Można się tylko cieszyć jak wielu ludzi ulega manipulacji mediów
Jeszcze przed pierwszym półfinałem
Holandia wgl nie była zauważana, o taka zwykła nie wyróżniająca się piosenka i nagle po występie, wielkie buum,bo na konferencji dziennikarz i to jeszcze z PL, powiedział "wydaje mi się że to właśnie Wy wygraliście ten półfinał" twierdzić każdy może. Nie ma żadnych podstaw aby nagle stawiać Holandię w roli faworyta bo takie piosenki po prostu tego konkursu nie wygrywają.
Podobnie
Austria,
Thomas Neuwirth, nagle z zwykłej piosenki o Bondzie wyrósł przez swoją brodę do roli faworyta, kto niby na niego zagłosuje ? Dla mnie w Europie dzisiejszego wieczoru wzbudzi więcej obrzydzenia, są oczywiście mniejszości (wiadomo jakie), które na niego zagłosują ale to są tylko mniejszości. Ratuje tutaj Austrię jedynie vocal, który rzeczywiście jest świetny,porównywalny chociaż do Hiszpanii.
Media nie mając pojęcia,kto wygrał z jaką pkt był poszczególny, kraj w połfinałach pompują balonik, przede wszystkim Austrii.
Moje
TOP 10 Eurowizji 2014 (kolejność przypadkowa):
1.
UK - Molly, kończy finał, dwie nudne piosenki Halandia i San Marino, widz już myśli że nic go nie zaskoczy dzisiaj,a tu na sam koniec najlepsza piosenka tej Eurowizji, puentująca ją "Power to the People!" oczywiście również magiczny występ, w tle lampiony,w ostatnim zaśpiewanym refrenie "ognisty deszcz" ,o którym już pisałem.
BBC mocno promuje Molly, można usłyszeć dźwięki identyczne ten pisoenki chociażby przy konferencjach prasowych. Za rok 60
konkurs jubileuszowy, Londyn 2015 ?
2. Szwecja - piosenka trochę przynudza, ale idealna na Eurowizję, lecz tak jak większość sądzi wystarczy już Skandynawii, oczywiscie na jakiś czas
3. Armenia - poznajmy siłę mediów, jeszcze tydzień temu był to murowany faworyt, dziś prawie nikt nie wierzy w jego triumf. Jednak piosenka ta mocno się wyróżnia, przez 1:50 nudna ale później wszystko się łączy, ognie, dubstep, świetny tekst i przesłanie.
4. Austria - no cóż, kontrowersja się wyróżnia niestety, jury na pewno dało Jej/Jemu ( gubi się już czasami) sporo pktów, myślę może właśnie nawet zachaczyć o top 5.
5. Czarnogóra - zdecydowanie najlepsza ballada na tej Eurowizji, magiczny występ, z tą łyżwiarką to był strzał w dziesiątkę, świetnie to wygląda z lotu ptaka, odciąga ona oraz wizualizjacje podążające za nią uwagę od Sergeje, który umila nam przygodę z "Moim światem" znakomitym vocalem. Zaznaczę tylko kurs @6,0 Bet365
6. Hiszpania - 2 lata temu podobna piosenka tyle że w całości po Hiszpańsku zajęła 10 miejsce więc dziś Ruth, spiewająć w części po ang zaskarbi sobie sympatie widzów.
Piosenka powinna nazywać się "Standing in the Rain" bo na scenie nic się nie dzieje ale vocal, którym wznosi się na swoje wyżyny robi mega wrażenie. Również Lorenzo wkłada mnóstwo emocji w występ.
7. Holandia - nie zwycięstwo oczywiście ale top 10 będzie jak najbardziej zasłużone. Duet idealnie ze sobą współgra, wyczuwalna jest między nimi chemia i to o to właśnie chodzi w duetach. Z porównaniu np. z Rumunią, którą również reprezentuje para, wypadają o wiele lepiej.
8. Rumunia - "Miracle"to chwytliwa energiczna posenka ale obojętność jej wykonawców wobec siebie jej trochę widoczna.Reprezentują oni po raz drugi Rumunię na Eurowizji, ostatnio zajmując swietne 3 miejsce. Dziś, piosenka jest ok, wokal szczególnie Pauli jest swietny więc top 10 jak najbardziej.
9. Niemcy - świetne, zabawne dziewczyny, cieszące się z każdej chwili na ten Eurowizji, luz na scenie, uśmiechy, na końcu papierowy deszcz, który był również użyty na niemieckich preselekcjach, super to wszystko wygląda, po zeszłorocznych porażkach,
Niemcy powinny powrócić dziś do topu.
10. Węgry -piosenka z przesłaniem, moc na scenie, świetne wizualizacje, jeśli zeszłoroczne "Kedveshen" znalazło się wśród dziesiatki najlepszym to również "Running" to uczyni.
Życzę wielu emocji dziś wieczorem, podczas podawania punktów!
//e// Nawet nie będę rozliczał typów,tegoroczny konkurs to wielka szopka! Niewytłumaczalność, jak może wygrać po prostu pedał ? Z ludźmi dzieje się na prawdę coś nie dobrego...