>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Final Six LŚ - Cordoba (Argentyna) 21- 25 lipca 2010r

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Strona głowna ▶http://www.fivb.org/EN/volleyball/competitions/WorldLeague/2010/FinalRound.asp?Tourn=WL2010 Tym razem finaliści tej edycji Ligi Światowej gościc będą w Argentyńskiej Cordobie. Zabraknie tam niestety Biało - Czerwonych. Wiele czynników się na to złożyło, że Polacy tam nie wystąpią, ale nie ma co tego rozstrząsac myślę. Impreza docelowa to Mistrzostwa Świata we Włoszech.
Faworyci? Dla wielu faworytem z urzędu jest Brazylia. Ja po cichu liczę, że wkońcu ktoś inny triumfuje. Obecna ich kadra już nie świeci tak pełnym blaskiem jak do niedawna, ale dalej wygrywa mecze. Zagadką jest dyspozycja gospodarza turnieju. W fazie interkontynentalnej nie wygrali żadnego meczu! To chyba precedens(nie spr jak to było w poprzednich latach). W Gr E podejrzewam że bez problemów wyjda dalej Serbia i Brazylia. Grupa F z kolei jest bardziej wyrównana. Włosi, Rosjanie i Kubańczycy. Liczę, że w tym roku zabłyśnie zespół Kuby. Potencjał mają przeogromny.
GRUPA E
Argentyna
Brazylia
Serbia
GRUPA F
Włochy
Rosja
Kuba​
Zapraszam do dyskusji i pisania analiz ;)

ujbel 8

ujbel

Użytkownik
Włochy - Rosja typ 1

Bukmaher: BAH
Kurs: 2.1

Witam! Myślę , że spotkanie Włochów z Rosjanami jest jedynym meczem zaplanowanym na 21 lipca , któremu można się bliżej przyjrzeć. W meczu Argentyny z Brazylią nie widze innego faworyta niż Canarinhos. Gospodarzy nie poniesie żaden doping miejscowej publiczności , gdyz po prostu w tym meczu zadecyduje różnica klas , jaka dzieli obie ekipy.
Jeżeli chodzi o drugi mecz to bardzo przyciągnął mnie wysoki kurs na Włochów i szczerz mówiąc trochę mnie zdziwił. Zajmijmy się Rosją.
Oto ich przeciwnicy o fazi grupowej LŚ: USA , FINLANDIA i EGIPT.
Oto ich wyniki:Rosja 3:0 USA , Rosja 3:1 USA , Rosja 3:1 Egipt , Rosja 3:2 Egipt , Rosja 3:0 Finlandia , Rosja 3:1 Finlandia , Egipt 0:3 Rosja , Egipt 0:3 Rosja , Finlandia 0:3 Rosja , Finlandia 3:1 Rosja , USA 3:0 Rosja , USA 1:3 Rosja. Rosjanie jak widzimy nie mieli zbyt wymagających przeciwników .
Włochy: SERBIA , FRANCJA , CHINY.
Wyniki: Włochy 3:0 Francja , Włochy 3:2 Francja , Włochy 3:0 Chiny , Włochy 3:0 Chiny , Włochy 2:3 Serbia , Włochy 3:2 Serbia , Francja 3:2 Włochy , Francja 1:3 Włochy , Serbia 1:3 Włochy , Serbia 3:2 Włochy.

Podsumowanie: Rosjanie stracili dużo więcej punktów i setów ze słabszymi rywalami niż mieli Włosi. Moim zdaniem Italia miała trudniejszych rywali w fazie grupowej LŚ i lepiej wejdą w turniej finałowy. Kurs na Włochy zmalał dziś w ciągu jednego dnia o 10gr. Myślę , że nie ma co czekać. Dla mnie w tym meczu: Italia to win@.
Pozdrawiam!!

mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
Zupełnie się z Tobą nie zgodzę. Uważam, że te spotkanie wygrają Rosjanie. A patrząc, na staty to zbyt dużo nie da się wywnioskować. Rosjanie od początu według mnie prezentowali bardzo dobry poziom i do tego wyrównany. Do tego jest kilku młodych zawodników którzy według mnie bardzo dobrze grają z godnością zastępują swoich starszych kolegów. A co do spotkań chociażby z Egiptem, to nie wiem czy ty oglądałeś te mecze. Egipcjanie bardzo dobrze zagrali szczególnie drugi mecz. Stanęli na szczyt swoich możliwości i ugrali dwa sety. Co do Włochów, oni przede wszystkim przygotowują się do Mistrzostw, które odbędą się u nich. Ich grupa owszem była bardzo wyrównana. Ale jeżeli przypatrzeć się to: Chiny dawca punktów i to samo można powiedzieć o Francji, jednak ona koniec rozgrywek grala dobrze. Serbowie jak i Włosi grali w kratkę. DObre spotkania umieli przeplątać złymi.
Reasumując, sam stawiam na Rosjan, którzy mnie podczas eliminacji przekonali do siebie.
typ Rosja
Kurs 1,60
Buk bet-at-home

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Zajmijmy się Rosją.
Oto ich wyniki:Rosja 3:0 USA , Rosja 3:1 USA , Rosja 3:1 Egipt , Rosja 3:2 Egipt , Rosja 3:0 Finlandia , Rosja 3:1 Finlandia , Egipt 0:3 Rosja , Egipt 0:3 Rosja , Finlandia 0:3 Rosja , Finlandia 3:1 Rosja , USA 3:0 Rosja , USA 1:3 Rosja. Rosjanie jak widzimy nie mieli zbyt wymagających przeciwników .
Wyniki: Włochy 3:0 Francja , Włochy 3:2 Francja , Włochy 3:0 Chiny , Włochy 3:0 Chiny , Włochy 2:3 Serbia , Włochy 3:2 Serbia , Francja 3:2 Włochy , Francja 1:3 Włochy , Serbia 1:3 Włochy , Serbia 3:2 Włochy.
Podsumowanie: Rosjanie stracili dużo więcej punktów i setów ze słabszymi rywalami niż mieli Włosi. Moim zdaniem Italia miała trudniejszych rywali w fazie grupowej LŚ i lepiej wejdą w turniej finałowy. Kurs na Włochy zmalał dziś w ciągu jednego dnia o 10gr. Myślę , że nie ma co czekać. Dla mnie w tym meczu: Italia to win@.
Pozdrawiam!!
Dobra ale nie patrz na same suche statystyki , oglądałeś chociaż jeden mecz Rosji i Włochów w tej LŚ? bo jeśli tak to po prostu nie możesz tutaj twierdzić że Włosi to faworyt.
Mieli trudniejszą grupę? nie rozśmieszaj mnie , Rosja miała mistrza olimpijskiego USA do tego Finlandie i Egipt . Włosi mieli Serbie która nie prezentowała się zbyt dobrze w tej LŚ , do tego Francję która była w tak żałosnej formie że przegrywała z Chinami.

Moim zdaniem to są bardzo zbliżone grupy jeśli chodzi o poziom a nawet mogę powiedzieć że Rosja miała trudniejszego rywala który walczył o awans , bo USA to ekipa na pewno dużo silniejsza od Serbii , przy najmniej po tym jak wrócił Priddy.

Co z tego że kurs zmalał o 10 gr.? jeśli kierował byś się takimi spadkami to gwarantuje ci że dużo nie wygrasz .

