sarajevo
Użytkownik
Dziś o stałej godzinie 20:45 na Camp Nou rozpocznie się pierwsze półfinałowe spotkanie pomiędzy FC Barceloną i Manchesterem United. Zapowiada się nam bardzo ciekawe widowisko. Dużym plusem jest to, że mecz transmitowany będzie na TVP 2 i cała Polska będzie mogła pooglądać. Wracając do meczu. Barca niby jest faworytem, gra na własnym boisku, a takie mecze jak półfinał Champions League przed własną publicznością trzeba wygrywać. Według mnie nie będzie to takie proste i w dzisiejszym starciu padnie remis. 1:1 to chyba najbardziej prawdopodobny wynik to tego spotkania. Uważam, że wiele indywidualnej gry poszczególnych zawodników przysporzy wiele emocji i przyniesie piękne gole. Do bramki Manchesteru powraca po kontuzji Van der Sar. Jest to oczywiście zła wiadomość dla Polaków, ponieważ pod wielkim zapytaniem stoi występ Tomasza Kuszczaka. Polski bramkarz pod nieobecność Holendra spisywał się bardzo dobrze. Dużym atutem Czerwonych Diabłów będzie na pewno ich najlepszy piłkarz C. Ronaldo. Młody Portugalczyk rozgrywa najlepszy sezon w swoim życiu. W zespole Katalończyków również nie zabraknie gwiazd. Do gry wraca Messi, ale nie jest on w takiej formie jak Portugalczyk. Według mnie największym błędem Barcelony jest wystawianie Victora Valdesa, który dobry jest tylko na wywiadach a nie grając w piłkę. Nie wiem w ogóle co on robi w Barcelonie. W pierwszym składzie gra tylko dlatego, że w Realu Madryt również występuje wychowanek Iker Casillas. Jest to według mnie tylko wymysł Franka Rijkaarda, który za niedługo odejdzie z Barcelony. Podsumowując: Spodziewam się dziś wielu strzałów na obydwie bramki. Górą powinni wyjść Anglicy strzelając Valdesowi. Ze strony Manchesteru United szczególnie liczę na dobry występ Rooneya, którego będzie wspierał C. Ronaldo. Po za tym Barcelona nie potrafi ostatnio poradzić sobie nawet ze spadkowym Recreativo. Dokładam do tego dobrą obronę MU, do bramki powraca Van der Sar i wszystko powinno być po ich myśli. To jest oczywiście tylko moje zdanie. Wszystko okaże się dziś o 20:45 na boisku.
MOJE TYPY:
1. X2 | 1.50 | (Bet365)
2. MU strzeli | 1.43 | (Expekt)
MOJE TYPY:
1. X2 | 1.50 | (Bet365)
2. MU strzeli | 1.43 | (Expekt)