>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

"Fenomen"

kobe28 319

kobe28

Użytkownik
Kto mi wytłumaczy tą sytuacje? Dlaczego ludzie na tym i innych forach z typami, gdy tylko zobaczą mecz np tak jak dziś, Everton z Manchesterem to rzucają się, typują w typach dnia i swoich tematach z typami, jakieś wyniki albo scenariusze z kosmosu? Dlaczego panuje ta moda na stawianie najciekawszych meczy pod względem sportowym? Każdy kto typuje od kilku lat, albo ma po prosu jakieś doświadczenie z bukmacherką wie że właśnie takie mecze są najczęstszą przyczyną utraty kasy.
Mój skromny apel ???? Podawajcie atrakcyjne, konkretne, mało widoczne przez innych typy. To że 20 osób poda jakiś typ na jeden mecz nie ułatwia czerpania info z forum. We czwartek Barca gra z Realem i tylko czekać na hurtowy wysyp typów.... Pozdro ;)

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Po prostu większość osób lubi postawić kupon na dany mecz i go później obejrzeć a ogląda się raczej mecze na najwyższym poziomie. Poza tym na takich meczach się każdy zna, bo są bardzo popularne.
Ja mam zawsze zdanie, że w zakładach sportowych największe pieniądze są na dole tabeli a nie na górze (odwrotnie niż w sporcie).

grzesio 110,1K

grzesio

Forum VIP
rzucają się, typują w typach dnia
Odziel tematy w działach od konkursowych to raz w takich przypadkach.
Co innego jak widzisz typ np na MLS czy ligę brazylijską a co innego &quot;20 analiz&quot; na derby Manchesteru czy Gran Derbi.
W konkursach występuję &quot;problem kursu&quot;.
Inni zajmą np 2-ke to reszta szuka argumentów za remisem czy 1-ką lub np 1/2.
A nuż się uda i będzie +400.
Zawsze to kilkanaście procent pewności typu.
Od zawsze praktycznie jak pamiętam
Inna sprawa , że sporo fanów piłkarskich/napinaczy/sezonowców którzy czekają na takie HITY.
Masz inne sporty : kosz , siatkę , hokej , MLB , NFL czy tenis

yar000 9,7K

yar000

Użytkownik
Kto mi wytłumaczy tą sytuacje? Dlaczego ludzie na tym i innych forach z typami, gdy tylko zobaczą mecz np tak jak dziś, Everton z Manchesterem to rzucają się, typują w typach dnia i swoich tematach z typami, jakieś wyniki albo scenariusze z kosmosu? Dlaczego panuje ta moda na stawianie najciekawszych meczy pod względem sportowym? [...]
Jestem socjologiem z wykształcenia tylko co prawda więc nie zawodowym, ale wytłumaczę Ci jednym przede wszystkim zdaniem, które jest truizmem: człowiek jest istotą społeczną.

Z powyższego wynika, że zachowuje się w określonych sytuacjach podobnie jak inni ludzie. Zwłaszcza, jeśli należących do tej samej &quot;grupy&quot; społecznej czyli o podobnych cechach np. do &quot;grupy Graczy&quot;. Często idzie też za głosem &quot;stada&quot;. (Jest przecież istotą &quot;społeczną&quot;, nieobojętną na to co robi &quot;stado&quot;, z którym się identyfikuje)...
Aby nie szukać przykładu daleko, dam ten z &quot;osławionymi&quot; dzisiaj politycznymi czy wyborczymi &quot;lemingami&quot;.
Kwestia &quot;autorytetów&quot; jest również ważna. Każda grupa społeczną ma jakiś nazwę go &quot;osobowy punkt odniesienia&quot; a właściwie wzór odniesienia czyli człowieka, z którego zdaniem inni się kolokwialnie mówiąc, liczą. Może to być osoba należąca do tej grupy ale może to być osoba spoza tej grupy. Jeżeli ta osoba zrobi głupstwo, to jest wysoce prawdopodobne, że może pociągnąć za sobą &quot;tłumy&quot;, które wykonają takie same głupstwo.
Dochodzą do tego wszystkiego oczywiście cechy osobowościowe danego człowieka (czyli tutaj już wchodzimy na grunt psychologii), podatność np. na reklamę albo na sugestię innych osób. Możnaby nawiązać do psychologii tłumu (psychosocjologia, psychologia społeczna).

---
Edit:
korzystając z okazji, chciałbym pozdrowić serdecznie Moderatora, który usunął przed chwilą z mojego panelu mój nr komunikatora. Dziś przeze mnie dodany, bo taką niezablokowaną funkcję okazało się, posiadam.
Jeśli nie życzycie sobie Panowie abym miał jakąkolwiek z tego Forum łączność ze Światem to wyłączcie mi może te ustawienia w ogóle z panelu? I będę wiedział na czym stoję.

Otrzymane punkty reputacji: +2
acetate 474

acetate

Użytkownik
niby cos w tym jest, ale zwroc uwage, ile razy podobny &quot;pewniak&quot; mogl nie wejsc w nizszych ligach/wsrod mniej znanych zawodnikow. To, ze jest na jakies zdarzenie masowka, wcale nie oznacza, iz ono nie wejdzie, roznie z tym bywa. Poza tym nie byl to czysty &quot;pewniak&quot; nawet wg bukow, bo kursy na czysty win byly godne zeby je zagrac i nie bylo to 1,10.
btw, ja osobiscie bardziej bylem zaskoczony tak mala iloscia goli we wczorajszym meczu, a nie samym wynikiem/

kobe28 319

kobe28

Użytkownik
Konkurs czy nie konkurs, głównym zadaniem forum jest by inni, czytając analize, ewentualnie skorzystali z typu. Rozumiem i popieram że lepiej ogląda się mecz na który coś tam się postawiło ale mimo wszystko głównym celem stawiania meczy jest ZYSK ( czasem miej czasem więcej lub wcale ale zysk ) i stawianie własnych pieniędzy na mecze podwyższonego ryzyka mija się z sensem. Podam przykład. Wchodzę sobie na pocztę, widzę że mam sporo mailów od buków ( sporo kont, praktycznie w każdym liczącym się buku) i widzę tytuły : &quot; Gran Derbi! Postaw, kto wygra?!&quot; , &quot; Derby Manchesteru&quot; , &quot; Arsenal vs Chelsea&quot; itd itp. Po co firmy wysyłają te maile? Żeby dać możliwość swoim klientom zarobić pieniądze? Proszę ???? Wszyscy wiemy że jak my przegrywamy to inni wygrywają i o to w tym chodzi, więc ekspansja i promocja takich wydarzeń ma na celu sprowadzić jak największą ilość osób które postawią na taki mecz, chociaż nie mają zielonego pojęcia jaki bedzie przebieg spotkania, ba, w takich spotkaniach to nawet &quot; ekspertów&quot; nie warto słuchać.
I dlatego wczoraj wolałem sobie postawić na La Coruna lub tenis niż czytać wypociny znawców wg których &quot; nie ma innej możliwości, musi wejść &quot; ????
Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi ;)

kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Podzielam w pełni to co piszesz ???? Gro analiz i &quot;racjonalnych&quot; uzasadnień do meczów które są na dobrą sprawę no betami czyli np. Gran Derbi (już pomijam fakt, że można to stawiać z matematycznego punktu widzenia, czyli, że szanse 50/50 a Real zawsze ma kurs na wyjeździe powyżej 4, więc można x2 próbować, ale i tak to loteria ???? A co się tyczy podanego przez Ciebie przykładu Everton-Manchester to swoją drogą tu kolejny mechanizm, mówiąc kolokwialnie ludzie dają się podpuszczać myśląc: wow, wielki manchester i ma kurs aż 1,8! A przyznać należy, że wynik meczu nie był aż tak szokujący (nic nie stało na przeszkodzie, żeby się ManUtd potknął na trudnym terenie Goodison Park) ???? Nie twierdzę tu, że trzeba stawiać w takich wypadkach 1x, ale... można ???? albo po prostu nie dać się podpuścić i darować sobie stawianie na Man Utd. Inna kwestia jeśli ktoś ma przekonanie/przeczucie, że ManUtd wygra no to wtedy z pełną odpowiedzialnością i świadomością konsekwencji może sobie stawiać ???? Niemniej, powtórzę - podzielam Twoje zdanie, często mam podobne odczucia i myślę sobie - szukanie argumentów do typu potem się odbywa. Nie jest to rozsądne. Pozdrawiam i powodzenia ????

Do góry Bottom