>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Six Ligi Światowej w Rio de Janeiro

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Podsumowanie 3dnia Final Six

Brazylia: Marcelinho (1), Giba (3), Andre (9). Gustavo (4), Rodrigao (5), Dante (8 ), Sergio (libero) oraz Rezende (3), Heller (3), Samuel (2), Murilo (9), Anderson (4)
Japonia: Aizawa (5), Kitajima (1), Iwata, Tomimatsu (3), Shimizu (10), Fukuzawa (15), Sakai (libero) oraz Shibata (2), Tanimura

Polska: Winiarski (2 punkty), Pliński (4), Zagumny (1), Wlazły (5), Świderski (13), Możdzonek (5), Ignaczak (libero) oraz Wika (7), Woicki

Serbia: Bjelica (8 ), Janić (14), Grbić (3), Nikic (7), Podrascanin (3), Miljkovic (15), Samardzic (libero) oraz Kovacevic (2), Bojovic (1), Geric (3)

Patrzac na gre naszych siatkarzy niczego dobrego powiedziec nie sposób. Wszyscy w mniejszym bądź większym stopniu dzisiaj zawiedli ???? Może byc to niepokojące bo przecież już za dwa tygodnie czekają nas Igrzyska Olimpijskie i nie wygląda to kolorowo. Serbowie nawet jak wprowadzili w 3secie kilku rezerwowych to w żadnym elemencie nie odstawali od nas. W naszej reprezentacji raziła po oczach nieskutecznośc w ataku. Albo nadziewaliśmy się na blok albo rywale podbijali skutecznie nasze ataki. Tak więc w słabym stylu żegnamy się z tegoroczną Ligą Światową i z niepokojem czekamy na Igrzyska.
W pierwszym dzisiejszym meczu Brazylijczycy oprócz lekkich emocji w 2secie z łatwością pokonują 3:0 Japonie &quot;B&quot;. Trener Rezende dał pograc dzisiaj wszystkim swoim zawodnikom i widac jaką ogromną siłą dysponują Canarinhos;) Przewaga była widoczna w każdym elemencie siatkarskiego rzemiosła;)
W jutrzejszym dniu już bez Biało Czerwonych czekają nas pojedynki półfinałowe i mecze
-Brazylia-USA
-Serbia-Rosja

Emocji napewno nie zabraknie i już teraz zapraszam do pisania analiz ????

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Gratuluje P_SNK za bardzo trafne wytypowanie meczu Polska - Serbia. Większość z nas liczyła, że Polacy utrzymają swoją dyspozycje z wczoraj, że Serbia już takiego meczu jak z USA nie zagra, że szczęście nam dopisze.
Niestety wszystko wyszło na odwrót. Polacy zagrali katastrofalnie. Przyczyn można szukać wiele. Być może stracona wczoraj głupio szansa na półfinał, który był na wyciągniecie ręki, zmęczenie wczorajszym 5 setowym meczem + bardzo mało czasu na aklimatyzacje, które tylko pogarszało kondycję siatkarzy. Myślę, że wszystkiego po części złożyło się na tak fatalny występ dzisiaj. Psychicznie to Polacy praktycznie nie istnieli, zero motywacji, zero walki, wszyscy byli rozbici - po prostu stali na boisku a nie grali. Serbowie wyciągnęli dłoń, wystawiając w III secie rezerwowy skład - z tym nawet sobie nie poradzili, jedynie na co było stać to nie pozwolenie odskoczyć rezerwom. Ale w pierwszych dwóch setach nie istnieliśmy. Szczęścia też Polakom zabrakło - zagrywka była dobra dzisiaj, udawało się odrzucać rywali od siatki, ale nic to nie dawało bo Serbowie kończyli każdą piłkę. Ale nie ma co robić tragedii ! Do Pekinu jeszcze trochę czasu jest i forma miejmy nadzieję pójdzie w górę, namiastki mieliśmy już w meczu z USA
Natomiast jeśli chodzi o Serbów - oni dzisiaj udowodnili, że ich forma na Pekin jest już gotowa, bo zagrali drugi mecz w znakomitym stylu, choć jest to dla mnie zaskoczeniem, bo jeszcze w ubiegłym tygodniu męczyli się z rezerwami Francji a tutaj gromią każdego. Teraz czekam tylko na kurs w jutrzejszym meczu z Rosją, której forma jest zdecydowanie gorsza + plus jeszcze mają problemy w kadrze przez co najlepszy gracz Sbornej został wyrzucony z kadry. Liczę, że kurs będzie naprawdę dobry i się odkuję, bo jak na razie na minusie jeśli chodzi o Final Six.
Pozdrawiam

