Jak Baqu się nie odezwie, to może oddamy kierowanie jego drużyną w inne ręce
Za steale uważam moje picki. To, że J. Smith nie został wybrany w TOP 10 to jest skandal. W h2h taki zawodnik to skarb i w większości lig w których grałem szedł w TOP8, a nawet TOP5. Podobnie D. Cousins. Tutaj znowu powinien być wybrany jeszcze w 1 rundzie, jak zobaczyłem go że jest dostępny z 18 numerem to też się uśmiechnąłem
Przecież ten chłop to pewniak na 20/10 i to jeszcze najlepiej zbierający na atakowanej tablicy gracz ligi. A może być tylko lepiej, bo zacznie dopiero 3 sezon. Tak korzystne dla mnie wybory w rundach 1-2 pozwoliły mi zaryzykować z Wallem w III rundzie. Kontuzja nie jest tak poważna, ten sezon będzie albo jego przełomowym albo skończy się opowiadanie że to zawodnik poziomu MVP. 19/9 dla PG z III rundy? Wezmę taki deal. Potem jeszcze potencjalni All Stars E. Gordon i A. Bargnani, więc moje pierwsze rundy uważam za super udane. Kevin Martin zeszły sezon mniej udany, nie rzucał tyle co normalnie ale w tym będzie najpewniej wytrejdowany, a jak nie to kto ma rzucać w tej ekipie jak nie on? Spokojnie stać go na ponad 20 ppg. W 6 rundzie nie ma tak dobrych strzelców. Następne rundy trochę się podpaliłem z tym Rubio, bo zapewne mogłem go wybrać ze 102 pickem, ale wolałem nie ryzykować. A potem to już wybierałem bardziej, tych których wy nie wybieraliście. Bo co prawda Bogut, Calderon czy Waiters nie bardzo mi pasowali to też powinni zejść znacznie wcześniej. No i na koniec Brooks. Ogólnie zadowolony jestem z draftu, nie powtórzyła się sytuacja z poprzednich lat kiedy to "draftowałem na żywca" i niezbyt przemyślanie, no może poza tym ostatnim pickem który "niechcący wcisnąłem" ????
Aha, informacja dla wszystkich którzy chcieli grać w II lidze i dostali ode mnie zaproszenie. Zostało 1 wolne miejsce. Kto pierwszy je "zaklepie" ten będzie grał. Jeśli do czwartku/piątku nikt się nie zgłosi to ofertę dostanie chłopak z listy rezerwowej. Czy to problem zaakceptować zaproszenie, skoro ponoć tak bardzo chciało się grać?
BTW, draft 28.10 o 21:00.