>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Fortuna bonus

FIS Team Tour 2011 [29.01.2011 - 06.02.2011] - Willingen, Klingentahl & Oberstdorf

Status
Zamknięty.
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Warto dodać, że ową klasyfikację liczy się wynik punktowy drużyny z konkursu sobotniego oraz wyniki dwóch najlepszych skoczków w zawodach indywidualnych.
Mamy szczęście, że Stoch i Małysz teraz na podobnym poziomie i dlatego jest szansa na wysoką pozycję.Uważam, że w w indywidualnych mamy przewagę nad Niemcami, zaś w drużynówce jest różnie.
Za wygranie całego Touru jest 100 tys Euro do podziału.Jest o co walczyć.

K 35

krasny2

Użytkownik
Pierwsze miesce zdobędą Austriacy 2 pewnie Niemcy. Stoch i Małysz może odrobią trochę punktów jednak trzeba pamiętać, że prócz Freunda mają Uhrmanna który zawalił skok ale do &quot;12&quot; powinien wejść w następnych zawodach. Co do drużyny specjalnie nie wierzę aby buloklepy były w stanie powtórzyć wyczyn z Willingen. A tam tylko dzięki tym skokom ponad 130 metrów Huli i Żyły udało się zdobyć podium (tuż za Norwegowie). Finowie powinni się również włączyć o walko o 4 miejsce. Hautameki, Happonen i ten Kuivuranta to już niezła trójka na Polaków może wystarczyć.

chajtgr 54

chajtgr

Użytkownik
Thomas Morgenstern poleciał najdalej w pierwszym treningu w Klingenthal. Lider klasyfikacji generalnej Pucharu Świata uzyskał aż 140,5 metra. Za nim uplasowali się Severin Freund i Gregor Schlierenzauer.
Niemiec lądował na 138 metrze, Austriak - metr dalej, jednak startował w lepszych warunkach.
Bardzo dobrze spisali się dwaj Polacy - Kamil Stoch osiągnął czwarty wynik serii (139 metrów), natomiast Adam Małysz - piąty (135 m). Niestety, pozostali nasi reprezentanci zajęli miejsca w piątej i szóstej dziesiątce.
wyniki:http://www.skokinarciarskie.pl/aktualnosci/8858,PS_Klingenthal_Morgenstern_najlepszy_w_I_treningu_Stoch_i_Malysz_w_czolowce
Drugi trening w Klingenthal to sukces Janne Happonena, który poleciał na 142 metr i pokonał Austriaków Schlierenzauera i Morgensterna. W czołówce byli też Matti Hautamaeki i Jernej Damjan.
Adam Małysz zajął 6. miejsce z wynikiem 134,5 metra, Kamil Stoch był 12-ty (132 m), a Żyła i Byrt zajęli 37 i 38 lokatę.
wyniki :http://www.skokinarciarskie.pl/aktualnosci/8859,PS_Happonen_lepszy_od_Austriakow_w_2_treningu
Gregor Schlierenzauer zwyciężył w kwalifikacjach do jutrzejszego konkursu w Klingenthal. Austriak uzyskał 143,5 metra, dzięki czemu pokonał Johana Remena Evensena (139 m) i Daiki Ito (140,5 m)
Daleko skakali także Richard Freitag (138 m), Janne Happonen (137,5 m), Pascal Bodmer (137,5 m) i Noriaki Kasai (138,5 m).
Największym bohaterem serii kwalifikacyjnej był jednak Simon Ammann, który poleciał aż na odległość 145 metrów - to 1,5 metra więcej niż wynosił oficjalny rekord skoczni Gregora Schlierenzauera i Kamila Stocha.
W jutrzejszych zawodach zobaczymy pięciu Polaków. 20 miejsce w kwalifikacjach zajęli Stefan Hula i Piotr Żyła (obaj uzyskali po 132 metry), a 33. był Tomasz Byrt (126,5 m). Gwarantowaną kwalifikację mieli oczywiście Adam Małysz (137,5 m) i Kamil Stoch (nie startował).
O pechu może mówić Rafał Śliż, któremu do awansu zabrakło jedynie... 0,1 punktu. Nasz zawodnik zajął 41 miejsce i w trzecim konkursie FIS Team Tour nie wystartuje.
wyniki:http://www.skokinarciarskie.pl/aktualnosci/8860,PS_Klingenthal_Schlierenzauer_wygrywa_kwalifikacje_swietny_Ammann

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Pewnie tym razem buki już nie wystawią takich kursów na Happonena bo ostatnio były super;) Stoch i Adaś jutro TOP 10 i jestem ciekawy Żyły bo umie skakać i dziś w kwalf. 132 naprawdę bardzo ładny skok. Oby jutro w konkursie też tak było. No i Gregor Schlierenzauer naprawdę powrót do formy i dobrze bo się robi coraz ciekawiej w tym sezonie.

