Pierwsze Spotkanie o Złoto w PGE Ekstralidze, Stal Gorzów - Unia Leszno. Jak dla mnie mocno niespodziewany skład, oczywiście mowa tutaj o Stali bo Leszno było pewniakiem do tej fazy rozgrywek. Zawodnicy Unii mogą 4 raz z rzędu zdobyć Mistrzostwo co byłoby historycznym sukcesem, z drugiej strony Stal nie ma nic do stracenia bo zrobili w tym sezonie już bardzo dużo. Osobiście uważam że w całym sukcesie klubu z Gorzowa było dużo przypadku i zbiegów okoliczności, ale jest jak jest i koniec tematu.
Stal do dzisiejszego meczu przystąpi bez Iversena, zastąpi go Kasprzak, który był już na wylocie z klubu. Jego jazda będzie wielką niewiadomą, skłaniam się jednak do wersji Dj Kasprzak
nie wiele zdziała. Wiadomo że swoje będzie jeździł Zmarzlik ale jeśli któryś z z trójki Holder Thomsen Woźniak pojedzie słabiej to ni widzę Stali w dwumeczu a nawet w dzisiejszym spotkaniu, Formacje juniorskie biorąc pod uwagę że jedziemy w Gorzowie ocenił bym na wyrównane, Karczmarz u siebie mocny Jaśiński , może zaskoczyć ale Kubera to zrównoważy. Myślę że Emil pojedzie swoje i może w bezpośrednich starciach odbierze jakieś pkt Zmarzlikowi.
Generalnie Leszno jest drużyną bardziej zbilansowaną i dysponującą większą siłą rażenia. Menadżer Gości Piotr Baron mówi otwarcie że mają ambicje wygrać już pierwsze spotkanie. Nie jest to niemożliwe ale będzie na pewno trudniejsze niż w 1 kolejce sezonu zasadniczego.
Wydaje mi się że dzisiaj będziemy świadkami dosyć wyrównanego pojedynku gdzie rozstrzygać będą biegi nominowane. Unia będzie chciała oczywiście wygrać, ale jeśli przegrają w granicach od 2 do 6 pkt to i tak moim zdaniem na luzie załatwia sprawę w rewanżu.
Kilka luźnych typów na dzisiaj
Stal Gorzów Unia Leszno
Typ Unia Leszno + 8.5 pkt
Kurs 1.27 Raczej najbezpieczniejsza opcja do jakiegoś ako.
Bukmacher STS
Unia Leszno + 6.5 pkt i tą opcje chyba wezmę
Kurs 1.42
Bukmacher STS
Singlem rekreacyjnie Unia Leszno +0.5 pkt
Kurs 2.25
Bukmacher
Forbet
Bartosz Zmarzlik poniżej 13 pkt ( wszystkie starty się liczą)
Kurs 1.7
Bukmacher
Forbet
Dominik Kubera powyżej 5.5 pkt ( wszystkie starty się liczą)
Kurs 1.6
Bukmacher
Forbet
Gorąco zapraszam do dyskusji !!!!!!!!!!
46-44 Stal W sumie taki przebieg jak przewidywałem, szkoda straconej przewagi Leszna. Raczej u Siebie nie wypuszczą ale mogła być już zaliczka przed rewanżem Szkoda że nie skończyło się remisem