Rosja to ekipa piekielnie mocna , kto oglądał drugi mecz z USA wie o czym mówię , siła Rosjan tkwi przede wszystkim w potężnej zagrywce i w niesamowicie wysokim i skutecznym bloku , słabości tej ekipy to gra obronna i dosyć nie równe przyjęcie .
Myślę że Włosi oprócz Feiego nie mają zawodników którzy byli by sobie wstanie poradzić z niesamowitym blokiem rywali .

typy:
Zwycięstwo Rosji (1.60)
Rosja (-1.5 seta) - 1 (2.10)

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
ja także uważam, że wygra Rosja, mimo że sympatia po stronie Italii
pisanie jednak o beznadziejnej Serbii i USA jako potędze to przegięcie
=========
USA z IO, a w LŚ trochę inaczej wyglądało, grali słabo dla mnie, czy to z Egiptem jak ich widziałem, czy z Rosją właśnie
Serbia natomiast pokazała kawał dobrej siatkówki
porównanie USA, Egipt, Finlandii z Serbią, Francją, Chinami dla mnie nie na miejscu

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
Włochy - Rosja
No cóż, w tym meczu dla mnie faworytami są Rosjanie i raczej na nich postawię. Bardzo dobre wrażenie w rosyjskich szeregach sprawiał najlepszy zawodnik tego sezonu w Superlidze - Taras Chtiej. Włosi jako drużyna mnie nie przekonują, grają różnie, a po Ruskich możemy się spodziewać przyzwoitego poziomu. Powiem szczerze wydaje mi się że Włosi mogliby mieć większe szanse w tym meczu gdyby np. w szóstce wybiegł Dragan Travica a nie Valerio Vermilio. Włosi za dużo rotowali składem w tegorocznej LŚ i to ich może zgubić. O Ruskich się nie martwię, dodatkową motywacją dla nich jest włoski szkoleniowiec, któremu pewnie bardzo zależy na wygranej.
Znalazłem u buków handicap -5.5 pkt na Rosjan po kursie 1.85 i jest to lepsza opcja niż sam mecz.
W 2 meczu oczywiśce Brazylia raczej 3-0 bez problemów tutaj chyba nie ma o czym mówić...

T 22,7K

tadzin

Użytkownik
Wg mnie mecz Argentyny z Brazylią, wcale nie będzie calkowicie jednostronny jak to napisal poprzednik, z racji tego iz Brazylijczycy w tej edycji LS pokazali ze nie sa jeszcze w optymalnej formie, a ich gra momentami faluje. Strata jednego seta z druzyną Korei i to w 3 meczach byla wielka niespodzianka, pokazuje to ze Brazylia nie wychodzi na boisko i nie miazdzy teoretycznie slabszych rywali 3-0 i z ogromna przewaga punktowa. Argentynczycy mimo ze nie zaprezentowali sie zbyt dobrze, to momentami zaskakiwali (chocby 2 mecze vs Kuba przegrane 2-3) i urywali seta w wielu meczach. Z tego wzgledu bardziej bylbym sklonny na Argentyna +2,5 @ 2 unibet ✅ .

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Wg mnie mecz Argentyny z Brazylią, wcale nie będzie calkowicie jednostronny jak to napisal poprzednik, z racji tego iz Brazylijczycy w tej edycji LS pokazali ze nie sa jeszcze w optymalnej formie, a ich gra momentami faluje. Strata jednego seta z druzyną Korei i to w 3 meczach byla wielka niespodzianka, pokazuje to ze Brazylia nie wychodzi na boisko i nie miazdzy teoretycznie slabszych rywali 3-0 i z ogromna przewaga punktowa. Argentynczycy mimo ze nie zaprezentowali sie zbyt dobrze, to momentami zaskakiwali (chocby 2 mecze vs Kuba przegrane 2-3) i urywali seta w wielu meczach. Z tego wzgledu bardziej bylbym sklonny na Argentyna +2,5 @ 2
Co do tego meczu to podzielam twoje zdanie , Argentyna oczywiście nie ma szans na zwycięstwo (chociaż w sporcie nie takie rzeczy się działy) ale na urwanie jednego seta jak najbardziej .
Argentyńczycy mają kilku dobrej klasy zawodników typu Quiroga który pokazywał się z dobrej strony szczególnie w meczach przeciwko Polsce , a także całkiem dobrych środkowych jak Arroyo , na uwagę zasługuje również Guillermo Garcia.
Brazylia pokazywała już w tej edycji LŚ że nie jest tą samą drużyną co kiedyś i mimo że są faworytami turnieju finałowego to myśle że z takimi drużynami jak Kuba czy Rosja nie mają dużych szans.
Canarinhos oczywiście powinni pokonać Argentynę ale przeciwnik na pewno jest wstanie urwać im seta , szczególnie na własnym terenie.

