hopkirk
Forum VIP
Dla mnie dużego value na Zagrzeb to tutaj nie ma. Na Białorusi mamy duży postęp w piłce ręcznej. Pojawił się 2 lata temu Minsk w LM, kadra białoruska polepszyła wyniki, wrócił S. Rutenka. Ogólnie bardzo dobra atmosfera wokół tego sportu. Minsk to naprawdę bardzo dobry projekt. Sekcja piłki ręcznej współpracuje z sekcją hokejową, wszystko pod okiem prezydenta Białorusi. Klub wygląda dobrze finansowo. Atman przed sezonem odrzucił propozycję z Czechowa. Skład bardzo szeroki. Wielu reprezentantów Białorusi, Ukrainy, Rosji, Litwy, Czarnogóry. Dobrze wygląda atak: Atman Nikulenkau, Onufrienko. Problem jest z Onufrienką, który dzisiaj nie będzie używany w ataku. Polepszyła się obrona, jest kilka wariantów wysokiej obrony. Kontuzjowany jest pierwszy bramkarz Pejanović, ale w jego miejsce pozyskano Mijatovicia. Na pewno warto przyglądać nowemu graczowi Sevaljevic. To właśnie on najbardziej przyczynił się do wyeliminowania Szwecji w ostatnich kwalifikacjach.
Zagrzeb wygląda słabiej na wyjeździe. Bez wsparcia fanów myślę, że gorzej zagrają bramkarz Ivić i leworęczny Stepancic. Skład dosyć wąski, co na wyjeździe przeciwko aktywnej obronie Białorusinów i szybkim wznowieniom może być dużym problemem.
Ja osobiście nie grałem na gospodarzy, głównie z powodu Onufrienki i dużej marki przeciwnika.
Zagrzeb wygląda słabiej na wyjeździe. Bez wsparcia fanów myślę, że gorzej zagrają bramkarz Ivić i leworęczny Stepancic. Skład dosyć wąski, co na wyjeździe przeciwko aktywnej obronie Białorusinów i szybkim wznowieniom może być dużym problemem.
Ja osobiście nie grałem na gospodarzy, głównie z powodu Onufrienki i dużej marki przeciwnika.