>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

French Open - kwalifikacje, dyskusja ogólna

Status
Zamknięty.
B 30

boher

Użytkownik
Nie do konca rozumiem Wasze podejscie. Pamietacie mecze oba Federer - Canas albo Federer - Simon? I jaki argument przemawial za Willym i Gillesem? Z takim podejscie to zawsze musi wygrac faworyt. Wedlug mnie 1.35 to koszmar na caly turniej w ktorym wiele sie mozna wydarzyc rzeczy, typu urazy, kontuzje, rozne prblemy. Najlatwiej jest napisac, ze rakieta numer 1 i 2 bedzie wfinale to jasne ale ja uwazam, ze to troche mija sie z celem. Skoro daje wieksze szanse na final Verdasco niz Federerowi i zalozmy, ze bylby w finale to wtedy mam mecz ostatni za 45 kurs, nawet jesli nie wygra to chyba lepsze niz 3.50 przed niedzielnym meczem? W koncu dominacja Rafy się skonczy, nie wiadomo kiedy ale wszystko jest mozliwe, jesli ktos wuaza ze nie to nie am sensu w ogole sie sportem interesowac bo wszystko jest jasne dlugo przed zawodami. Przypomne tez o wyczynie Gorana Ivanosevica, kto ma niego stawial ze z wild card wygra Wimbledon?
Przypominasz mecze, które nie były szlemowymi. To inna bajka. Ja nie stawiam zawsze na faworytów, tylko wtedy gdy jest bardzo wysokie prawdopodobieństwo wygranej. I nie patrze na kurs, tylko na pewność typu. Możesz sie z tym nie zgadzać, rozumiem.
Dlaczego mam nie pisać właśnie jak będzie najprawdopodobniej? Najczęstsze finały szlemów to Nadal - Federer. Od 2005 roku tylko raz nie wygrał ktoś z tej dwójki... Dzisiaj było losowanie drabinki i Nadal ma pewny finał. Ferrer, Murray i Verdasco - najgroźniejsi konkurenci, którzy pokazali swoją klase na ziemnych turniejach w tym roku... Nadal wygrał 4 razy z rzędu RG, ma pewny w zasadzie finał. Jest najlepszy od 4 lat na ziemi. Jedyni groźni konkurenci Federer i Djoko grają naprawde nieźle i wydaje sie, że w tym roku może zdarzyć sie cud, ale tylko pod pewnymi warunkami:
1) utrzymają forme i kondycje
2) Nadal będzie zmęczony w finale, będzie miał najsłabszy dzień od lat, dozna jakiejś kontuzji (1. raz w szlemie od... zawsze)
A że szansa, że te 2 warunki sie spełnią razem jest malutka, dlatego stawiam zdecydowanie na Rafe po 1.40.
Chyba każdy widział, że porażka z Rogerem w Madrycie była spowodowana zmęczeniem i brakiem swieżości, Federer był pod tym względem lepszy, a na dodatek zagrał świetne spotkanie. Ale finał RG to zupełnie inna stawka, inne dużo większe emocje, dlatego jeśli Rafa będzie w normalnej dyspozycji to wygra, jeśli w dobrej to zwycięży zdecydowanie.
PS. Półfinał Djoko - Federer zapowiada sie znakomicie ????

F 0

filweb

Forum VIP
Wszystkim, którzy jeszcze nie próbowali polecam zabawę w draw na stronie ATP.

http://www.atpworldtour.com/TENNIS/EN/FANZONE/CHALLENGE.ASP

U mnie do półfinałów doszli : Federer, Djokovic, Nadal i Gonzo, a pokonali w 1/4 kolejno Monfilsa, Del Potro, Davydenke i Murraya. Do 4 rundy weszli weterani już Haas i Schuettler, ale też Jużny, Monaco i Robredo. Szkoda, że Ljubicic ma w 3 rundzie Djokovica, o niespodziankę będzie ciężko.

F 0

filweb

Forum VIP
Jest dział z pytaniami - tam kierujcie uwagi w sprawie livescorów czy poszczególnych spotkań. Tutaj tylko typy i ewentualne komentarze do wcześniej zamieszczonych. A jak ktoś chce tego livescora to mi też nie działa, za to jak wchodzę przez stronę WTA to wszystko gra.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Co do Djokovica - kompletnie nie rozumiem, dlaczego Rox go tak niszczy
Już masz odpowiedz. 0-3 z Kohlim, który nic wielkiego nie grał. Mocno pojechałam do Djokovicu po Madrycie bo ten turniej udowonił na 100% jakim frajerem jest Serb. Dziś jest kolejne potwierdzenie. Zero walki, zero charakteru, zero pomysłu i niech nie myślą ci, którzy nie oglądali meczu, ze Niemiec grał fenomenalnie. Tak nie było, Niemiec zagrał bardzo przeciętnie, Serb jak zwykle w trudniejszych meczach nie grał nic. Kohli w 2 secie przy stanie *5-2 40-0 zaczął rozdawać prezenty na prawo i lewo i zrobiło się szybko *5-4 ale niczego Novak nie wykorzystał i skończyło się 0-3. Był jest i będzie frajerem tak pisałam i takie są realnia. Amen.

A jeśli chodzi o Verdasco, droga do finału otwarta, teraz ma Davydenke, najtrudniejszy rywal po za turniejem i czy naprawde ten kurs 45 był taki do wyśmiania? Nie sądze.

T 0

tominho

Użytkownik
Ze jestes moderatorka to chyba nie zobowiazuje cie do okreslania kogos frajerem . Obrazasz jednego z najlepszych teninistow swiata i za bardzo wykorzystujesz swoja range moderator

P 15

panasik

Użytkownik
Pani moderator tutaj zawsze pokazuje pazur i mysli, ze sama wszystko wie najlepiej, to prawda wiedze posiada bardzo bogata, ale wiedza to jedno a umiejetnosc jej wykorzystanie w typowaniu to drugie, ale zawsze wszystko wie najlepiej
frajer? jako jedyny walczyl z nadalem jak z rownym nie pamietam czy w 2 czy 3 finalach, prezentowal rowna solidna forme, mial slabszy dzien jak kazdy i niemiec chociaz gral tylko solidnie wykorzystal to, djokovic zrobil mega skoko formy miedzy poczatkiem seozonu a ostatnimi turniejami, ale dla naszego GURU ROXXANE jest frajerem
z tego co mi wiadomo to verdasco jest dopiero w 3-4 rundzie, h2h z davydenko 4-1 w plecak, jest faworytem teog pojedynku, ale jak dobrze pamietam ma w drabince nadala, a nawet jakby jakims cudem pokonal nadala to jest wciaz w bardzo dobrej dyspzycji fedex.. a co powiesz wtedy czy kurs 45 byl dobry ale tlyko do 3-4 rundy? a moze opowiesz nam jak to sprzedalas go na betfair, byl tu jeden taki co widzial value w kursie 1000 na ljube, mowil ze sprzeda na betfair, no tak, ale z tego co wiem to zawsze byliscie za tym aby raczej poczatujacym/sredniozaawansownym graczom pomagac, to co powiesz takiemu graczu, ktory postawial za Twoja rada na vardesco.. ? ze sprzedalas na bf, ale to byl dobry bet;] a verdasco to ogral gigantow clayu petznera serre i alamagro, naprawde kosmos.., ten kurs zacznie stanowic wartosc dopiero gdy ogra nadala, poki co to smieszne
kiedys mnie jechalas ze napisalem komentarz po meczu, ostatnio poprawialas sobie humor jak to stawialas na tsonge z monako, bo wiedzialas ze monako ma taki charakter i pojdzie w wymine ciosow ktora przegra, lol brawo szkoda tylko ze nie znalazlem jakiejs analizy przed meczem..
wiedze masz i warto poczytac Twoje opinie o graczach, ale Twoj sposob bycie denerwujacy

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Do czego wykorzystuje?

Nademna jest mod team i admini wiec co ja tu moge? moderuje 2 dzialy a Ty piszesz jakbym byla prezydentem tego kraju. Pisz na temat albo milcz, pisalam wiele razy, ze bycie frajerem na korcie to stan emocjonalny ktory mozna nazwac na 100 delikatniejszych sposobow, nie sadzilam, ze to brzydkie slowo Cie tak urazi. - r.

frajer (język polski)

wymowa:
znaczenia:
rzeczownik, rodzaj męski
(1.1) pot. osoba dająca się łatwo nabrać, nadmiernie wierna normom moralnym, które przez wielu nie są przestrzegane
(1.2) wulg. gwara więzienna osoba spoza kręgu subkultury więziennej

odmiana: (1.1-2) lp frajer, ~a, ~owi, ~a, ~em, ~ze, ~ze; lm ~zy, ~ów, ~om, ~ów, ~ami, ~ach, ~zy
przykłady:
(1.1) Tomek kasuje bilety, podczas gdy na pewno nie będzie tutaj chodził kanar. Frajer!

składnia:
kolokacje:
synonimy: (1.1) naiwniak, jeleń, lolek, durniacha, dureń
antonimy: (1.2) git
wyrazy pokrewne: przym. frajerski; czas. (1.1) sfrajerować się; rzecz. frajerka f
związki frazeologiczne: zrobić z kogoś frajera

-wiki-

O jezu ale obraziłam bana mi dajcie...

Czyli niekorzystujacy szans na korcie, latwo oddajacy rywalom punkty itd itd czyli jeleń lolek tak? Pasuje?

Dla Ciebie przyklad jak powyzej tak jak bym tlumaczyla dziecku z porazeniem mozgowym:

Novak zawalil kolejny punkt, podczas gdy na pewno Kohli by sam puntu nie wygrał. Frajer!

Może być czy dalej jestem to najgorsza moderatorka, która obraza Nole?

frajer? jako jedyny walczyl z nadalem jak z rownym nie pamietam czy w 2 czy 3 finalach, prezentowal rowna solidna forme, mial slabszy dzien jak kazdy i niemiec chociaz gral tylko solidnie wykorzystal to, djokovic zrobil mega skoko formy miedzy poczatkiem seozonu a ostatnimi turniejami
i co to ma do rzeczy? czy ja pisze, ze on nie bywa w finalach? Wlasnie na tym polega jego frajerstwo, ze NIE POTRAFI WYGRYWAC WAZNYCH PILEK, kluczowych dla wyniku meczu. Kiedy Nadal nie ma super formy to i Lars Burgsmuller na cegle z nim miał tb, jakie to ma znaczenie? Najwazniejsze w tenisie to wygrac pilki decydujace a walczyc z Rafa czy Fedem wielu moze i wielu potrafilo, gorzej z ostatecznym wygrywaniem. Jesli sie to zdarzy 2-3 razy to nic sie nie dzieje, w Djokovica to jest norma wiec to mozna nazwac frajerskoscia, nikomu nie narzucam swojego zdania tylko wyrazam wlasne.

P 15

panasik

Użytkownik
jak zwykle sie wymadrzasz, dobrze wiesz, ze frajer na co dzien odbierane jest jako slowo obrazliwe, sprobuj tak na co dzien sie zwracac sprawdz i nam powiedz czy wszyscy byli wyrozumiali i sie do Ciebie usmiechali.. w tym znaczeniu co piszesz rozumiem ze nazwalas djokovica frajerem bo.. cytuje jest &quot;osoba dająca się łatwo nabrać, nadmiernie wierna normom moralnym, które przez wielu nie są przestrzegane&quot; wiec djokovic dal sie latwo nabierac, a kohli go podpuszczal i nabieral;] i jest frajerkiem ???? jakby kazdy chodzil ze slownikiem i go znal by bylo cool, ale nie wiem jak w Twoich stornach ale u mnie za nazwanie kogos frajerem w ten cyz inny sposob mozna sobie problemow narobic ???? a do djokovica by juz bardziej pasowalo skoro mial tyle szans ciamajda;] chociaz nie sprawdzlem w slwoniku ????

oki! moze nie potrafil wygrywac wanzych pilek, ale jak mogl to zrobic jak nadal gral jeszcze lepiej, naprawde latwo powiedziec, mial meczowki z nadalem, tylko wez ja wygraj, kto widzial spotkanie akurat z nadalem ten wie o czym mowie, ale innych spotkan gdzie tak frajersko ???? przegrywal badz nie wygrywal spotan nie pamietam, zauwaze Twoja niekonsekwecnje.. nazywasz tak djokovica ktory badz co badz mlodszy od verdasco wygral szlema turniej w szanghaju jak dobrze pamietam.. to jak nazwac verdasco???? za ktorym stoisz dzielnie z kursem 45? gdzie on byl w finale w wazniejszej imprezie? co wygral.. cigale 1/4 1/2 badz nizej.. gdzie mu do djokovica.. z tych 2 panow wybacz! ale do verdasco bardziej zasluguje na latke z napisaem FRAJER .. powaznie.. mial nadala na szpicy w AO 4;0 ostanio w 2 secie wjeba 5;7 kurcze gdzie Twoja konsekwencja..

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Mylisz pojęcia. Verdasco to inna sprawa. On nie ma takiego talentu i nigdy wynikow nie zrobi bog wie jakich. To inny gracz i inny temat. Frajerskosc o ktorej mowie dotyczy graczy z olbrzymim talentem, ktory sie marnuje. Takim talentem byl Mathieu i tez przez psychike dzis jest zwyklym dziadem. Djokovic ma talent porownywalny z Safinem. Gracza o takich mozliwosciach nie bylo od lat. Rafa jest inny, Fed jak nie ma super formy to odrazu masa UE i slabszy BH. Novak umie wszystko, serwis dobry, FH dobry, BH dobry, wolej dobry, smecz dobry, mija super. Wszystko umie i na wszystko go stac a jak przychodzi wazny mecz to przegrywa ciagle w glupi sposob. Tu nie chodzi o zadna konsekwencje tylko o to, ze on marnuje swoj w talent. Umiejetnosci wielkie ma tez Gulbis, Bolelli i masa innych graczy ale wielcy nie sa i nie beda przez rozne elementy ale zaden z nich nie ma tego co ma Djokovic. Nole juz dawno powinien niszczyc wszystkich jak leci a ciagle w dziecinny sposob zawodzi, kreczuje, udaje kontuzje. Madryt wiele pokazal. Aussie nie wygrał, French Open juz ma z glowy. On nie przegrywa dlatego ze nie umie grac, tylko dlatego, ze - i tu pada magiczne slowo - jest &quot;Frajerem&quot;. Safin przynajmniej imprezowal, pil, posuwal ladne laski, bawil sie zyciem. Nole ma taki sam wielki talent a co robi to widac, kolejny zawod. On w tym sezonie wygral chyba tylko u siebie w Belgradzie gdzie miał samych looserów i final z Kubotem, czy Ty nie widzisz, ze to sa wyniki ponizej oczekiwań? Zostały 2 szlemy i kilka masterow. Ja juz slyszalam opinie ze Marian Vajda wyleci jak nie bedzie Szlema w tym roku i znow sie wszystko wywroci do gory nogami. Zauwazcie tez, ze nie bylo od lat a moze nigdy gracza, ktory bylby tak wysmiewany mimo, że kazdy wie jaki ma wielki talent i wysoki ranking. Masazysci z niego nie raz zartowali, Roddick to samo, publika w Monte Carlo i innych miejscach ma go dosc, czy to są moje wymysly? On nie ma charakteru. Dzis znow jest przegranym 0-3 z Kohlim wiec status potwierdzony a wy mozecie pisac ile wlezie i tak fakty sa po mojej stronie.

Jak ja go obrazam bo nie pojmuje? Uwazajac, ze nie potrafi wykorzystac talentu i sie zachowuje jak dziecko na korcie? To raczej nie moja wina.

P 15

panasik

Użytkownik
10 godzin klótni o nazwanie grajka frajerem można nazwać frajerstwem......
tylko na tyle Cie stac? mi i roxxane pewnie cala rozmowa zajela z 10 minut;] i bardzo jej dziekuje, bo ma na tez na tyle kultury ze potrafi kontrukywnie dyskutowac, a Ty natomiast jedyne co potrafisz to glupi komentarz, jest to ogolna dyskusja, wiec.. chyba wolno podyskutowac, dzieki roxxane za odpowiedz, zgodze sie z tym wszystkim co napisalas w ostatniej odpowiedzi, z jeddnym tylko malym zastrzezeniem ???? ze jak juz djokovic jak jzu to jest takim malym frajerkiem w porowannaiu do mefiu, bollleiego i innych z uwagi na to ze juz bardzo duzo osiagnal, to prawda wciaz moze, ale nie jest to taki proste gdy w finale spotykasz nadala, tam nie wystarczy wygrac trzeba zwyciezyc (jestem fanem nadala stad takie teksty;)

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Mowilam ze nie warto Rafe 1.35 toście mnie wysmiali. Genialny mecz Soderlinga, wielki szacunek dla Szweda, brzydki ale skuteczny tenis, brawo Robin, mecz zycia. Cudowne zagrania, miniecia, serwis, piekny mecz i wielki sukces Robina! BRAWO SODA! Miszcz : ))) i vamos Verdasco tym bardziej : ) Nole by ten mecz na pewno przegral a to co pisalam jesli chodzi o Madryt i mozliwosci w RG sie sprawdza, Rafa jest do ogrania bo widac, ze gra gorzej, Soda dal rade, Fed dal rade tylko Djoko nie umial mimo 2 meczowych hehe.

No i po Verdasco, Davydenko duzo duzo lepszy i z taka gra moze powalczyc o final. Dobry mecz Rosjanina.

F 0

filweb

Forum VIP
To, co się dziś stało jest piękne. Cieszy się chyba 99% tenisowego świata, nareszcie mamy Roland Garros bez Nadala! Piękne, dla mnie bezcenne, choć trochę na tym zarobiłem, bo kurs na Feda w ciągu kilku sekund poszedł tak w dół, że zrobiłem sobie surebety.
Co do wcześniejszej kłótni - szkoda, ze nie mogłem się do niej wcześniej włączyć, ale obecnie się przeprowadzam ( i za tydzień dwa czeka mnie to znowu X-X) i mam mało czasu i kiepski dostęp do neta. Co do Novaka - Roxanne ma rację (niestety), że to ogromny, ale wciąż niespełniony talent. Bardzo go lubię i miałem nadzieję, że po bardzo dobrych występach w Miami/Monte Carlo/Rzymie nareszcie w karierze Novaka nastąpi powrót do rewelacyjnej formy prezentowanej na początku roku 2008. Niestety, przegrana z zawodnikiem klasy Kohlschreibera już w 3 rundzie RG to kolejny znak, jak niestabilnym graczem wciąż jest Nole. A już ze Stakhovskym były momenty, kiedy szło jak pod górkę. Miejmy nadzieję, że Novak się odrodzi i ustabilizuje, zwolnienie Mariana Vajdy byłoby ogromnym błędem.
Nawiązując do sensacyjnych wygranych Sody i Kohlschreibera, chciałbym zapoczątkować nowy temat. Otóż, jestem ciekaw, jakie jest wasze zdanie na temat tegorocznej mączki w Paryżu. Bo jak dla mnie to jest to zwykły hard, tylko w trochę nietypowym kolorze.
Brawo Robin Soderling.
aha - jeszcze kwestia Verdasco. Krótko i na temat. Jak nie odpadnie dziś, to w następnej rundzie. To nie jest gracz na finał Wielkiego Szlema. Jest za głupi. Zresztą, gdyby Almagro w piątek był w lepszej formie to zmiotłby go z kortu.

P 15

panasik

Użytkownik
ponownie;) jako kibic nadala, nie rozumiem dlaczego tak uwazasz, naparawde chyba musisz miec kompleksy, oglosiles juz wszem i wobec upadek nadala, cieszysz sie jak dziecko z czyjejs porazki, ten zawodnik jeszcze wroci, uwazasz siebie za 99% ? naprawde ciezko mi pojac Twoja radosc, szkoda mi z toba polemizowac, wiem tylko to, ze Twoja radosc jest zdecydowanie przedwczesna.. ;)
a co do maczki, faktycznie szybka, ale serwis i uderzenia soderlinga z tak prostych pilek musialy wydawac sie syzbkie, chcyba, ze mowisz nie tlyko na pdostawie tego spotkania

P 15

panasik

Użytkownik
Mowilam ze nie warto Rafe 1.35 toście mnie wysmiali. Genialny mecz Soderlinga, wielki szacunek dla Szweda, brzydki ale skuteczny tenis, brawo Robin, mecz zycia. Cudowne zagrania, miniecia, serwis, piekny mecz i wielki sukces Robina! BRAWO SODA! Miszcz : ))) i vamos Verdasco tym bardziej : ) Nole by ten mecz na pewno przegral a to co pisalam jesli chodzi o Madryt i mozliwosci w RG sie sprawdza, Rafa jest do ogrania bo widac, ze gra gorzej, Soda dal rade, Fed dal rade tylko Djoko nie umial mimo 2 meczowych hehe.
No i po Verdasco, Davydenko duzo duzo lepszy i z taka gra moze powalczyc o final. Dobry mecz Rosjanina.
nie sadzisz chyba, ze znalazl sie ktos aby inwestowac pwoazna kase w kurs 1.35 przed 6-7 meczami? razem z filmwebem macie niezly ubaw tutaj ????

G 40

gunslinger

Użytkownik
A ja jestem pewien ze znalazło sie wiele takich osób które uważały Nadala za 100 % pewniaka i zainwestowały sporą sumke.Ja również dołaczam do tych którzy ciesza sie z porażki Nadala na pewno to nie jest jego koniec ale jest to zakonczenie jakiegos etapu w koncu miał szanse pobic rekord Borga w liczbie konsekwentnych zwyciestw a teraz to juz sie chyba nie wydarzy.Czy wreszcie Federer wygra i dolaczy to ostatnie brakujące ogniwo ?? Według mnie tak raczej nie ma nikogo kto moglby zagrozic Fedexowi tym bardziej teraz gdy bedzie dodatkowy zmotywowany.A co do Sody to powinien odpasc w kolejnej rundzie z Davidienką.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom