Rozgrywki eliminacyjne juz jutro a tu cisza jak podczas koncertu
Mozarta w czasach jego świetności.
Więc może zacznie z nieśmiałościa jaka towarzyszą szesnastolatce na swojej pierwszej randce,oto moje propozycje na jutro.
Spotkanie:
Amsterdam - Zeleznik Belgrad
Ranga meczu:
Eurocup
Miejsce gry:
Amsterdam
Data meczu:
14.X.2008 godzina 20:00
Typ:
Amsterdam
Kurs:
2,90
Firma:
BetAtHome
Już jutro w Amsterdamie miejscowa drużyna,aktualny mistrz swojego kraju podejmuje w rundzie kwalifikacyjnej pucharu Eurocup drużynę Zeleznika Belgrad,poprzeczka jest zawieszona dosyć wysoko.Kilka aspektów jednak sprawia,że stawiam w tej rywalizacji na sukces gospodarzy i nie zbija mnie z tropu nawet fakt, że w poprzednim sezonie Amsterdam nie wygrał meczu w swojej grupie.W tym sezonie podopieczni doświadczonego Izraelskiego trenera Ari Schibaka dysponują ciekawszym zespołem niż rok temu.W lidze wygrali do tej pory wszystkie swoje mecze,natomiast ekipa gości jest w dużej przebudowie,o jej sile decydują młodzi gracze,którzy muszą udźwignąć ciężar odpowiedzialności za grę swojego zespołu.Przed tym sezonem z zespołu odeszło kilku bardzo dobrych graczy między innymi Bojan Kristovic do Hemofarmu, Zoran Erceg do Olympiakosu.W ich miejsce pojawili się młodzi gracze z drużyny rezerw Zeleznika
Amsterdam posiada w swoim składzie sześciu graczy z
USA,oraz między innymi najlepszego zawodnika holenderskiego Petera Van Pasena.Stawiam w tym pojedynku na drużynę z Amsterdamu,ponieważ moim zdaniem są w stanie wygrać z młodym zespołem Zeleznika Belgrad.
# 2
Spotkanie:
Triumph Lyubertsy - Base Oostende
Ranga meczu:
Eurocup
Miejsce gry:
Moskwa
Data meczu:
14.X.2008 godzina 17:00
Typ:
Triumph Lyubertsy(-14,5)
Kurs:
1,83
Firma:
Bet365
Triumph to niespełniona drużyna o wielkich pieniądzach i bardzo dużym potencjale,który od lat pozostaje niewykorzystany dla fanów tej drużyny,ale wszystko wskazuje na to,że w końcu przyjdą nowe i lepsze czasy dla tego zespołu na międzynarodowych parkietach.
Przed tym sezonem do ekipy Stanislava Eremina dołączyli tak świetni gracze jak europejskie warunki jak Kerem Tunceri,Marcus Goree czy też były center New Jersey Nets Nenad Krstic.To tylko ukazuje rzeczywisty potencjał ludzki jaki tkwi w tym zespole i nie wyborażam sobie innej sytuacji niż pewnego zwycięstwa na swoim parkiecie Triumphu nad słabsza niż w latach poprzednich drużyna z Ostendy,o której sile decycuje głównie były gracz Śląska Wrocław Rashid Atkins. Belgowie zainagurowali sezon w lidze od dwóch porażek,natomiast gospodarze w swoich rozgrywkach pewnie i efekownie pokonali swoich rywali, i takiego samego sceniariusz spodziewam się jutrzejszego popołudnia w Moskwie.
Dla odwaznych proponuje natomiast - 21 po kursie 3,05 w Bet365
Zapraszam do dyskusji.
Sorry ze post pod postem.