Jak się zapatrujecie na mecz Panathi-Barcelona?
Obie ekipy wygrały swoje pierwsze mecze u siebie, Barca w lidze pokonałą wysoko Alicante co jednak nikogo nie dziwi, Panathi natomiast przegrał we własnej hali mecz na szczycie z Olympiakosem. Ale gdy przeglądałem skłądy, raczej nie grali oni najmocniejszym zestawieniem.
W tym meczu gdzie expekt daje kurs 1,22 za gospodarzami przemawia do mnie właśnie ta porażka ligowa, oraz fakt, że nie przyjeżdża zespół do bicia ale silna europejska ekipa. I to właśnie może być słabośc Barcy. Ateńczycy na pewno szykują się odpowiednio na ten mecz, który choć to dopiero 2 kolejka może zdecydować o walce o 1 lokatę.
Druga kolejka, drugie spotkanie u siebie, i nikt nie dopuszcza do siebie innej myśli niż drugie zwycięstwo.
Biorąc pod uwagę to, że w 3 kolejce Panathi jedzie do Sopotu a Barcelona będzie miała u siebie ciężki mecz z Efesem jest to kolejny zargument za gospodarzami.
Katalończycy to już nie ta sama silna ekipa która 2 sezony temu jako jedyna we wszystkich meczach przed F4 ograła niesamowite CSKA. Co prawda mają wielką gwiazdę Navarro i paru innych zawodników którzyt również zasługują na to miano, ale jak wspominałęm w którymś z postów w dyskusji nt zwycięscy Euroligi, Panathi jest za silne, nawet mimo tej porażki z Oly.
Mecz dopiero w środę, dopiero siadam do głębszej analizy, jednak po takim pobierznym rzucie okiem :mrgreen: wydaje się, że 1 wejdzie bez problemu.
Warto jeszcze zwrócić uwagę na fakt, iż w razie przegranej w rewanżu w Barcelonie będzie się liczył orzy równej ilości pkt bilans bezpośrednich spotkań (jeśli się mylę proszę mnie poprawić) więc to kolejny argument za tym, że gospodarze będą chcieli zdobyć jak największą zaliczkę.
Bo że z tej grupy wyjdą Grecy i Hiszpanie chyba nikt nie wątpi.
Pzdr