Uprzejmie proszę moderatorów o zrobienie porządku w temacie.
Temat dotyczy: ZEZWOLENIA NA GRĘ W
FORTUNIE PRZEZ INTERNET, a nie opłacalności gry u buków naziemnych.
Jest tu kilka osób, szczególnie jeden jest - z niezrozumiałych powodów - dla mnie agresywny? Obawiasz się czegoś? Jesteś przedstawicielem bwina, bet365 czy Bóg wie jeszcze kogo?
Po co te działania matematyczne? Ktoś kto gra od 10 lat u buków stacjonarnych, jak np. ja, doskonale zdaje sobie sprawę z podatku i z tego, że gdyby go nie było, to wygrywałby znacznie więcej.
Ale dla takiego kogoś jak ja - granie nielegalne nie istnieje. Nawet gdybym chciał, to nie zagrałbym tam. Ty graj tam, a nam pozwól być frajerami i grać u stacjonarnych z podatkiem 12 % i codziennymi kontrolami celników.
Musisz mieć niewiele wspólnego z prawem, żeby na podstawie przepisów ustawy sądzić, że tak będzie. Przepisy muszą dawać furtkę organom państwa do ewentualnej kontroli. Po dokładnej analizie przepisów tej ustawy, nie widzę powodów do paniki. Nie spodziewam się żadnych represji z tego powodu, że legalnie gram i płacę na to podatki.
Proszę bardzo modów, by pilnowali, by w tym temacie można było znaleźć tylko posty, które mówią o doświadczeniu w grze przez neta w
Fortunie: tj. np. jak szybko idzie wypłata, jakie limity na
live, ogólne odczucia. Proszę by temat nie był zalewany wywodami na temat nieopłacalności gry u ziemniaków, do tego może służyć inny.