>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

FAME 25: Revolution

psotnick 1,1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
FAME 25: Revolution

fame-mma-25-karta-walk-1.jpg

Data: sobota, 5 kwietnia 2025, 19:30
Miejsce: Hala Sportowa Częstochowa - Częstochowa, Polska
Transmisja: Pay-per-View na fammma.tv

Walka wieczoru
[MMA]: Kamil "Taazy" Mataczyński vs Alberto "Afrykańska Maczeta" Simao

Karta główna
[MMA]
: Wojtek Gola vs Łukasz "Tuszol" Tuszyński
[Boks, małe rękawice]: Denis "Bad Boy" Załęcki vs Filip Bątkowski
[MMA]: Denis Labryga vs Jay "Da Spyda Killa" Silva
[Boks, małe rękawice]: Magdalena "Angel" Loskot vs Sandra "Bad Girl" Staniszewska
[K-1, małe rękawice]: Marcin "Cesarz" Najman vs Neffati Brothers
[K-1, małe rękawice]: Piotr "Niebieski Samuraj" Hallmann vs Bartosz Szachta
[MMA]: Marcin "Thanos" Sianos vs Jarosław "Koziołek" Kozieł & Przemysław "Sequento" Skulski

Karta wstępna (za darmo na YouTube)
[Boks, małe rękawice]
: Piotr "Lizak" Lizakowski vs Filip "Filipek" Marcinek
[MMA]: Grzegorz "Greg" Gancewski vs Krzysztof "Żołnierz” Ryta

źródło: famemma.tv

Nie masz konta w Betclic, załóż je z kodem FORUMVIP lub klikając w baner i graj cały czas bez podatku na wszystko!1000x200.jpg

Zapraszam do dyskusji
i podawania swoich typów z analizami

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1375
versa 801,2K

versa

Typer
Gola - Tuszol
Tuszol wygra przez KO/ TKO/ Poddanie/ DSQ
Betclic @3.00

Tuszol mierzył się z Jakubem Koseckim w zeszłym roku i wygrał to starcie dość spokojnie, dość pewnie i teraz przed starciem z Golą otwarcie mówi, że to prawdopodobnie jego pożegnanie z freakami.
Gola, a więc najmniejszy z udziałowców Fame do tej pory stoczył trochę więcej pojedynków, można powiedzieć rekreacyjnie.
Niby faworytem jest Gola, ale dla mnie zdecydowanym faworytem jest właśnie jego przeciwniki - Tuszol, mentalnie, psychicznie zjada Gole. Na dodatek wiadomo nie od dziś, że Gola ma problemy z sercem i jestem przekonany, że do treningów również nie przykładał się na 100% jeśli w ogóle je już jakieś robił. U Tuszola było widać ten ogień, tą chęć urwania głowy Koseckiemu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +481
K 0

kmicic666

Użytkownik
Gola - Tuszol
Tuszol wygra przez KO/ TKO/ Poddanie/ DSQ
Betclic @3.00

Tuszol mierzył się z Jakubem Koseckim w zeszłym roku i wygrał to starcie dość spokojnie, dość pewnie i teraz przed starciem z Golą otwarcie mówi, że to prawdopodobnie jego pożegnanie z freakami.
Gola, a więc najmniejszy z udziałowców Fame do tej pory stoczył trochę więcej pojedynków, można powiedzieć rekreacyjnie.
Niby faworytem jest Gola, ale dla mnie zdecydowanym faworytem jest właśnie jego przeciwniki - Tuszol, mentalnie, psychicznie zjada Gole. Na dodatek wiadomo nie od dziś, że Gola ma problemy z sercem i jestem przekonany, że do treningów również nie przykładał się na 100% jeśli w ogóle je już jakieś robił. U Tuszola było widać ten ogień, tą chęć urwania głowy Koseckiemu.
Dodatkowo Tuszol trenuje z Wikłaczem.

S 38,9K

sobolekk

Użytkownik
Panowie Alberto maczeta z przereklamowanym pod korek tazzym po 1.78 i zawodowiec Silva z przereklamowanym pod korek labryga po 2.85 to bardzo duże value . Osobiście próbuje też alanika po 2.7 bo nie wydaje mi się żeby szlachta coś zaprezentował kiedyś na tyle żeby dawać taki kurs w k1 z alanikiem który coś tam umie

versa 801,2K

versa

Typer
Panowie Alberto maczeta z przereklamowanym pod korek tazzym po 1.78 i zawodowiec Silva z przereklamowanym pod korek labryga po 2.85 to bardzo duże value . Osobiście próbuje też alanika po 2.7 bo nie wydaje mi się żeby szlachta coś zaprezentował kiedyś na tyle żeby dawać taki kurs w k1 z alanikiem który coś tam umie
Z Alberto się zgadzam, z Silvą ani trochę, a Kwiecińskiego jakoś bym odpuścił, choć rację masz.

krol-julian 29,2K

krol-julian

Użytkownik
Tazzy jest po mega okresie przygotowawczym, poszedł mocno w treningi pierwszy raz bo widać, że jednak obawia się konfrontacji z tymi ciężkimi Famu. Wydaje mi się, że to za mało i legenda padnie, jedyne pytanie jak Alberto z ręką czy wszystko ok. Jeżeli tak to Alberto wygrana.

Co do Silvy to tutaj widzę wygraną Labrygi. Silva już nie te lata i teraz odcina kupony. Dla mnie zdecydowanie Labryga.

Kwieciński wygrał wtedy tylko dzięki parterowi. W stójce Szachta miał mega przewagę a teraz K1.Alan nie lubi przyjąć itd i tutaj też zdecydowanie Szachta dla mnie.

Otrzymane punkty reputacji: +142
amator7 5,9K

amator7

Użytkownik
Tazzy jest po mega okresie przygotowawczym, poszedł mocno w treningi pierwszy raz bo widać, że jednak obawia się konfrontacji z tymi ciężkimi Famu. Wydaje mi się, że to za mało i legenda padnie, jedyne pytanie jak Alberto z ręką czy wszystko ok. Jeżeli tak to Alberto wygrana.

Co do Silvy to tutaj widzę wygraną Labrygi. Silva już nie te lata i teraz odcina kupony. Dla mnie zdecydowanie Labryga.

Kwieciński wygrał wtedy tylko dzięki parterowi. W stójce Szachta miał mega przewagę a teraz K1.Alan nie lubi przyjąć itd i tutaj też zdecydowanie Szachta dla mnie.
Dokładnie tak. Do tego dorzucam Sianosa- przeciwnicy obsrani konkretnie. Na pierwsze walki buki wystawiały całkowicie inne kursy 2vs1 ale sianos to nie zamiekki czy gracek 80kg. A i uważam że duet marcon z ciosem raczej silniejszy od tego

Siurkacz 4,2K

Siurkacz

Użytkownik
Jak dla mnie to z underdogow najlepszy ryta, ten Greg to pipa, sianos w MMA powinien dostać w 1 rundzie, filipek decyzja. Sztacheta powinna wygrać z alanikiem w K1, który zszedł z towaru i bez mma nie powinien zbyt dużo zdziałać. Dalem też najmana że przewali w 1 rundzie.

krol-julian 29,2K

krol-julian

Użytkownik
Hmm ja jednak spróbuję wygranej Najmana. Wiadomo przy 1v2 ten 1 ma małe szanse ale tutaj tych dwóch to miernoty, bez siły itd. Co ważne to nie mma i tytaj nie uwalą się razem. Granica kompromitacji u siebie chyba nie będzie sprawdzana i wydaje mi się, że jednak Najman.

sza 109,5K

sza

Użytkownik
Bawi mnie czytanie tutaj o jakimś "przereklamowanym Taazym"... Ludzie ten chłopak ponad 12 lat ćwiczy, wiadomo macie przed oczami ostatnie potyczki Alberto który się przejechał w turnieju po amatorze Maliche gdy ten ciosu nie oddał, Bokserze który całe życie operuje tylko rękoma oraz raz mniejszym Gracjanem.. Tu będzie inna walka Taazy potrafi przyjąć cios nogą i przede wszystkim skontrować. Walka mma więc przechwyci obali i sobie odpocznie na rywalu. Według mnie ta walka Alberta będzie podobna do dwóch porażek z Tyburskim gdyż Taazy ma podobny styl tylko dodatkowo jeszcze lepszy tlen. Dlatego stawiam tutaj na Taazego.

Labryga powinien sobie poradzić z emerytem ale gdy słucham że Denisek na sparingu się spłakał że Jay za mocno kopie LK to się zastanawiam czy warto po takim kursie atakować.

Alan wchodzi do walki całkowicie bez treningu, a że większość z nas widziała ich pierwszą walke w mma to uważam że w K1 to jednak Szachta sobie powinien poradzić.

Bez jaj że ktoś może postawić jakikolwiek grosz na zwycięstwo Najmana nawet biorąc pod uwagę że to K1, a nie mma to stawiać można na braci który już wcześniejszych pojedynkach udowadniali że charakter posiadają i będą napierać do końca.. Najman zrobi swoje po minucie odklepie ze zmęczenia.

Na Załęckiego też chyba można stawiać widać po figurze że trenuje i z walki na walkę wygląda w octagonie lepiej, różnica wagi spora więc powinien rywala skończyć.

Tak jak kolega wyżej szukałbym niespodzianki w pojedynku Greg - Ryta widać że stójkowo Ryta jest kilka lvl wyżej od Grega więc gdyby był wstanie utrzymać te walkę to skończy go przed czasem.

Otrzymane punkty reputacji: +151
mizej92 12

mizej92

Użytkownik
Ja uważam, że Greg poradzi sobie spokojnie z Rytą w formule MMA, historia pokazuje, że typowi bokserzy słabo radzą sobie w tej formule.
Greg ma ogarnięte BJJ, Ryta musiałby go skończyć pojedynczym ciosem na początku walki. Natomiast kurs nie zachęca.

Walka Taazy - Alberto raczej no bet, Alberto sporo się wzmocnił, ale formuła również premiuje Taazy'ego.
Taazy wydaje się lepszy w zapasach i BJJ, natomiast Alberto pokazał na turnieju, że nauczył się świetnie korzystać, ze swoich długich nóg. Jakbym musiał to stawiałbym, że Taazy wygra.

No i Marcin Sianos powinien odczarować formułę 2 vs 1 w FAME, do tej pory nie było takiej walki, żeby solidny zawodnik MMA wagi ciężkiej walczył z dwoma freakami, i myślę że co najmniej jednemu wyrządzi po prostu krzywdę heh.

Ciekawym betem wydaję się też over 1,5 rundy w walce Najman vs bracia kurs 2,3.
W walce z Hallem biegali przez dwie rundy zadając pojedynczy low-kick i ucieczka :)
Wątpię, żeby rzucili się na Marcina od początku, również będą czekać, aż się zmęczy, chociaż to tylko luźna propozycja, bo te walki 2 vs 1 już kilkukrotnie uczyły mnie bukmacherskiej pokory haha.

K 26,4K

kastrant

Użytkownik
Czesc
Na ostatnie gale na forum nie bylo konkursow i za bardzo nawet dla zabawy nei typowalem tej gali
z racji ze juz temat powstal tez postaram sie pobawic i troche potypowac

Greg vs Ryta - Ryta zwyciestwo

Greg jako "parterowiec" uciekal bedzie wiadomo gdzie. Ryta stojkowicz i mam nadzieje ze jego ciosy beda na tyle mocne
zeby Greg odczul i zeby odechcialo mu sie walczuc dalej. Starcie jednak w dwie strony wiec jak bedzie inny wynik i poddanie w parterze przez Grega
to tez zdziwiony nie bede, ale z braku sympatii do Grega i slabej jego formy na fame 22 obstawiam Ryte jako zwyciezce. Ryta tez jest ciezszy wiec
poowinien miec wiecej sily zeby ewentualne przetoczenia w partrze robic i sie ogolnie od tego bronic.

Lizak - Filipek - Filipek zwyciestwo
Lizak wywozi sie z mmma i bardziej parterowka. Filipek juz pare starc typowo pod boks mial wiec doswiadczenie wieksze w tym kierunku ma.
Tez waga jest po stronie Filipka jak i zapewne sila. Starcie raczej fifty fifty ale stawiam na Filipka, ktoremu tez moze zabraknac zasiegu i
go Lizak wypunktuje....

Sianos - Koziolek/Sequento - Duet zwyciezy
Bylo juz kilka starc 2 na 1 albo 3 na 1 i w wiekszosci przewaga liczebna wygrywala i wierze ze tak bedzie i teraz.
Jak chlopaki rzuca ie na niego i szybko obala tak jak np good boys vs Denis zalecki to zwyciestwo maja w kieszeni.
Raczej innego scenariusza nie przewiduje, Koziolek wzrostem mu prawie dorownuje i sam wazy ponad 100kg wiec Sianos powinien miec z nimi
duze problemy.

Szachta - Alan - Szachta zwyciezy
w pierwszym starciu Alan w stojce mial z nim problemy a teraz bija sie w k1. Wtedy alan wygral przez duszenie, teraz tak nie da rady.
Alan juz tworzy sobie wymowke ze sciagneli go a on bez treningow itp, wiec robi sobie podwaline pod przegrana
Szachta tez bardziej zmotywowany do zwyciestwa a jego zwyciestwo otworzy im furtke do kolejnego trzeciego starcia na zamkniecie trylogii.
Wiec wydaje mi sie ze easy win szachty w tym przypadku.

Najman - Nefrati brothers - Brothers win
Jezeli to skonczy sie inaczej niz zwyciestwem braci to bedzie skam i oszustwo. Bracia bili sie ostatnio z Eddie hall przez 3 rundy.
Dopiero jak Hall w 3 rundzie znokautowal jednego i potem normalnie ubil drugiego to wygral, ale trzy rundy bracia wytrzymali.
Tutaj niby k1 male rekawice. Najman wiadomo ze jest od klepania jedynie powinni go na miekkim luzie ubic. Nie ma on takiej sily
zeby ktorego z nich znokautowac, a jak wiemy Najman ma tez problemy z barkami wiec szybko sie zmeczy i te jego barki ze rdza mu nie pomoga.

Loskot - Staniszewska - Loskot zwyciezy
Jezeli to skonczy sie inaczej niz zwyciestwo Madzi Loskot to bedzie skam i oszustwo. Boks, male rekawice. Po wczorajszym lisciu jaki dostaal
Bad girl widac bylo strach i sile Magdy. Magda przewaga wzrostu zasiegu i wagi. Spokojnie powinna ja wypunktowac i finalnie wygrac.
Ma juz tez doswiadczenie z oktagonem wiec trema nie powinna jej zjesc w tym starciu.

Labryga - Da spyda killa - Labryga zwyciezy
Wewnetrze chcialbym zeby Labryga dostal na pi.... za swoje zachowanie i farmazony jakie mowi ze za pare lat w ufc bedzie itp.
Jednakze jego przeciwnik to jest tu tylko po kase a lata swietnosci ma dawno za soba.
Mysle ze pierwsza runde wytrzyma ale dale sie podlozy i nie uciagnie tematu do konca.
Przyjsc wziac kase i nikt mu wyrzutow nawet nie zrobi ze przegral.

Denis Bad boy - Filip Batkowski - Denis zwyciezy
Tak samo jak wyzej wewnetrznie chcialbym zeby Denis byl upokorzony i dostal na pi... za caloksztalt. Jednakze no time limit boks male rekawice
powinien cos tam trafic Filipa i z taga przewaga sila wzrost waga zasieg wygrac na luzie. Ostatnio wygral na pkt z Halmanem ktory jest duzym chlopem
wiec z Filipem powinien sobie spokojnie poradzic.

Gola - Tuszol - Gola zwyciezy
Walka o pietruszke czyli Gola bez treningu vs Tuszol bez treningu.
Powinien wygrac Gola ale nie zdziwie sie jak przepchna dalej reprezentanta bungee....
Walka w dwie strony moze pojsc.
Tuszol mniejsze doswiadczenie, walczyl z mniejszym Koseckim i na poczatku dostawal troche od niego jak tamten szarzowal po to zeby finalnie wygrac
Gola bil sie juz od poczatku ale po sylwetce widac ze treningu brac wiec moze sie tym bronic podczas ewentualnej przegranej.
Dla mnie nie warte obstawienia zestawienie bo moze pojsc w obie strony.

Taazy - Alberto - Taazy zwyciezy
Osobiscie chcialbym zeby Alberto utarl mu nosa i wygral, ale tutaj najbardziej wyrownana walka wedlug mnie z calej gali.
Alberto za bardzo wymagajacych przeciwnikow nie mial na ostatnim turnieju i po paru kopniakach sie kladli plus walka
na tej dziwnej arenie gdzie sciany to podloga....
Taazy swoj turniej wygral w duzych meczarniach pokonujac 3 wymagajacych przeciwnikow w pelnym dystansie.
Walka odbywa sie w mma wiec obalenia od taazego po kopnieciu Alberto i calosc na punkty bedzie sie rozgrywwala w parterze.
Ciezko tu ocenic zwyciezce i mozna kierowac sie jedynie sympatia.

versa 801,2K

versa

Typer
Gola - Tuszol - Gola zwyciezy
Walka o pietruszke czyli Gola bez treningu vs Tuszol bez treningu.
Powinien wygrac Gola ale nie zdziwie sie jak przepchna dalej reprezentanta bungee....
Walka w dwie strony moze pojsc.
Tuszol mniejsze doswiadczenie, walczyl z mniejszym Koseckim i na poczatku dostawal troche od niego jak tamten szarzowal po to zeby finalnie wygrac
Gola bil sie juz od poczatku ale po sylwetce widac ze treningu brac wiec moze sie tym bronic podczas ewentualnej przegranej.
Dla mnie nie warte obstawienia zestawienie bo moze pojsc w obie strony.
Z tego co sie orientuje, to Tuszol trenuje z Wiklaczem, mistrzem KSW, a na dodatek to ma być jego ostatnia walka we freakach, więc pewnie chciałby się pożegnać zwycięstwem, natomiast Gola, ja go osobiście traktuje jako zapchajdziure.

krol-julian 29,2K

krol-julian

Użytkownik
Dla mnie też Gola totalnie z przypadku tu walczy. Tuszol na pewno ma więcej treningów za sobą i technicznie jest lepiej przygotowany. Tylko warunki fizyczne dają szanse Goli. Tutaj może być wszystko ale bliżej mi do Tuszola.

Z tym Tazzym jak się dłużej pomyśli to zapewne on skróci dystans czego Alberto nie lubi. Przyjąć potrafi i pójdzie na ostre wymiany a i obalić już też umie. Chyba jednak bardziej Tazzy wygrana.

Siurkacz 4,2K

Siurkacz

Użytkownik
Nie obstawiajcie na załęcką bo znajac tego prawilniaka to jest możliwa dyskwalifikacja więc nie warto ryzykować.

K 26,4K

kastrant

Użytkownik
zgadzam sie z Wami oboma, ze walka Tuszol vs Gola moze byc w dwie strony, jednak realnie patrzac Gola jak wywze presje to moze to ugrac.
Jednakze moga sie tez dogadac ze Gola odpusci, nie ma formy, jest bez treningu i Tuszol to normalnie wygra jak z Koseckim.
Walka moze pojsc w obu kierunkach i nie ma sie tu czemu dziwic. To ze trenuje z Wiklaczem jest raczej pod publike, Wiklascz przeciez teraz dlugo w usa byl na oozie i warunki kontraktu dogadywac wiec za duzo czasu na przygotowania nie mieli, 2-3 tyg max.

Zalecki jest tak nieobliczalny ze .. jednka jego gabaryty sila przewyzsza i Filip jak poczuje sile zacznie sie klasc...

