TPS Turku - Ässät Pori - 1,50 Unibet
W dzisiejszym finskim meczu hokejowym spotykają się naprzeciwko siebie drużyny słabej klasy Turku TPS (10 pozycja) i Assat Pori (13 pozycja). Co tu dużo mówić nie widze innej opcji jak wygrana gospodarzy, mają szanse podnieść się punktowo grając z drużyną, która kompletnie nie radzi sobie na wyjazdach, bilans mówi sam za siebie 16 meczy = 16 przegranych! Turku natomiast u siebie 8 wygranych i 8 przegranych, dużo strzelaja na własnej tafli dlatego dzis nie moze być innego wyniku ja wygrana TPS'owcow
HIFK Hockey - Kalpa
Hockey- 1,40 Unibet
Kolejnym meczem godnym uwagi jest ten mecz. Najgorsza drużyna Kalpa spotyka się ze średniakiem środkowej tabeli HIFK. Kalpa już raczej napewno nie obroni się przed spadkiem do 2 ligi mając na koncie tylko 26 punktów przegrywa wszystko jak leci. Tylko 5 wygranych na wyjeździe i 12 w plecy mówi samo przez siebie. Hifk dosyć gładko pokonał w ostatnim meczu na wjeździe Saipe 2:4 dlatego też czemu niemiałby pokonać najgorszej drużyny? Ładny kurs, ładny mecz Kalpa żadnych niespodzianek nie powinna tutaj robic. Pewna 1
Pelicans Lahti - HPK Hämeenlinna - 1,52 - Unibet
Kolejny już trochę bardziej ryzykowny jak dla mnie mecz, wiceliderzy tabeli zmierzą się z 12 drużyną, która to lubi robić niespodzianki. Przekonuje mnie jednak fakt, że Pelicansi są niezwyciężeni u siebie, gdyż na na 16 meczy na własnej tafli pzegrali tylko 5. Goście ostatnio przegrywają wszystko jak leci, 6 porażek z rzędu i dziś mają trudnego przeciwnika. Mogą dziś dąrzyć do przełamania się jednakże będzie im bardzo trudno. Zapewne będą próbować doprowadzić do remisu, ale mam nadzieje ze gospodarze nie pozwolą im na to.