D 0

duch1988

Użytkownik
Jutro można grać spokojnie handicapy Brazylię, według mnie rozniosą dosyć pewnie USA 3:0. Za mniejszą sumkę zagram także na zwycięstwo Serbów w meczu z Rosją

beau 1

beau

Forum VIP
Wczorajszy występ Polaków był dobry głównie dzięki wspanialej dyspozycji Mariusza Wlazłego, który szalał w ataku i obronie.Wspomagany był jeszcze przez Wike.Pozostali zawodnicy mnie zawiedli zwłaszcza przyjmujący:Winiarski,Świderski i Ignaczak.USA podawało nam ręke jak mogło nie grając kompletnie nic przez środek i skupiając się wyłącznie na atakach ze skrzydeł.Serbia posiada bardzo klasowego i doświadczonego rozgrywającego,który ma więcej wariantów rozegrania niż Ball.Dziś rywale Polaków znacznie częściej będą grać przez środek a środkowych mają świetnych.Pliński jak i Możdżonek nie są jeszcze w olimpijskiej formie i na pewno będą odstawać.Myślę, że głównie dzięki dobrej grze Wlazłego uda nam się wygrać jeden set i to będzie wszystko na co stać na dziś naszych siatkarzy.Mój typ: 3-1
Nie dawałem większych szans naszej reprezentacji i okazało się że nawet ich nie mieli.Oglądam wszystkie mecz i dawno tak słabo grających Polaków nie widziałem.Zdziwiło mnie, że tak wiele osób na nich grało:/Spodziewaliście się rezerwowego składu, który i tak przewyższał dziś kiepsko grających biało-czerwonych.W moich oczach wiele stracił Michał Winiarski.Po wspaniałym sezonie we włoskiej lidze gra bardzo słabo w ataku.Przy rozgrywaniu trudniejszych piłek także pojawiają się rażące błędy, które utrudniają ataki.Pozostaje mieć nadzieje, że nasi chłopcy się nie załamią i szybko przystąpią do ostrych treningów.

P 0

paranoix

Użytkownik
Zdolną młodzież mają Serbowie i drużyna ta za jakiś czas może wygrywać z każdym, a u nas niestety nic dzisaj nie funkcjonowała tak jak powinno, szkoda trochę Michala Winiarskiego i boję się że chyba nie trafił z formą to samo z Zagumnym, ale zobaczmy do igrzysk jeszcze są dwa tygodnie i miejmy nadzieje ze na IO zrewanżujemy się Serbom w grupie.

hertinho 3

hertinho

Użytkownik
Pamiętam, jak w piękną niedzielny sierpniowy dzień o 9 rano w Atenach pokonaliśmy Serbów 3-0, miejmy nadzieję , że tak samo będzie w Pekinie. Dzisiaj Polacy mnie zmartwili, aczkolwiek, gdybyśmy wygrali z Egiptem i Niemcami i jeszcze z kimś z trójki: Brazylia, Serbia, Rosja. To będzie bardzo dobry wynik dla naszego zespołu. Później w ćwierćfinale można trafić na znacznie słabsze zespoły m.in. : Bułgaria, Włochy czy USA. Z którymi można powalczyć o półfinał, w których może zdarzyć się wszystko. Miejmy nadzieję , że Polacy w Pekinie zajdą daleko......

P 0

paranoix

Użytkownik
heh ten sierpniowy niedzielny dzień też pamiętam, to był piękny poranek, ale pamiętam też poniedziałkowy wieczór i baty od Greków, a następnie wymęczone zwycięstwo z Tunezją i ledwo co wywalczony awans, i lekcje siatkowki w ćweirćfinale od Brazyli:-D

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Final Six- mecz półfinałowy ????
VS

:siata:Serbia-Rosja
Typ : 1
Kurs : 2,25 Bwin ✅✅ WYNIK 3:0 ✅✅

Serbscy siatkarze jak burza przeszli przez mecze w swojej grupie gładko w trzech setach wyrywając z USA i Polakami. Można powiedziec że rywale Serbów nie dostosowali się do nich poziomem ;) Pokazali niezłą siatkówke. Są młodzi głodni sukcesów a zarazem mają kilku bardzo doświadczonych graczy klasy światowej jak Grbic czy Milijkovic. Bardzo ważnym elementem w grze Serbów jest ich blok, którym zdobywają dużo punktów. Środkowi serbscy a przede wszystkim Podrascanin bardzo szybko przesuwają się naskrzydła stawiając ściane nie do przejścia. Przyjęcie jest także mocnym punktem czego dowód mieliśmy wczoraj przy atomowych zagrywkach Mariusza Wlazłego które nie robiły większego trudu przyjmującym jak i libero;) A przy dobrym przyjęciu Grbic potrafi zgubic każdy blok.
Naprzeciwko staną Rosjanie. Przed turniejem uważałem ich za faworyta ale w trakcie swoich meczów widac że popełniają masę błędów własnych. W meczu z Brazylią powalczyli jedynie w 1secie, ponadto oddali bodajże 28pkt swoimi błędami rywalowi!! Starcie z Japończykami miało byc spacerkiem i może i tak było bo gładkie 3:0 jednak dalej raziła nieporadnośc w ataku i błędy własne których z takim rywalem jak Japonia powinno byc mniej a były 23. W zespole rosyjskim nie ma najlepszej atmosfery po odstawieniu na bok Semena Poltavskyiego, który na mecz z Japonią nawet nie znalazł się w hali!! Zapewne w dzisiejszym meczu także go nie zobaczymy więc w ataku powinien wystąpic młody Mikhaylov. Rosjanie mają kłopot z rozgrywającym, młody Grankin jeszcze nie jest na tyle dobry a doświadoczony Khamuttskih popełnia błędy.
Ważnym elementem w tym meczu będzie psychika. Rosjanie ostatnio nie słyną z silnej psychiki. Co innego Serbowie którzy walczą do upadłego o każdą piłke nawet jak przegrywają 0-2 w setach to wiedzą że dalej są szanse na wygranie jak w pierwszym meczu decydującym o awansie do Rio z Francuzami wygranym właśnie 3:2.
Ostatnie mecze między tymi zespołami kończyły się przeważnie w trzech setach :

15/09/2007 European Championships Men Serbia vs. Russia 0:3
01/07/2007 World League Men, Pool C Serbia vs. Russia 3:0
29/06/2007 World League Men, Pool C Serbia vs. Russia 0:3
27/05/2007 World League Men, Pool C Russia vs. Serbia 3:1
26/05/2007 World League Men, Pool C Russia vs. Serbia 3:0
17/11/2006 Fivb World Championship Men Russia vs. Serbia 0:3

Dzisiaj pora na kolejne zwycięstwo Serbów bo wydaje się że na chwilę obecną to oni moga powalczyc skutecznie o zwycięstwo z Brazylijczykami ;) Początek meczu o 18.15 a relacja w Polsacie Sport ????

Zapraszam do pisania własnych spostrzeżeń jak i wymiany poglądów ????

fan_thc 10

fan_thc

Użytkownik
Dokladnie robson zgadzam sie z Toba. Kurs na serbow przesadzony, na pewno jest warty zagrania. Mysle, ze dla bardziej odwaznych nawet handi pkt czy -1,5 po kursie 4,00. Po takiej grze co Serbowie prezentuja watpie zeby Rosjanie wygrali ten mecz. Mam nadzieje, ze bedzie piekny mecz wygrany przez Serbow;) Serbow na fali ciezko bedzie zatrzymac...
Pozdrawiam ????

zbylo04 0

zbylo04

Użytkownik
Nie wiem czemu ale też mam takie dziwne przeczucie, że dziś Rosja wygra. Miałem na początku grać na Serbów, później na Serbia(+1,5) a w tej chwili po dłuższym zastanowieniu i dziwnym przeczuciu:-? wole odpuścić ten mecz lub ewentualnie zagrać over 160,5. Obym się mylił, bo chciałbym żeby wygrała Serbia ale pożyjemy zobaczymy.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Serbia - Rosja 1 2.20 Expekt ✅ ✅ ✅ ✅ $$$$$$$$$ ✅ ✅ ✅ ✅