korver 128,1K

korver

Użytkownik
Ja to ogólnie widzę tak, w grupie Rosja, Kuba, Włochy - każdy zespół wygra po jednym spotkaniu o awansie zadecydują wyniki poszczególnych meczów, ale skłaniałbym się do Rosjan i Włochów.
Rosja - Włochy 3-1
Kuba - Rosja 3-2
Włochy - Kuba 3-0, 3-1
W drugiej grupie sprawa klarowna, Brazylia i Serbia to bankiery do awansu. Mimo wszystko finał jaki się zapowiada to Rosja-Brazylia no chyba, że Ruscy wyjdą z II miejsca w grupie.
Ogólnie chciałbym, aby w tym turnieju w końcu zaistniała Kuba, ale niestety trafili na bardzo ciężką grupę. Z Rosjanami zapowiada się pojedynek siłowy, gdzie nie stoją na straconej pozycji, ale już z technicznymi Włochami ciężko widzę ich szansę (vide mecze Polaków na Kubie w tym roku...)
Przed nami niezwykle emocjonujący FinalSix, jednakże z bukmacherskiego punktu widzenia ciężko będzie o jakieś mocniejsze bety po fajnych kursach. W zasadzie jedyna szansa w livie i nieoczekiwanym początkom spotkań.
Tyle ode mnie.
Pozdrawiam.
Włochy - Rosja typ 1

Bukmaher: BAH
Kurs: 2.1

Witam! Myślę , że spotkanie Włochów z Rosjanami jest jedynym meczem zaplanowanym na 21 lipca , któremu można się bliżej przyjrzeć. W meczu Argentyny z Brazylią nie widze innego faworyta niż Canarinhos. Gospodarzy nie poniesie żaden doping miejscowej publiczności , gdyz po prostu w tym meczu zadecyduje różnica klas , jaka dzieli obie ekipy.
Jeżeli chodzi o drugi mecz to bardzo przyciągnął mnie wysoki kurs na Włochów i szczerz mówiąc trochę mnie zdziwił. Zajmijmy się Rosją.

Pozdrawiam!!
Zauważ jedną rzecz, Rosja zaczęła tracić punkty, gdy już miała komfort psychiczny w postaci niemal pewnego awansu... Stąd ten argument można między bajki włożyć. Typu nie neguję, ale samą argumentację. Chociaż szczerze przyznam, że dużo bliżej mi do grania na Rosjan niż Makaronów.
Btw kurs nie jest wyrażany w PLN, EUR czy też innych walutach. ;)
Pozdrawiam.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Włochy - Rosja 2 1,50 Unibet ✅
Bardzo ciekawie zapowiadający się mecz na inaugurację turnieju finałowego. Naprzeciwko siebie zmierzą się dwa zespoły, które prezentują zupełnie inny styl gry. Włosi - technicznie niemal idealni od zawsze, ale w tym roku ich gra się poprawiła jeszcze bardziej. Rosjanie jak wiadomo - ich styl opiera się na silnych atakach i bloku.
Obie drużyny moim zdaniem zaprezentowały się najlepiej w fazie grupowej. Włosi wreszcie powoli się odbudowują i widać, że chcą wreszcie zgarnąć jakieś trofeum a przypomnę, że tegoroczne Mistrzostwa Świata odbędą się we Włoszech a więc poprawa gry tej reprezentacji nie może dziwić, bo kiedy jak nie w tym roku mają Włosi zdobyć jakieś trofeum.
Co łączy obie reprezentacje? Zarówno Włosi jak i Rosjanie są rządni sukcesu na miarę ich możliwości, czyli zostania Mistrzem Świata. Dlatego oba zespoły są niezwykle zmobilizowane. Rosja to nie jest już ta drużyna co kiedyś, czyli pełna zawodników &quot;siatkarsko rozbitych&quot; poprzez niepowodzenia na arenie międzynarodowej, bo czy 7 miejsce MŚ, 3 na IO oraz 4 na ME to jest sukces? Reprezentacja została niezwykle odmłodzona, pełna zawodników głodnych sukcesów i nie mających w głowach tych wstydliwych wyników i efekt można było zobaczyć już podczas fazy grupowej, kiedy to nie było już takich meczów, że mówiono - kolejny raz psychicznie nie wytrzymali, podczas fazy grupowej naprawdę Rosjanie grali niezwykle pewni siebie i konsekwentni w swojej grze i w efekcie pewnie awansowali do F6
Podsumowując - na obecną chwilę mimo wszystko Rosjanie dla mnie są drużyną lepszą, są niezwykle rządni zwycięstwa w Lidze Światowej co ma być dla nich podbudowaniem psychicznym i zdobyciem pewności siebie przed MŚ. Włosi będą groźni, jednak dopiero podczas imprezy w ich kraju, dlatego faworytem w dzisiejszym spotkaniu jest Sborna.

alexdamiao 1,5K

alexdamiao

Użytkownik
ja dzisiaj wpadłem na chwilę do fortuny żeby zobaczyć kursy na poszczególne miejsca każdej z drużyn. 1.80 na zwycięstwo Brazylii - śmiech. Rosjanie 4, Kuba 5.5, Włosi 8, Serbia 10 i troche zaskoczył mnie duży kurs na Serbów. Prawda jest taka, że awans z grupy mają raczej pewny, natomiast w drugiej grupie tak do końca nie wiadomo, każdy może odpaść już w pierwszej fazie a kursy niskie, więc postawiłem ten kurs 10 na Serbów za kilkanaście zł, bo w połfinale mają szanse wygrać z każdym z drugiej grupy(mam nadzieję, że nie trafią na Ruskich). Więc dla kursu 10 na Serbów warto zagrać, co o tym sądzicie??

marnik 18

marnik

Forum VIP
ja dzisiaj wpadłem na chwilę do fortuny żeby zobaczyć kursy na poszczególne miejsca każdej z drużyn. 1.80 na zwycięstwo Brazylii - śmiech. Rosjanie 4, Kuba 5.5, Włosi 8, Serbia 10 i troche zaskoczył mnie duży kurs na Serbów. Prawda jest taka, że awans z grupy mają raczej pewny, natomiast w drugiej grupie tak do końca nie wiadomo, każdy może odpaść już w pierwszej fazie a kursy niskie, więc postawiłem ten kurs 10 na Serbów za kilkanaście zł, bo w połfinale mają szanse wygrać z każdym z drugiej grupy(mam nadzieję, że nie trafią na Ruskich). Więc dla kursu 10 na Serbów warto zagrać, co o tym sądzicie??
Wydaje mi sie, że Serbowie nie mają szans w starciu z przeciwnikiem z drugiej grupy. Najprawdopodobniej wyjda z 2 miejsca, choc nie skreślałbym całkiem Argentyny, która jeśli zagra dobry mecz to może i Serbów postraszyć. Z Brazylijczykami Serbowie przegraja, wiec pozostaje im drugie miejsce. Druzyna z drugiego miejsca zagra z najlepszym zespołem z grupy B kimkolwiek nie byłby ten zespół bedzie mial dwa zwyciestwa na swoim koncie czyli bedzie w dobrej dyspozycji i bedzie miał przewage psychiczna. Ogólnie rzecz biorąc Serbowie to najsłabszy zespół zaraz po Argentynie i gdyby był w drugiej grupie to szanse na półfinał miałby malutkie. Jak dla mnie Serbowie zajma 4 miejsce w tej edycji.

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Jako od dawna kibic Serbów mogę poradzić, żeby ich nie lekceważyć tak, jak zrobili to bukmacherzy. OK, ostatnie spotkania im nie wyszły, jednak dwa tygodnie to było sporo czasu na to, żeby odpocząć po graniu co weekend i teraz znów mogą być mocni, tak, jak na początku LŚ. Uważam, że dość opłacalne jest postawienie na końcowe triumfy Rosji i Kuby (po 8,00), oraz właśnie Serbii, po 12,00.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Włochy - Rosja

Przed nami pierwsze, zapewne bardzo emocjonujące spotkanie w Final Six. Naprzeciw siebie staną zespoły prowadzone przez dwóch Włoskich szkoleniowców. Drużynę Italii prowadzi Trener Andrea Anastasi a ekipę Rosjan Trener Daniele Bagnoli. Oczywistą sprawą jest, że obie reprezentacje za wszelką cenę będą dążyć do zwycięstwa.

Włosi powoli wychodzą z dołka. Po latach porażek i rozczarowań w końcu mają szansę coś osiągnąć. Widać, że Trener Anastasi ma dobry wpływ na tą drużynę. Wszyscy mają jeden, ten sam cel. Zwyciężać ! Z grupy indywidualistów stworzył naprawdę zgraną ekipę. Technicznie tak jak napisał Pawlikn bliscy ideału. Taktycznie również nie wiele im brakuje. Poza tym potrafią wykazać się niesamowitym sprytem i cwaniactwem. Prawie do perfekcji opanowali opieranie piłki o blok i ponawianie akcji. Bardzo ważna rzecz. Jeżeli chodzi o wykonawców to trudno powiedzieć jakim składem zaskoczy Nas Trener Anastasi. Według mnie może to być następująca siódemka: Vermiglio-Fei-Maruotti-Savani (Parodi)-Mastrangelo-Birarelli (Sala)-Marra (Libero). Dobrą opcją na to spotkanie mógłby być Matej Cernic. Dlaczego ? Potrafi zabezpieczyć przyjęcie, dobrze spisuje się w obronie. Do tego w ataku mógłby sporo krwi napsuć Rosjanom. Technicznie jest wyśmienity i mógłby próbować obijać blok. Bardzo denerwująca sprawa. W Fazie Grupowej świetnie spisywała się para Vermiglio-Fei. Obaj w niesamowitej formie. Z przyjmującymi było trochę kłopotów. Cristian Savani trochę czasu musiał pauzować z powodu kontuzji. Simone Parodi spisywał się całkiem dobrze, był regularny. Kłopoty z regularnością miał Gabriele Maruotti. Jest to jednak zawodnik, który lubi bardzo szybkie piłki i to równiez może pomóc w starciu z Rosjanami. Na środku spory wybór. Simone Buti grał tylko na początku, więc jego szansa na występ jest znikoma. Osobisćie postawiłbym na Andrea Salę. Wydaje mi się, że jest to szybszy zawodnik, poza tym w ataku może dać więcej drużynie. na Libero Davide Marra.

Rosjanie w Fazie Grupowej grali solidnie. Trzeba jednak spojrzeć na przeciwników, z którymi grali. USA - Obecnie wcale ta ekipa Nas nie rozpieszcza, Finlandia czy Egipt to nie są obecnie rywale z najwyższej piłki. Włosi grali z Serbią, która dobrze się zaprezentowała, Francja i Chiny zaprezentowały się jednak średnio. Rywale o podobnej klasie. Siłą Rosjan jest oczywiście siła, siła i jeszcze raz siła. Bardzo mocna zagrywka, skuteczny, wysoki blok i skuteczny atak to ich atuty. Chciałbym jednak nadmienić, że w tych statystykach w Fazie Grupowej Włosi notowali tylko minimalnie gorsze wyniki. Obie drużyny w tych trzech statystykach były bardzo wysoko. Skład Rosjan na to spotkanie raczej nas nie zaskoczy. Powinien wyglądać następująco: Grankin-Mikhaylov-Khtey-Berezhko-Volkov-Muserskiy-Komarov (Libero). Grankin gra bardzo szybka piłkę, szczególnie z Mikhaylovem wygląda to bardzo fajnie. Maxim w wyśmienitej formie. Bardzo regularny w każdym elemencie gry. Sporym problemem może być przyjęcie Rosjan. Berezhko czy Komarov nie są wybitni w tym elemencie. Lepiej wygląda to u Khteya, ale chyba również bez rewelacji. Volkov i młody Muserskiy to w Fazie Grupowej najlepsza para środkowych. Skuteczni w ataku, blokujacy mnóstwo razy do tego dysponuja świetną zagrywką. Chociaż Aleksander co raz częściej zagrywa flotem. Na Libero wystąpi Komarov i nie wiem czy to dobrze.

Rosjanie powinni mieć przewage na siatce, ale Włosi są w stanie ją zniwelować. Przede wszystkim cwaniactwem. Muszą non stop realizować swoje założenia taktyczne. Trener Anastasi na pewno znalazł słabsze punkty reprezentacji Rosjan i trzeba to wykorzystać. Dużo będzie zależeć od dyspozycji w polu serwisowym. Rosjanie serwują piekielnie mocno, Włosi wiele im nie ustępują. Liczę na geniusz Valerio Vermiglio i swietny mecz Alessandro Feia. Poza tym liczę też na dobre widowisko.

Propozycje:
Włochy +1.5 seta @ 1.72 Unibet ✅
Włochy @ 2.40 Unibet ⛔

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Popieram typ Redwitza. Włosi mają dziś wiele argumentów by wygrać z Rosja. Rosjanie są mocni na zagrywce, w bloku, w ataku. Mają jednak sporo problemów na przyjęciu oraz w obronie. Włosi mają od dawien dawna mocny, równy skład. Osobiście nie podoba mi się Cernic, który będzie grał w Resovii od nowego sezonu. To dobry, doświadczony zawodnik, ale wg mnie to najsłabsze ogniwo Włochów. Liczę na dobry mecz Feia i Vermiglio. Ważne jest, aby dobrze funkcjonował blok włoski. Jest to ich silna broń, a dzięki niej mogą rozbić Rosjan. Mają oni słabą psychikę i kilka czap może im opróżnić zapas paliwa w baku. Myślę, że Rosjanie mają bardzo niewygodnego rywala, potrafiącego grać plasami, obijającego blok, a tego oni po prostu nienawidzą. Wg mnie Włosi powinni co najmniej wygrać dwa sety, ale myślę, że wygrają to spotkanie.

nikkol 277

nikkol

Forum VIP
Ja tylko powtórzę: Argentyna nie jest bez szans w starciu z Serbami. Absolutnie nie popieram typu na wygrana Serbów w LŚ gdyż moim zdaniem tym składem nie są w stanie wygrać 2 trudnych spotkań pod rząd (a nawet trzech).
Dzisiaj skłaniałbym się ku Rosji, moim zdaniem będzie decydować forma dnia. Ciekawym ale dosyć ryzykownym typem jest Argentyna +2,5 seta.
Pozdrawiam i przepraszam, że tak krótko, postaram się wymalować jakąś analizę jutro.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Typ wszedł. Italia wygrała dwa sety po bardzo ciekawym meczu. Rosjanie pokazali klasę w zagrywce, bloku oraz ataku, czyli w tym gdzie czują się mocni. Wystarczyło to na Włochów. Zaskoczenie na plus to postawa Cernica. Facet zagrał mega dobrze w zagrywce i ataku. Głównie dzięki niemu Włosi doprowadzili do tei breaka w którym się nie popisali. Trzeba pochwalić Włochów, że zagrali dobry mecz. Szkoda, że nie potrafili wygrac kluczowego seta trzeciego, bo tak to pewnie oni schodziliby jako zwycięzcy. Typ Italia + 1,5 okazał się trafiony. U Rosjan zaszkoczyło mnie to, że w końcu zaczęli walczyć, robić kołyski i coś tam podbijać. Widać juz jakaś inicjatywę, chociaż nadal brakuje im Werbova, bo to jednak dużo bardziej klasowy libero, niż ich obecny...

dwight18 1

dwight18

Użytkownik
Rosja była w tym spotkaniu drużyną zdecydowanie lepszą od Włochów i dlatego wygrali zdecydowanie zasłużenie. Rosjanie przegrali dwa sety tak naprawdę na własne życzenie , drugi set przegrany przez moment dekoncentracji na początku partii i przez fatalny błąd sędziego który nie uznał absolutnie prawidłowego asa Mikhaylova i przesądziło to o losach partii , set czwarty przegrany przez głupie wprowadzenie Połtawskiego który nie skończył 3 ataków z rzędu.
Włosi opierali swoją grę przede wszystkim na kapitalnym Feim który jednak pod koniec meczu wyraźnie osłabł i między innymi dlatego ciężar gry na swoje barki musiał wziąć Cernic i ostatnim secie widać było brak lidera.

adwokat_typera 237

adwokat_typera

Użytkownik
Rosja była w tym spotkaniu drużyną zdecydowanie lepszą od Włochów i dlatego wygrali zdecydowanie zasłużenie. Rosjanie przegrali dwa sety tak naprawdę na własne życzenie , drugi set przegrany przez moment dekoncentracji na początku partii i przez fatalny błąd sędziego który nie uznał absolutnie prawidłowego asa Mikhaylova i przesądziło to o losach partii , set czwarty przegrany przez głupie wprowadzenie Połtawskiego który nie skończył 3 ataków z rzędu.
Włosi opierali swoją grę przede wszystkim na kapitalnym Feim który jednak pod koniec meczu wyraźnie osłabł i między innymi dlatego ciężar gry na swoje barki musiał wziąć Cernic i ostatnim secie widać było brak lidera.
Ten as nie miał takiego znaczenia wynik był 19-22, byłoby 20-22 dla Italii... Poza tym Italia oddała później pkt za free, bo piłka po zagrywce wylądowała w siatce. Później Fei wchodził jak w masło w obronę Rosjan, więc ten jeden punkt nie był taki istotny. Spokojnie wygraliby tego seta. Nie zmienia to jednak fakt, że as był ewidentny.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Mam mieszane uczucia co do kolejnego spotkania, czyli pojedynku Dawida z Goliatem. Argentyna była w poprzednich rozgrywkach Ligi Światowej największą sensacją i naprawdę zaskoczyli wszystkich swoją znakomitą grą, w tej edycji zaprezentowali się w fazie grupowej fatalnie. Być może przyczyną tego był fakt, że mieli awans do F6 zapewniony i traktowali to jako treningi, ale tego nie rozumiem, ponieważ jeśli ten zespół chcę iść do przodu to musi z gier z takimi zespołami jak Polska czy Kuba wyciągać jak najwięcej i dawać z siebie również wszystko a Argentyna nie potrafiła nawet wygrać jednego meczu. Być może jest to zasłona dymna i Argentyńczycy zamierzają pokazać na co ich stać właśnie w tym turnieju finałowym, bo trener praktycznie wcale nie grał podstawowym składem w fazie grupowej. O Brazylijczykach nie ma sensu pisać, bo każdy wie na co ich stać, jedynym znakiem zapytania jest ich forma, podczas fazy grupowej prezentowali się średnio, ale to wystarczyło, tutaj będą musieli pokazać całą swoją siłę, jeśli myślą o wygranej w tej edycji Ligi Światowej, bo spacerkiem na pewno tego nie wygrają. Podsumowując, Argentyńczycy na pewno wyjdą niezwykle zmobilizowani, ale myślę, że set to max na co ich stać.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom