Abramczyk Polonia Bydgoszcz - ROW Rybnik
Lyager najlepiej punktującym zawodnikiem @7.50 eWinner
ROW -4.5 pkt. @3.34 STS
Remis w biegu juniorskim @2.65 eWinner
Żarty się skończyły
. A tak serio dawno nie próbowałem wyższych kursów, więc pierwszy dzisiejszy mecz gram dość grubo, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Na początek stawiam na wygraną ROWu. Polonia mnie niestety nie przekonuje, Bellego jak dobrze zaczął tak z każdym meczem słabiej, Stalkowski z Zengotą licho, a przy życiu Polonię trzymają Wadim i Lyager. Rybniczanie bardziej wyrównana kadra i jakby nie było osoba Marka Cieślaka, który jest ligowym wyjadaczem i zawsze potrafi dorzucić coś ekstra, bo na ligowym żużlu "zjadł zęby".
W ROWie piątka seniorów, która pewnie zapunktuje całkiem nieźle, do tego solidni juniorzy, naprawdę kursy mnie trochę zdziwiły, dlatego próbuję odważny handicap w kierunku ROWu.
Myślę, że warto wykorzystać tak wysoki kurs na Lyagera jako najlepiej punktującego. Jego największym konkurentem do tego tytułu będzie na pewno Tarasenko, jednak Wadim ostatnio miewa problemy, poza tym kurs 2.00 jest kompletnie nie wart ryzyka. Oczywiście to żadne pewniak, po prostu uważam, że kurs na Andreasa jest znacznie za wysoki.
Poza wynikami meczowymi typuję również remis w biegu juniorskim, choć buki faworyzują gości. Wyścigi juniorskie w tym sezonie to jedna wielka kolizja. Tudzież i Giera to odważni jeźdźcy, a co za tym idzie dość "kolizyjni". Stawiam, że bieg drugi przyniesie sporo emocji, a któryś z gości ponownie się zagotuje. A jeśli któryś nie trafi ze startem to bardzo możliwe, że pierwszy start spod taśmy skończy się już na pierwszym łuku. W kierunku wygranej Polonii nie ma co wariować, jednak remis przy takim kursie ja spróbuję zagrać.