Jak najbardziej podtrzymuję to co wczoraj napisałem, kurs mnie satysfakcjonuje i jestem bardzo pewny tego typu, stawka 9/10. Robson praktycznie wszystko napisał o tym meczu, wiec nie ma co się powtarzać, dodam tylko parę słów. Nikt się nie spodziewał, że Serbia zaprezentuje się tak znakomicie w meczu z USA, miażdżąc ich delikatnie mówiąc, nie wielu wierzyło, że to samo zagrają z Polską a oni pokazali jeszcze lepszą grę, przy której Polacy ani przez moment nie dorównywali. Zwycięstwa z Polską i USA potwierdziły jedno - Serbia złapała już formę olimpijską i są piekielnie mocni i analizując formę wszystkich zespołów występujących w Rio, tylko Brazylia im dorównuje, Rosja jest daleko w tyle !! Serbom wychodzi dosłownie wszystko, w obronie podbijają wszystko, przyjęcie mają znakomite, które wczoraj Drzyzga z 4 razy chwalił. W ataku nie ma piłek nie możliwych dla Milijkovica i spółki, nawet jak nie mają dobrego przyjęcia w danym momencie to i tak to kończą ! Po prostu grają znakomicie w każdym elemencie, szczęście również im dopisuje i nie wierzę, że dzisiaj tego znowu nie pokażą. A że są w formę olimpijskiej potwierdzili we wczorajszym meczu grając drugi raz tak znakomicie a na tym właśnie polega forma - powtarzalność, gra na wysokim poziome mecz po meczu więc dlaczego dzisiaj ma być inaczej ?!
Teraz przejdźmy do Rosji. Mam wrażenie, że strasznie się męczą z meczu na mecz i zamiast wzrostu formy, mają tylko coraz więcej kłopotów, jak np. z gwiazdą, liderem drużyny - Poltavskym. A jeśli chodzi o formę to jest daleka od ideału. Najpierw zostali upokorzeni przez Brazylię a potem w średnim stylu pokonali Japonię oddając po raz kolejny ponad 20 pkt po swoich błędach. Serbowie mają apetyt na zwycięstwo i przerwanie hegemoni Brazylii w LŚ i moim zdaniem tylko oni na obecną chwilę są w stanie z nimi powalczyć. Nie dawno przeczytałem artykuł, w którym szkoleniowiec Rosji apelował, aby nie przejmować się wynikami, więc to można odebrać, że Rosja sparingowo traktuje Final Six. Nigdy nie wolno lekceważyć Rosji, bo oni nawet w kiepskiej formie są groźni, ale nie wierzę, że tutaj są w stanie się jeszcze &quot;odrodzić&quot;. Mam nadzieję, że dzisiaj uda mi się odrobić straty z ostatnich dwóch dni LŚ, a więc VAMO$$ $ERBIA !!!

akselek 552

akselek

Użytkownik
Spotkanie: Brazil-USA
Typ: under 160,5
Kurs: 1,95
Bukmacher: BetGun

Analiza:
Dzisiaj już czwarty dzień - przedostatni finałowych rozgrywek Ligi Światowej w Rio de Janeiro. O godzinie 15:00 zmierzą się gospodarze - faworyci tych rozgrywek z ekipą Stanów Zjednoczonych. Zdecydowanym faworytem jest ekipa trenera Bernardo Rezende. W dotychczasowych spotkaniach nie stracili jeszcze seta. W pierwszym meczu pachniało sensacją tylko w pierwszym secie gdy Brazylijczycy przegrywali 19:22, ale ostatecznie zdołali się podnieść i wygrać seta do 23 oraz ostatecznie całe spotkanie 3:0. Natomiast wczorajsze spotkanie przeciwko reprezentacji Japonii był tzw. meczem bez historii. W pierwszym secie Brazyliczycy nie byli zbyt gościnni i wygrali seta do 16. W drugiej partii trener Rezende dał odpocząć kilku graczom i set skończył się minimalnym zwycięstwem Canarinhos 25:23. Trzeci set miał podobny przebieg do pierwszego na pierwszej przerwie technicznej było już wiadome, że Brazylia tego spotkania nie przegra i set skończył się do 15. Dzisiaj zapewne Brazylia wyjdzie do spotkania z USA optymalnym składzie i nie da pograć Amerykanom. Natomiast reprezentacja USA z grupy wyszła z drugiego miejsca, po dość szczęśliwym zwycięstwie nad Polską broniąc piłkę meczową i kończąc spotkanie asem serwisowym. W spotkaniu z Serbią uchodzili za faworytów i ulegli dość gładko 0:3. Więc sądzę, że dzisiejszy mecz będzie miał podobny przebieg i Brazylia pewnie awansuje do finału.

zbylo04 0

zbylo04

Użytkownik
Pewnie nie ???? Ale to zdanie o pięknie sportu odnosiło się do zwycięstwa drużyny USA, która była skazana na porażkę z wielką Brazylią a nie do mojego typu:-D

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Final Six - mecz finałowy i spotkanie o 3msc ????
VS