M 39

mezo171

Użytkownik
Malysz-Koch 1 1.95 Jak bylo widac na treningach i w kwalifikacjach adam w swietnej formie w przeciwienstwie do martina ktoremu ta skocznia zabardzo nie lezy.Happonen-Evensen 1 1.60Fantastyczna forma Jane mowi sama za siebie mysle ze evensen bez szans

czarodz1ej 256

czarodz1ej

Użytkownik
jeśli ktoś lubi surebet, to znalazłem coś takiego:
urhman - damjan 1.85 1.85 Betsafe 1.55 2.3 Expect
Myślę że warto i tak zagrać na Niemca w tej parze, pomimo wpadki w Willingen w skokach indywidualnych ( nie zakwalifikował się do drugiej serii) od początku sezonu prezentuje zdecydowanie lepszą formę od Jerneja. Kurs w Betsafe bardzo przyjemny :cool:

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Thomas Morgenstern - Simon Ammann [2-3] brakło 0.7pkt⛔
Typ: 2
Kurs: 2,05
Bukmacher: Tobet
Analiza: Na dzisiaj wybrałem typ ze skoków narciarskich. W pojedynku Morgensterna z Ammannem upatruje zwycięzce w Szwajcarze. W klasyfikacji pucharu świata Morgenstern na 1 miejscu natomiast Ammann na drugim, jednak Thomas pierwsze miejsce zawdzięcza głównie temu że na początku sezonu był w fantastycznej formie natomiast teraz jak by troche przygasł, nie mówię że jest słaby ale już nie skacze z tą lekkościa i nie osiąga już takich odległości jak wcześniej.Natomiast Ammann z konkursu na konkurs się rozkręca i widać u Niego już teraz że szczyt formy jest pełni bo skacze fantastycznie, aż strach pomyśleć co będzie podczas MŚ jeśli Ammann twierdzi że wtedy dopiero wypali z formą...W skokach przed dzisiejszym konkursem widać że Ammannowi skacze się świetnie wczoraj z bardzo niskiego najazdu rekord skoczni 145m. Morgenstern również skacze tu dobrze co pokazuje np. skok z I treningu gdzie oddał skok na odległość 140,5m.Minusem dla Austriaka jest to że do formy powraca Gregor Schlirenzauer i już nie tylko Morgi jest super skoczkiem z Austrii.A jak wiadomo tych dwóch zawodników nie przepada za sobą i rywalizują bardzo więc taka konkurencja wewn. też może źle się odbić na postawie Morgensterna. U Ammanna podczas konkursu widać ten luz gdzie każdy skok sprawia Mu radość. Może jeszcze dla potwierdzenia że mój typ jest godny uwagi przedstawię wyniki ostatniego konkursu w Willingen:
Ammann:3 miejsce (143m i 140 m )
Morgenstern: 4 miejsce ( 139m i 138m )
Widać że i w tym konkursie Ammann okazał się lepszy i skakał dalej.Plusem dla tego typu jest również to iż w I serii będą skakać praktycznie w identycznych warunkach ponieważ będą jechać najpierw Ammann potem odrazu Morgenstern więc to jest dobre bo nie będzie wypaczenia skoku przez wiatr.Wczorajszy skok z kwalf. potwierdza mnie w przekonaniu że Ammann dziś będzie lepszy od Morgiego a być może wygra całe zawody.

P 1

pawko12

Użytkownik
Typ: Stoch najlepszy z grupy: Małysz, Kofler, Stoch, Hautameki, Happonen
Kurs: 4.5✅ (brawo Kamil)
Bukmacher: Betsafe
[3/10j]
Bardzo ciekawy typ na dzisiejsze zawody w skokach wystawił Betsafe. Z grupy 5 wyżej wymienionych zawodników można obstawiać kto zajmie najwyższe miejsce w dzisiejszym turnieju. Wg bukmachera faworytem w tej grupie jest Małysz.. Moim typem jest, że najlepsze miejsce z tej grupy zajmie świetnie ostatnio skaczący Kamil Stoch. Zanim jednak napiszę co nie co o formie naszej wchodzącej gwiazdy skoków, przedstawie po krótce aktualną formę pozostałych skoczków.
Małysz – cały czas na topie, ścisła czołówka. Jednak w skokach Adasia ostatnio znalazłem kilka mankamentów. Po pierwsze Małyszowi jakoś nie wychodzą drugie skoki – co kiedyś było jego wielkim atutem, gdy stratę z pierwszego skoku w drugim odrabiał z nawiązką. Po za tym styl skakania Małysza nie za bardzo pozwala mu odlecieć – dość niski pułap wyjścia z progu, falujące narty podczas lotu – to może sprawić, że dziś Adaś nie uplasuję się na najlepszym miejscu. Ostatnio zauważyłem, że i z notami za styl u naszego mistrza nie jest najlepiej. Sędziowie chyba dostrzegają to co ja – czyli ten brak stabilności nart podczas lotu. Małysz na pewno będzie dziś mocny ale top6 będzie bardzo ciężko osiągnąć.
Kofler – pytanie co kombinuje Kofler w dzisiejszych zawodach. Austrak nie pojawił się na żadnym treningu oraz odpuścił kwalifikacje. W jego przypadku takie odpuszczanie skoków może się okazać nienajlepszym posunięciem, ponieważ Andreas ostatnio ma regres formy i już tak regularnie nie wskakuje na podium zawodów jak na początku sezonu. Ostatnio w Wilingen zajął dopiero 16 pozycję. Problem Austriaka to często strach przed zbyt dalekim lotem – widać jak ma możliwość skoczyć bardzo daleko jednak asekuruje się i ląduje zbyt wcześnie – spada z wysokiego pułapu. Nie przewiduję by ten zawodnik był dziś w stanie wygrać ze Stochem.
Finowie Hautameki i Haponen skaczą aktualnie na podobnym, wysokim poziomie. Szczególnie powracający po ciężkiej kontuzji Haponen od razu zaczął z wysokiego C. Myślę, że to właśnie Haponen może być najgroźniejszym rywalem Stocha z tej grupy skoczków. Jednak fakt, że skacze on z wczesnym numerem startowym może sprawić, że choć odda daleki skok i będzie prowadzić przez większą cześć zawodów, to jednak podczas skoków najlepszych jury zapewne obniży bęlkę – to może być dobra informacja dla Stocha. Wczorajsze kwale pokazały że zmiana belki na tej skoczni o 1 czy nawet 2 nierobi zbyt wielkiej różnicy i jeśli ktoś jest w formie z niższej belki może bardzo dobrze skoczyć – przykład Ammana. Wracając do Stocha to uważam, że dziś ma duże szanse na ścisłą czołówkę. O zwycięstwo w zawodach będzie niezwykle trudno (w świetnej formie są wspomniany Amman ale i Freund czy norweg Hilde). Jeśli tylko 1 skok będzie udany w wykonaniu Kamila jestem spokojny, że w drugim również pokaże klasę. Stoch ostatnim bardzo dobrym wynikiem w Wilingen awansował do pierwszej 10 i wczoraj skorzystał z możliwości niewystąpienia w kwalifikacjach. Dobry ruch w jego wykonaniu. Jest w formie. W treningach potwierdził, że skocznia mu leży więc dziś nie ma co patrzeć na innych i jak to głosi motto naszego Starego mistrza ale i wschodzącej gwiazdy „trzeba po prostu oddać 2 dobre skoki”. Z takim kursem myślę że typ ten wart jest zagrania.

dodatkwo na dziś polecam takie pary z betsafe:
Małysz - Freund 2 ⛔(dałem to z kursem 1.85 ale widziałem, że spada) [9/10j] (niemiec w super formie, dostaje świetne noty i nawet jak skoczy 2 czy 3 metry mniej pokona Małysza )

Żyła - Hula 1 1.85 ⛔[7/10j] (Żyła ostatnio pokazuje coraz lepsze skoki - równe kursy warto zagrać bo Stefanek mniej regularny w ostatnich skokach)

D 14

dominik_wtk

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki narciarskie
Spotkanie: Kto wygra skoki narciarskie (HS 140) w Klingenthal (GER)?
Typ: Thomas Morgenstern (AUT)
Kurs: 3,60
Bukmacher: Bet-at-home

Analiza: Już na pierwszy rzut oka widać,kto tu jest faworytem do wygrania kolejnego konkursu.Bukmacherzy wystawiają najniższe kursu na Austriaka i wcale im się nie dziwię.Wspaniała forma,która owocuje w sukcesy sprawi,że dziś konkurs ten również rozstrzygnie się na jego korzyść.Warto wspomnieć o wynikach klasyfikacji do dzisiejszego,które to były bardzo dobre dla Thomasa.W I treningu pokonał wszystkich swoich rywali,plasując się na pierwszym miejscu i oddając skok na odległość 140.5 metra,zaś w II treningu zajął również dobrą trzecią lokatę,dając się wyprzedzić Gregorowi Schlierenzauer&#39;owi oraz Janne Happonen&#39;owi.Głównym powodem przegrania II treningu mógł byc fakt,iż Morgenstern skakał z niższej belki i to on oddał najdłuższy skok wśród skaczących wcześniej.Jak widać wszystko wskazuje na to,że dziś będzie podobnie i świetna forma oraz radość z tego co się robi poniosą Thomasa na najwyższy stopień podium i to on zwycięży dzisiejszy konkurs.

B 2K

borek149

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki narciarskie
Zawody: FIS Team Tour – Klingenthal (02.02 – godz 18:00)
Spotkanie: Martin Koch - Kamil Stoch
Typ:Kamil Stoch
Kurs: 1.85 ✅

Mój dzisiejszy typ zagrany na zawody Pucharu Świata w Skokach Narciarskich rozgrywane w Niemieckim - Klingenthal. Typ na naszego bardzo utalentowanego skoczka Kamila Stocha, który ma zająć wyższą pozycję niż Martin Koch. Widać, iż po 3 ostatnich konkursach rozgrywanych dwa razy w Zakopanym odpowiednio 7 i 1 lokata oraz 6 miejscu w Willingen, Kamil nabrał zdecydowanie większej pewności siebie i skacze bardzo dobrze zarówno w treningach, kwalifikacjach jak i konkursie, co wcześniej było jego &quot;Pięta Achillesowa&quot;, nie potrafił ustabilizować swoich wszystkich, powtarzalnych skoków na wysokim poziomie, teraz wygląda to zupełnie inaczej i Kamil staje się zawodnikiem, który w końcu potrafi przełożyć skoki z kwalifikacji i treningów na konkurs. Choć Martin także jest obecnie w wysokiej dyspozycji, widać, że w/w skocznia mu nie leży. Tak jak w przypadku Kamila - Martin także lepsze skoki oddawał przed konkursem niż w tych najważniejszych momentach. W treningach wylądował odpowiednio na 135m i 130,5m. Dla porównania Kamil Stoch - 139m i 132m. Obaj panowie zrezygnowali z kwalifikacji. Jako dowód, iż Kamil lubi i dobrze się czuję na tej skoczni (co sam wspomina w wywiadach) może mówić fakt, iż właśnie na tym obiekcie w letnim Grand Prix odniósł zwycięstwo uzyskując 143.5 m.
Myślę, że Kamila stać by na tej skoczni powalczyć o podium. ✅✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
JANNE HAPPONEN - RICHARD FREITAG
Typ : Happonen @ 1,45 Betsafe✅9-17

Forme Fina widac było już w Willingen, a także podczas treningów i kwalifikacji w Klingentahl. Dla mnie bez problemów przy normalnych warunkach powinien górą byc Happonen.
SIMON AMMANN - SEVERIN FREUND
Typ : Ammann @ 1,65 Betsafe✅3-10

Zbliżają się MŚ więc Ammann odzyskuje forme i skacze daleko. Wczoraj w kwalifikacjach rekord skoczni. Owszem Freund najlepszy z Niemców obecnie, w Willingen znowu obu skoczków dzieliło raptem niecałe 5pkt. Odległościowo dalej skoczył Szwajcar. Zauważyłem też, że dzisiaj wszyscy liczą na Freunda, że znowu wygra lub przynajmniej stanie na podium, a dla mnie wcale takie to oczywiste byc nie musi. Są jeszcze Schlierenzauer, Morgi, Simi, Małysz, Hilde. Stawiam w tej parze na Simiego.

AKO @ 2,39 Betsafe✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
radula 5,4K

radula

Użytkownik
A teraz już przed Nami konkurs w Obersdorfie oczywiście na skoczni mamuciej. I Tobet wystawił już kilka par i rzuciło mi się w oczy:
Thomas Morgenstern - Martin Koch 1,55-2,30
Uważam,że kurs warty zagrania na Kocha. Wiadomo że loty to jest to co On uwielbia najbardziej i jest w stanie tu powalczyć z najlepszymi. Przy równych warunkach daje Mu trochę większe szanse na wygraną w tej parze. A co Wy uważacie?
Janne Happonen - Bjørn Einar Romøren 1,50-2,40
Wiadomo,że Norweg w najwyższej formie nie jest jednak podczas lotów trzeba brać Go pod uwagę bo również jak Koch jest świetnym lotnikiem. Happonen jak narazie skacze bardzo dobrze ale ciekawe jak spisze się podczas lotów.Wiadomo że trzeba poczekac do treningów jak zawodnicy tam sie spisza ale kurs jak narazie dobry.
Gregor Schlierenzauer - Kamil Stoch 1,57 - 2,25
Rozumiem że Gregor wraca do formy ale Stoch też potrafi ładnie latać.Może nie jest takim lotnikiem jak Gregor jednak teraz ma taką formę że nawet mamuty Mu nie straszne;) Kurs również dobry.

H 1

hahahaha

Użytkownik
A mi się rzuciło w oczy to zdarzenie: Simon Ammann - Robert Kranjec, kurs na Ammana 1.35, co o tym sądzicie? Moim zdaniem do kupony w sam raz można dokleić.

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Co do Ammana patrzac na forme zawodnikow powinno wejść jak w masło, lecz trzeba pamietać, że to są loty a Kranjec to bardzo dobry lotnik cos jak Romøre. Mimo ze zadko w tamtym sezonie ogladalem skoki to pamietam, ze na mamutach Kranjec, Romøren, czy tez Daiki Ito zawsze potrafili bardzo daleko odlecieć i tak zawsze było od paru lat.

chajtgr 54

chajtgr

Użytkownik
Co do typowania zazwyczaj wole jednak zaczekać do treningów i popatrzeć na dyspozycje zawodników na konkretnej skoczni .A co do lotników to owszem Kranjec należy do światowej czołówki co pokazał już w Harachowie ale temu się nie dziwie ,kiedy jedyne konkursy PŚ w Słowenii odbywają się właśnie na mamucie .Jestem ciekaw jego dyspozycji bo ostatnio znów zdarza mu się nie zakwalifikować do 30 i ciekawe co pokaże w konkursach na mamutach . Co do Romorena to jego forma w tym sezonie nie zachwyca zdarzają mu sie lepsze występy ale nie potrafi on moim zdaniem skoczyć te 2 równe i dalekie skoki także nawet start na mamucie może mu nie pomoc natomiast Ito jak każdy wie dzięki Włodkowi Szaranowiczowi umie skakać przy przednich wiatrach choć się zastanawiam kto nie potrafi?

H 1

hahahaha

Użytkownik
jakby ktoś oglądał skoki mógłby napisać jak się spisywał Morgi, Amman, Kranjec i nasi Polacy?
z góry dzięki, bo chciałem coś postawić

chajtgr 54

chajtgr

Użytkownik
Janne Happonen wygrał kwalifikacje do jutrzejszego konkursu lotów w Oberstdorfie. Fin uzyskał 210,5 metra, dzięki czemu pokonał Johana Remena Evensena (207,5 m) i Daiki Ito (210 m).

Czwarte miejsce zajął Robert Kranjec, który poleciał na odległość 211,5 metra, ale zakończył skok upadkiem. Granicę 200 metrów przekroczył jeszcze Gregor Schlierenzauer, który ex aequo z Jernejem Damjanem zajął piąte miejsce.
Przez kwalifikacje pomyślnie przebrnęło dwóch Polaków - Piotr Żyła był 28. (173 m), a Tomasz Byrt - 30. (169,5 m). Dzisiejszego występu do udanych nie zaliczą natomiast Stefan Hula (150 m - 36. lokata) i Krzysztof Miętus (110 m - 48.).
W grupie zawodników z pewnym awansem najlepiej spisał się Simon Ammann, który ze skróconego rozbiegu (23 belka startowa) uzyskał 212,5 metra. W tym samym miejscu lądował Adam Małysz (belka 25). Daleko skakali też Matti Hautamaeki (202,5 m) i Thomas Morgenstern (201,5 m). Kamil Stoch uzyskał 187,5 metra.
Swój skok zawalił Bjoern Einar Romoeren. Rekordzista świata uzyskał tylko 153,5 metra - to było za mało, aby zakwalifikować się do konkursu głównego.
Wyniki kwalifikacji :http://www.skokinarciarskie.pl/aktualnosci/8873,PS_Oberstdorf_Happonen_wygrywa_kwalifikacje_awans_czterech_Polakow
Wyniki treningowe : http://www.skokinarciarskie.pl/aktualnosci/8872,PS_Oberstdorf_Evensen_i_Ammann_najdalej_w_treningach

Otrzymane punkty reputacji: +1
J 5

janik85

Użytkownik

Dyscyplina : Skoki Narciarskie, Oberstdorf 15:00
Typ : Amman - zwyciezca
Kurs : 3.5

Jutro o 16:00 czeka nas emocjonujacy konkurs w oberstdorfie. Kwintensencja skokow czyli loty. Zdecydowanym jak dla mnie faworytem jest szwajcar Simmon Amman. Jego forma z konkursu na konkurs jest coraz wyzsza. Dodatkowo szwajcar lubi mamuty. Dzisiejsze skoki oddane na treningach i kwalifikacjach pokazuja, ze jest glownym kandytatem do zwyciestwa. Na 1 treningu byl 3, drugi trening wygral a w kwalifikacjach skoczyl tyle samo co Malysz tyle ze z nizszej belki. Biorac pod uwage fakt, ze Adas skacze ostatnio lepiej w kwalifikacjach niz na zawodach jutrzejszy dzien bedzie nalezal do Ammana.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Robert Kranjec - Daiki Ito
Typ : Kranjec @ 1,40 Betsafe⛔15-5

Wychowany na Velikance słoweński lotnik jest faworytem bez dwóch zdań w tej parze. Dzisaij podczas kwali wyżej był Ito, ale spowodowane to było niegroźnym upadkiem przy lądowaniu Kranjca. Odległościowo tyle samo skoczyli, a gdyby nie obniżone noty to Kranjec by go wyprzdził o ok 15pkt. W treningach też lepiej Kranjec. Oby tylko nic nie zawalił...

Kamil Stoch - Manuel Fettner
Typ : Stoch @ 1,60 Betsafe✅11-28

Fettner nie lubi mamutów. Bazuje na silnym odbiciu i nie potrafi odleciec jak jego rodacy tj Koch i Schlieri.Jego rekord życiowy to 200m i to w Planicy. Kamil w gazie więc nieważne czy średnia czy mamut powinien skakac dobrze.

Simon Ammann - Johan Remen Evensen
Typ : Ammann @ 1,45 Betsafe✅10-14

Simi jak pisałem ostatnio im bliżej MS tym skacze lepiej. Dzisiaj z obniżnej belki skoczył najdalej ze wszystkich. Ostatnio rekord skoczni w Klingentahl. Evensen na treningach bardzo dobrze, ale to samo prezentował w Willingen, a jak przyszło do konkursu to w drużynówce 121m i nie starczyło na podium nawet!

Martin Koch - Tom Hilde
Typ : Koch @ 1,25 Betsafe✅1-2

Dzisiaj Hilde nie mógł się odnaleśc na skoczni. Ani razu nie przekroczył nawet granicy 190m! Koch stworzony do lotów. Kurs na dokładke, oby nie zawiódł.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Też znalazłem kilka typów.

Janne Happonen najlepszy z Finów - 1,70 ⛔⛔⛔

Uważam, że świetny kurs na to zdarzenie.Powrót do skakania jak najbardziej udany, na tym Tourze spisuje się świetnie, 8 i 9 pozycja w pierwszych dwóch konkursach w Niemczech,cały czas powtarzalne skoki.Generalnie tutaj będzie walczyć z Hautameakim gdzie w pierwszym treningu i w kwalifikacjach był lepszy.Na jego korzyść przemawia to, że Matti jest niestabilny i może mu skok nie wyjść.Sądzę, że jutro skoki powyżej 200 metrów spokojnie powinien oddać i uplasować się w Top10 bez problemu.

Janne Happonen - Severin Freund 1 @ 1.45 ⛔⛔⛔

Tutaj to moim zdaniem jest bardzo wysokie prawdopodobieństwo.Fin skacze znacznie dalej niż Niemiec, Freunda rekord życiowy wynosi około 190 metrów i dziś też nie szło mu nadzwyczajnie, sądzę, że Fin powinien znaleść się przed Niemcem bez problemu bo znacznie lepiej leży skakanie mu na mamucich skoczniach.

// Wyniki konkursu mnie zaskoczył tak jakbym dostał przez pysk.Szkoda wielka, ale walczymy dalej.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom