Az sobie odsłuchałem Polske, Izrael i Łotwe. Łotysz poprawny wystep i obronił się głosem. U Polki inscenizacja bardzo dobra, , ale wokal słaby. Nie jestem zaskoczony takimi wynikami. A co do Izraela. Patrząc na poprzednie lata taki wystep byłby bez szans na top5. Nie wiem jak teraz bo reszty nie odsłuchałem, ale nie wróżę im sukcesu .Jestem w totalnym szoku ,że Łotwa awansowała. Ta Eurowizja wyjątkowo zaskakuje. Zastanawiam się w ogóle czy warto obstawiać zwycięzcę bo może się okazać ,że tutaj też bukmacherzy się mocno mylą. Nie dawałem Łotwie jakichkolwiek szans i byłem pewien ,że zajmą przedostatnią albo nawet ostatnią pozycję. Awans Estonii jest dla mnie małym zaskoczeniem bo inscenizacja była niesamowicie biedna . Jeśli chodzi o Belgię to w trakcie ich występu już wiedziałem ,że nie będzie awansu bo piosenka wymagała dobrego, mocnego wokalu a gość śpiewał trochę słabo a barwę głosu miał zupełnie inną niż na teledysku , sporo gorszą przez co utwór brzmiał o wiele gorzej niż w wersji studyjnej.
Okazuje się w tym roku ,że jednak widzowie zwracają uwagę na wokal bo w sumie odpadli wszyscy słabiej śpiewający.
Ciekawi mnie kto wygra. Izrael wskoczył nagle chyba z 8 czy tam 9 miejsca na ...2 miejsce. Ponoć wyciekły we Włoszech wyniki głosowania publiczności i tam Izrael zajął 1 miejsce mając nienaturalnie wysoki wynik i dlatego tak mocno zyskuje w notowaniach bukmacherskich. Co o tym myślicie?
Moim zdaniem to są plotki.
Niezły plot twist. Przed drugim SF byli stawiani do grona top3 co już było dla mnie sporym zaskoczeniem gdzie zagraniczne oscylowały koło 1,30 a polskie trzymały po 1,85 - 1,95. Kursowo zagrałem, ale w sumie nie wiedziałem o co w tym chodzi. Wokalnie na pewno Israel się broni, hejt że tak to ujmę jaki się wylewa na jej kraj zrozumiały, ale to tylko powoduje że jest gorący temat wokół tego występu co paradoksalnie może pomagać a nie szkodzić. Dochodzą też różne historie co się dzieje pod sceną, gdzie są przypadki zabierania flag Palestyny czy wypraszanie widzów, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Ale masz świadomość, że w tym roku zmienił się system głosowania, prawda? Nie wiem jak bardzo to wpłynie na wyniki, ale według mnie pozycja w końcówce już nie jest tak istotna.Czyli mamy jasność, Szwajcaria, Chorwacja i Francja najlepsza miejsca w finale. Ukraina rzucona bardzo szybko, Izreal zaraz po Holandii. Środkowy rząd mało kogo w zasadzie może interesować.
Pozostało czekać na ofertę H2H.
a konkretniej?Ale masz świadomość, że w tym roku zmienił się system głosowania, prawda? Nie wiem jak bardzo to wpłynie na wyniki, ale według mnie pozycja w końcówce już nie jest tak istotna.
Raczej nie warto grać H2H pomiędzy dwoma faworytami, lepiej już wtedy ładować na głównego zwycięzcę. 1,45 na Chorwację przy tym co wyprawia się od rana z Izraelem jest dość bezwartościowym betem, raczej nie zapowiada się by ktoś inny wygrał jak Chorwacja lub Israel. Najszybciej bym wskazywał Ukrainę, ale to jednak nie jest już zbytnio przekonujące w tym momencie. Szwajcaria tak jak mówisz na televoitingu się wywróci, także ja nie widzę innego kandydata jak w/w dwójka. Czyli 1,95 na Chorwację masz niejako jak h2h z Izraelem lub na odwrót nie 2,75 a całościowe 4,00. Takie jest moje zdanie w tej parze.Przyznam, że jestem w szoku z powodu tak potężnych spadków na Izrael. W tej chwili są już faworytami do wygrania wśród publiczności..
Po pierwszej części wyników na czele zapewne znajdzie się Szwajcaria, ale u ludzi chyba szału nie zrobią - koniec końców zakręcą się wokół podium. Spadają trochę notowania Ukrainek, obecnie numer 6.
Kluczowe w kontekście wygranej będzie imo rozłożenie głosów wśród ludu - Izrael, Chorwacja, Irlandia oraz ocena jury dla Chorwatów i Izraela.
Pary się pojawiły, macie jakieś pomysły? Ja mimo wszystko szedłbym w Chor v Izr 1 @1,45.
Myślę, że to zasługa kapitalnego wczorajszego występu reprezentanta Francji w porównaniu do średniego występu reprezentantki Włoch w występie na żywo. Oglądacie w ogóle te występy czy tylko analizujecie spadki kursów. Ja osobiście pobieram wygrana reprezentanta Francji w głosowaniu jury 3,25 STS. Myślę że jest tu value główni rywale to Szwajcaria, Ukraina. Tu omówienie występów przez dziennikarza.OK wystarczy tego ględzenia, czas na jakieś typy:
Co myślicie o:
najlepszy z Big 5 Włochy 2.5 Uni.
Wydaje się że szanse z Francją są bardzo wyrównane , a nawet ze wskazaniem na Włochy. Pozostałe kraje się nie liczą.
Wcześniej buki faworyzowały Włochy, teraz Francję, co takiego istotnego się zmieniło ?