To może i ja się wypowiem, bo myślę że zaliczam się do tych, którzy kiedyś dużo się udzielali kiedy była mowa o tym systemie, a teraz ślad po nich zaginął
Mimo, że nie gram już prawie 2 miesiące, to dalej chętnie obserwuję temat bądź wyniki spotkań.
Oczekujecie statystyk, niestety ale w tym temacie nie miałyby one absolutnie żadnego sensu. W tym systemie znacznie więcej zależy od gracza- od jego doboru stawek, minut, spotkań, czy decyzji podjętych w trakcie meczu. Nie jest to tak schematyczne jak powiedzmy progresja na p/n czy over 2,5, gdzie ustalamy sobie powiedzmy 7-8 progów i potem bez problemu mozemy się rozliczać po 100-200 spotkaniach.
Paradoksem w tym systemie jest to, że dwóch graczy może danego dnia zagrać 10 tych samych spotkań, od tej samej do tej samej minuty i jeden skończy dzień na plusie a drugi na minusie. Co w tym wypadku by było decydujące? Zróżnicowana wielkość stawek na poszczególne mecze. Innym razem może to być odpuszczenie przez jednego gracza, spóźnienie się na gola czy oczywiście dobór spotkania. Po prostu ten system jest nieporównywalnie bardziej zależny od samego gracza niż inne metody. Dlatego jeden po paru miesiącach może być wiele setek na plus, a drugi skończy swoją przygodę po 2 tygodniach.
W moim przypadku zabrakło według mnie sporego budżetu, aby móc znacznie zróżnicować stawki na poszczególne mecze. Żeby 'pewny' mecz nie grać 2-3 razy mocniej od normalnego tylko 10x lub nawet więcej. Przykładowo Real gra u siebie z Almerią/Rayo/Levante/Getafe/Cordobą itd itd. I niestety trzeba zaryzykować i zagrać to ultra mocno, często to jedyna droga żeby w ostatecznym rozrachunku być na plus. Oczywiście, że zdarzają się wtopy również w takich meczach (cały czas mam w pamięci wielocyfrową porażkę Hanka na mundialu
Argentyna-Iran (wspołczuję nawet po pół roku Hank ???? )). No ale mówimy o hazardzie, bezstresowo nie będzie
To wszystko nie zmienia faktu, że na systemie osiągnąłem nieprawdopodobne jak na swoje warunki zyski, które niestety potem przegrałem. Zwyczajnie zabrakło mi umiejętności i środków do swobodnego operowania w tym systemie.
System jest dobry, pytanie jak Ty, graczu, się odnajdziesz w nim i w jego trudnościach.