Avtodor - Lietuvos Rytas under 172,5 pkt. @1,90 bet365
Co mi się rzuca w oczy w tym spotkaniu to na pewno to że, obie drużyny preferują podobny styl gry tzn. ofensywa, ofensywa, ofensywa.
Ale obecna sytuacja zmienia trochę mój punkt widzenia.
Satratov jest już pewny awansu i nie sądzę aby zagrali tutaj jakiś spektakl rzutów za 3pkt. nie liczę też na jakieś szybkie spotkanie.
Wygrali 5 spotkań, więc mogą cieszyć się z awansu, liczę że, zagrają spokojny basket i postawią na defensywę, czekając na to co pokaże Rytas, a oni zaś muszą tutaj wygrać żeby jeszcze się liczyć w rywalizacji, bo maja tylko 2 wygrane.
Graja ofensywna koszykówkę, ale dużo nie pokażą, Saratov może spokojnie bronić własnego kosza i raczej nie spodziewam się tutaj jakiejś wielkiej ilości pkt.
Na + na pewno jest duża linia, jak dla mnie wynik zakręci się w okolicach 158 - 165 pkt.
Zenit – Szolnoki under 156,5 pkt. @1,90 bet365
Gospodarze to najlepsza ekipa w tej grupie, i są zdecydowanym faworytem tego meczu. Ale jakoś trudno mi uwierzyć że, zagrają dzisiaj na 100 %.
Jak by nie patrzeć nie muszą wygrać tego meczu za wszelką cenę mając 6 wygranych i pewny awans w kieszeni.
Ich rywale mają zaledwie 3 wygrane w siedmiu meczach ich głównym problemem jest na pewno, słaba skuteczność w meczach wyjazdowych czyli nie rzucają wielu koszy w owych meczach.
Warto grać undery w meczach kiedy któraś z druzy nie ma motywacji do wygranej, albo inaczej, nie zależy im tak jak w przypadku kiedy walczą o coś...
Banvitspor – CSA Steaua under 155,5 pkt. @1,90 bet365
Gospodarze są na słabym 5 miejscu w grupie, po wygranych zaledwie 3 spotkaniach.
Ale co najważniejsze dla nich mają jeszcze szanse na awans, oczywiście pierwszym warunkiem jest wygranie tego meczu.
Maja o tyle łatwo że, grają na własnym parkiecie a to już duża przewaga.
Rumunii, którzy mają jedno zwycięstwo mniej i są na dnie tabeli, mają również szanse na awans.
Oczywiście ten mecz muszą wygrać....
Widzę tutaj mocno taktyczną grę, przeciwieństwo otwartej koszykówki.
Na plus w tym typie to na pewno słaba gra w ofensywie gości, w ich pojedynkach pada mała ilość pkt.
Zalgiris – Pinar over 146,5 pkt. @1,90 bet365
Tutaj widzę over, bardzo ważny mecz dla obu ekip.
Gospodarze maja na swoim koncie 3 wygrane i dzisiaj są faworytami w tym meczu, co w jakimś stopniu wymusi na nich ofensywną grę, we własnej hali rzucają średnio około 73 pkt.
Pinar jest cieniem drużyny z poprzedniego sezonu, oczywiście mają szanse na awans, małe ale mają, według mojej oceny żeby powalczyć z gospodarzami muszą zagrać szybki ofensywny basket.
Linia bardzo atrakcyjna, myślę że, jej pokrycie bd. zależało od gości...