xavi90 237,8K

xavi90

Znawca - Boks
Mi się wydaje że czeka nas pierwsza gala gdzie Ci co mają wygrywać to po prostu będą to robić. Wszystko w FAME zmierza w kierunku totalnej reżyserki i nic dziwnego bo coraz bardziej patrzy sie im na ręce i nie ma kto już zbytnio ciągnąć tego wózka. Stąd tez reaktywacja Najmana który dostaje już chyba 3cie życie, tutaj śmierdzi mi ustawką na kilometr: Najman to jedna z nielicznych osób których można ciekawie zestawić (Bińkowski, Muran) i jest tutaj bardzo mocno promowany przez Fame, reklamowany jako niepokonany w Częstochowie z bilansem 7:0 itd przy czym on ... w ogóle nie trenuje. Nie żeby kiedyś trenował ale zazwyczaj miał trenera a teraz sam pokopie w worek, wstawi filmik i tyle- na wadze też 110 kg więc formy kompletnie brak. Tutaj dostaje wprawdzie dzieciaków po 60 kg ale takich co coś umieją. Formuła jednak tutaj może nas zaskoczyć bo chyba zawsze 2 na 1 się odbywały w MMA jak dotychczas a tutaj mamy K1, w dodatku zmodyfikowane że Najman może bodajże wyprowadzać fronty a kto wie czy jeszcze coś o czym nie wiemy. W dodatku Marcin postawił na szali pas WKU którym się tak bardzo szczyci... Totalnie dziwne to wszystko, albo się skończy jak zawsze i Marcin się po prostu podda np z powodu kontuzji albo będziemy mieli totalnie wyreżyserowaną walkę. Może warto spróbować np ... decyzję. Powód jest prosty- tak jak wspomniałem to K1, w MMA to po prostu 2 na 1 zawsze sie kończy zejściem do parteru a tutaj może być mnóstwo chaosu a że rundy 2 minutowe to tak naprawdę może w nich być z 30-40 sekund walki. Tak samo uważam że drugi na którym się Fame opiera to Denis Załęcki- jasne że on tez może coś odstawić ale jak to zrobi to może się też już miarka przebrac i wydaje mi się że tutaj ma wszystko w tej walce ułożone pod siebie a że to 'kozak' jak ktoś jest 30 kg lżejszy to nie widze żeby mógł to przegrac.

Najman @2,85 + Załęcki @14,8 = 4,22 Betclic
Najman przez decyzję @5,00 Betclic

E 1,5K

Eryk933

Użytkownik
Najman przez decyzję? Jakbym miał wybrać rzecz która na pewno się nie wydarzy to jest numer 1 ☝

Otrzymane punkty reputacji: +307
Przemkowsky. 76,3K

Przemkowsky.

Użytkownik
1)

Lizak v Filipek
Ryta v Greg
2.29 @ Betclic
100j

2)

Ryta v Greg
Najman v Neffati
Labryga v
Silva
2.03 @ Betclic
5 x 100j

3)

Ryta v Greg
Najman v Neffati
Labryga v
Silva
Gola v Tuszol
3.82 @ Betclic
100j

4)

Ryta v Greg
Najman v Neffati
Labryga v
Silva
Gola v Tuszol
Taazy v
Alberto
6.79 @ Betclic
100j

Ryta v Greg
Najman v Neffati
Labryga v
Silva
Bątkowski v Załęcki
3.00 @ Betclic
100j

Kilka propozycji ode mnie, na luzie bez szaleństw podchodzę do tego FAME'a.

Greg wiadomo, MMA - tu nie ma co tłumaczyć, moim zdaniem lekka wygrana.
Filipek - od dłuższego czasu w treningu, dodatkowo boks, którym potrafi ukąsić. Będzie próbował na pewno szybko skrócić dystans, aby Lizak stracił swoje atuty.
Neffati - wiemy, że 2 na jednego to zawsze wychodzi, a w dodatku z Najmanem? Darmowy kurs. Nie sądzę, aby tutaj Najman ustrzelił jednego z braci.
Labryga - no to jest bestia, a Jay od dawna już nic nie wygrał. Tutaj będzie pełna agresja.
Załęcki - tu krótko, to Denis na gazie, któremu psychika działa jak powinna.
Taazy - świetna szkółka, mocno trenuje z zawodnikami z KSW, więc jest tutaj dobry potencjał z takim kursem.
Tuszol - Gola nie miał kiedy trenować, zajęty loteriami, ha. A tak serio to włodarz tylko, a dla Tuszola to ostatnia walka z tego co mówił + wiemy, ze ma za sobą ekipę na publice.

Otrzymane punkty reputacji: +117
High_Roller 534,6K

High_Roller

Użytkownik
⬆⬆⬆
Pierwsza walka i wszystko na dziurę 😂🤦
IMG_5739.jpeg
1,22 w mma grać zwłaszcza u frików to trzeba być chyba fanem pistoletów 😂

Otrzymane punkty reputacji: +788
Do góry Bottom