Jak tam Panowie, gotowi na emocje w meczach o medale? Jakieś typy?
@Marcyśko widać, że za Hiszpanią bo ma pograny już zakład nawet. A inni mają faworyta? Śmiało, zachęcam do dyskusji! Niestety turniej dobiega końca. Ale jeszcze jutro mnóstwo emocji nas czeka!
Mnie bardziej interesuje mecz o 3 miejsce pod względem typowania, ale już przechodzę do meritum.
VS
SERBIA - KAZACHSTAN
Typ : Kazachstan @ 2,50 b 3652:5
Serbia mnie od początku turnieju nie zachwyca, grają tak nijak, prosty
futsal, z Ukrainą dużo farta, gol równo z syreną, ale Ukraina i
Serbia ten sam poziom w całym meczu prezentowały w zasadzie. Wczorajszy mecz półfinałowy z Rosją to na dobrą sprawę
Rosja sama przez swoje głupie błędy doprowadziła do dogrywki. 1 stracony gol to wg mnie wina... Gustavo, który akurat siedział na ławce, ale siedział tam przez chwilę bo zachciało mu się aktorstwa i udawania, że go coś boli. Więc Robinho poszedł na raz jak młody, a Kocić sieknął z dużego palca, wg mnie Gustavo by to obronił spokojnie bo strzał z bardzo daleka i nikt nie zasłaniał, a rezerwowy bramkarz wpuścił. Drugi gol to głupota Edera Limy, raz, że
Rosja miała 2-1 wynik i Eder wiedział, że ma żółtą to dał pretekst sędziemu i Serb wykozrystał, dodał też sporo od siebie i padł, druga żółta, czerwona i 2min w osłabieniu co wykorzystali bezlitośnie i 2-2. Końcowe minuty w chodzonego, Robinho w miejscu przedreptał z minutę, dogrywka.
Ale w całym meczu
Serbia nie zachwyciła jakoś szczególnie, Kocić coś tam niby gra,ale Kazachowie na takiego Kocica mają odpowiedź w postaci Leo i Douglasa, a to są dużo lepsi zawodnicy.
Półfinał Kazachstan -
Hiszpania? Wg mnie bardzo dobry mecz Kazachów, od początku już zaryzykowali, Perishin jako lotny od 1min, to przecież było czyste szaleństwo! Prowadzili nawet 1-0, potem co prawda przergywali 1-4, ale przecież co Paco Sedano tam powyjmował, z dwie sam na sam Douglasa Juniora, był strzał w słupek. No i nie ma co mówić, brakowało bardzo Higuity w bramce, z dwa gole obciążają konto Shamro, który go zastępował. Mianowicie gol Bebe na 1-1 to Shamro nie zdołał złapać piłki i wyszła dobitka, i gol na 2-1 Miguelina gdzie Shamro fatalnie zaczął akcje i podał na tzw konia swojemu koledze który stracił piłkę i poszła kontra i Shamro stał nie w tym rogu, a lewke to Miguelin ma kozacką i wpadło. Potem było niby 1-4, ale Kazachowie walczyli dzielnie, doprowadzili do 3-4 przecież nawet na 3 min przed końcem! Leo i Douglas Junior grali super.
Wraca Higuita więc duży plus dla całej gry Kazachstanu.
Serbowie za to będą jutro bez pauzującego za kartki Stojkovica.
Wg mnie kurs @2,50 na Kazachstan jest dużym value!! Sam sobie powiedziałem, że jak będzie z @1,80 to gram to, a jest dużo więcej, nie wiem na czym tutaj buki się wzozują dając tak wysoki kurs, ale ja chętnie pobieram.
Niby
Serbia u siebie, ale to nic nie znaczy, trzeba umieć grać dobrze w piłkę, Kazachowie mają swoje atuty i dla mnie to wystarczy,
Serbia mnie na tym turnieju nie przekonuje, nie zagrali jakiegoś wybitnego meczu ani razu, z Portugalią niby wygrana 3:1, ale duża w tym zasługa bramkarza, Kazachowie natomiast spójrzmy jakich mieli rywali,
Rosja,
Włochy i
Hiszpania, z finalistami przegrali ale po walce, Włochów roznieśli 5:2! Do tego osłabieni stawili czoła Hiszpanom, a ponadto pewnie ograli Chorwatów, nie no nie ma co tu czarować, ja gram Kazachów.
Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział to Kazachstan będzie rywalem Polaków w barażach o awans do MŚ 2016.