>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Finał ENEA Ekstraligi (rewanż) / Mecz o brąz - 14 października

Status
Zamknięty.
robson_26 612

robson_26

Forum VIP
Rozkład jazdy na najbliższą niedzielę:
2. mecz finałowy Enea Ekstraligi:
Azoty Tauron Tarnów - Stal Gorzów
godz. 19:30

Stan rywalizacji: 42-47

1. mecz o brąz:
Unibax Toruń - Stelmet Falubaz ZG
godz. 17:15

Wkraczamy w najważniejszą fazę sezonu. W najbliższą niedzielę poznamy nowego DMP na żużlu. Będziemy również emocjonować się walką o 3. miejsce w Enea Ekstralidze.
W pierwszym finałowym meczu Stal Gorzów okazała się lepsza od tarnowskich Jaskółek. Mecz był jednak bardzo zacięty i nie obyło się bez kontrowersji. Zawiódł Gollob, ale gorzowski tor wyraźnie mu nie pasuje. Teraz szykuje się metamorfoza Chudego. Mam nadzieję, że w niedzielę doświadczymy również wyrównanego pojedynku, jednak Gorzów odczuwać będzie brak Zmarzlika. Tak czy inaczej moim zdaniem jeżeli znowu będziemy mieli zbyt wysokie handi na gości, to warto je pobrać.
W Toruniu pierwszy mecz o brąz. Nie wiadomo czy pojedzie Sullivan. Nie jest to wykluczone, ale torunianie powinni poradzić sobie spokojnie bez swojego kapitana. Falubaz wygrał na MotoArenie w rundzie zasadniczej i zapewne liczą na powtórkę. Tym razem będzie o to znacznie trudniej, gdyż nie wystąpi Dudek, co jest sporym osłabieniem. Czas pokaże czy wystarczy Apatorowi zaliczki, by zdobyć brązowe medale.

Zachęcam do analiz i podawania typów.

Q 0

qb

Użytkownik
1,5 w necie na misia dla Tarnowa do złapania. Raczej dobry kurs. Te 5 pkt róznicy to tak naprawdę jeden. Janowski raczej drugi raz defektu nie zrobi. Oddając biegi z udziałem juniora ilość tych, gdzie można wygrywać maleje. Ciężko bardzo będzie gorzowiakom.

S 310

slawek-80

Użytkownik
Ja bym się bardziej skłonił do kursu 2,50 na Gorzów (bet365). W rundzie zasadniczej Tarnów wygrał tylko 2pkt, w tamtym meczu jechał Zmarzlik ale zdobył tylko 2pkt, więc teoretycznie jego strata nie powinna być tak odczuwalna. Gollob lubi tamten tor więc przypuszczam że ponad 10pkt zdobędzie. Wiadomo że Kasprzak i Zagar nie powtórzą występu z Gorzowa, ale stać ich aby zdobyć w granicach 9-10pkt. Początek będzie należał do Tarnowa, ale to pozwoli na rezerwy taktyczne ze strony Gorzowa i trzymanie wyniku w granicach 6pkt. O wszystkim zadecydują ostatnie biegi i jestem przekonany że jeżeli do 10 biegu przewaga Tarnowa nie będzie wyższa jak 8pkt to mistrza zdobędzie Gorzów.

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Dla mnie zdecydowanym faworytem jest Tarnow, nie ma sie co czarować. Nie wiem jakie nastawienie bedzie mial Gollob do tego osatniego zapewne w barwach Stali wystepu, po wygwizdaniu przez &quot;wlasna&quot; publicznosc, tak wiec tutaj 9-10 pkt raczej bym sie nie spodziewal. Druga sprawa to trener jaskowlek - wiadomo, ze to cholernie madra i przebiegla zuzlowa bestia ;) i zapewne przygotuje cos ciekawego na Gorzowiakow, W Tarnowie zapewne przebudzi sie Kolodziej, Waculik tez mial sporo pecha w Gorzowie (wypychany na maksa do bandy przez Gorzowiakow musial sie hamowac). Paczka Tarnowska po prostu ma dla mnie zbyt wyrownany sklad, by Gorzow mial szanse.
Dla mnie Tarnow jest zdecydowanym faworytem, bieg juniorski to bedzie formalnosc 5-1 (wykluczam tasmy i defekty) i dopiero zaczna sie zawody.
Tarnow mistrzem 2012 pobieram za 1,46

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Dla mnie zdecydowanym faworytem jest Tarnow, nie ma sie co czarować. Nie wiem jakie nastawienie bedzie mial Gollob do tego osatniego zapewne w barwach Stali wystepu, po wygwizdaniu przez &quot;wlasna&quot; publicznosc, tak wiec tutaj 9-10 pkt raczej bym sie nie spodziewal. Druga sprawa to trener jaskowlek - wiadomo, ze to cholernie madra i przebiegla zuzlowa bestia ;) i zapewne przygotuje cos ciekawego na Gorzowiakow, W Tarnowie zapewne przebudzi sie Kolodziej, Waculik tez mial sporo pecha w Gorzowie (wypychany na maksa do bandy przez Gorzowiakow musial sie hamowac). Paczka Tarnowska po prostu ma dla mnie zbyt wyrownany sklad, by Gorzow mial szanse.
Hmm.. Jest coś takiego jak sportowa złość.. I owszem będzie to Tomka ostatni mecz w barwach Stali na 99,9% ale na pewno będzie chciał pokazać tym wszystkim kibicom co gwizdali, że popełnili wielki błąd. Marek na pewno nie zrobi nie wiadomo jakiego toru w Tarnowie, będzie pewnie beton lekko się odsypujący a to &quot;woda na młyn&quot; dla Golloba. Ci którzy wysyłają tego faceta na emeryturę się bardzo mylą co pokazał turniej w Mallili i Toruniu oraz na pewno nie katastrofalny turniej w Vojens. Ostatnio jego forma jest bardzo równa, a do występów takich w Gorzowie w tym sezonie nas przyzwyczaił i tyle. Nie wiecie jakie są relację na linii Golloba - Zmora czy Gollob - Paluch. Gdy rządził Komarnicki tor był &quot;normalny&quot; i Gollob robił wszystkich w Gorzowie. W Tarnowie nie zdziwię się jak zrobi około 13-15 punktów w 6 startach. Osobiście mam sam zagrany typ na Tarnów przed play offami po bodajże 1,7. Ale nie uważam, że Stal stoi na straconej pozycji. Jeśli 15 bieg zdecyduje to uważam, że szanse większą będą mieli goście. Dlaczego? Hancock wielki wirtuoz speedway&#39;a robi co mecz już 8-10 punktów i pewnie będzie w niedziele podobnie. Jedzie z pola A wszystko jest okey a potem? jest coraz gorzej.. Dlaczego? bo to &quot;startowiec&quot; i nikt mnie nie przekona, że facet ma jakieś wielkie umiejętności do walki na dystansie.. Tak pewnie będzie w niedziele, że zrobi taki wynik do nominowanych biegów a w 15? &quot;śliweczka&quot; ;) Kołodziej się przebudził? rzeczywiście &quot;miodzio&quot; wynik.. 2 punkty więcej niż Gollob. I na koniec o Vaculu, &quot;Stolowcy&quot; go wywozili w płot? Radze zobaczyć 4 serie startów i to co zrobił Słowak, bez pardonu pojechał z Jensenem pod płot gdy Stal wychodziła na 5-1. Zresztą jak widać ten tor w Gorzowie od jakiegoś czasu jest dziwny. Jensen po dobrym starcie w końcowej fazie zawodów &quot;idzie na dużą&quot; i zostaje tam, to po prostu coś niespotykanego na &quot;Jancarzu&quot; dawniej jak Gollob i inni nabrałby takiego &quot;kopa&quot;, że spokojnie nakryłby Martina. Dzięki wszystkim za przeczytanie mojego wykładu ????
Ps. Kibice Stali tak na prawdę powinni się zastanowić ile zawdzięczają temu &quot;emerytowi&quot;. Bo w dużej mierze dzięki niemu zdobyli brąz rok temu a i w tym sezonie często na wyjeżdzie w ważnych meczach był kluczową postacią Stali. I przypomnę taki mecz derbowy w Gorzowie gdy jechali bez Nickiego i Tomek powiedział przed tym meczem, że on zrobi to co może czyli 18 punktów i zrobił.. a to, że reszta składu zawiodła no trudno.. Może ich boleć, że na pewno nie zostawiłby serca na torze dla Stali tak jak to robił i by robił dla Polonii Bydgoszcz..
Ja Tomka wcale nie skazuje na emeryture, wrecz przeciwnie, uwazam, ze jeszcze nie raz da Polakom radosc w SGP. Chodzi mi tu bardziej o Jego relacje ze Stala. Tajemnica poliszynela jest, ze z Paluchem nie darza za bardzo do siebie sympatii. Ostatnie spotkanie tez nie bylo dla Niego milym przezyciem. Sportowa zlosc? Nie wiem czy Tomek bedzie mial jeszcze ochote sie spinac dla Gorzowa...
Z tą emeryturą to akurat nie było kierowane do Ciebie ;) No relacje w Gorzowie na linii Gollob i trener plus obecny prezes nie są &quot;najcieplejsze&quot; i to powoduje, że zacznie się stamtąd facet &quot;zwijać&quot;. Mimo kłopotów Polonii Bydgoszcz, uważam, że właśnie w tych barwach będzie Gollob jeżdził za rok. Jeśli miasto oraz nowy prezes dobrze pomyślą, to jego nazwisko na stadion przyciągnie rzesze fanów. Derby to będzie komplet a pozostałe mecze 10-12 tysięcy a nie tak jak teraz 3-5... Nie ukrywam, że odwróciłem się od tego klubu z powodu Golloba, bo idiotyzmem jest doprowadzenie do tego, że taka &quot;gwiazda&quot; opuszcza szeregi swojego macierzystego klubu i to w jakiej atmosferze. Zimą bój o Tomka na moje stoczą Rzeszów i Bydgoszcz i jestem prawie pewny, że zwycięsko z tego pojedynku wyjdzie macierzysty klub Tomasza. Ja osobiście jeśli zobaczę jego podpis w Bydgoszczy to kupuje od razu karnet na cały sezon ???? Nie jest tajemnicą, że rok temu gdy obecny prezydent Bydgoszczy Rafał Bruski kandydował na to stanowisko bardzo mocno popierał go Gollob co było widoczne na bilbordach. Jedną z można nazwać obietnic Bruskiego podczas kampanii było sprowadzenie Tomka z powrotem do Polonii. Czas to uczynić ;) Dlaczego popierał go Gollob? A no dlatego bo jego głównym rywalem był Dombrowicz(Bruskiego) z którym Gollob ma bardzo &quot;chłodne&quot; stosunki. Na koniec dodam, że Bydgoski żużel stał na wysokim poziomie gdy prezydentem Bydgoszczy był Roman Jasiakiewicz, gdy odszedł a objął prezydenturę Dombrowicz to jakimś dziwnym trafem od razu Tomasz Gollob odszedł do Tarnowa ;) Czas wracać Tomek! Nie będę ściemniał... mam po prostu trochę informacji, że ten powrót jest bardzo realny mimo, że większość to wyśmieje bo &quot;kondycja&quot; Polonii jest w gorszym stanie niż ta Pudzianowskiego w walce Timem Silvią ????

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Ja Tomka wcale nie skazuje na emeryture, wrecz przeciwnie, uwazam, ze jeszcze nie raz da Polakom radosc w SGP. Chodzi mi tu bardziej o Jego relacje ze Stala. Tajemnica poliszynela jest, ze z Paluchem nie darza za bardzo do siebie sympatii. Ostatnie spotkanie tez nie bylo dla Niego milym przezyciem. Sportowa zlosc? Nie wiem czy Tomek bedzie mial jeszcze ochote sie spinac dla Gorzowa...Wiadomo, jest cos takiego jak profesjonalizm, ale jesli kibice Cie tylko chwala kiedy jestes dobry to sorry, ja bym sie od nich odwrocil. Golloba nie pierwszy raz wygwizdali na stadionie gorzowskim. Nie mowie, ze bedzie jezdzil w Tarnowie dno, bo tak pewnie nie bedzie i te 7-8 punktow powinien przywiezc, ale czy wiecej? Ja bym na to nie postawil.
Druga sprawa jesli chodzi o Kolodzieja napisalem, ze sie dopiero w Tarnowie przebudzi, a nie, ze juz sie przebudzil. Powiedzmy, ze jeszcze spi i laduje baterie na niedziele ;) Co do Vaculika, w Gorzowie mial dobre starty, czesto wychodzil z nich jako pierwszy, pozniej pechowo na pierwszym luku zostawal rozbijany przez Stalowcow, czegos takiego w Tarnowie nie bedzie, tor zapewne bedzie twardy i starty przez wiekszosc zawodow beda decydowaly.

unicaja 13,3K

unicaja

Użytkownik
Ja bym się bardziej skłonił do kursu 2,50 na Gorzów (bet365). W rundzie zasadniczej Tarnów wygrał tylko 2pkt, w tamtym meczu jechał Zmarzlik ale zdobył tylko 2pkt, więc teoretycznie jego strata nie powinna być tak odczuwalna. Gollob lubi tamten tor więc przypuszczam że ponad 10pkt zdobędzie. Wiadomo że Kasprzak i Zagar nie powtórzą występu z Gorzowa, ale stać ich aby zdobyć w granicach 9-10pkt. Początek będzie należał do Tarnowa, ale to pozwoli na rezerwy taktyczne ze strony Gorzowa i trzymanie wyniku w granicach 6pkt. O wszystkim zadecydują ostatnie biegi i jestem przekonany że jeżeli do 10 biegu przewaga Tarnowa nie będzie wyższa jak 8pkt to mistrza zdobędzie Gorzów.
To prawda, że Bartek zrobił wówczas tylko 2 pkt ale nie sposób pominąć faktu w jak ważnym momencie to uczynił. Przypomnę, że miało to miejsce w wyścigu 12 (5:1 w parze z KK). Do tego czasu Jaskółki prowadziły już różnicą 10 pkt i śmiem twierdzić iż właśnie ten podwójnie wygrany bieg dodał wiatru w żagle gorzowianom stąd też ich brawurowa pogoń od tego momentu nieomal uwieńczona końcowym triumfem. Spoglądając na to spotkanie z RZ rzuca się od razu w oczy także fatalna postawa Mateja Zagara. Naturalnie, teraz Słoweniec znajduje się w znakomitej dyspozycji. Jednak trzeba przy tym zauważyć że jego kiepski występ wówczas pozwolił na większą liczbę startów czy to Golloba czy Puka Iversena. Z drugiej strony patrząc fatalnie w maju pojechał Leon Madsen występujący wtedy dopiero co po chorobie. Myslę że teraz tak słabego występu już nie zanotuje. Warto też pamiętać że te 5 pkt przewagi Stali to akurat dystans rezerwy taktycznej więc teoretycznie trener Paluch ma duże pole manewru aby pokazać swoje umiejętności trenerskie. Podsumowując myślę że mimo wszystko tytuł powróci po kilku latach przerwy na Mościce i niekoniecznie przesądzi o tym ostatni wyścig.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jest jeszcze jakakolwiek możliwość zweryfikowania wyniku meczu, ze względu na ten incydent Iversena z 15 biegu? czy wynik jest już ostateczny?

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Jest jeszcze jakakolwiek możliwość zweryfikowania wyniku meczu, ze względu na ten incydent Iversena z 15 biegu? czy wynik jest już ostateczny?
Jeżeli postępowanie w tej sprawie wykaże, że sędzia Grodzki popełnił błąd, to nie ma podstaw do zmiany wyniku spotkania. Zgodnie z przepisami, będzie to błąd co do faktu na torze, a te z kolei nie mogą stanowić podstawy do zmiany wyniku zakończonego spotkania.

Przepisy mówią jasno.. 47-42 taki wynik jest i pozostanie.

To tak samo jak by Nicki chciał się odwołać od sytuacji z Holderem, sytuacja miała miejsce na torze więc sędzia mógł popełnić błąd i tego nie podważamy (prościej mówiąc taki był jego punkt widzenia). Nie jest to błąd regulaminowy jak np dopuszczenie juniora by ten jechał za drugiego juniora nie jako &quot;taktyk&quot;. Błędy regulaminowe mogą zmienić wyniki spotkań a te na torze nie. Dwa sezony temu Falubaz u siebie pokonał Wrocław 46-44 ale punkty (dokładnie 6) które zdobył Świderski zostały anulowane po odwołaniu się przez gospodarzy z powodu zbyt wczesnego wyprowadzenie sprzętu z parku maszyn przez Piotra i wynik został zweryfikowany na 46-38 dlaczego? bo był to błąd regulaminowy ;)

S 310

slawek-80

Użytkownik
Nie wiem jakie nastawienie bedzie mial Gollob do tego osatniego zapewne w barwach Stali wystepu, po wygwizdaniu przez &quot;wlasna&quot; publicznosc, tak wiec tutaj 9-10 pkt raczej bym sie nie spodziewal.
Coś nie wierzysz w Golloba, a w pierwszym meczu forowałeś go na lidera drużyny. Gollob jest takim zawodnikiem który na jednym torze śmiga aż miło, a na drugim jeździ jak junior. Do tych drugich należy tor w Gorzowie i jego postawa wcale mnie nie zdziwiła, o czym pisałem przed meczem. Natomiast tor w Tarnowie to typowe lotnisko gdzie można wyprzedzać po dużej, a wiadomo jaki styl jazdy preferuje Gollob. Można oczywiście spekulować czy po ostatnich gwizdach będzie się spinać w niedziele, ja jednak jestem przekonany że pojedzie w tym meczu na maxa. I nie chodzi tu nawet o zdobycie złota dla Gorzowa, tylko o fakt że Gollob dobrą postawą w tym meczu znacznie podbije swoją wartość na rynku transferowym. Ze swoim niskim KSM nie powinien on mieć problemów ze znalezieniem klubu w przyszłym sezonie, tylko czy ktoś wyłoży za niego duże pieniądze jeżeli w niedzielę także zawiedzie? Także on dobrze wie o co jedzie i dodając do tego tor który lubi powinien wg mnie być najlepszym zawodnikiem meczu lub przynajmniej zdobyć minimum 10pkt.

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Wierzylem w Golloba, bo na GP pokazal, ze jego forma ma sie bardzo dobrze i motory tez smigaja, fakt faworyzowalem go, ale na niedzielne spotkanie, po zamieszaniu z torem zmienilem zdanie. Ostatnie wystepy Tomka w Stali poza meczem w Toruniu pokazuja jednak, ze jakos mu sie &quot;nie chce&quot;, a co do najlepszego zawodnika meczu w Tarnowie nawet jesli Ci chodzi tylko o druzyne Gorzowska, taki zaklad biore w ciemno, ze nim nie zostanie ;)

L 32

luntrus

Użytkownik
Mecz z rundy zasadniczej, oraz to co tam zrobił Toruń w półfinale, sugerują iż czekają nas emocje do samego końca. Ktoś już słusznie zauważył, że Cieślak robi dosyć twardy tor, który trochę się sypie - podobnie jak wcześniej w Zielonej Górze. Apatorowi to odpowiadało i Sullivan z Holderem ładnie zamiatali, a puentą był ostatni wyścig, kiedy przewieźli gospodarzy podwójnie. Tak samo odpowiadać będzie Tomka maszynom, bo przecież w ostatnich GP - nie licząc Vojens - był bardzo szybki. Do tego pewnie sześć startów i moim zdaniem Tomek wykręci gdzieś z 14 oczek minimum. Jensen w IMŚJ tam też zaszalał, a pozostała trójka w formie, chociaż po Kasprzaku bym się cudów nie spodziewał. Tarnów ma liderów, ale tak uczciwie mówiąc, to nikt tam aż taki pewny nie jest. Warto tutaj zwrócić uwagę, że w Gorzowie sporo punktów dorzucił Gomólski, a paradoksalnie u siebie może mu być trudniej, bo jak sam mówi nie potrafi tam jeździć. Gorzów tutaj raczej powalczy i nie grałbym po tak marnym kursie na Tarnów. :cool:

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Jako że jestem chory proszę mi wybaczyć ale mam pytanie jak wygląda sprawa z jutrzejszym składem Falubazu?Za Davidssona ktoś pojedzie czy zz?

T 1,5K

torretoo

Użytkownik
Jako że jestem chory proszę mi wybaczyć ale mam pytanie jak wygląda sprawa z jutrzejszym składem Falubazu?Za Davidssona ktoś pojedzie czy zz?
Ma podobno nie jechać.. Jonsson, Jonas, Loktajev, Rune, Protas + juniorzy tak wygląda awizowany skład.. czyli z/z bardzo realna. Ale nie wiem co z Ryanem :/
Trener Rafał Dobrucki:
&quot;Za Jonasa pojedziemy ZZ-ką. On od dłuższego czasu sygnalizował, że nie czuje się zbyt dobrze. Zresztą po całorocznych występach mogliśmy się tego spodziewać. Jest taka okazja i to wykorzystujemy. Mieliśmy na treningu znak zapytania pomiędzy Krzyśkiem Jabłońskim a Rune Holtą. Cóż, jednak postawimy na doświadczenie Norwega&quot;
To wiele mówi.. jedyny znak zapytania to chyba tylko drugi junior w barwach Falubazu, ale co tu dużo mówić będzie to pewnie słaby zawodnik i Unibax ma spory handicap w postaci juniorów.
Nie ma znaku zapytanie na juniorce jutro jedzie Adam Strzelec i Kacper Rogowski i nie powiedziałbym ,że Rogaś to jest aż tak słaby zawodnik myślę że jakieś punkty przywiezie końcówkę sezonu ma dość dobrą w zawodach młodzieżowych ostatnio wyskoko punktuje wygrał zawody w Gorzowie i jedyne co mu może przeszkodzić to trema ale jak sam zawodnik mówi stresu nie odczuwa i godnie chce zastąpić Patryka-a każdy punkt przywieziony przez juniorów Falubazu mozę mieć deydujące znaczenie w końcowym bilansie walki o brąz.
Unibax może i ma handiap w postaci swoich juniorów ale żeby się nie skończyło jak w rundzie zasadniczej gdzie obaj juniorzy Unibaksu przywieźli razem 5 pkt w meczu z Falubazem.
Słaby może i nie, ale jak dla mnie najsłabszy z całej czwórki juniorów. Ja ogólnie zlekceważyłem Pulczyńskich przed potyczką z Tarnowem i żle na tym wyszedłem więc nie nastawiałbym się na jakąś super liczbę punktów Kacpra.. o ile jakieś zdobędzie.

kartonik 132

kartonik

Użytkownik
[/i] jedyny znak zapytania to chyba tylko drugi junior w barwach Falubazu, ale co tu dużo mówić będzie to pewnie słaby zawodnik i Unibax ma spory handicap w postaci juniorów.
Nie ma znaku zapytanie na juniorce jutro jedzie Adam Strzelec i Kacper Rogowski i nie powiedziałbym ,że Rogaś to jest aż tak słaby zawodnik myślę że jakieś punkty przywiezie końcówkę sezonu ma dość dobrą w zawodach młodzieżowych ostatnio wyskoko punktuje wygrał zawody w Gorzowie i jedyne co mu może przeszkodzić to trema ale jak sam zawodnik mówi stresu nie odczuwa i godnie chce zastąpić Patryka-a każdy punkt przywieziony przez juniorów Falubazu mozę mieć deydujące znaczenie w końcowym bilansie walki o brąz.
Unibax może i ma handiap w postaci swoich juniorów ale żeby się nie skończyło jak w rundzie zasadniczej gdzie obaj juniorzy Unibaksu przywieźli razem 5 pkt w meczu z Falubazem.

pierzakrys 178

pierzakrys

Użytkownik
Ma podobno nie jechać.. Jonsson, Jonas, Loktajev, Rune, Protas + juniorzy tak wygląda awizowany skład.. czyli z/z bardzo realna. Ale nie wiem co z Ryanem :/
JD na pewno nie jedzie i będzie za niego ZZ za którego jadą wszyscy. Falubaz oczywiście beż Dudka wiec juniorka beznadzieja i 5-1 w 1 biegu w ogóle nie powinno dziwić. Do tego Holta sezon beznadziejny to jeszcze po kontuzji , także PEPE, Sasza i AJ będą stanowić o sile Falubazu. Trzeba bedzie uderzac w overy i w h2h Myszki Miki bo 7 startów w/w 3 bardzo możliwe.

staleczka1947 34

staleczka1947

Użytkownik
No i w niedzielę Tarnów zmierzy się z Gorzowem w walce o złoto.
Mecz szlagierowy,bo jak nazwać mecz pierwszej drużyny fazy zasadniczej z drugą?
Obie ekipy bez większych problemów wygrały dwumecze w półfinałach,jednak więcej problemów miała drużyna z Małopolski w starciu z ówczesnym Apatorem,bo przegrywali nawet w Grodzie Kopernika 10 pkt.
Zajmijmy się jednak meczem w Tarnowie.
&quot;Dream Team&quot; Marka Cieślaka jest przez wielu faworytem w tym starciu,głównie przez lepszą formację juniorów w osobie Mistrza Św Juniorów Macieja Janowskiego i mający za sobą bardzo dobry mecz w Gorzowie Kacper Gomólski,a Stal jedzie wszystkie mecze Play-off bez rewelacyjnego Bartka Zmarzlika.
No i przez właśnie owe luki na juniorce seniorzy klubu z nad Warty muszą po raz kolejny wziąć sprawy w swoje ręce i mieć bardzo dobry dzień. Na szczęście ma kto,bo nowo upieczeni uczestnicy cyklu GP 2013 są w dużym gazie.
Mowa o Kasprzaku,Zagarze i Iversenie. Szczególnie ten pierwszy ostatnio zachwyca formą(14 pkt we wtorkowym meczu),bo już na starcie zazwyczaj pozbawia swoich rywali złudzeń o wygraniu z nim. Kasper to także przecież były zawodnik Jaskółek,ookaże się w niedziele,czy wykorzysta znajomość toru Tauronu.
Matej - PUK-to chyba najlepsza para tego sezonu w całej lidze! Obaj są w świetne formie. W GW w pierwszym meczu zdobyli 12+1,a Duńczyk pokazał jak mu bardzo zależy na złocie.
Słoweniec nie może zaliczyć ostatniego meczu w &quot;Jaskółczym Gnieździe&quot; do udanych(2 defekty),ale teraz mamy przyjemność w drugiej części sezonu oglądać odmienionego na lepsze Mateja.
Czym byłaby drużyna bez kapitana,a nim jest jeden z najlepszych zawodników Św Tomasz Gollob,szkoda tylko,że na Jancarzu nie jeździ jak na Mistrza przystało(ostatni mecz 3pkt),jednak Gollob to inny zawodnik na wyjeździe,świadczy o tym najlepsza śr. w drużynie pod względem meczy na wyjeździe. Chudy to także były zawodnik Unii. Jeździł tam przez 3 lata,zdobywając 2 złota.
Skład seniorski uzupełnia...junior z Danii mający kapitalny sezon,mowa o jednym z ulubieńców gorzowskiej publiczności Michaelu Jensenie.
Linglad spisał się akurat przeciętnie w pierwszym meczu finałowym(5+1),to jednak tor w Tarnowie mu bardzo pasuje. Dowodem jest to że na tym torze wygrał jedną z rund o IMŚJ,a także w meczu ligowym spisał się bardzo dobrze.
Skład uzupełniają juniorzy,którym jednak nikt nie daje szans uskrobania więcej niż jeden pkt,żużel to jednak nieprzewidywalny sport,a także defekty,czy taśmy.
Cyfer może zdobyć choćby pkt na rywalu tylko musiał by dobrze wystartować i pojechać z jajem,Łukasz Kaczmarek jeździ przynajmniej w lidze bardzo chaotycznie i nie płynnie.
Reasumując:w Naszej ekipie muszą pojechać bdb wszyscy seniorzy,tylko takim sposobem możemy wywieźć z Tarnowa Nasze upragnione mistrzostwo!
[ Dodano: 2012-10-14, 00:18 ]
Unia Tarnów to jak wspominałem ma dużo lepszych juniorów,którzy zainkasowali razem w GW 16+2 pkt,a nasi ....1 pkt!!! Ci juniorzy mogą zastąpić ze zwykłej ewentualną dziurę w składzie,którą będzie Jamróg\Lampart,jednak szczególnie wychowanek Jaskółek potrafił nie raz zaskoczyć swoją dobrą dyspozycją.
Skład seniorski otwiera aktualnie brązowy medalista IMŚ,a dwukrotny zwyciężca tych prestiżowych rozgrywek Greg Hancock. Amerykanin na Jancarzu wykręcił 8+1 pkt,czyli jak na niego mało,jednak będzie tym razem u siebie. Herbie w lidze to jednak nie jest taki lider,chociaż w większości robi swoje.
Unia w swoim składzie posiada wychowanka,czyli Janusza Kołodzieja. Koldi w pierwszym finałowym meczu zapisał na swoim koncie 5oczek i 2 bonusy w czterech startach.
Na swoich śmieciach Mistrz Polski powinien zapisać więcej punktów,bo jego dyspozycja jest na prawdę wysoka.
My mamy Iversena i Zagara,a Tauron ma swoją najlepszą parę w osobach Madsena i Vaculika.
Tegoroczny zwyciężca rundy GP w Gorzowie zapisał we wtorkowym meczu tylko 6pkt,bo wydaje się że jego dyspozycja sięga doskonałości,szczególnie na swoim torze Słowak jest piekielnie ciężkim zawodnikiem do pokonania.
Leon za to odbudował się pod okiem Cieślaka i w tym sezonie na swoim torze rzadko przycwyczajał kibiców do oglądania go na ostatniej pozycji.
Reasumując-ja już wielokrotnie powtarzałem Unia bije nas na głowę w formacji młodzieżowej. W składzie seniorskim ma jedną dziurę,jednak łatwo ją załatać jak potwierdzą dzisiaj swoją dyspozycją Magic i Gomóła. No i jest szansa,że Herbie pojedzie przeciętnie
Moja zapowiedź.
Tem co przeczytał bardzo dziękuje

pawelqqq1987 12

pawelqqq1987

Użytkownik
Ja tutaj upatruję zwycięstwo gospodarzy i mistrzostwo ???? Przewaga w juniorce, do tego będą robić pkt na seniorach. Gollob pojedzie znów fatalnie i się Gorzów nie pozbiera bo 2 zawodników nic nie zrobi. 49-41 mój typ.

pablo32 33

pablo32

Użytkownik
Jeśli twierdzisz, że Gollob pojedzie fatalnie to gratuluję. Ewentualnie może tak się stać, jeśli oba zespoły będą miały jechać na wodzie, czego nie przewiduję. Tomek cały sezon jeździł w Gorzowie fatalnie, natomiast na wyjeździe robił swoje. Tak samo było w Tarnowie.
Punktacja z meczu w Tarnowie:
Stal Gorzów: 44
1. K. Kasprzak (1,2,0,3,3) 9
2. M. Jepsen Jensen (3,1*,2,0,2*) 8+2
3. M. Zagar (D,0) 0
4. N.K. Iversen (3,3,2,1,1,2) 12
5. T. Gollob (2,3,1*,3,3,0) 12+1
6. B. Zmarzlik (0,D,0,2*) 2+1
7. A. Cyfer (1,0) 1
Jak widzisz juniorzy nie byli silnym punktem drużyny i tak pewnie będzie dzisiaj. Zagar nie wywalczył punktu, co na pewno dzisiaj mu się nie zdarzy. Nie zdziwię się jak zrobi w granicach 11-12 pkt. Sami zawodnicy byli bardzo zadowoleni, że jadą z Tarnowem, bowiem na tamtym torze jeździ im się świetnie.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Unibax Toruń - Stelmet Falubaz Zielona Gora H(0 - 8.5) 1 1,72 Tobet 50:40✅

DZISIAJ stawiam zdecydowanie na Torunian. Gospodarze wczoraj trenowali ostro dlatego dzisiaj trójka Holder,Ward,Miedziak zapunktuje na poziomie dwucyfrówki. Pulczyńscy dzisiaj też powinni pojawić się na torze po 5 razy i liczę że oboje wsumie zdobędą minimum 10 oczek.
Falubaz z zz więc PePe,AJ i Łoktajew minimum po 6 startów. AJ końcówka sezonu słaba dlatego dzisiaj nie sądzę aby był w stanie zdobyć jakoś dużo pkt. Największe zagrożenie będzie ze strony Protasiewicza i Łoktajewa bo Holta po kontuzji coś czuje dzisiaj nie pojedzie za specjalnie.
Powtórki z rundy zasadniczej napewno nie będzie. Dzisiaj stawiam na wygrana ok 15-20pkt i brązowy medal!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom