się przy piłce więc przy ryzykownych zagraniach będą musieli uważać na kontry Betisu, które potrafią być niesamowicie groźne.
Nie będę szukał przełamania gospodarzy, bo na nie, nie do końca zasługują. Brak środka pola, babole w obronie, nieskuteczność. Rayo ma ogromne szanse wygrać w Andaluzji co ostatnio przychodziło im dosyć łatwo.
Betis - Rayo
#5 Rayo 4,00 Bet365 | Stawka: 100 zł ⛔ 2:2

W kolejnym typie uderzam na Granadę. Derby Andaluzji, ale już nie tak duże jak starcie Betisu z Sevillą. Drużyna Emerego jest tu faworytem, ale dla mnie ten mecz wygrają gospodarze. Proszę tylko zobaczyć, że poza dwoma meczami z potentatami do mistrzostwa (Barca i Atletico) to nie przegrali meczu od 20 października.
Dobrze się ich ogląda, transfery poczynione w lecie powoli zaczynają nabierać blasków. Może nie strzelają ogromu bramek, ale potrafią się za to dobrze bronić. Sevilla jeszcze się dociera, często grają zbyt chaotycznie. Na wyjazdach od dłuższego czasu grają mocno przeciętnie, choć dość niespodziewanie przełamali się z Espanyolem, który był w dołku.
Jedynie szkoda mi, że zabraknie Iturry, który pauzuje za kartki. Lider w środku pola. Najwięcej haruje w defensywnie, spore osłabienie Granady. Poza tym nie widzę przeciwwskazań.
Granada - Sevilla
#6 Granada 2,87 Bet365 | Stawka: 100 zł ⛔ 1:2

W Valencii mamy nowego dyrektora generalnego, który przygląda się bacznie pracy Djukicia. Jeśli wyniki w dalszym ciągu będą przeciętnie, a drużynie zdarzać się będą głupie wpadki to pewnie niedługo Serb pożegna się ze stołkiem. Pierwsza okazja do tego nadarzy się już w niedzielę.
Osa to niewdzięczny rywal. Valencia od 3-4 spotkań na Mestalla gra sporą kiszkę. Mają problem by tworzyć sobie dogodne sytuacje, a jeśli jakieś się zdarzają to są cholernie nieskuteczni. Z Valladolid już na początku meczu dostali rzut karny, które koncertowo zmarnował Banega, a takich sytuacji można wymieniać i wymieniać. Z Elche oddawali masę strzałów, ale nie przekładało się to na wynik. Pamiętam, że przy wyniku 1:0 dla Elche widniała statystyka strzałów &quot;17 Valencii i 1 Elche&quot; komentarz jest zbędny. Większość tych strzałów to oczywiście dupshoty w stylu Postigi, ale fakty są jakie są.
Osasuna również przy 1-2 okazji na mecz, będzie potrafiła to wykorzystać i upokorzyć rywala nawet na jego terenie. Poza meczem z Realem Sociedad, nie przydarzyła im się praktycznie żadna większa wtopa.
Valencia albo wymęczy minimalnie albo przegra i Djukić być może pożegna się z posadą.
Valencia - Osasuna
#7 Osasuna +1,25 (pół stawki na ah +1 (zwrot w przypadku przegranej jedną bramką) i pół stawki na ah +1,5) 1,87 Bet365 | Stawka: 100 zł ⛔ 3:0

kolejny kurs, którego nie potrafię zrozumieć. Jaen to solidna drużyna, która potrafi konkurować z najsilniejszymi drużynami w tej lidze. Grają u siebie, przyjeżdżają do nich rezerwy Realu, które na wyjeździe jeszcze nie wygrały, a do tego strzelili tylko jedną bramkę! Pisałem już o tym, że po odejściu kilku zawodników do pierwszej drużyny, Castilla kompletnie się posypała. Gospodarze powinni spokojnie wygrać ten mecz. Pokuszę się tu nawet o handicap.
Jaen - Real Madryt B
#8 Jaen -1 (AH) 2,85 Bet365 | Stawka: 100 zł ⛔ 0:1

W kolejnym typie poszukam overa w starciu Numancii z Huelvą. Mecze Recreativo w ostatnim czasie leciały u mnie dosyć często. Mają świetnych zawodników ofensywnych, pewnie najlepszych w lidze, ale nie są tak zdyscyplinowani w obronie jak Deportivo. Tracą głupie bramki, a do tego grają na wyjeździe. Co prawda Numancia u siebie od 4 meczów bez overa, ale na własnym obiekcie przycisną trochę bardziej rywala, który ostatnio złapał zadyszkę.
Numancia - Huelva
#9 Over 2,5 2,05 Bet365 | Stawka: 100 zł ✅ 2:3

Bilans ogólny: ⛔ 503 zł

Otrzymane punkty reputacji: +1
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Huelva - Jaen
#10 Over 2,5 2,05 Bet365 | Stawka: 100 zł ⛔ 1:1

Mecze Recreativo w ostatnim czasie ogląda się bardzo dobrze. Dużo strzelają, dużo tracą. Można powiedzieć, że starcie z Jaen będzie derbami Andaluzji. Nikt kopyta odstawiać nie będzie, a zawodnicy gości powinni zrehabilitować się za ostatni mecz z Castillą. Oglądałem około 60 minut tamtego meczu i przy odmienionej postawie rezerw Realu pozwalali swoim rywalom na zbyt wiele. To i tak jest zdumiewające jak słaba ofensywa Realu potrafiła tworzyć sobie jakieś sytuacje. Sporo strzałów z dystansu, bierna postawa obrony. Taki obrazek powinien być z obu stron. Huelva ze swoją ofensywą może sama pokryć ten over. Do składu gospodarzy powraca Manuel Arana, który był kontuzjowany w ostatnich pięciu spotkaniach, a przed kontuzją strzelał praktycznie w każdym meczu.
Bilans ogólny: ⛔ 603 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
W meczu Valladolid z Rayo atakuję over. Kursy u większości bukmacherów już pospadały więc można poczekać kilka minut na live. Pozycja w tabeli obu zespołów jest zbliżona, ale boisko pokazuje różne rzeczy, których na tabeli nie widać. Valladolid to naprawdę fajny zespół, ale dużo w tym zespole zależy od tego, czy Ebert jest zdolny do gry. Sporym minusem jest słaba postawa formacji defensywnej. Rok temu wyglądało to dużo lepiej, a teraz nawet z trenerem, który dużą wagę przykłada do defensywy - bardzo blado.
Rayo lubi atakować, ciągle grają taką samą piłkę. Babole w obronie popełniają co pokazał nawet mecz z Betisem. Ten mecz powinien skończyć się w 80 minucie wynikiem 3:1 dla gospodarzy, ale Rayo pokazuje, że ich mecze kończą się dopiero po końcowym gwizdku (patrz mecz z Realem). Będzie walka do końca.
Liczę na wesoły mecz i over.
Valladolid - Rayo
11# Over 2,5 1,80 Bet365
| Stawka: 100 zł ⛔ 0:0
W starciu klubów z niższych lig z drużynami ze szczebla Primera Divsion warto też zagrać overy. Real Sociedad jedzie z mocnym atakiem. Będzie rotacja w defensywie więc może jakaś bramka paść w drugą stronę. Ostatnio RSSS coraz lepiej się prezentuje więc kto wie może sami pokryją overa.
W Sevilli z kolei kilku ogniw też zabraknie i tu jakoś mniej do mnie mniej przemawiają. Grają często chaotycznie w pełnym składzie, a teraz.. Do tego wyjazd więc mogą się męczyć.
Algeciras - Real Sociedad
12# Over 2,5 1,75 Bet365
| Stawka: 100 zł ⛔ 1:1
⛔ 803 zł
Grudzień będzie trzeba odrabiać. Pewnie ze 2 kolejki.

Otrzymane punkty reputacji: +12
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Cały tydzień do następnej kolejki, ale kilka kursów warto połapać już teraz.
Rayo zagra z Granadą i tu zagram na gości. Kurs mega kosmiczny, bo pisałem o tym nie raz, że Rayo warto grać gdy nie są faworytem i w drugą stronę, gdy są faworytem to warto dać na ich porażkę. Zremisowali dwa ostatnie spotkania [puchar z Valladolid i liga z Betisem (dość fartownie w końcówce, po niewykorzystanych okazjach gospodarzy)]. Granada miała dość trudny terminarz, bo trafił im się mecz z Barceloną i dwa derbowe pojedynki. Wydaje mi się, że styl Rayo może im pasować. Granada gra dobrze w defensywie i potrafi 1-2 akcjami przesądzić losy meczu na swoją korzyść. W ekipie Rayo siedzi wszystko albo nic, a u siebie będą mocno atakować, bo będą chcieli wygrać. Remisu nie biorą. Granada zrobi to samo co zrobił Espanyol.
Rayo - Granada
Granada 3,95 Pinnacle | Stawka: 100 zł

Barcelona ostatnio dała fest ciała w ostatnich dwóch meczach. U siebie jednak nie wtopią i będą starali się dojechać Villarreal. Ci z kolei powinni odegrać się minimum jedną bramką. Mają zawodników stworzonych do kontry (Uche, Pereira, Dos Santos) więc tu wszystko będzie zależało od skuteczności. Jeśli Tata po raz kolejny posadzi na ławie najlepiej dysponowanego obrońcę Barcelony w ostatnim czasie (Bartra) to bramka dla gości to pewniaczek. Mam nadzieję, że odejdą też od Cesca na szpicy, bo więcej daje on w pomocy. Przebywanie na boisku dwóch defensywnych pomocników (Song i Busquets) jest bezsensu. Xavi poza formą, brak Messiego i dlatego te wyniki i gra tak wyglądają. U siebie to trochę inna para butów. Over najlepszy.
Barcelona - Villarreal
Over 3 1,80 Sbobet | Stawka: 100 zł

W tej kolejce mamy sporo hitowych spotkań i te starcia w Hiszpanii różnie wypadają. Nie jest to Anglia, gdzie hitowe spotkania oznacza prawdziwy klasyk. Poza derbami Sewilli, przeważnie jesteśmy bardzo rozczarowani poziomem spotkań, ale mając na uwadze zmiany jakie zaszły w wielu klubach pogram na &quot;przełamanie&quot; takie stanu rzeczy.
Sevilla gra z Athleticem Bilbao i tu także widzę over. Gospodarze mają ogromną siłę ognia. Baca to prawdziwy kocur. Bramka z Granadą to był majstersztyk - po tym poznaje się klasowych zawodników. Zabraknie niestety Rakiticia (kartki) i jest to spore osłabienie. W letnim okienku Sevilla jednak solidnie się wzmocniła więc jest alternatywa, ale zastąpić go jest bardzo ciężko. Największym problemem Sevilli są błędy w obronie i często chaotyczna gra. Baskowie podobnie - albo grają świetnie, albo piach. W tym sezonie nacisk padał na to drugie, bo może i w tabeli są wysoko, ale przeważnie gonili wynik w starciach ze słabymi rywalami. Swoje strzelą i stracą.
Sevilla - Athletic Bilbao
Over 3 2,22 Pinnacle | Stawka: 100 zł

Na koniec lądujemy w Madrycie. Tu Atletico jak nie wydarzą się niepotrzebne kontuzje to spokojnie sami pokryje ten over. Valencia bardzo chaotyczna. Zaskakują pozytywnie i irytują na przemian. Djukić co 2-3 kolejki ucieka spod topora i tak się ganiają wokół stołka. Atletico na obecną chwilę jest bardzo poukładaną drużyną. Najstabilniejsza defensywa ligi, a do tego świetna ofensywa. Diego Costa przejął stery po Falcao i ta drużyna na chwilę obecną jest jeszcze silniejsza niż wtedy kiedy mieli Kolumbijczyka w składzie. Valencia oczywiście dalej może swoje dołożyć, bo to cały czas klasowa drużyna, ale głównie liczę na to, że będą tracić bramki. Po kilku meczach walki w ostatnim czasie, pora na jakiś zacięty pojedynek bramkowy.
Atletico - Valencia
Over 3 2,44 Pinnacle | Stawka: 100 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja tylko dogram btsa w meczu Almerii z Espanyolem. W ostatnich meczach obu ekip padało trochę bramek. Almeria została rozbita przez Real 0:5, później ulegli Celcie Vigo 1:3. W meczu Copa del Rey ładnie cisnęli w pierwszej połowie, drugiej nie oglądałem. Dobrze zagrał zmiennik i co najważniejsze zdobył gola, dobry prognostyk przed jutrzejszym meczem.

Z kolei goście w ostatnich 4 meczach zaliczyli 4 overy. Meczu z drużyną z Segundy bym nie brał jakoś pod uwagę, bo grali tam rezerwowi, którzy często nie łapią się nawet do kadry meczowej. Z Realem Sociedad, Rayo i Sevillą siadały przyjemne overy. Szczególnie mecz z Rayo był pokazem mądrej gry. Po czerwonej kartce i strzelonym karnym starali się podpuszczać rywala, który lubi atakować. Co prawda w końcówce Rayo kontakt złapało, ale to był tylko wystrzał świerszczyka. Almeria atakować też powinna więc przebieg spotkania może być podobny (wykluczając okoliczności czerwonych kartek, karnych itd.).

Espanyol jest mocny ze stałych fragmentów gry. Napastnicy są doświadczeni i potrafią grać w polu karnym co przyda się przy skondensowanej obronie Almerii. Gospodarze jednak potrzebują punktów i prawdopodobnie odejdą od wcześniejszego ustawienia praktycznie z 5 obrońców, gdzie cofnięty był Trujillo. U siebie będą próbowali zaatakować. Mecz co prawda w południe, zawodnicy i kibice za nimi nie przepadają, ale co zrobisz.

Espanyol na wyjeździe nie strzelił tylko z Levante i z Barceloną. Potrafili strzelić lepszym drużynom niż Almeria. W kościach czuję, że ten mecz może skończyć się remisem i do overa może zabraknąć, ale niczego nie wykluczam. Biorę jednak obie strzelą.

Almeria - Espanyol
17# Obie strzelą 1,83 Bet365 | Stawka: 100 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Rayo - Granada
13# Granada 3,95 Pinnacle | Stawka: 100 zł
0:2 ✅ 295 zł
Barcelona - Villarreal
14# Over 3 1,80 Sbobet | Stawka: 100 zł
2:1 zwrot
Sevilla - Athletic Bilbao
15# Over 3 2,22 Pinnacle | Stawka: 100 zł
1:1 ⛔ 100
Atletico - Valencia
16# Over 3 2,44 Pinnacle | Stawka: 100 zł
3:0 zwrot
Almeria - Espanyol
17# Obie strzelą 1,83 Bet365 | Stawka: 100 zł
0:0 ⛔ 100
Bilans kolejki: ✅ 95 zł
Bilans ogólny: ⛔ 708

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Na ten weekend są 3 dobre bety. Resztę odpuszczam na 100% i nic więcej dogrywać nie będę. Nawet składy, większe osłabienia jakoś nie przemówią do mnie.
Over w meczu Villarreal - Sevilla to podstawa. Goście w meczu z Bilbao powinni pokryć over w pierwszej połowie. Jeden gol padł jednak ze spalonego, a w końcówce pierwszej połowy Susaeta zmarnował rzut karny. Mecz był żywy, szalony, ale tylko w pierwszej połowie. Dobrze spisywali się bramkarze, bo zarówno Iraizoz grał świetne zawody jak i Beto, który wyjął m.in fantastyczny strzał z dystansu Ikera.
Villarreal z Barcą grał zachowawczo. Mieli swój plan i tego się trzymali. U siebie zagrają odważnie, więc szykuje się dobre widowisko. Dużo będzie zależało od skuteczności gospodarzy, o czym wspominam praktycznie przy każdym meczu tej drużyny. Dużo grajków z fantazją, ale kilerów jadących na wysokiej skuteczności tam nie ma. Uche swoje 5 świetnych okazji musi zmarnować żeby zdobyć bramkę.
Kurs bankowo poleci.
Villarreal - Sevilla
#18 Over 2,5 1,91 Pinnacle | Stawka: 100 zł

Starcie Bilbao z Rayo również powinno być dość ekscytujące. Dwie ofensywne drużyny, więc nudno nie będzie. Jak dobrze później to Baskowie sami pokryją over, bo obrona drużyny z Madrytu to sito. Grają odważnie, ofensywnie więc o zmianie stylu nie ma mowy.
Athletic dał niezły mecz z Sevillą. Gdyby wykorzystali tego karnego do szatni to może mecz by się inaczej potoczył. W pierwszej połowie stwarzali dużo sytuacji, a u siebie powinni pocisnąć. Liczę na bramki, a nie na wygraną, bo Rayo swoje też strzeli, a to zawsze mi pomoże.
Athletic Bilbao - Rayo Vallecano
#19 Over 2,5 1,69 Pinnacle | Stawka: 100 zł

Celta mi się nie podoba. Grają strasznie nierówno, a na własnym boisku publiczności nie porywają. Czasami patrząc na niektórych graczy odnoszę wrażenie jakby mieli gdzieś niektóre spotkania. Szczególnie dobrze to widać w przypadku kiedy dostają gola w plecy. O traceniu głupich punktów wspominać nie będę.
Osasuna kolejny raz zaimponowała mi w meczu z Realem. Teraz szykuje się wyjazd więc ta gra pewnie potoczy się trochę inaczej, ale z Królewskimi grali bardzo dobrze. Nie chcę pisać, że byli drużyną lepszą, bo zaraz ktoś będzie miał inne zdanie. Skrzydła fajnie chodziły, wrzutki w pole karne były zabójcze.
Riera pokazał, że jest zawodnikiem, którego brakowało Osasunie w ostatnim czasie. Goście nie przegrają tego meczu, jestem o tym w dużej mierze przekonany.
Celta Vigo - Osasuna
#20 Osasuna +0,5 2,08 Pinnacle | Stawka: 100 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Żaden wynik w Pucharze Króla już nie zdziwi. Gram na porażkę Espanyolu w takim razie. Będzie dość rezerwowy skład. Pizzi i Simao, którzy stracili miejsce w składzie również są powołani na ten mecz. Normalnie nie widzi ich trener w swojej koncepcji i często kibice oraz media zastanawiają się dlaczego akurat ci zawodnicy są pomijani. Obrona też w dość niecodziennym zestawieniu. Hector Moreno pewnie zasiądzie na ławie, Kiko Casilla, również da wykazać się rezerwowemu bramkarzowi.
Mecze Jaen widziałem w tym sezonie ze 3 razy. Bardzo przyzwoicie spisuje się ofensywa, ale za to obrona lubi popełniać błędy, co było widać także w pierwszym meczu z Espanyolem. Wynik komfortowy nie jest, ale Granada czy Sevilla była w dużo bardziej komfortowej sytuacji, a mimo to również odpadli.
Espanyol w lidze bez formy. Po dobrym początku coś się zacięło. W ostatnim czasie wygrali tylko z Rayo, a i tam wiele okoliczności dopisało - czerwona kartka, rzuty karne.
Warto spróbować.
Espanyol - Jaen
#21 Jaen awans 8,00 Unibet | Stawka: 100 zł ⛔

Bilans ogólny: ⛔ 808 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Bilans grudnia: ⛔ 540* zł
STYCZEŃ
Przed kolejką chcę połapać 2 kursy. Pogram w czasie weekendu trochę więcej, ale reszta tego co chcę pograć, raczej nie spadnie.
Osasuna dobrze sobie radzi, ale wyniki na to jasno nie wskazują. Po serii 4 remisów czas na zwycięstwo. Grę Espanyolu ciężko mi się czyta, czasami w ich grze brakuje tego czegoś. Nie wie co się stało od początku sezonu, ale w ostatnim czasie wygrali tylko z Valladolid i pucharowe starcie z Jaen. Osa u siebie będzie mocno cisnąć i na wiele gościom nie pozwoli. W kontrach słabi są, więc w Pampelunie na 100% nie wygrają. Drużyny w La Liga, które mają parcie na zwycięstwo mają spory handicap. Pozycja Espanyolu w tabeli jest bezpieczna. Liczę, że będzie wynik do przodu.
Osasuna - Espanyol
#22 Osasuna -0,25 2,14 Pinnacle | Stawka: 100 zł

Kolejny kurs to over w meczu Rayo. Do weekendu będzie jakieś 1,75-1,80. Rayo gra odważnie, a w tym meczu głównie liczę na skuteczne kontrowanie Villarreal. Na początku sezonu był taki mecz, z Malagą. Piłkarze Rayo cisnęli, cisnęli jak głupi, a Malaga tylko spokojnie kontrowała. Tu może być całkiem podobnie.
Gospodarze potrzebują punktów, ale żeby tak się stało, trzeba zagrać idealny mecz, a przede wszystkim bardzo dobrze i czysto w obronie. Jak wszystko ułoży się pod gości, to sami będą mogli pokryć overa. Fajnie jednak byłoby zobaczyć niespodziankę, byle z overem.
Rayo - Villarreal
#23 Over 2,5 2,00 Pinnacle | Stawka: 100 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Cordoba u siebie będzie podejmować Huelvę. Recreativo końcówki roku nie mogło zaliczyć do udanych. Odpłynęli z dobrej pozycji lidera. Tracili sporo bramek i to jest fenomen tego zespołu. Zarówno najlepsza ofensywa ligi jak i najgorsza defensywa. W ich meczach pada masa bramek, potrafią wyciągać niesamowite wyniki i dlatego warto skupić się na ich meczach w kontekście typowania overów.

Gospodarze u siebie sporo strzelają, na bank nie będą mieli problemów z pokonaniem defensywy Recreativo. Oglądałem ich w meczu z Deportivo w Pucharze Króla i z Herculesem w lidze. Będzie over jak nic.

Cordoba - Huelva
#24 Over 2,5 1,87 Pinnacle | Stawka: 100 zł

Gijon to jedna z moich ulubionych drużyn zarówno w Segunda jak i w całej Hiszpanii. Spora liczba wychowanków, świetnie grają na własnym boisku i co najważniejsze - walczą do końca. Taka Korona Kielce Ojrzyńskiego zachowując proporcje do jakości piłkarskiej.

Absolutnym crackiem w tym zespole jest Stefan Scepović. Partizan go wypożyczył na rok, ale Hiszpanie mają opcję wykupu zawodnika z czego powinni skorzystać. Nie wiem tylko do kiedy ma kontrakt, ale w tej chwili jest to nieistotne. To on zdobywa gole w zespole. Jako pierwszy zawodnik w historii klubu zdobył gola w 5 kolejnych meczach z rzędu od momentu debiutu. Do tej pory ma chyba o jednego lub o dwa gole mniej niż występów w zespole. Kandydat na króla strzelców ligi.

Zaragoza po spadku radzi sobie przeciętnie. Tabela jest dosyć spłaszczona i strata do czołówki nie jest duża, ale nie mają oni nawet startu do tych lepszych drużyn w lidze. Wątpię by z Gijon coś ugrali. Liczę tu na over i nawet gospodarze mogą go sami pokryć, ale liczę oczywiście na nieco bardziej wyrównane spotkanie.

Gospodarze nawet w underowymi ekipami, na własnym obiekcie notowali overy. Na ich stadionie jest jedna z najwyższych średnich goli na mecz w całej lidze. Kibice są wymagający i nawet przy wyniku 2:0 cisną dalej. To nie jest takie Deportivo, gdzie trenerowi zależy tylko na 3 punktach.

Gijon - Zaragoza
#25 Over 2,5 1,95 Pinnacle | Stawka: 100 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ostatni typ na jutro to overy w meczu Malagi z Atletico. Widzę, że tendencja spadkowa na Malagę. Ja, jak nigdy pójdę w drugą stronę. Wychodziłem z założenia, że Atletico gra się tylko na Calderon. Na wyjazdach często przyjmują postawę defensywną i czają się na kontry, ale myślę, że z Malaga będzie piekło. Zaparkują kilka samolotów w bramce Willego, o ile ten po raz kolejny nie będzie miał dnia konia.
Malaga u siebie będzie zapewne próbowała napierać. Grają efektownie jak Vidal napisał, ale nie efektywnie. Z Getafe stwarzali sobie masę sytuacji do zdobycia bramki, ale nic z tego nie potrafili wykorzystać. Patrząc na ich ostatnie wyniki to można przypuszczać - wyniki dobre, kurs dobry, mogą urwać z Atletico. Co innego będzie jednak jak ktoś oglądał wszystkie, albo większość ich meczów. O Getafe mówiłem, z Villarreal mecz wyglądał tak, że rywal marnował wszystko co popadnie i w myślach sobie mówiłem &quot;jak nic zaraz im wpakują gola i się zemści&quot;. No i stało się, ale takie mecze zdarzają się raz na milion. Malaga dopuszczała do swojej bramki zbyt często. Willy im zrobił mecz. Wyciągał niesamowite sytuacje i to on powinien być ojcem tego remisu, a nie Weligton. Z Baskami słaba druga połówka, z Granadą zupełnie słaby mecz. Betis to już dość dawno temu leciał, ale tam też był otwarty mecz. Wynik mógł pójść w obie strony, a pamiętajmy, że Betis to ostatnia drużyna ligi.
Malaga na 6 ostatnich spotkań domowych, traciła gole w 5 spotkaniach.
2 razy stracili po 2 gole (Athletic i Betis)
raz stracili 3 gole (Osasuna w Pucharze Króla)
raz stracili 5 goli (Celta Vigo)
tylko raz stracili jedną bramkę (Osasuna w lidze)
ze słabo grającym na wyjazdach Getafe zachowali czyste konto
Atletico to obecnie inna półka. W tym sezonie mieli może 2 czy 3 nieco słabsze mecze - reszta majstersztyk. Porównując poprzednie mecze, gdzie faktycznie grali swoje (cierpliwe czekanie na kontry) to faktycznie można było mieć obawy. Jeśli przeanalizujecie to co grałem, to w wyjazdach odradzałem granie Atletico... poza meczem z Malagą. Tu zupełnie inny kaliber, to nie jest Elche, Espanyol czy Granada. Tu jest rywal, który gra cholernie słabo w obronie, nieskutecznie w ataku, a do tego mają wyniki lepsze niż sama gra. Dla Malagi zbliża się trudny terminarz - srogie lanie dostaną w tych meczach.
Jutro skończy się jak z Celtą. Czuję to i przewiduję taki mecz. Umiejętności indywidualne zawodników wezmą górę. Malaga zostawia dużo przestrzeni, linię defensywy ustawiają również bardzo wysoko. Daję overy na Atletico - najwyżej wtopię niemiłosiernie.
Malaga - Atletico 0:1
#26 Atletico over 1,75 2,00 Pinnacle| Stawka: 100 zł ⛔
#27 Atletico over 2,5 3,25 Bet365 | Stawka: 100 zł ⛔
#28 Atletico over 3,5 7,00 Bet365 | Stawka: 50 zł (wyjątek przy stawkowaniu, ale chcę spróbować) ⛔

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Osasuna - Espanyol
#22 Osasuna -0,25 2,14 Pinnacle | Stawka: 100 zł
1:0 ✅ 114 zł
Rayo - Villarreal
#23 Over 2,5 2,00 Pinnacle | Stawka: 100 zł
✅ 100 zł
Cordoba - Huelva
#24 Over 2,5 1,87 Pinnacle | Stawka: 100 zł
2:0 ⛔ 100 zł
Gijon - Zaragoza
#25 Over 2,5 1,95 Pinnacle | Stawka: 100 zł
2:3 ✅ 95 zł
Malaga - Atletico 0:1
#26 Atletico over 1,75 2,00 Pinnacle| Stawka: 100 zł
#27 Atletico over 2,5 3,25 Bet365 | Stawka: 100 zł
#28 Atletico over 3,5 7,00 Bet365 | Stawka: 50 zł (wyjątek przy stawkowaniu, ale chcę spróbować)
0:1 ⛔ 250 zł

Bilans kolejki: ⛔ 41 zł
Bilans stycznia: ⛔ 41 zł
Bilans ogólny: ⛔ 581 zł

Spieprzyłem sprawę z Atletico.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Spróbuję pograć na Levante. Na Rayo kursy spadają, bo goście przyjadą w mocno okrojonym składzie. Oto lista nieobecnych: Gomis, Navarro, Barral, Baba, Rubén, Juanfran, Nikos, Pedro López, Chris i Simao. Słabo będzie wyglądała pozycja &quot;9&quot;, bo Baba jest kontuzjowany, a Barrala oszczędzają. Boją się kontuzji, bo to w sumie jedyna ogarnięta osoba na tej pozycji jaka im została. Są jednak tacy piłkarzy jak El Zhar, którzy powinni pociągnąć zespół. Na Rayo najlepszym rozwiązaniem jest kontratak i w tym upatruję swojej szansy. Malaga z Villarrealem pokazali jak należy z nimi grać.
Ja tak wysoki kurs biorę w ciemno. Obrona Rayo to jest kataklizm. Każdy atak praktycznie zamienia się na groźną sytuację, a co druga taka akcja to gol. Brak asekuracji, bramkarz odbija piłkę przed siebie, a rywal spokojnie do niej dobiega i strzela do pustej bramki. To nie jest materiał na Primera Division. Nawet z tymi osłabieniami to Levante pewnie będzie miało na kilku pozycjach bardziej ogarniętych piłkarzy.
W pierwszym ligowym meczu pomiędzy tymi drużynami to Rayo miało inicjatywę i tak będzie również w tym meczu. Są jednak mecze, gdzie robi się dwie okazje i zdobywa się dwie bramki, a jutro może być podobnie. Wtedy dużo dała kartka dla Lassa, a Levante i tak wcisnęło w doliczonym. Gość jest zupełnie bez formy, po tych tragedii rodzinnej jest na innej planecie.
Z tymi piłkarzami naprawdę ciężko im będzie cokolwiek ugrać w lidze. Puchar Króla i tak się skończy, a to nie jest pierwsza potrzeba.
Levante się nie otworzy. Będą chcieli przede wszystkim nie stracić, a może przy okazji zdobyć jakąś bramkę.
Warto spróbować.
Rayo - Levante
#29 Levante 3,65 Betsson | Stawka: 100 zł ⛔ 0:0

Bilans stycznia: ⛔ 141 zł
Bilans ogólny: ⛔ 681 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Granada - Valladolid
#30 Granada over 1,25 1,90 Pinnacle | Stawka: 100 zł
✅ 90 zł
Analiza w dziale. Zapraszam
Bilans stycznia: ⛔ 51 zł
Bilans ogólny: ⛔ 591 zł

Otrzymane punkty reputacji: +10
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Celta ostatnio przegrała z Realem Madryt na wyjeździe, ale pomimo wyniku 0:3, gra im wstydu nie przynosi. Nie grali taktyką ultradefensywną. Starali się atakować, potrafili wymienić kilka podań na stronie przeciwnika. Fantastycznie grał Rafinha, który pokazał, że jest najlepszym graczem w zespole. Przegląd pola, klej w nodze, ta gracja z jaką porusza się z piłką. Barcelona niech bierze go do siebie, bo nie wiedzą co tracą.
Brat Thiago Alcantary robi co może, ale sam meczu nie wygra. Zrobił dwie setki dla Charlesa, ale ten spartaczył jak tylko mógł. Wychodzą z założenia, że lepiej jak są sytuacje, ale nie ma wykończenia. Wiadomo nad czym trzeba wtedy popracować i to samo powie zapewne większość trenerów.
Nie wygrali od 4 meczów i pewnie jutro zaliczą kolejną porażkę jak nic nie zmienią. Luis Enrique pytany o wzmocnienia - chętnie by je przyjął, ale jest świadomy, że sytuacja finansowa nie pozwala na wiele. Dodał, że Celta będzie toczyć bój o utrzymanie zapewne do ostatniej kolejki i nie ma co kalkulować ile punktów wystarczy do utrzymania, tylko grać o pełną pulę.
Valencia jest po zmianie trenera. Dwa mecze, dwa dobre mecze. Tak można w skrócie opisać debiut Pizziego na ławce trenerskiej Nietoperzy. W Pucharze Króla odblokował się Postiga - to spory plus. Nie lubię jak Jonas gra na szpicy i rozwiązania jakie nasuwał nam Djukić nie bardzo mi się podobały jeśli chodzi o innych zawodników na tej pozycji. Liczę, że Portugalczyk zacznie zdobywać więcej goli dla swojego zespołu. Włodarze podobno rozglądają się za nowym napastnikiem - mówi się m.in o Aspasie, Felipe Caicedo, Eduardo Vargasie, Lisandro Lopezie i Viníciusie Araújo.
Valencia bez Pabona (decyzja trenera) i bez Banegi (dochodzi po kontuzji). Wracają za to Barragan i Jonas i możliwe, że jutro zagrają nawet od pierwszej minuty. Szczególnie powrót Brazylijczyka to ważny prognostyk dla mojego typu. Nieprzeciętne umiejętności, potrafi sam zrobić akcję, strzelić, podać. Piłkarz kompletny. Valencia jutro powinna być ofensywna, bo Feghouli po dobrych zawodach ma plac. Jonas natomiast może zagrać za plecami Postigi, a na lewą flankę powędruje Piatti.
Do składu Celty wraca Fontas. Pewnie z braku solidnych obrońców, wychowanek Barcelony wejdzie od razu do pierwszego składu. Odczuje jednak brak rytmu meczowego, a i bez tego jest wystarczająco sztywny. Rafinha narzekał na kłopoty żołądkowe, ale lekarz go postawił na nogi i brał nawet udział w dzisiejszym zamkniętym treningu.
Patrząc na to ile bramek traci ostatnio Celta, a dorzucając potencjał ofensywny Valencii to nie wychodzi nic innego jak pograć tu over. Liczę w końcu na to, że gospodarze władują coś do siatki, bo słabe mecze na własnym obiekcie muszą przeminąć. Niech zagrają tak jak z Realem to over siądzie.
Celta - Valencia
#31 Over 2,5 gola 1,96 Pinnacle | Stawka: 100 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Celta - Valencia
#31 Over 2,5 gola 1,96 Pinnacle | Stawka: 100 zł
2:1 ✅ 96 zł
Bilans stycznia: ✅ 45 zł
Bilans ogólny: ⛔ 495 zł

Na jutro wybieram tylko jeden zakład. Od nowego roku będę starał się nieco bardziej uważać na te typy i brać za nie pełną odpowiedzialność, bo końcówka roku nie należała do najlepszych z mojej strony.
Moje zaufanie położę na wagę z golami Getafe. Szkoda, że derbowy pojedynek (derby kiepskie, bo kiepskie, ale derby) rozgrywany będzie w samo południe, ale co poradzisz. W ostatnich latach obie drużyny mierzyły się ze sobą 4 razy i wszystkie mecze wygrywało Rayo - może stąd te spadki na jutrzejszy mecz. Prawda jest jednak taka, że od tamtego czasu w obu zespołach wiele się zmieniło, a tyczy się to głównie drużyny z Vallecas.
Ostatni mecz z Rayo na Coliseum był dobry w wykonaniu gospodarzy, ale i tak skończyło się zwycięstwem Błyskawic. W tamtym meczu grali jednak tacy zawodnicy jak Piti, Dominquez, Figueras, Fuego i inni, którzy teraz znaleźli zatrudnienie w solidnych klubach. Wątpię, by przy obecnym składzie kampania pod tytułem &quot;utrzymanie&quot; zakończyła się powodzeniem. Tego farta do trafiania w zawodników z odzysku było już za dużo. Teraz dużo się mówi o Lassie, który ma dużo słabszy okres, a jeszcze przed rokiem nie był uważany za najlepszego piłkarza w zespole. Rayo było zaprzeczeniem tego w jaki sposób buduje się zespół - od obrony. Paco narzucił im zupełnie coś innego i kazał ciągle atakować i oddawać strzały z dystansu. Może gdyby piłkarze byli lepsi, gdyby udało się kogoś zatrzymać, ale w takim wypadku nie wierzę w utrzymanie.
Rayo traci masę goli. Cieszą się z ostatniego bezbramkowego remisu z Levante, a raczej z jej rezerwami, ale czy słusznie? Rayo w tamtym meczu zmarnowało dwie setki w tym jedną patelnię. Levante pomimo, że atakowało minimalnym nakładem zawodników to od czasu do czasu potrafiło zamieszać. Szczególnie zapadła mi w pamięć sytuacja z drugiej części meczu. Równo 15-20 minut Levante klepało sobie piłkę na stronie rywala i to tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że Rayo się kończy. Tak samo jak wypalał się Guardiola w Barcelonie, tak samo wypala się Paco, a raczej jego strategia.
Luis Garcia w wywiadach podkreślał, że wie z jakim nastawieniem przyjedzie Rayo i podejrzewam, że będzie chciał wykorzystać rzucającą się jak agresywny pies drużynę Rayo. Getafe tak jak Rayo ma ostatnio gorszy okres (zachowując proporcje), ale jednak w meczach domowych dalej są groźni. Przegrywali jedynie z Barceloną, Valencią oraz Bilbao - to nie przynosi wstydu. Jutro po kilku kiepskich meczach zrekompensują to swoim kibicom i w końcu wygrają te derby. Przy ofensywnej taktyce Rayo i jej dziurawej obronie, hokejowy wynik jest możliwy więc biorę trafienia Getafe.
Getafe - Rayo
Getafe over 1,5 1,96 Pinnacle | Stawka: 100 zł

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Getafe - Rayo
Getafe over 1,5 1,96 Pinnacle | Stawka: 100 zł
0:1 ⛔ 100 zł
Bilans stycznia: ⛔ 55 zł
Bilans ogólny: ⛔ 595 zł

Dzisiejszy mecz odpuszczam. Malaga może przyjąć podobną taktykę do starcia z Atletico. Valencię póki co trudno mi ocenić. Biorąc pod uwagę mecz ligowy z Celtą to wyglądało to słabo. Zarówno w pierwszej jak i w drugiej części meczu to gospodarze tworzyli sytuacje. Valencia akcja z niczego, główka i gol. Dopiero w końcówce meczu mieli szansę na 2:2, ale tam fatalnie ktoś przestrzelił strzał i dobitkę (już nie pamiętam kto to był, ale przeniósł piłkę nad poprzeczką)
Przyjąłem zasadę, że underów i innych takich już nie gram to wolę nie ruszać.
Gram na sobotę dwa overy. Elche zagra z Rayo i to powinien być mecz w którym obie ekipy zagrają bez kompleksów. Gospodarze ostatnio mieli ciężki terminarz gier domowych i wszędzie musieli wystrzegać się kompromitacji. Nie będę krytykował tej drużyny, bo może wielkich nazwisk w swoich szeregach nie mają, ale starają się w każdym meczu i pomimo, że wyniki na to nie wskazują to ich styl gry nie jest defensywny.
Rayo po kilku kompromitacjach zrobiło sobie przerwę na Puchar Króla. Szczycili się tym, że obrona wygląda coraz lepiej, ale moim zdaniem to nie poprawa, tyko kiepscy rywale. Poza tym, Puchar Króla też rządzi się swoimi prawami. Starcia z Getafe nie komentuję, bo nie oglądałem meczu, ale po raz kolejny pokazali, że mają patent na derby.
Najlepsza taktyka na Rayo to kontry o czym pisałem. Udowodniła to Malaga, udowodnił to Villarreal. Obrońcy Rayo w pojedynkach 1vs1 są tak słabi, że szkoda tego komentować. Nie wiem jak ktoś na poziomie najwyżej ligi rozgrywkowej może dostać sito od rywala tuż przed polem karnym.
Kurs ponad dwójkę tylko dlatego, że obie ekipy w ostatnich meczach underowe. Szczególnie w domowych meczach Elche te wyniki wyglądają mało zachęcająco, ale biorę. Spójrzcie z kim grali i wyciągnijcie wnioski sami dlaczego te mecze mogły tak wyglądać.
Elche - Rayo
#33 Over 2,5 2,20 Pinnacle | Stawka: 100 zł ⛔ 2:0

Celta fajnie pograła z Valencią. Stwarzali sobie sytuacje, ale też nie uniknęli błędu w defensywnie. Dlatego gram kolejny over. Espanyol z Realem musiał zagrać nieco bardziej taktyczne zawody. Warto zauważyć, że w grając w Barcelonie nie notują underów poza takimi drużynami jak Atletico czy Malaga. Szachy, szachy, szachy. W innych przypadkach na El Prat oglądamy ciekawe spotkania z dużą ilością goli.
Espanyol w końcówce roku stoczył się na maksa, po dobrym początku sezonu. Teraz chyba odradzają się na nowo i liczę na kolejny solidny mecz z Celtą. Celtą, która potrafi zaskakiwać, ale i rozczarowywać, ale w tej drużynie jest potencjał jeśli znajdzie się kilku dodatkowych piłkarzy. Olbrzymią rolę odgrywa tam Rafinha, a także Charles, od którego zależy to, czy drużyna wygrywa czy też nie. Oby zagrał tak jak z Valencią, a nie jak z Realem, gdzie zmarnował dwie setki.
Espanyol - Celta
#34 Over 2,5 2,13 Pinnacle | Stawka: 100 zł ⛔ 1:0

Do góry Bottom