:siata:Brazylia-Rosja
Typ : Brazylia -1,5seta
Kurs: 1,42 unibet ⛔⛔ WYNIK 1:3 ⛔⛔

Wielcy przegrani turnieju finałowego LŚ. Gospodarze mieli jako pierwsi od 1992r przerwac fatum gospodarzy turniejów finałowych i wygrac rozgrywki w tym roku. Jednak na przeszkodzie stanęli im Amerykanie ogrywając ich gładko w trzech setach 3:zero ???? Dla kibiców brazylijskich jest to wielka porażka. W dzisiejszym meczu Brazylia znowu zagra z Rosjanami którzy ten turniej mają wyjątkowo nieduany i do tej pory wygrali jedynie ze słabymi Japończykami. Sborna popełnia mnóstwo błędów własnych oddając w trzecha partiach meczy ponad 20pkt rywalowi!! Taka siatkówka nie może byc skuteczna jak naprzeciw staje rywal klasowy jak Brazylia czy wczoraj Serbia. Psychika i problemy wewnątrz drużyny to kolejny problem trenera Alekno który do Igrzysk ma jeszcze 2tygodnie i może uda mu się zadbac o lepszą atmosfere w drużynie bo w chwili obecnej nie jest najlepsza.
Po wczorajszym bardzo emocjonującym meczu z Amerykanami Brazylijczycy dzisiaj staną przed małą szansą rehabilitacji tej jakże fantastycznie bawiącej się publiczności. Mimo iż będize to tylko mecz o 3msc to podejrzewam że Brazylia potraktuje to spotkanie poważnie i w jednym z ostatnich testów przed olimpiadą pokaże że wczorajszy występ z USA był tylko wypadkiem;)
Rosjan stac na urwanie seta ale czy na więcej to śmiem wątpic... Dobra zagrywka Brazylijczyków Giby, Dante czy rezerwowego Bruno odrzuci od siatki nawet takich przymujących jak libero Verbov ;)
Niema co porównywac obu zespołów bo w pierwszym meczu wszystkie różnice zostały zaprezentowane;)Typ jest moim zdaniem w miare pewny zważywszy na słabą dyspozycje Rosjan i chęc rehabilitacji Brazylii. Tak więc 1set dla Sbornej to już będzie dużo. Początek spotkania o 14.30 w Polsacie Sport

VS

:siata:Serbia-USA
Typ : 1
Kurs : 1,72 unibet ⛔⛔ WYNIK 1:3⛔⛔

Ostatni akord turnieju Ligi Światowej 2008. Kto by się spodziewał że mecz finałowy będzie miał taki skład. Wszyscy liczyli że będzie tutaj gospodarz Brazylia. Ja w sumie po cichu liczyłem na Rosjan, ale ci rozbici nie sa w stanie powalczyc na tym turnieju. Amerykanie po meczach grupowych popełniali błędy w rozegraniu akcji a konkretnie raziły po oczach piłki rozgrywane przez Ball&#39;a. Słabo w ataku prezentował się Riley Salmon. Szczęśliwe bądź co bądź zwycięstwo nad Polakami w tie breaku i porażka właśnie z Serbami w dodatku dotkliwa przed meczem z Brazylijczykami nie dawała im cienia szansy, jednak w półfinałowym meczu walczyli jak w transie. Podbijali wiele ataków Brazylijczyków wyprowadzając skutecznie zabójcze kontry. Dobra zagrywka Claytona Stanleya i Williama Priddy&#39;ego, skuteczne ataki o dziwo Salmona. W tym meczu należy pochwalic wszystkich Amerykanów. Jednak podstawowym pytaniem jest czy będą w stanie powtórzyc taką gre dzisiaj?!
Serbowie jak do tej pory wszystkie mecze wygrywali po 3:0. Kolejno z USA, Polską i Rosją. Brak straconego seta w starciach z takimi rywalami obrazuke siłę Serbów. Wszyscy grają na bardzo wysokim poziomie i napewno dzsiaij będą faworytem tego finału. Grbic,Milijkovic,Podrascanin, Bjelica,Nikic, Samardzic oni już udowodnili że są w wysokiej formie. Na ławce mistrz olimpijski Geric wygryziony ze składu przez młodzież. Pomieszanie doświadczenia z młodzieża daje mieszankę wybuchową. Myślę że Amerykanie mają jeszcze w głowie 0:3 z pierwszego meczu i dzisiaj również nie będą w stanie przeciwstawic się sile Serbskiej ;) Jednak co najważniejsze licze na wyrównany mecz i pojedynek 5setowy z dużymi emocjami bo jak narazie podczas tego turnieju mało takich meczy. Początek finału o 17.30 w Polsacie Sport ????

Zapraszam do wymiany poglądów dotyczących ostatnich meczy ????

agent00typer 468

agent00typer

Użytkownik
vs
:siata: Brazylia - Rosja SP 182,5
Typ:Under
Kurs: 1,80

Ostatni dzień turnieju. O godzinie 14:30 na parkiet wyjdą reprezentacje Brazylii i Rosji. Brazylia jest zdecydowanym faworytem. Trochę nie rozumiem tak wysokiej linii i tak wysokiego kursu. Obie reprezentacje juz sie spotkały podczas tego turnieju i wówczas Brazylia wygrała 3:0. Wtedy w meczu padło tylko 131 punktów. Brazylia podczas tego turnieju grała bardzo dobrze. Dość niespodziewanie przegrali wczoraj z reprezentacją USA 3:0. Kibice Brazylijscy bardzo się zawwiedli na gospodarzach. Moja ocena jak dotąd Brazyli na tym turnieju to dobry. Rosjanie grają bardzo słabo na tym turnieju. W ich zespole nie ma dobrej atmosfery. Na tym turnieju wygrali tylko 1 spotkanie. Z Japonią 3:0. Ale to nie był żaden sukces. Japonia na ten turniej przyjechała z zaledwie 9 zawodnikami (w tym libero). Na tym turnieju Rosja popełnia mase błędów. W poprzednim meczu Brazylijczyków z Rosjanami najlepszymi punktującymi byli w zespole brazyli Heller Andre - 15 punktów, Andre - 15 punktów i Dante - 16 punktów. W Brazyli bardzo dobrze broni liberio - Sergio. Bardzo dobrze zagrał w Rosji Semen Poltavsky - 16 punktów i bardzo dobrze bronił libero - Verbov. Według mnie Totomix przesadził i z kursem i z linią punktów na ten mecz. To jest prezent. Tylko brać i grać ;)

vs
:siata: Serbia - USA
Typ: Serbia
Kurs: 1,60

Ostatni dzień turnieju. Mecz finałowy pomiędzy reprezentacją Serbi i USA. Mecz rozpocznie się o godzinie 17:30. Obie reprezentacje spotkały się już na tym turnieju. Wówczas wtedy Serbia pokonała USA 3:0 po dość łatwym meczu dla Sebow. Faworytem tego meczu jest drużyna Serbii. Wtedy USA powalczyło tylko w pierwszym secie. Przegrali go ostatecznie 25:23. W tym meczu najlepszym punktującym został nie kto inny tylko Miljkovic, ktory jest zdecydowanym liderem Serbi na tym turnieju. Zdobył on 16 punktów. W drużynie z Europy jeszcze dobrze punktowali Podrascanin, Bjelica i Nikić. W USA najlepszym punktującym został Clayton Stanley, który jest obdażony potężną zagrywką i bardzo dobrym atakiem. Zdobył 10 punktów. Dziewięć punktów zdobył William Priddy. USA w tamtym meczu nie pokazało się z dobrej strony. Z bardzo dobrej strony zaprezentowali się w meczu z Brazylią kiedy to dość nieoczekiwanie pokonali obecnych mistrzów świata 3:0. Bardzo dobrze grał cały zespół a szczególnie wyróżnił się William Priddy w ataku. Clayton Stanley m.in w bloku, a także w ataku i świetnie bronił Rich Lambourne. Również z dobrej strony pokazali się Serbowie w meczu z Brazylią. Serbowie nie byli faworytem a mimo to wygrali. Kurs na Serbów we czorajszym meczu sięgał nawet 2,50 a to był prezent od bukmachera ponieważ w Rosji jest bardzo zła atmosfera. Relacja live z tego meczu będzie w Polsacie Sport o godzinie 17:30 ;)

Stawka 50 zł
Ewentualna wygrana 72 zł
Buk:

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Serbia - USA 1 1.65 Centrebet ⛔ ⛔ ⛔ ⛔ ⛔
Obsada finału dość niespodziewana, dwaj najwięksi faworyci do zwycięstwa zagrają &quot;mecz pocieszenia&quot; o miejsce 3. Szczególnie brak Brazylijczyków jest dużą niespodzianką, którzy wczoraj ulegli sensacyjnie 0:3 dla USA.
Nie będę się powtarzał już jeśli chodzi o Serbię, bo wszystko co można powiedzieć, napisałem w poście nr 72. Grają znakomicie 3 mecz z rzędu, więc dzisiaj zagrają tak samo bo są w świetnej, do tego trzeba zaznaczyć równej formie. Teraz pozostaje się zastanowić jak zaprezentują się Amerykanie. W pierwszym meczu grali katastrofalnie i przegrali 0:3 z...Serbią. Następnie pokonali 3:2 Polaków, chociaż mieli dużo szczęścia w końcówce meczu, gdy Winiarski nie wykorzystał piłki meczowej. Natomiast wczoraj zagrali znakomicie, pokonać Brazylię 0:3 i to na ich terenie to jest duże osiągniecie. W każdym elemencie prezentowali się o klasę lepiej od Brazylii, ale jeszcze większą sztuką jest to powtórzyć w następnym meczu a moim zdaniem im to się nie uda. Wczoraj mieli po prostu &quot;dzień konia&quot;. Serbię od USA różni to, że oni są w takiej formie, że w każdym meczu grają bardzo dobrze, na takim poziomie, gdy zdarzają im się słabsze momenty w grze grają cierpliwie i z wiara, tak jak np. wczoraj z Rosją. Przegrywali już 23:21 w III secie a mimo to wygrali 25:23 ! Natomiast USA z każdym meczem prezentuje różną formę, fakt - z każdym meczem grają coraz lepiej, jednak jeśli dzisiaj przydarzy im się słabszy moment podczas meczu to właśnie przez tą nierówną formę mogą już się nie podnieść a Serbowie z tym problemów nie mają. Serbscy siatkarze mają też przewagę psychiczną, ponieważ 3 dni temu roznieśli przecież USA w pył. Serbia gra w Rio najlepszą i najskuteczniejszą siatkówkę i liczę, że dzisiaj przełamią złą passe jaką mają w Lidze Światowej, ponieważ grali już dwa razy w finale i dwa razy przegrali z... Brazylią, więc to dzisiaj Serbia odniesie pierwsze zwycięstwo w tych prestiżowych rozgrywkach!!

Jeśli chodzi o &quot;mecz pocieszenia&quot; to ja tam widzę tylko jednego zwycięzce - Brazylię. Mimo wczoraj fatalnego meczu, którego tak słabo nie zagrali już od dawna będą mieli coś do udowodnienia dla siebie jak i kibiców. Wyjdą na boisko na pewno podwójnie zmotywowani z celem, aby się zrehabilitować szczególnie dla tych wspaniałych kibiców i pokazać, że to była jednorazowa &quot;wpadka&quot;. A Rosja, już &quot;marzy&quot;, aby ten turniej się jak najszybciej skończył, bo oni z każdym meczem coraz bardziej się tylko męczą swoją grą a forma jest daleka od ideału, nic nie funkcjonuje tak jak trzeba, atmosfera w zespole kiepska, głównie przez nieporozumienia w kadrze. Jedynie może na co będzie stać Rosję to ugranie seta, moim zdaniem handicap na Brazylię jest bardzo dobrym wyborem i polecam zagrać ten typ !
Brazylia - Rosja (-1.5) 1 1.55 Pinnacle ⛔ ⛔ ⛔ ⛔ ⛔

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Podsumowanie meczów - AMERYKANIE NAJLEPSI !!

Serbia: Bjelica (6 punktów), Janic (13), Grbic (5), Nikic (2), Miljkovic (28 ), Podrascanin (8 ), Samardzic (libero) oraz Kovacevic (9), Bojovic, Starovic
USA: Ball (3), Lee (9), Priddy (21), Millar (10), Salmon (13), Stanley (16), Lambourne (libero) oraz Hoff, Touzinsky
No i rozgrywki Ligi Światowej za nami ;) Trzeba jednak przyznac że skończyły się one mocnym akcentem bo mecz finałowy stał na bardzo wysokim poziomie. Wiele zwrotów akcji, wypracowywane mozolnie przewagi kilku punktowe w mgnieniu oka były niwelowane. W całym meczu było bardzo mało błędów własnych. Bohaterem mógł zostac Milijkovic który kończył niemal wszystko jednak w drużynie USA atak był bardziej rozłożony na całą drużynę a prym wiódł przede wszystkim Priddy. Amerykanie rozkręcali się w trakcie całego turnieju i ostatecznie po raz pierwszy w historii wygrali całe rozgrywki Ligi Światowej ???? Brawa dla zwycięzców, a Serbowie no cóż pozostaje im walka o medale w Pekinie ;) Ale swoją postawą napewno przyciągneli sobie nowych kibiców.

