Efes vs Milano /
Efes wygra @ 1,51 1xbet
Witam, lecimy dalej z Euroligą. Dużo pomysłów na dziś a to zły znak. Trzeba wybrać odpowiednie i ja idę w zwycięstwo Efesu, któremu wizja Play off mocno się oddala i musiała by na ten moment przyjść jakaś seria zwycięstw a patrząc na ich terminarz to nie jest to czymś nierealnym, aby wygrać cztery z pięciu spotkań w Europie, ale to już latanie w obłokach i gdybanie. Turcy mocno podrażnieni bo przegrali trzy spotkania z rzędu a dwa dni temu dostali ostre lanie na Litwie, gdzie dali sobie wsadzić 34pkt w pierwszej kwarcie. Myślę, że nie dopuszczają do siebie myśli, aby dziś znów przegrać tym bardziej przed własną publicznością i z zespołem, który po za własną halą w Europie jest po prostu tragiczny. Na 11 wyjazdów aż 9 porażek! Nie wykluczone, że akurat dziś się przełamią, ale ja osobiście tego nie widzę. Turcy u siebie są bardzo mocni i są we własnej hali w stanie ograć każdego co już nie raz nam udowadniali. Kurs nie jest potężny, ale do dubelka sobie dorzucę. Kibice zrobili by im małe piekło, jeśli dziś znów by polegli.
Bologna vs Partizant /
Partizant + 5.5 @ 1,54 ggbet
Idę w stronę przyjezdnych. Pisałem o Bologni wiele razy tutaj. Dla mnie ekipa, która w Europie z meczu na mecz będzie wyglądać coraz gorzej i tak też się dzieje. Osobiście uważam, że nie dostaną się do bezpośrednich Play off i są ku temu coraz bliżej bo w przyszłym tygodniu mogą wypaść z ósemki. Typ z rodzaju ryzykownych bo u siebie trzeba im przyznać są bardzo groźni i niesie ich ta własna hala. Dziś przyjeżdżają Serbowie, którzy zaliczają w ostatnich tygodniach zjazd i Playoffy się oddalają a z takim trenerem takie wyniki? Współczuję chłopakom w szatni hah. Grałem przeciwko nim w stosowaniu z Monaco, ale dziś idę wręcz przeciwnie, głównie ze względu na to, iż siła rażenia przeciwnika jest znacznie mniejsza. Nie wyglądają kolorowo te ich wyjazdy, ale jak nie ma cegły z ich strony to są w stanie powalczyć. Nie dawno świetny mecz z Crevena, gdzie przegrali zaledwie dwoma oczkami robiąc fenomenalny powrót w czwartej kwarcie. W spotkaniu z Monako wcale nie zagrali źle, przespali mocno ostatnią kwartę bo gdyby nie to, to mogli spokojnie walczyć o zwycięstwo. Włosi są podrażnieni tym łomotem o Barcy i będą chcieli dziś wygrać przed własną publicznością, ale ja uważam że Serbowie przyjeżdżają tutaj z myślą, że limit porażek wyjazdowych został wyczerpany i trzeba we Włoszech dziś wygrać. Wierze w trenera Obradovica i w jego wizję na to spotkanie. Zabezpieczam się handicapem na wypadek porażki w postaci pięciu punktów.