>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Francja - Niemcy 16.09.2014, godz. 20:15 [mecz 3 fazy MŚ Polska 2014]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

FRANCJA - NIEMCY
kursy
1,50-2,50 Unibet​

Niemcy, jak zapowiadał ich trener Vital Haynen okazali się mocni na turnieju, przegrali co prawda mecze z Brazylią i Rosja bardzo wyraźnie, ale resztę rywali pokonali pewnie. Teraz na ich przeszkodzie stanęli Francuzi, Francuzi, którzy nie byli doceniani przed turniejem, ale okazali się jego rewelacja, to m.in ich wygrane przyczyniły się do wyrzucenia za burtę Włochów i Serbów.
Mecz zapowiada się wyrównanie, kto okaże się górą ? Czy moc Grozera okaże się wystarczająca na niesamowicie broniących Francuzów z Grebelnikowem na czele ?
Zaprszam do dyskusji ;)

dynamit 440

dynamit

Użytkownik
over 181,5 @ 1,7 Bet365 ⛔ Chylę czoła! Witamy Tricolores w półfinale! Sen Vitala o medalu prawdopodobnie dzisiaj prysł.
Francuzi, nie licząc meczu z Portoryko i tego z nami (przegląd rezerw), pięć czterosetówek i dwa tie breaki na tym turnieju. Notoryczne spóźnienia na mecze w ich wykonaniu - z Serbią, Australią i Argentyną przegrywali pierwsze sety;)
Germańcy poza laniami z dwiema najlepszymi ekipami świata prezentują się solidnie, biorąć wszystko za 3 punkty (3:0 z Kanadą, 3:1 z Bułgarią, 3:0 z Kubą). O klasie Grozera nawet nie trzeba wspominać - człowiek potrafi sam wygrywać mecze i przyćmi jutro duet Rouzier-Sidibe (wczoraj momentami genialny, ale &quot;potrafi&quot; też dawać koszmarne zmiany). Poczuli krew - ktoś z trójki GER/FRA/IRI na 100% będzie medalistą!
Na papierze Żabole lekkimi faworytami, ale nie biorę nawet pod uwagę takiej okoliczności jak 3:0 w tym meczu. Szkopy napewno coś uszczkną, a 181,5 to nisko postawiona linia. Zakład oceniam jako opłacalny ????
PS, libero Francji to Grebennikow ????

Otrzymane punkty reputacji: +10
miki0308 465

miki0308

Użytkownik
Francja - Niemcy
Francuzi grają świetny turniej. Przegrali mecz z Włochami, który tak naprawdę powinni wygrać, ale po dwóch wygranych setach przestali grać. Przegrali także z Polakami. Mam jednak wrażenie, że nie zależało im tutaj na wygranej. W tym meczu trener Tillie od drugiego seta dał więcej pograć rezerwowym. Podstawowa szóstka przegrała pierwszego seta w słabym stylu, wyglądało to jakby myślami byli już przy kolejnej fazie. Równie dobrze mogli przegrać 3-1 lub 3-1 i nie wygraliby grupy.
Ogromnym atutem Francji jest bardzo dobre przyjęcie. Daje to spory komfort rozegrania Toniuttiemu. W ataku grają szybko, skutecznie i często efektownie. Dobrze radzą sobie Rouzier, N&#39;Gapeth i Tillie. W razie słabszej gry któregoś z przyjmujących zawsze może wejść na zmianę Marechal, który też dobrze się na tym turnieju prezentuje. Bardzo dobra gra w obronie daje im dużo szans na kontry. Trzeba tu podkreślić świetną grę libero Grebennikova- naprawdę ogromny szacunek za to co prezentuje ten zawodnik. Środkowi też wyglądają solidnie, w ataku z reguły na niezłej skuteczności, ale zdarzają im się słabsze mecze. Patrząc na tych zawodników, widać świetną atmosferę, jaka panuje w tej ekipie. Jest to drużyna zgrana, świetnie wyglądająca jako kolektyw.
Co do Niemców- przegrali łatwo z Brazylią i Rosją, reszta meczów pewnie wygrana. W meczu o awans z Kanadą, nie dali rywalom żadnych szans, wygrywając 3:0. Oczywiście największa gwiazdą, najważniejszym zawodnikiem jest Grozer- jeden z najlepszych zawodników na świecie na swojej pozycji. Jest w bardzo dobrej formie, świetnie serwuje, jest skuteczny w ataku. Dobrze gra Kaliberda, nieźle rozgrywa Kampa, środek też nie jest zły. Niemcy solidnie potrafią serwować, jeśli Grozer odpali swoje bomby to czasem nie ma mocnych. Jednak, jak wspomniałem, Francuzi świetnie przyjmują, więc powinni sobie dać radę. Niemcom zdarzają się problemy z przyjęciem. Jeśli Trójkolorowi wstrzelą się zagrywką i odrzucą ich od siatki, to będą mogli popracować blokiem lub w obronie i wyprowadzać swoje zabójcze kontry. Niektórzy &#39;eksperci&#39; uważają awans Niemców za niespodziankę. Myślę, że to jednak nie przypadek, że się znaleźli w tej fazie turnieju- Bułgaria słaba, Kuba nie w swoim najlepszym składzie, a bezpośrednich rywali w walce o awans- Kanadyjczyków też łatwo odprawili z kwitkiem.
Podsumowując, spotykają się dwie bardzo dobre drużyny. Obie mają swoje atuty. Francja jest tu faworytem i słusznie. Jeśli będą trzymać przyjęcie, a potrafią, to ich szybkie ataki powinny Niemcom sprawiać ogromne problemy. Podopieczni trenera Heynena są groźni i na pewno podejmą walkę. Powinien to być wyrównany mecz, który nie zakończy się po 3 setach. Myślę, że zwycięsko z tej batalii wyjdą jednak Francuzi, ponieważ jako całość, uważam ich za lepszą ekipę.
Moje propozycje na ten mecz:
Francja @ 1,44 Pinnacle ✅
over 3,5 seta @ 1,47 Pinnacle ⛔ BRAWO Francja!

pablo92 531

pablo92

Użytkownik
Francja - Niemcy
Typ: Niemcy (+10.5)
Kurs: 1.64 Buk: Marathonbet ⛔

Spotkanie które powinno rozstrzygnąć która z drużyn zajmie pierwsze miejsce w grupie G .
Faworytem spotkania napewno wydają się być Francuzi ale ja uważam że to Niemcy pokuszą się jutro o niespodziankę .

Francja wygrała obie swoje grupy i z pierwszego awansowała do Fazy 3 MŚ . Francuzi grają świetną siatkówkę na tych mistrzostwach . Kapitalnie gra Rouzier który ciągnie grę Francuzów . Francuzi poczuli że mogą odnieść sukces na mistrzostwach. I być może uda się im powtórzyć wynik z 2002 roku kiedy zdobyli srebrny medal na MŚ. Jednak ja uważam że to właśnie Niemcy którzy od początku mistrzostw byli kreowani na czarnego konia turnieju wywiążą się z pokładanych w nich nadziei .

Niemcy idą w tym turnieju jak burza owszem przegrali dwa spotkania ale z nie byle kim Brazylią i Rosją , czyli światowymi sławami które i w tym roku mogą spotkać się w finale MŚ. Można powiedzieć że reszta przeciwników była słaba ale takie drużyny jak Kanada czy Bułgaria to nie są byle ogórki a Niemcy dość łatwo radzili sobie z przeciwnikami . W ataku Niemców dzieli i rządzi Grozer który kiedy ma dobrą piłkę to kończy prawie każdy atak . Do tego koledzy Grozera grają na tych mistrzostwach dość niespodziewanie bardzo dobrze i w tym tkwi kolektyw tego zespołu i w tym pokładam nadzieję na to że to jednak Niemcy wygrają jutrzejsze spotkanie .

Zastanawiałem się nad kilkoma propozycjami na to spotkanie wybieram najbardziej bezpieczne moim zdaniem .
Taki handi jest bardzo wysoki nawet jeśli Niemcy przegrają to spotkanie to myślę że i tak urwą jednego lub nawet dwa sety a i każdy z setów będzie bardzo wyrównany. To jest już ta faza w której nie ma odpuszczania żadnego spotkania będzie walka o każdą piłkę handi na takim poziomie powinnien stać max 5 pkt tu stoi 10.5 więc biorę i czekam na jutrzejsze spotkanie. Napewno będzie bardziej zacięte niż spotkanie Polaków z Brazylijczykami nasi ugrają max seta i będą czekać na spotkanie z Rosjanami i pokażą tym Rosjanom że nie jesteśmy żadnymi &quot;Pszekami&quot; !

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP

Francuzi faworytami i tak naprawdę nie może być inaczej.
Niemcy jak na razie wygrali to co mieli wygrać i dało im to awans do trzeciej fazy. Przed turniejem sporo mówiło się, że będą &quot;czarnym koniem&quot;, trener Heynen (naprawdę świetny trener) i poszczególni zawodnicy otwarcie mówili, że celują tutaj w medal.
Zdecydowanie przegrane spotkania z Brazylią i Rosją, ale też ciężko powiedzieć czy np. z Rosją zagrali na 100%, bo dzień później mieli bardzo ważne spotkanie z Kanadą.
Francuzi wygrali drugą fazę. Jak na razie przegrali tylko z Włochami i Polską, ale ciężko też oceniać ich postawę przez pryzmat tych spotkań.
Tak pisałem o Francuzach przed meczem z Polską:
Cały czas będę podkreślał to, że Francuzi grają tutaj kapitalną siatkówkę. Idealnie dopracowany system gry do zawodników. Wyszkolenie techniczne na najwyższym poziomie, gra w obronie, świetne kontry. Można naprawdę momentami się ich siatkówką po prostu zachwycać.
Polacy idą w tym samym kierunku (i bardzo dobrze), ale na dzień dzisiejszy to wszystko jest jednak znacznie lepiej poukładane, dopracowane u Francuzów. Nie ma się co dziwić, bo jednak duet Antiga-Blain pracuje dopiero od tego sezonu.
Bardzo dobrze gra cały czas Rouzier. N&#39;Gapeth i Tillie bardzo dobrze na przyjęciu wyglądają. Zdarzają im się pojedyncze błędy, ale ogólnie na wysokim poziomie, również w ataku. Cała trójka potrafi sobie świetnie radzić na sytuacyjnych piłkach co u Polaków akurat jest sporym problemem.
Przy dobrym przyjęciu grają strasznie szybko i jak się ich nie ruszy zagrywką to są problemy z zatrzymaniem ich pierwszej akcji.
Mają tutaj trochę problemów z zagrywką. Według mnie w tym elemencie największe rezerwy. Sporo grają flotem i ewidentnie wierzą w swoją grę w obronie. Blok to chyba najsłabszy element u Francuzów.
Mecz z Polską był meczem o wygranie grupy (i ominięcie Brazylijczyków). Francuzi wyszli podstawowym składem, ale grali bardzo słabo (a Polacy dobrze) i po pierwszym przegranym secie trener Tillie postanowił dokonać zmian. Najpierw zmienił parę przyjmujących, potem jeszcze atakującego i środkowego, a na koniec też rozgrywającego. Odważna decyzja, bo przy stanie 0:1 ciągle była szansa na wygranie grupy. N&#39;Gapeth i jego koledzy z pierwszego składu byli jednak myślami gdzie indziej i nie było szans, żeby tego dnia coś więcej powalczyli.
A Tillie można powiedzieć, że sporo wygrał w tym spotkaniu. Liderzy trochę odpoczęli, fajnie zaprezentowali się zmiennicy w wymagającym spotkaniu z mocnym rywalem i do tego wygrali grupę. Czego chcieć więcej?
Niemcy prezentują bardzo solidną siatkówkę. Wszystko fajnie poukładane. Zawodnicy w dobrej dyspozycji i to od razu widać. Szkoda tylko, że Fromm nie gra. Albo nie jest w optymalnej formie albo po prostu trener Heynen jednak postawił na Schwarza. Z Frommem przyjęcie wyglądałoby gorzej, ale to jest zawodnik, który sporo by dołożył na siatce. Właśnie z Frommem, Kaliberdą i Grozerem Niemcy pokonali Rosjan w pierwszym meczu na poprzednich ME.
Nigdy jakoś fanem Kampy nie byłem, ale przy dobrym przyjęciu bardzo dobrze prowadzi grę. Nie ma &quot;zajeżdżania&quot; Grozera w ataku, a o to trochę się martwiłem w kontekście gry Niemców. Myślałem też, że będą gorzej wyglądać w zagrywce, a tutaj jest całkiem nieźle.
Z racji tego, że ten turniej nie stoi na jakimś wysokim poziomie (ogólnie męska siatkówka reprezentacyjna w ostatnich latach wygląda kiepsko pod względem poziomu sportowego) to Francuzi mają tutaj naprawdę spore szanse na medal, a może nawet na wygranie MŚ.
Jest to jednak młody, trochę jeszcze niestabilny zespół. Gdyby oni tylko uporządkowali to co mają w głowach i wykorzystali w 100% swój potencjał to naprawdę ciężko byłoby ich pokonać.
Warto wspomnieć, że akurat w tych dwóch drużynach widać bardzo dobrą atmosferę. U Francuzów to nie dziwi, bo akurat sporo zawodników z tej grupy z tego co kojarzę grała ze sobą już w młodzieżowych rocznikach (i odnosili spore sukcesy). Swoją drogą Francja ma strasznie młody zespół (oczywiście nie ma porównania z Kubańczykami, ale to trochę inny poziom). Tylko dwóch zawodników z rocznika 1986 (Rouzier i Tuia) i trzech z rocznika 1987 (Jaumel, Sidibe, Marechal), a reszta młodsi.
Nie sądzę, żeby to było łatwe spotkanie dla Trójkolorowych, ale są faworytami. Zdarzają im się przestoje i to dosyć często, które ciężko wytłumaczyć. Może za duży luz, brak koncentracji? Wydaje mi się, że to w tym kierunku trzeba szukać przyczyn.
Może jak Grozer i Kaliberda mieliby &quot;dzień konia&quot; to wtedy Niemcy powalczyliby o zwycięstwo. Bardzo lubię tą drużynę, ale według mnie będą szarpać, walczyć, seta pewnie ugrają, ale o zwycięstwo będzie bardzo ciężko.

Typ:
Francja @ 1.47 Pinnacle ✅

undertaker_tsw 2,1K

undertaker_tsw

Użytkownik
Wiele zostało juz napisane. Kursy na Francje moim zdaniem lekko zanizone, mogło by byc cos w granicach 1,6-1,65. Mecz mimo wszystko nie powinien byc jednostronny. Francja ma przewage techniki, przyjecia oraz kultury gry jednak Niemcy mają Grozera i przewage siły. Daje to nam jednak szanse na cos wiecej niz 3-0 dla Francuzów. Niemcy jednak mieli latwiejsza droge do tego momentu. Wygrali z tymi z ktorymi powinni i ktorzy nie powinni im zagrozic a przegrali z tymi z ktorymi musieli. Francja sobie wiecej sama wyrwała. Zobaczymy jak to spotkanie sie rozstrzygnie. Grozer moze sam dlugo trzymac wynik jezeli bedzie miec dzien konia. Ja gram
over 45,5pkt 1 set 1,7 ⛔
fortuna

dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Francja (1.65) ✅
Ostry kurs na Francje totomix dosrał. Niemcy kompletnie nie robią na mnie wrażenie, pierwsze dwa sety z Kanadą więcej szczęścia niż rozumu (szczególnie pierwsza partia). Drużyna dwóch zawodników, Kaliberdy i Grozera, bez rozgrywającego, z wystawiaczem Kampą. W porównaniu do Francuzów, ze świetnym Toniuttim, mega środkiem siatki, Rouzierem w dobrej formie, Grebennikovem na libero i Ngapethem, któremu jak się chce to jest terminatorem, no to wypadają jednak bardzo blado. Kurs biore z pocałowaniem ręki

M 30

mar123

Użytkownik
Mało kto spodziewał się po Francuzach takiej eksplozji na polskim turnieju. Dziś rozjadą Niemców.
MŚ w siatkówce, wtorek, 16 września, godz. 20:25
FrancjaNiemcy, Typ: Francja -1,5 seta, kurs 1.80 bet365

Zaczniemy od Niemców, którzy według wielu mieli wypaść w Polsce znacznie lepiej. Owszem, gładko ogrywali rywali z niższej półki. Zwycięstwa do zera z drużynami pokroju Korei czy Chin powinny i rzeczywiście były formalnością. Po słabych w tym sezonie Bułgarach również nikt nie spodziewał się niczego specjalnego. Stracony set z Tunezją, mecze bez historii z Rosją oraz Brazylią czy wygrane, ale nerwowe spotkanie z Kanadyjczykami dają już jednak sporo do myślenia.
W każdym z wymienionych, poważniejszych testów Niemcy nie zaimponowali. A musimy przyznać, że na tych mistrzostwach mówiąc o Francji, mówimy o drużynie z potencjałem niewiele (lub wcale) ustępującym głównym kandydatom do medali, czyli Rosji i Brazylii właśnie. Świetnie funkcjonujące przyjęcie umożliwia dokładne rozegranie Benjaminowi Toniuttiemu. Nad siatką z kolei swoje robi tercet N’Gapeth-Tillie-Rouzier, który atomowymi atakami zmiata rywali z parkietu.
Trójkolorowi zaliczyli już na tym turnieju dwa dziwne mecze (z Włochami i Polakami), ale na tym etapie o zbytnim luzie i dekoncentracji nie może być mowy . Obie ekipy zagrają na maksimum swoich możliwości i co poniektórzy twierdzą, że nasi zachodni sąsiedzi stworzą dziś z Francuzami emocjonujące widowisko. Cóż, teraz każdy punkt będzie istotny i presja może zrobić swoje, ale po tym, co widzieliśmy do tej pory w wykonaniu jednych i drugich, nie możemy typować inaczej niż pewne zwycięstwo ekipy Tillie Laurenta.
Lepszego losowania mieć nie mogli. Teraz status faworyta muszą potwierdzić na boisku.
Typ: Francja -1,5 seta, kurs 1.80 bet365 ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom