Witam ponownie,
ostatnio ten dział penetruję dość głęboko.
Uwielbiam słuchać dobrych wywiadów i bardzo polecam te z Rawiczem. Najlepsze rozmówki odnotowałem te z TDFem, ostatnio też z Marią Peszek.
"Trzy minuty. 21:37"
Polecam, właśnie skończyłem oglądać. Polskie kino, jest Karolak. Mimo tego poprzedniego zdania, co wskazywałoby na kolejne dziadostwo romantyczno-podobne to film jest co najmniej bardzo dobry (Karolak jest tylko epizodycznie na szczęście). Świetny Linda - wewnętrzne monologi są genialne. Jest dostępny na YouTube. Smutne, że nie trafił do większego grona odbiorców, no ale lepiej promować kiczowate produkty bez fabuły z pseudoaktorami...
PS. Jak coś w ostatnich latach (od 2008 wzwyż) polskiego wartościowego jeszcze znacie to podrzućcie. Czasem można coś wygrzebać z tony gunwa...
Z filmow, ktore wzruszaja polecam obejrzenie Gladiatora, Szeregowca Ryana. Znane filmy, ale jesli ktos nie ogladal to bardzo polecam. Z filmow w ktorych przez zakonczenie szczeka opada 6 zmysl, Incepcja, Efekt motyla.
"Braveheart" wzrusza, kiedy nie obejrzę, łezka w kilku momentach poleci czy "skronia nadszarpnę".
Przy "chłopiec w pasiastej piżamie" o dziwo też uroniłem łezkę
Iluzja-bardzo przeciętny film.Końcówka trochę ratuje ale całokształt jakieś 5/10. Z podobnej tematyki Iluzjonista i Prestiż są dużo lepsze.
A przez większość filmu miałem ochotę przyje*bać jednemu z tych magików bo tak mnie irytował ten jego "styl'' mówienia.
Natomiast Sugar Man bardzo fajny.Historia oparta na faktach, co się ceni.Ciekawie zrealizowany.W sam raz na wieczór.
Świat w płomieniach(2013) - jeśli nie masz nic ambitnego do roboty wieczorem, a też nie chcesz się zbyt intelektualnie wysilać to możesz z dziewczyną zarzucić ten film.Fox, Tatum, typowa amerykańska rąbanka.Szaleńcy przejmują White House, akcja odbicia prezydenta, dużo efektów specjalnych, tandetnych dialogów w amerykańskim stylu i strzelanin.Nic wielkiego, ale można obejrzeć jeśli się nie ma wielkich oczekiwań.