>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Fortuna oszukuje klientów? Robią zwroty kiedy im się podoba...

B 0

betty89

Użytkownik
Cześć,
zagrałam wczoraj kupon w punkcie Fortuny. Okazał się wygrany. Po czym sprawdzam a tu z jednego zdarzenia zrobili mi zwrot... Pisałam z reklamacją ale twierdzą, że to był oczywisty błąd. Czy ktoś już miał styczność z takim podejściem do rozliczania zdarzeń? Proszę o zapoznanie się z linkiem, w którym jest kupon. Przecież jak wygramy u nich kupon to zawsze mogą powiedzieć, że to oczywisty błąd... Trzeba się zastanowić nad zmianą bukmachera, bo to jest robienie kpiny z klientów. Myślę, że poinformuje Służbę Celną i napiszę do MF jak mogli im taki regulamin zatwierdzić, bo przy czymś takim klient nie ma szans na uczciwe zakłady.

Pozdrawiam
Beata

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Witam, niestety nic nie zrobisz przejrzyj regulamin,mogą zrobić zwrot każdy bukmacher ma taką możliwość ich pomyłka i tyle.
Pozdrawiam.

B 0

betty89

Użytkownik
No rozumiem, ale przecież to nie jest tak, że Bełchatów będąc faworytem nie może zdobyć mniej niż 74,5 pkt... Gdyby linia była 174,5 to bym rozumiała, że to jest jakiś tam oczywisty błąd ale 74,5 to jest &quot;realna&quot; linia a nie jakaś z kosmosu. Uważam, że to jest jawne oszustwo i nie wiem czy każdy buk ma do tego prawo. W każdym razie, zgłoszę to do SC i MF. Zobaczymy co tam odpowiedzą. Chociaż w kraju gdzie rządzi banda Platfusów, prawo nie stoi po stronie zwykłego obywatela. Może zainteresują się sprawą robienia oszukiwania klientów w celu generacji jak największych zysków. MF ściga graczy &quot;netowych&quot; a nic nie chce zrobić żeby w takim legalnym bukmacherze gracz miał łatwiej.

rpg 1K

rpg

Użytkownik
Na Bełchatów przed meczem był kurs w okolicach 1.30-1.35
Żeby wygrać mecz w siatce trzeba zdobyć minimum 75 pkt.
Dając taką linię punktową to tak jakby dali na wygranie meczu przez Skrę 1.80, a zakład może wejść nawet jeśli tego meczu nie wygrają.
Patrząc z jednej strony to zawarłeś zakład, w którym buk się pomylił i wygrałeś, więc należą się pieniądze. Patrząc z drugiej strony no jest to ewidentny błąd i buk ma zapis w regulaminie żeby się zabezpieczać przeciwko takim sytuacjom.
Platfusy nie są tu nic winni, bo nie znajdziesz mi nigdzie jakiegokolwiek bukmachera, który nie ma takiego zapisu w regulaminie. Buki się myliły, mylą i będą mylić i czasem się gra zakłady z ewidentnym błędem i potem to jest już tylko dobra wola buka czy zrobi zwrot czy wypłaci.

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
bett89, przecież to masz oczywisty błąd. W ofercie mieli na odwrót granice punktowe w spotkaniu Jastrzębie-Bełchatów. Do Jastrzębia dali granicę 86,5 a do Bełchatowa 74,5. Natomiast kursy w spotkaniu były w okolicach 2,8-1,3.
W Fortunie mają zapis w regulaminie:
§ 28.
Zwrot zakładów.
1.Zakłady zostają zwrócone w stawce czyli uznane za nieważne w przypadku gdy:
b)zdarzenie zostało błędnie podane z winy Fortuny, w tym dotyczy to również sytuacji gdy popełniona została oczywista omyłka pisarska, błąd systemu lub oczywisty błąd przy wprowadzaniu danych do Aplikacji Fortuny na jej Stronie internetowej
Nikt Cię nie oszukał. Zagrałeś błąd i dostałeś zwrot. Ot tyle...

B 0

betty89

Użytkownik
hej, temat widzę niby jasny ale właśnie wysłałam pismo do Ministerstwa Finansów o sprawdzenie. Trzeba uważać jak się gra, bo przy takich zapisach to zawsze zrobią zwrot przy wysokiej wygranej. Skoro o przysłowiowe frytki potrafią tak się zachować to co w przypadku wysokiej wygranej... Kurs jest sprawą umowną, nie można tego jednoznacznie sprecyzować a przecież w przypadku linii 74,5 to nie jest oczywiste, że Skra nie mogła zdobyć mniej punktów. Jakby było 745,5 to bym się zgodziła ale nie przy 74,5. Zobaczymy jak się sprawa rozwinie.

musze_schudnac 289

musze_schudnac

Użytkownik
polecam zobaczyc dzial sts i temat &quot;sts-opinie&quot; jak ktos chce zobaczyc jak sie robi prawdziwe wałki,fortuna od swojej &quot;legalnej&quot; konkurencji musi sie jeszcze duzo nauczyc ????

B 0

betty89

Użytkownik
wiem wiem, widziałam ten temat ???? . Moim zdaniem STS to tylko marketing, a poza tym nic sobą nie reprezentują. Kursy katastrofa i jak widać obsługa klienta na równie wysokim poziomie ???? Robią sobie jaja z klientów.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
bett89, przecież to masz oczywisty błąd. W ofercie mieli na odwrót granice punktowe w spotkaniu Jastrzębie-Bełchatów. Do Jastrzębia dali granicę 86,5 a do Bełchatowa 74,5. Natomiast kursy w spotkaniu były w okolicach 2,8-1,3.
W Fortunie mają zapis w regulaminie:
§ 28.
Zwrot zakładów.
1.Zakłady zostają zwrócone w stawce czyli uznane za nieważne w przypadku gdy:
b)zdarzenie zostało błędnie podane z winy Fortuny, w tym dotyczy to również sytuacji gdy popełniona została oczywista omyłka pisarska, błąd systemu lub oczywisty błąd przy wprowadzaniu danych do Aplikacji Fortuny na jej Stronie internetowej
Nikt Cię nie oszukał. Zagrałeś błąd i dostałeś zwrot. Ot tyle...
nie wiem od kiedy ziemniak ma prawo takie cos rozliczac jako zwrot, odkad pamietam wszystkie pomylki jakie ma sie na papierze MUSIALY byc rozliczane jako wygrane.
Pamietam reczne za 1,01 gdzie handicapy -18,5 byl jako +18,5 po 1,85 w totomixie i rozliczali wygrane, to samo w innych ziemniakach.

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
Jeżeli dobrze pamiętam to chyba na przełomie 2013/14 zmienili regulamin zakładów - tzn. dopisali &#39;oczywiste błędy&#39;. Wcześniej zrobił to samo STS. Netowi już od dawna mają takie zapisy. Skończyły się już czasy grania błędów, może czasami coś uda się zagrać i nie zorientują się, ale jak ktoś pogra mocniej to zwroty ma na bank, potem black lista i koniec...

Otrzymane punkty reputacji: +1
inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
Kiedys nie bralem tego typu tematu na powaznie ale niestety sam sie o tym przekonalem ...

19 etap TdF - zagralem Quintane miejsce 1-3 na tym etapie

Quintana przyjechal 2 wiec jakie bylo moje zdziwienie jak sie okazalo ze Fortuna zrobila ZWROT po kursie 1
Napisalem reklamacje i dostalem odpowiedz ze niby wtedy bylo bledne oznaczenie tego wyscigu w opisie jako etap 18 ????

To jest kur... jakas kpina bo przeciez tego dnia raczej nie moglem grac na typ ktory juz sie odbyl - w ten sposob mozna anulowac kazdy zaklad przykladowo na mecz tenisowy pod pozorem innej godziny rozpoczecia niz byla podana w zakladzie a wiadomo ze w tenisie glownie godziny meczow uzaleznione sa od spotkan poprzedzajacych

Nigdy nie uzywalem tego typu slow ale jestescie OSZUSTAMI bo zaklad zostal zawarty prawidlowo a nikt nie bedzie sprawdzal czy nie zrobiliscie literowki w naglowku typu &quot;kolastwo&quot; zamiast &quot;kolarstwo&quot; ????

c1amak 7,2K

c1amak

Użytkownik
inzaghi78 toś pojechał ????
literówka &quot;kolastwo&quot; zamiast &quot;kolarstwo&quot; to nie to samo co &quot;18.etap&quot; zamiast &quot;19.etap&quot;.. miałeś na kuponie że zagrałeś na 18.etap a jechał 19. więc jakie chciałeś mieć wyniki? rozumiem frustrację bo jakiś matoł źle wypisał ofertę ale nie pisz, że Cię oszukali.. dodatkowo zwroty dawali już do południa - jeszcze przed wynikami tego etapu

inzaghi78 3,1K

inzaghi78

Użytkownik
Tak ?? Zagralem 18 etap dzien po jego rozegraniu ???? Gdyby tam byl blad 20 etap to wowczas moznaby bylo domniemywac ze oferta jest na dzien nastepny ...
Moze i dawali - nie kazdy siedzi caly dzien i sprawdza co kilka minut czy wszystko jest ok
A powiedz mi szczerze czy zawsze wszystko sprawdzasz grajac jakis typ ??
Ja tak ale tutaj sie nie zastanawialem jaki jest numerek etapu bo nie ma to kompletnie zadnego znaczenia
A tak poza tym to ten &quot;matol&quot; jak go nazwales powinien pokrywac w takim razie straty wynikajace z takiej pomylki - tak dziala powazny biznes

Do góry Bottom