To ostatni mecz Polkowiczanek w fazie grupowej Euroligi, jednak o awans muszą się dalej bić, gdyż rywalki z 4, 5 i 6 w dalszym ciągu mogą im zabrać awans. Rosjanki narazie niekwestionowane 1 miejsce 8/8 zwycięstw i pewne 1 miejsce w grupie. Jeśli chodzi o statystyki meczów Euroligii Polkowic u siebie to 2 wygrane i 3 porażki ( w tym dwie 2-ma punktami i 1 po dogrywce). Liczę na to, że trener Rosjanek nie będzie zabierał wszystkich najlepszych zawodniczek z dalekiego Uralu do Polski, tylko zagra rezerwami, bo awans z 1 miejsca zapewniony, więc nie ma co ich dodatkowo męczyć, bo już 3 dni później zagrają wyjazdowy mecz ligowy. Po takim kursie warto spróbować.
1.do końca rozgrywek pozostały 3 kolejki, a nie jedna :]
2.UMMC a inne zespoły z którymi wygrywało u siebie CCC, to różnica minimum jednej klasy...
3.Nie mają zagwarantowanego 1.miejsca, bo wystarczy przegrać jutro i wówczas mecz z Galatasaray decydować może o wygraniu grupy... Dodatkowo dochodzi wyjazdowy mecz z Avenidą, a więc bardzo ciężka końcówka... Rzecz jasna jeśli chodzi o możliwych rywali, bo w każdym z tych spotkań będą faworytkami.
Jeśli ostatnie zwycięstwo Polkowiczanek w Stambule określa się mianem ich największego triumfu w historii Euroligowych występów, to ew.triumf nad UMMC przebije owe wydarzenie...
Rosjanki są faworytkami, ale kurs na gości zdecydowanie za duży jak dla mnie, więc powiększony handicap biorę z chęcią...
Nadezhda u siebie 4-0, ale wygrywała 4,4,1 i 5punktami.
Skoro Municipal powalczyło z Familią, to i w Rosji też je na to stać...
W 1.meczu wygrały 79:76 na własnym parkiecie, walczą o wyjście z grupy, będzie zacięty mecz.
Zagrzeb +23.5 @ 1.52
Marathonbet
Baardzo wysoki handicap, ustawiony tak jak w meczu Chorwatek z Galatasaray, czy w ostatnim z UMMC... A Prażanki, to jednak zespół o dużo mniejszym potencjale, więc powiększoną linię biorę i czekam na pieniążki
P.S.Obie linie spadły bodaj o 1 pkt, podałem takie jak były, gdy grałem i podawałem w swym temacie