>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Eurovision Song Contest 2014

americano96 209

americano96

Użytkownik
Wszystkie kursy z bwin
Czy Litwa zakwalifikuje się do finału? Nie 1.85
Kraje bałtyckie poległy w I półfinale, a Litwinka nie wygląda niestety zbyt sympatycznie: http://www.eurovision.tv/page/history/year/participant-profile/?song=31413 , więc raczej nie wróże jej kariery, ponadto w drugim półfinale nie głosują sąsiedzi Litwy, więc nie dostanie punktów od Łotwy, Estonii i Rosji, co najwyżej od Polski.
Tu nie byłbym taki pewny. Drugi półfinał po pierwsze jest o wiele, wiele słabszy od pierwszego. Poza Gruzją i Macedonią praktycznie każdy może się znaleźć w 10tce najlepszych. Ocena sędziów za ten występ może i nie będzie najwyższa, ale nie można zapominać o emigrantach z Litwy mieszkających choćby w UK lub Irlandii, a oba te kraje mogą głosować w tym półfinale. Jest jeszcze sąsiednia Białoruś i Gruzja na którą Litwini zawsze mogli liczyć. Wszystko co będzie powyżej 2.0 na awans Litwy jest do grania.

Typy na finał:
Czy Włochy będą w top-10 Tak 3.00
Włochy po powrocie w 2011 zanotowali następujące miejsca: 2, 9, 7 - podobnie jak Francuzi, zawsze śpiewają w swoim języku i w przeciwieństwie do Francuzów dobrze wypadają. Powinni połapać trochę punktów z całej Europy i znowu zakończyć nieźle.

Czy Wielka Brytania będzie w top-10 Nie 2.55
Wielka Brytania od lat wypada słabo, ostatni dobry występ mieli w 2009 roku, a wcześniej w 2002. Molly Smitten-Downes wygląda jak typowa Brytyjka, raczej nie porwie publiczności.
Te typy również bardzo słabo wyglądają. Włochy w tym roku słabiej wyglądają niż w poprzednich latach. Spokojnie można znaleźć 8 lub 9 krajów, które powinny się znaleźć w TOP 10, więc jeśli już, to będzie bardzo na styku.

Natomiast z typem na UK to troszkę przesadziłeś. Najlepsza ich piosenka od kilku ładnych lat. Wreszcie przejrzeli na oczy i wysłali piosenkę na czasie a nie odgrzewanego kotleta w stylu Bonnie Tyler z zeszłego roku. Brytyjka ma szansę nawet na TOP 5 moim zdaniem, a może nawet i wyżej. Tak więc zdecydowanie nie polecam grania, że nie będzie jej w 10 najlepszych.

Z resztą typów się w zasadzie zgadzam. Azerbejdżan trochę ryzykowny, ale może mafia znów zadziała, w końcu też chcą coś zarobić w tym roku a kurs godziwy...

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Czy Malta awansuje do finału ? NIE @5,04⛔⛔ Pinnacle Tu nie ma o czym pisać, jeśli zamiast tego odpada Izrael...
Dziś kolejny półfinał Eurowizji, dla Nas szczególny bo z nr 5 zaprezentuje się Donatan i Cleo,ale ja gram nieco inny typ, ryzykowny ale po takim kursie to obowiązek. Malta wystąpi jako pierwsza, z piosenką,która niezbyt zapada w pamięc,statyczne wizualizacje również się nie wyróżniają. Za raz po Malcie zaprezentuje się Izrael który ma bardzo mocną propozycję i zdecydowanie przyćmi Maltańczyków, później ballada Norwegi,która u boku Czarnogóry jest najlepsza w tym roku. Z pierwszymi numerami startowymi, jeśli piosenka się nie wyróżnia, a tak jest z tegoroczną Maltą, jest bardzo ciężko przejść do finału, we wtorek Armenia się wybroniła przez mocną piosenkę ale jak prześledzimy wyniki półfinałów z ubiegłych lat widzimy jak wiele przeciętnych piosenek odpadało z pierwszym nr startowym.
Awans: Izrael
⛔⛔!!, Norwegia
✅, Austria
✅,Irlandia
⛔, Białoruś
✅, Polska
✅✅
(I hope ;) ), Grecja
✅, Rumunia
✅, Finlandia
✅, Szwajcaria
✅.
8/10

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Szalenie wyrównana stawka, trudno będzie wytypować 10 awansujących.
Grecja wygra 2 półfinał? TAK @ 4,50 Betsson
Grecja w TOP 3 półfinału @ 1,541 Pinnacle
Awans, wiadomo - lokata. Świetnie przyjęta piosenka w Kopenhadze, niezwykle energetyczna, trampolina na koniec utworu robi wrażenie na ludziach. Wiadomo, że Grecja zawsze stoi wysoko politycznie, jest Malta, Rumunia, Macedonia, ale myślę że od wszystkich dostaną sporo punktów. W głosowaniu widzów pewna pierwsza dwójka. Jury powinno docenić to, jakie wrażenie Grecy wywołują na miejscowej publiczności. Na pewno jakoś bardzo jej nie zjadą. Nigdy w półfinale nie zeszli poniżej 4 miejsca, dwa razy wygrali. Sądzę, że w tym roku również im się to uda, bo nie bardzo kto ma im zagrozić dzisiaj. Może ballada norweska, która będzie doceniona przez jury, ale w głosowaniu widzów już tak różowo nie będzie. Wielu ludzi uważa, że jest zbyt nudna i trochę bez wyrazu. Warto dodać jeszcze, że Grecja ma dogodny numer pod koniec stawki.
Rumunia w TOP 3 półfinału? NIE @ 1,8 Pinnacle
Zawsze wchodzą do finału, ale wygrali tylko raz w 2005 roku, na podium tylko w 2012. Televoting powinno być albo pierwsze, albo drugie miejsce, bo zawsze są w czołówce. Z drugiej strony nie ma aż tak dobrego zaplecza politycznego dla Rumunii w tym półfinale. Piosenka zostanie jednak zjechana przez jury. Ludzie będący na miejscu, w Kopenhadze w zdecydowanej większości krytykują piosenkę, jednocześnie żałując, że jest ona z Rumunii i tym samym przejdzie dzięki widzom. Kombinacje choreograficzne i tandetne okrągłe pianino również nie zadziałają na plus dla Rumunii. W zeszłym roku wysłali kastrata, który wygrał televoting, ale 13 miejsce u jury zrzuciło Cezara na 5 miejsce. Myślę, że podobnie będzie w tym roku.
Do finału pewny awans trójki Grecja, Rumunia, Norwegia✅. Austria (1,152 Pinnacle)✅ nawet jeśli wywoła kontrowersje wśród widzów to zyska dużo punktów dzięki jury. Awans Malty (1,22 Betcity)✅ też uważam za pewnik, mimo pierwszego numeru i teoretycznie słabej pozycji startowej. Kraj ten zawsze znajduje uznanie w oczach jury. Jedynie fatalny wynik televotingu może im uniemożliwić awans. Nie mylą się raczej buki odnośnie Izraela (1,21 ComeOn)⛔. Bardzo mocny głos, energetyczny występ, piosenka popularna w sieci. Doszły do mnie głosy o przeciętnym odbiorze przez jury, nie awansowali trzy razy z rzędu do finału, ale to raczej dlatego, że wysyłali jakieś dziwactwa. Mei Finegold uzyskała bardzo pochlebne recenzje w press votingu (pierwsze miejsce!). Jest to znacznie silniejsza pozycja niż estońska z pierwszego półfinału. Nie ma opcji by nie weszła mimo lekkich niepokojących znaków. Ta szóstka dla mnie pewna.
Dokładam do tego jeszcze Finlandię (1,25 betsson)✅. Choć rockowe piosenki na eurowizji raczej się nie sprawdzają, a i awanse Finów do finału ostatnio w kratkę to jednak stosunkowo niski muzyczny poziom drugiego półfinału powinien ich uratować. Za niski kurs moim zdaniem by grać, bo niby mogą być na granicy, ale prawie każdy ze środowiska jest przekonany o awansie Finów.
Ósmy półfinalista moim zdaniem to Szwajcarzy (1,45 betsson)✅. Co prawda ten kraj rzadko się kwalifikuje, ale na wczorajszym występie dla jury (jury potencjalnie glosowało wczoraj, ale mogą też opierać się na dzisiejszych występach) zostali przyjęci niezwykle pozytywnie. Mam wrażenie, że motyw występu lekko przypomina propozycję szwajcarską z zeszłego roku. Spodobało się to widzom, bo w televotingu zajęli 5 miejsce. Bardziej profesjonalne podejście choreograficzne w tym roku oraz sympatyczny wokalista powinny sprawić, że jury nie wypchnie piosenki poza finał. W Kopenhadze ludzie twierdzą, że pewny awans.
Zostały mi dwa miejsca. Odrzucić można Gruzję (1,17 Rivalo)✅. Totalny outsider, piosenka wybitnie niefestiwalowa, nie ma opcji by awansowała. Wątpię również w awans Macedonii (1,26 betsson)✅. Sztampowa piosenka popowa i fatalna choreografia sceniczna. Przeważnie są na granicy awansu, ale polityka tu nie pomoże (dużo punktów tylko od Słowenii), a jury nie podratuje.
Zatem moim zdaniem o dwa miejsca walczyć będzie Polska, Irlandia, Słowenia, Białoruś i Litwa. I kompletnie nie mam pojęcia kto awansuje. Polska zostanie pozytywnie odebrana wśród widzów, pomoże również układ polityczny wybitnie dla nas korzystny. Odnośnie naszej propozycji pojawia się jednak mnóstwo wątpliwości co do głosów jury. Mówi się o casusie czarnogórskiej &quot;Igranki&quot; z zeszłego roku. Czwarte miejsce wśród widzów, 14 według jury i brak awansu. Obawiam się o powtórzenie tej historii w przypadku Polski. Co prawda polecałem na początku granie tego typu, ale sam zagrałem kontrę, bo mam obecnie spore wątpliwości co do awansu Polski.
Przeciwko Litwie nigdy nie postawię, bo oni nawet z fatalną piosenką potrafią dostać się do finału. A propozycja tegoroczna mimo wielu wrogów zyskała również sporo sympatyków. Co do Irlandii też opinie są mieszane, tu może pomóc jury. Białoruś wystawiła swojego Robina Thicke. Inaczej niż zwykle, bo propozycje naszych wschodnich sąsiadów raczej kojarzą się z przepychem i fajerwerkami na scenie. Tym razem raczej uderzenie w żeńską część publiczności. Natomiast Słowenia jest podawana za przykład kraju, który w tym roku zrobił największy postęp w porównaniu do wersji studyjnej. Ciekawie to wygląda na scenie, ale oni rzadko się kwalifikują (w ostatnim dziesięcioleciu tylko dwukrotnie). Wielu chciałoby, aby awansowała, ale są też głosy odnośnie propozycji zbyt tradycyjnej. Ładnie to wygląda na scenie, choć mam uwagi do użycia fletu przez główną wokalistkę, skoro widać, że na nim nie gra. Bardzo podzielone głosy, tu bym poczekał do występu na live. Jeśli miałbym na chwilę obecną typować to awansuje Białoruś i Irlandia. Czyli właściwie zgadzam się z abraxasem, tylko Polskę zamieniam na Maltę.
Zbyt mała różnica będzie między tymi krajami, aby to przewidzieć. We wtorkowym półfinale między 10 miejscem, a 12 były trzy punkty różnicy. San Marino podobno wyprzedziło Estonię i Portugalię. Jak ktoś chce, to można grać lokaty na awanse z pierwszej części. Jedyny zachęcający kurs na awanse to ten na Szwajcarię.
A jednak przecieki z Kopenhagi dotyczące nikłych szans Izraela okazały się prawdziwe. Zastanawiające, bo oprócz plotek o słabym przyjęciu przez jury wszystko wskazywało na awans... Zgodnie z planem Białoruś, o awansie Słowenii zadecydował dobry występ live w przeciwieństwie do przeciętnej Irlandii.

maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
Przed momentem rozpisałem się w kontekście dzisiejszego półfinału, niestety forum wzięło w łeb i wszystko zostało skasowane. Dlatego teraz krótko i treściwie, podsumowując to co napisałem wcześniej. W kontekście pierwszego półfinału dodam tylko, że awans San Marino to coś niespotykanego i raczej niezrozumiałego. Wielka radość dla mnie to z kolei awans Węgrów, bo czarnoskóry reprezentant Madziarzy zrobił świetną robotę. Utwór z polotem, nowoczesny, elementy dnb&#39; czy dubstepu&#39; urzekły mnie i jeżeli ja miałbym wygrywać zwycięzcę Eurowizji, to wybrałby właśnie &#39;naszych bratanków&#39;. Ale do rzeczy:

Słowenia NIE awansuje @ 1.85 Betsson ⛔
a) Nudna ballada podstarzałej już Tinkary Kovac, nie jest to najlepsza promocja
b) Sąsiedzi Słowenii raczej w tym roku im nie pomogą, jeśli wierzyć słowom pana poniżej
c) Konkurs nie cieszy się zbyt wielkim uznaniem w kraju, więc sukces (a w tym przypadku jego brak) nie odbiłby się większym echem w kraju w którym przysmakiem jest deser potice (świetny!)

Litwa NIE awansuje @ 1.95 Betsson ✅
a) Porównując z zeszłorocznym reprezentantem Litwy, w tym roku jest o wiele gorzej
b) Utwór nie cieszy się zbyt wielkim uznaniem widzów na Youtube, bo otrzymał tylko o 2,5 raza więcej &#39;łapek&#39; w górę niż w dół
c) Kraje nadbałtyckie nie mogą dziś głosować (oprócz nas, naturalnie) i nie widzę &#39;sojuszników&#39; dla Litwy

do tego oba moje typy potwierdzają abraxas oraz civilpl co tylko mnie utwierdziło w przekonaniu, że oba dzisiejsze zakłady zakończą się sukcesem

A jednak przeceniłem urzekający charakter ballad i podstarzała słoweńska wokalistka ma miejsce w finale, w przeciwieństwie do słabej litwinki ; ) Po zmaganiach półfinałowych minimalny ✅

michal1090 1,7K

michal1090

Użytkownik
Na szybko dwa bardzo fajne bety z drugiego półfinału,rzekłbym nawet lokaty po mega kursach ale nie chce nadużywać mocnych słów ;)

1#

Austria - Irlandia (kto lepszy) : 1 @ 1.65 || 8/10
Favbet ✅

Mamy do czynienia z mega promocją bo tak to trzeba nazwać. Conchita Wurst czyli powiem krótko jakiś poj.eb który udaje kobiete ale za to z naprawdę dużymi szansami na zaistnienie w konkursie kontra Can Linn która ze swoim Heartbeat może mieć spore problemu z wejściem do finału nie mówiąc już o przeskoczeniu Austrii która jest raczej bankierem jeśli chodzi o awans. Dodam tylko że kursy na awans wyglądają tak : Austria 1.05-1.12, Irlandia 1.50-1.70, do tego dochodzi fakt że oczywiście mogą awansować ale o to że Austria będzie wyżej jestem spokojny, ale bardzo możliwe że nie będzie trzeba czekać do soboty gdyż naprawdę nie był bym pewien czy Irlandia da radę wskoczyć do finału.

2#

Szwajcaria - Białoruś (kto lepszy) : 1 @ 1.70 || 8/10
Favbet

Sytuacja identyczna,Swiss myślę spokojnie jest wstanie powalczyć o wejście do finału w przeciwieństwie do Białorusi, i wystawiają taki kurs ? ???? jeżeli Białoruś by awansowała a Swiss nie to ja naprawdę zwątpie w ten konkurs ;) a jeżeli stanie się tak że i Swiss i BLR nie awansuje to i tak jestem spokojny o to że Swiss będzie o wiele wyżej od BLR bo inaczej po prostu być nie może. Dodam że kursy na awans Swiss to od 1.35 do @ 1.50 max a w przypadku BLR to aż 1.75-2.00 więc widać jak u innych buków Swiss jest zdecydowanym faworytem nie tylko o wyższe miejsce ale także i awans. Pobieram śmiało

Problem jest jedynie z limitami, bo rząd 100EURO no ale może dacie rade ;)

Powodzenia !

Otrzymane punkty reputacji: +6
jurasicbart 167

jurasicbart

Użytkownik
Ciezki polfinal dzis, poziom rzeczywiscie niski i nie wiem skad taki zachwyt nad Grekami, Rumunami czy Malta. Chyba opieraja sie na sondazach a nie na rzeczywistym wykonaniu utworow. Jak dla mnie warte sprobowania sa dzis tylko typy na brak awansu kogos z &quot;wielkich&quot; .
Malta brak awansu @5
Szwajcaria brak awansu @3.40
dorzuce jeszce Bialorus awansuje @1.90
bet365

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Czy kiedykolwiek byla sytuacja ze jakis kraj nie otrzymal punktu w glosowaniu w finale ?

W finale rozumiem ze glosuje kazdy kraj bioracy udzial w tej edycji ? Ci co odpadli w polfinale tez ?

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Czy kiedykolwiek byla sytuacja ze jakis kraj nie otrzymal punktu w glosowaniu w finale ?

W finale rozumiem ze glosuje kazdy kraj bioracy udzial w tej edycji ? Ci co odpadli w polfinale tez ?
Nul points: http://en.wikipedia.org/wiki/Voting_at_the_Eurovision_Song_Contest#Nul_points

Zeszłoroczne głosowanie w finale: http://en.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest_2013#Final_2

Jak widać, w finale głosowały wszystkie (39) państwa biorące udział w zeszłorocznym konkursie.

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Przez ostatnie 2 lata gdy obowiązywała taka formuła głosowania jak w tym roku Stowarzyszenie Miłośników Konkursu Piosenki Eurowizji (OGAE) podając swoich faworytów nie myliło się co do zwycięzcy, w tym roku jest nim Szwecja i wg.mnie albo wygra Szwecja,albo ..... alien z Austrii,raczej nie ma innej opcji,żaden Azerbejdżan nie kupi tylu potrzebnych głosów.
Dziś sprawdziłem oficjalny profil Eurowizji na jutubie - playlista opisana jako &quot;LIVE: 2014 Second Semi-Final, Eurovision Song Contest&quot; zawiera 13 piosenek - bez Irlandii i Polski .
Zdziwiłem się bo bardzo mało wyświetleń ma Norwegia (wszystkie liczby ok 9.00 rano dzisiaj)- tylko 11 tys,fajna ballada,pewnie klimat za mało disco i ludziom się nie podoba,potem pozostałe kawałki z liczbą wyświetleń od kilkunastu do 25 tys,potem Grecja ok 52tys,no i na koniec mega miazga - Austria - ponad 110 tys wyświetleń.
Czy to już wszystko wyjaśnia?Sprawa głosowania widzów już przesądzona,czy jury uratuje świat? Wątpię.
Dodam,że wczoraj jeszcze śledziłem na oficjalnej stronie Eurowizji tweety - Austria,przewijała się w 3/4 nieomal wyłącznie w pozytywnym kontekście,oprócz Grecji i Rumunii,relatywnie często też Polska - chociaż tu były głosy też negatywne,niemniej głosować na &quot;nie&quot; nie można więc szansa na top10 jakaś istnieje.
Ja zagrałem aliena jak jeszcze było @5 - teraz już chyba nawet tyle nie ma.

Gy_Gy_Craveel 308,3K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports
Nie mam pojecia o muzyce ale Moja uwage przykula UKRAINA ze wygra albo wygra w parze z WIELKA BRYTANIA , dlaczego tak bo ukraina zawsze jest wysoko w czubie ostatnio chyba trzecie miejsc, a dotego dochodzi fakt polityczny ,czy nie myslicie że na Ukrainę mogą głosować ludzie którzy chcą ją wesprzec W trudnej sytuacji politycznej aby pokazać ze sie z nimi jednacza i wyrazaja chęć pokazania ze nie są sami w tych trudnych czasach? I mogą być z now w top 3 lub wygrac? Napewno Polska 12 pkt sypnie im aby pokazać ze zabiega o ich wolnosc, no tak trochę filozofuje ale może... A Wielka Brytania przecież oni zawsze zamykają Tabele , mało pkt dostają, wogole nie znam się na piosenkach i niewiem czy maja cos dobrego bo kurs na wygranie ich jest wysoki cos koło 11 i mnie to dziwi , chyba ze Ktos wie cos tu wiecej I Moze napisac bo kurs na Ukraincow z WIELKA BRYTANIA to 1.66 .wiec Czy jest to sensowne aby grac ?

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Wielka Brytania nie wiele zdziała, to bardzo nielubiany kraj (podobnie jak Francja) i od lat im nie idzie w tym konkursie. Piosenkę mają niezłą, ale jednak wątpię by zajęli miejsce w czołówce - mają też mało sąsiadów (potencjalne głosy z Irlandii i Francji). Ukraina może być bardzo wysoko - ale nie wygra, typowałbym ich na miejscu 2-4. Po wczorajszym półfinale jestem pewny na 60%, że wygra Austria.

enrico 1,4K

enrico

Użytkownik
Na niekorzyść Ukrainy działa pierwszy numer startowy w finale. Z reguły piosenki zaczynające konkurs nie są zbyt wysoko. Jestem pewien, że będzie to top10, ale na podium raczej bez szans. Zwłaszcza, że Ukraińcy mają to do siebie, że niesamowicie kombinują przy swoich piosenkach pod kątem aranżacji i choreografii w porównaniu do pierwotnej wersji. Moim zdaniem tak też stało się tym razem z niekorzyścią dla Ukrainy.
W ogóle bardzo ciekawe losowanie (http://eurowizja.org/?p=5185). W przedziale 6-13 wielu kandydatów do top 10, w tym Szwecja, Armenia i Austria, czyli faworyci się skumulowali. Między nich upchnięta została Polska (9 pozycja startowa, po Czarnogórze i przed Grecją). Trudno mi powiedzieć, czy to dobrze, że polską piosenkę otaczają faworyci, ale na pewno w jakiś sposób zostanie zauważona przez widzów.

civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Nie ma szans by Ukraina była nisko. Co prawda 50% głosów podchodzi od jury, ale na Ukrainę zawsze wszyscy chętnie głosują, a teraz jak mają kryzys i są na ustach wszystkich - tym bardziej. Mają ładną wokalistkę, dosyć dobrą piosenkę. To, że są pierwsi - nie wiele im zaszkodzi. Moim zdaniem będą w pierwszej czwórce i na to stawiam.

Do góry Bottom