Brazylia: Marcelo, André (7 pkt.), Giba (17), André Nascimento (7), Gustavo (7), Dante Amaral (18 ) oraz Sergio (L), Bruno (1), Anderson (8 ), Rodrigo (1)
Rosja: Kosarev (7 pkt.), Grankin (2), Tetyukhin (7), Volkov (13), Mikhaylov (21), Kuleshov (10) oraz Werbow (L), Połtawski, Berezhko (12), Ostapenko
Przed finałem został rozegrany mecz pocieszenia o 3msc pomiędzy głównymi faworytami do zwycięstwa. Jednak w tym roku Rosjanie w pierwszych meczach nie przypominali siebie i mieli ogromne problemy ze swoimi rywalami. Brazylijczycy pałali ogromną chęcią zrehabilitowania się za wczorajszą klęske a USA. Jednak nic z tego nie wyszło i to Sborna wygrała 3:1 biorąc mały rewanż za pierwszy mecz pomiędzy tymi zespołami i porażke 0:3 w meczu inaugurującym rozgrywki Final Six. Canarinhos dzisiaj jakoś nie byli sobą i nawet nie pomógł im wspaniały doping kibiców. Rosjan do zwycięstwa poprowadził dzisiaj młodziutki Mikhaylov.

NAGRODY INDYWIDUALNE
Najlepszy atakujący: Dante (Brazylia) ( 15 000 USD)
Najlepszy blokujący: Podrascanin Marko (Serbia) (15 000 USD)
Najlepszy rozgrywający: Lloy Ball (Stany Zjednoczone) (15 000 USD)
Najlepszy libero: Richard Lambourne (Stany Zjednoczone) (15 000 USD)
Najlepiej serwujący: Giba (Brazylia) (15 000 USD)
Najlepiej punktujący: Ivan Miljković (Serbia) (30 000 USD)
MVP TURNIEJU: Lloy Ball (Stany Zjednoczone) ( 40 000 USD)

Lloy Ball
Data urodzenia: 17.02.1972
Wzrost 203
Zasieg z wyskoku do bloku: 316
Zasieg z wyskoku do ataku: 351
Specjalność Rozgrywający
Miejsce urodzenia: Colorado Springs
Obywatelstwo:Amerykańskie

KLASYFIKACJA KOŃCOWA
1. USA (1 000 000 USD)
2. Serbia ( 500 000 USD)
3. Rosja (300 000 USD)
4. Brazylia (200 000 USD)
5. POLSKA ( 100 000 USD)
6. Japonia (50 000 USD)

Podsumowanie Ligi Światowej​
Z Polskiego punktu widzenia turniej nam nie wyszedł. Od samego początku mieliśmy kłopoty ze słabszymi zespołami a przecież nasza grupa była zdecydowanie najsłabsza spośród wszystkich. Ostatecznie awansowaliśmy do Rio ale tam po zaciętym meczu z późniejszymi zwycięzcami Amerykanami przefraliśmy 2:3 mając nawet piłkę meczową w górze. W drugim spotkaniu z Serbami ulegliśmy znacznie 0:3. Nasi rywale zagrali w finale tworząc dobry spektakl tak więc byliśmy w trudnej grupie ale szanse napewno były. Jednak jak powtarza Raul Lozano naszym priorytetem są Igrzyska i tego się narazie trzymajmy bo ten turniej napewno nas troche tonuje i wprowadza mały niepokój.
Turniej finałowy stał na wysokim poziomie sportowym. Także jeśli chodzi o nieprzewidywalnośc to ostatnie turnieje się nie równają bo takich niespodzianek jak dwie porażki z rzędu Brazylijczyków dawno nie widzieliśmy. Klątwa gospodarzy turnirjów finałowych można powiedziec trwa nadal bo gospodarz nie wygrał turnieju LŚ od 1992r!!! Byc może stanie się tak za tok ;)
Wszystkie zespoły pokazały że są jeszcze w bardzo nierównej dyspozycji i dobre mecze przeplatały słabymi. Jedynym może zespołem grającym na swoim poziomie byli Serbowie, którzy ostatecznie zajęli 2miejsce.
Rozczarowaniem napewno była decyzja FIVB o dzikiej karcie dla Japończyków którzy turniej finałowy potraktowali &quot;nie ładnie&quot; przywożąc do Rio zaledwie 9 zawodników i to zaplecza swojej reprezentacji.
Jeszcze raz wielkie brawa dla Amerykanów za wielki sukces jakim niewątpliwie jest dla nich to zwycięstwo ????

P.S Dziękuje wszystkim odwiedząjącym w swoim jak i pawlikna imieniu za uczestnictwo razem z nami w meczach podczas tego turnieju i zapraszam jak najczęściej do naszego działu ???? Mamy nadzieję że przypadło Wam do gustu prowadzenie tego działu przez nas;) Już za 2tygodnie kolejne emocje związane z siatkówką na najwyższym poziomie bo przecież rozpoczną się Igrzyska Olimpijskie ???? Bądźcie znowu z Nami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom