>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Eurobasket Kobiet 2013

Status
Zamknięty.
rogz166 514

rogz166

Użytkownik
U konbiet nawet wszystko przemyślane 100 krotnie nie daje gwarancji, te mistrzostwa i zresztą każda większa impreza w rywalizacji pań, to krótko pisząc kabaret. Jakiekolwiek granie spotkań na poważnie mija się z celem, ot tak nagle cała drużyna źle gra i faworyt na poziomie 1,10 dostaje -10, jak to wytłumaczyć?
Dzisiaj własnie Turcja murowany faworyt, ale czy wygra gładko, tego już nie wiadomo. Ja ten eurobakset gram for fun i celuje w wysokie kursy. Dzisiaj over pkt.
Włochy - Turcja over 126,5 pkt (3,10 bet365)

jurasicbart 167

jurasicbart

Użytkownik
Wlochy-Turcja
Mecz chyba kompletnie nie do grania na full time. Zaryzykuje do przerwy, ze bedzie wiecej walki, dlugiego rozegrania akcji i skuteczniejszej obrony.
Under 60 pkt w I polowie
1.90
bet365

suchyy 562

suchyy

Użytkownik
To co , jutro 1.80 na Chorwacje ? Serbki są słabiutkie a Chorwatki ladnie sie pokazały w meczu z Francuzkami , szczególnie w 2 połowie odrabiając spore straty. Handicap jakiś + 7,5 na Brytyjki ? Białoruś z meczu na mecz coraz gorzej , przynajmniej z mojego punktu widzenia. Francja - Czechy ???? + 20,5 handi dla Czeszek?
Może wypowie się ktoś obeznany w tą dyscypline na tych mistrzostwach zanim znów będzie za późno i wtopie siano. Co myślicie o jutrzejszych meczach?

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Serbki są słabiutkie
No tak slabiutkie, ze az rozjechaly Bialorusinki. Nie piszmy takich bzdur bo oczy bolą. -6 nie oddaje to co sie dzialo na parkiecie. Serbki dominowaly w kazdym elemencie, w 4 kwarcie prowadzili już 46-32! No to nie sa az takie slabe, nie przeginajmy, to zwykle frazesy.
Bialorus nie wyszla z 50 pkt. nie tylko dlatego, ze sa beznadziejne ale rowniez dlatego, ze Serbia mocno bronila, wszystko na granicy faulu. Chorwatki sporo rzucaja ale dzis tak byc nie musi. Obojetnie kto tu ma szanse to jest Chorwacja - Serbia i tu nigdy nikt nie pusci bo to kraje, ktore ze soba rywalizuja na maksa.
Chorwatki ladnie sie pokazały w meczu z Francuzkami
W sensie jakies fajne dziewczyny z lawki w 2 polowie? Bo nie rozumiem. Francja musi trzymac forma od 1 do ostatniego meczu. Do polowy prowadzily z beznadziejna Chorwacja 43-19 wiec po co mialy grac na maxa nastepne dwie kwarty majac przed soba najwazniejsze mecze. 51 pkt. zdobyla Chorwacja po przerwie kiedy juz bylo po meczu. 19 do polowy kiedy grala Francja normalnie.
Chorwacja - Serbia under 142,5 pkt 1.66 1.5/10 ✅
Dla mnie to nie sport i nie basket wiec max 1,5-2,0 przeznaczam na mecze kobiet.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Dzien dobry...
Chorwacja-Serbia under 141.5 pts @1.9 betcity ✅
Serbia -3.5 pts @2.9 marathonbet ✅
Tutaj serbki sa w lepszej sytuacji, maja sprawy w swoich rekach... Wystarczy wygrac dzisijszy mecz, a pozniej z czeszkami co jest do wykonania. Do nastepnej fazy awansuja po 4 najlepsze druzyny... W ciemno mozna typowac, ze bedzie to Francja i Bialorus... O nastepne 2 miejsca powinna byc walka na calego.
2 polowy meczu z francuzkami (Chorwacja) nie powinno brac sie pod uwage. Mecz byl rozstrzygniety stad slabsze zawodniczki mogly sobie porzucac i nie bylo presji.
Kluczem do wygrania tego meczu przez Serbie moze byc obrona, gdzie zaprezentowaly ja w meczu z Bialorusia. Dlugie akcje i dobre krycie zrobily na mnie wrazenie. Zabraklo ofensywy w tym wszystkim i dzis na pewno bedzie inaczej, ale nie az tak by rzucic 140 punktow. Serbki same maja problemy ze zdobywaniem punktow, ale dzis bronia chorwatki, wiec i o punkty latwiej...
Chorwacja potrafi zaskoczyc... Mecz z litwinkami bardzo ofensywny i szybki, ale to byl mecz otwarcia i ekipa na pewno slabsza od Serbii. Mam tez wrazenie, ze na 2 polowe brakuje chorwatkom pradu i graja slabiej(wyjatek, mecz z Francja).
REasumujac Serbia umie bronic i pokazala jakby nie bylo dobry &quot;antybasket&quot; w meczu o stawke z Bialorusia. Wg mnie faworytkami powinny byc tutaj serbki, ktore maja wieksze szanse na awans a chorwatki niczego jeszcze na tych mistrzostwach nie pokazaly.

Otrzymane punkty reputacji: +5
B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Wielka Brytania - Bialorus - 7 pts @1.68 ✅
Bialorus -12.5 @2.8 ⛔
Bialorus -2.5 pts 1 QT @1.9 ⛔
Bialorus -4.5 pts 1 half @1.9 ✅
Bialorus -4 pts 2 half @1.9 marathonbet zwrot
Bialorus ML @1.22 pinnacle ✅
eidt: WTF Bialorusinki na wlasne zyczenie doprowadzily do emocji i choc rownie dobrze mogly pokryc HC 12.5 pts, to mogly tez przegrac to spotkanie, gdyby dalej graly taki kwas jak w Q3.
Wczoraj HC na Bialorus bylo tylko 7 pts teraz linia wzrosla, wiec HC trzeba obnizyc.
Bialorus po slabym meczu przeciwko Serbii dzis powinna pewnie wygrac, by po 1 awansowac i po 2 aby grac z jak najslabsza ekipa z grupy obok. 2 tak slaby mecz wg mnie wchodzi w gre. Bialorusinki przegraly wlasna bronia, czyli swietna obrona i jakby to napisac &quot;czekaniem mozliwie jak najdluzej by oddac rzut&quot;. Ta obrona dzisiaj rowniez bedzie na tyle dobra, aby spokojnie pokonac brytyjki, ktore beda sie gubic pod presja i wg mnie oddadza sporo niecelnych rzutow z nieprzygotowanych pozycji w tym zza lini 3 punktowej.
Brytyjki maja wyrownany sklad, zawodniczki graja &quot;prawie&quot; po rowno co jest sporym plusem. Niestety dopuszczaja sie duzej ilosci przewinien 22.8 na mecz, co spowoduje wiecej niz zazwyczaj prob zdobycia punktow z lini rzutow wolnych, gdzie bialorusinki imponuja 83% przy ledwie 68% przeciwniczek. Owszem brytyjki poprawily swoj basket i zrobily znaczny progres, jednak ze swietna defensywa nie beda sobie w stanie poradzic. Ponadto jest to zespol, ktory mimo iz jest to kobiecy kosz, to gra bardzo w kratke, a tych meczow slabszych jest zdecydowanie wiecej.
Komp mi sie zawiesil...
Aha... brytyjki beda grac dopoki beda meic szanse na wygrana, pozniej czuje ze nie poradza sobie z presja i moze byc ostre lanie...

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Francja- Czechy typ over 120.5 pts @1.92 ⛔
Francja over 35 pts 1 half @ 1.9 ⛔ edit jak one to zrobily ??? 32 pts na 4:47 sekund do konca 2 kwarty!!!! Meczu nie ogladalem, gdyz bylem w pracy...
Francja -9.5 pts 1 half @1.9marathonbet ✅
Surebet under 123.5 pts @ 1.9 betcity i over 123.5 pts @ 2.26 marathonbet = +3.22 %

Zaczne od istotnych szczegolow i pewnych zalozen. Zakladamy, ze wygra Bialorus i Francja, co jest wielce prawdopodobne. Zostana 2 miejsca o ktore beda sie bic Serbia, Czechy i Wielka Brytania. W ostatnim dniu powinno wygladac to tak, ze Serbia i Czechy maja bilans 2-2 a Wielka Brytania 1-3. Jednak w ostatnim dniu spotkan tej grupy jako pierwsze wybiegna na parkiet zawodniczki zespolow z rekordem 2-2 i zwyciezca przechodzi dalej, lecz i przegrany moze liczyc na awans.
Wniosek z tego taki, ze dzisiaj czeszki maja minimalne szanse na wygrana meczu, a powinny sie przygotowac do ostatecznego starcia z Serbia. Zakladam, ze nie beda walczyc o kazda pilke, tylko sprobuja ten mecz rozegrac jak najmniejszym nakladem sil. Teoretycznie to samo moga zrobic dzisiaj gospodynie, jednak one graja u siebie (zawsze to motywacja) jak i maja zdecydowanie lepsza lawke.
Francuzki lekka reka robia ponad 70 pts na mecz...1 polowa to zazwyczaj totalna dominacja, a pozniej moze byc juz roznie... Mecz wg mnie bedzie bez historii i moze miec podobny przebieg jak wszystkie pozostale z udzialem gospodyn, jednak w 2 polowie licze na zupelne rozluznienie i wieksza swobode. Oba zespoly po wyraznym prowadzeniu faworytek tego meczu, nie beda skakac sobie do gardel, aby walczyc o kazda pilke.

Powodzenia

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Napisze juz teraz co mysle o dzisijszych meczach i ide spac ????

Wlochy-Slowacja over 123 pts @1.85 fonbet ⛔
oraz
Slowaczki prawie 73 punktow straty na mecz... Robi wrazenie prawda... Wloszki traca srednio 68, tez calkiem sporo... Punkty zdobywane to 57 do 59 na korzysc Wloch.
Obie druzyny nie bronia specjalnie dobrze, a wrecz robia to bardzo slabo. Oczywiscie srednie nie sa adekwatne do tego meczu, gdyz inaczej linia bylaby sporo wyzsza. Mecze slowaczek z Turcja i Hiszpania nie nalezy brac pod uwage, gdyz sa to zespoly o klase lepsza od ich dzisijszych rywalek. Rowniez wloszki graly w mojej ocenie z silnijszymi reprezentacjami (wszystkimi) od slowaczek.
Jesli mialbym szukac jakichkolwiek porownan to wzialbym pod uwage mecze Slowacji z ukrainkami i czarnogorzankami, gdyz tym zespolom jest nablizej do klasy wloszek, przy czym dla mnie Czarnogora lepsza, a Ukraina slabsza. Tam padaly wysokie wyniki punktowe.
Obydwie ekipy biorac pod uwage linie 123 pts graly overowo... Wyjatek stanowia mecze z Turcja, ale ta ekipa swietnie broni i pozwala zdobywac rywalkom ledwie 50 punkow na mecz.
Reasumujac, typ opieram glownie na statystykach, choc widzialem fragmenty meczu Rosja-Wlochy.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Szwecja-Turcja
Szwecja +5 pts 1 half @1.9 zwrot edit: 26-28 a one pozwalaja zrobic akcje 2+1...???
Szwecja over 57.5 pts @1.9 ⛔
Turcja over 33.5 pts 2 half @1.9 ✅
Szwecja +12.5 pts @1.57 marathonbet ⛔
edit: 1 polowa mecz wyrownany i moglo byc okolo remisu... pozniej zabraklo sil

Mecz o awans dla Szwecji, jednak nawet w przypadku wygranej zostaje kolo ratunkowe i ostatnie spotkanie z najslabsza Slowacja, ktory wtedy trzeba bedzie wygrac, ale jesli jest szansa realna na zwyciestwo to trzeba ja wykorzystac.
U szwedek duzo zalezec bedzie od siostr Eldebrink, ktore lideruja tej druzynie i graja sporo minut, jednak w kluczowych momentach jest ktos kto bedzie zdobywac punkty i to jest wazne. Ekipa ze skandynawii bardzo dobrze gra 1 polowe (wystarczajaco aby pokryc HC 5 punktow). Pozniej moze byc roznie, gdyz nie zawsze starcza sil. Mam nadzieje, ze korzystny rezultat po 1 polowie pozwoli tej druzynie na walke przez caly mecz. Skutecznosc z gry jest na niskim poziomie i dzis mimo, iz przeciwnik z mocna obrona to licze iz zagraja na swoje mozliwosci i zrobia tutaj ponad 40 %.
Turczynki mocny i dobrze zbilansowany sklad. Awans juz pewny, ale wygrana pozwoli zajac 2 miejsce w grupie, ktore juz mysle bedzie satysfakcjonujace w walce CF. Dobra obrona jaka graja turczynki moze zostac rozbita przez obwod, ktory jest najlepszy ze wszystkich reprezentacji wlasnie u szwedek. Kiedy trafia kilka razy wtedy bedzie mozliwosc grania czegos pod kosz, gdyz turczynki beda musialy wyjsc wyzej z kryciem.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Witam ponownie... ????
Francja-Bialorus typy
over 116 pts @1.97 ⛔
Francja over 33 pts 1 half @1.9 ⛔
Francja over 66 pts @1.9 ⛔ marathonbet
edit: Francja widac kiedy chce potrafi przycisnac i pod koszem robi miazge... Brakowalo rzutow 3 punktowych...

Kto to zrozumie??? Bialorus przegrywa 10 punktami na 15 sek przed koncem a ich trener bierze czas !!! WTF?
Mecz o 1 miejsce w grupie.
Obydwie ekipy bardzo dobrze bronia. Po ostatnim wystepie bialorusinek widze znaczna poprawe gry w ataku, gdzie akcje nie wygladaly juz &quot;zrob kilka kozlow i oddaj pilke do tylu&quot;, lecz potrafily zagrac swietna koszykowke na przemian z najgorszym &quot;piachem&quot;. Gram poki co tylko te 3 typy, gdyz w przypadku zwyciestwa Serbii z Czechami (mecz odbedzie sie jako 1 w tej grupie) to Bialorus w przypadku przegranej bedzie miec 3 miejsce. To znaczy, ze trener byc moze wpusci na boisko zmienniczki i pozwoli pograc calej druzynie (patrz mecz z Litwa), a wtedy obrona nie bedzie juz tak szczelna jak dotychczas. Bialorusinki moga zwyczajnie ten mecz odpuscic, gdyz jaki jest sens walki o 1 miejsce gdy i tak niewiadomo na kogo sie trafi z zespolow Czarnogory, Szwecji czy Wloch? Oczywiscie teoretycznie Bialorus moze walczyc o zwyciestwo by nie spotkac sie ew w CF z zespolami Hiszpania/Turcja tylko jakie ma szanse z tak dobrze dysponowana Francja, ktora gra u siebie i chociazby to jest dobra motywacja.
Francja w ostatnim meczu zawiodla mnie w 1 polowie o czym wspomnialem... W pewnym momencie 1 polowy stanely w miejscu i zdobyly 2 punkty na niespelna 5 minut. Mysle, ze scenariusz tego meczu bedzie wygladac znow tak samo jak pozostale spotkania z udzialem francuzek, a wiec 1 polowa to na pewno gra na serio przez gospodynie, a w 2 polowie moze sie juz zdarzyc wszystko... Licze, ze faworytki pojedynku zdobeda sporo punktow do polowy oraz, ze Bialorus moze wyjsc rezerwami i nie przykladac sie tak do gry defensywnej. To moze doprowadzic do otwartej gry w 2 polowie i sporej ilosci punktow. Gram poki co te 3 typy... byc moze po 1 meczu w tej grupie cos dorzuce...

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Serbia-Czechy typ Serbia - 2.5 pts @2.6 bet365 ✅
under 129.5 pts @1.9 bet365 ⛔ edit: meczu nie ogladalem, gdyz spalem... 4 kwarta to jakis koszmar... 55 punktow... chyba ktos z reprezentacji mocno pogral jednak over w tym meczu i trzeba bylo rzucac do upadlego ????

Kluczem do wygrania meczu podejrzewam bedzie obrona. Obydwie druzyny potrafia bardzo dobrze bronic, a same miewaja problemy ze zdobywaniem punktow. Linia systematycznie spada, wiec trzeba pograc juz teraz.
Do tego Serbia na wygrana z drobnym HC. Dla mnie mecz typowo 50/50. Jednak to Serbki zrobily na mnie lepsze wrazenie ogrywajac bialorusinki ich wlasna bronia. Do tego szybkie prowadzenie z jakby nie bylo solidnymi chorwatkami i wlasciwie kontrola przez caly mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +12
B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Wlochy-Czarnogora typy
Czarnogora -2 pts 1 half @1.99 pinnacle ✅
Czarnogora 1 QT @1.72 pinnacle ⛔
Wlochy +2 pts 2 half @ 1.9 marathonbet ✅
Wlochy 2 half 3 ways @2.44 marathonbet ✅
I probuje jeszcze podwojny rezultat 1 half/2 half Montenegro/Italy @7.5 bet365 ✅

De Forge over 6.5 pts
@1.85 fonbet ✅
Ress over 8.5 pts @1.85 fonbet ⛔
edit :Piękny sportowy gest De Forge, która pomogla wstac Sottanie, kiedy ta sie poslizgnela na minute przed końcem meczu.Na tablicy widnial wynik 58-65 dla Wloch, ktore atakowaly a akcja toczyla sie dalej. Slowa uznania...
Co do meczu... Wloszki dzis mialy swoj dzien... w 2 polowie za malo graly do srodka, starajac sie konczyc akcje gdzies z dalszej odleglosci (szczegolnie 4 kwarta. Ress zrobila dzisiaj swietna robote, mimo tylko 6 punktow, dzisiaj walczyla i bronila tak jak trzeba.

Ress w kazdym meczu oddaje srednio ponad 10 rzutow, do tego nalezy doliczyc, ze dobrze zbiera i kilka wolnych rzutow tez odda, a poki co wykonuje je ze 100 % skutecznoscia. Ostatni jej mecz to az 1/10 z gry :| Jesli wloszki dzis maja powalczyc a moga, to zawodniczka musi zagrac dobry mecz. Wg mnie bedzie powyzej 10 pts.
De Forge za 3 na tych ME 0/11 a przeciez w USK w lidze az 43.8%. W tym turnieju gra 30 minut w kazdym meczu, a wiec sporo. Oddaje blisko 10 rzutow na spotkanie, wiec teoretycznie wystarczy jej 40 procent, a moze nawet 30% jesli wreszcie trafi za 3 pts.

Czarnogora ma slaba lawke... 4 zawodniczki w meczu graja po 30 minut i wiecej. Poprzednie spotkanie tych ekip skonczylo sie 48-63 na korzysc wloszek, gdzie do konca 3 kwarty bylo close game ???? W tamtym meczu tylko 5 zawodniczek zdobylo punkty z ekipy Czarnogory. Trzon skladu obu reprezentacji niezmieniony. Jesli faworytki maja tutaj wygrac to licze na uzyskanie ich przewagi w 1 polowie, gdyz pozniej teoretycznie wiecej sil powinny miec wloszki. Dodatkowo wloszki jeszcze w tym turnieju nie wygraly 1 kwarty, licze ze i tym razem dosc slabo wejda w to spotkanie.
Wloszki bardziej wyrownany sklad. Sa 2 liderki- Sottana i Ress i jesli ta druga dzisiaj bedzie grac dosc czysto to w 2 polowie zmienniczki moga zrobic roznice.

Otrzymane punkty reputacji: +6
G 277

geryx

Użytkownik
✅Szwecja-Słowacja (+10) 2 @ 1,9 betson
Wczoraj było 7,5 pkt- dziś dodali co mnie tylko cieszy. Wg mnie są to w miarę równe drużyny, Szwedki grają dobrze w turnieju stąd takie kursy, ale bez przesady.Przed turniejem obie ekipy grały z Japonią, Słowcja 2 x win, Szwecja 1 x loss, na samym turnieju obie porządne porażki z faworytami, jedyna znaczaca róznica to Szwedki win z Czarnogórą gdzie Słowaczki przegrały.A jak ktoś tu tez słusznie napisał Szwedki jako faworytki grają gorzej. Wg mnie 10 pkt to sporo i warto to pobrać.

Otrzymane punkty reputacji: +6
B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Szwecja-Slowacja typy
over 127.5 pts @1.9 bet365 ✅
over 132.5 pts @ 2.7 marathonbet ✅
Kupcikova over 8 pts @1.85 fonbet ✅
Sujova over 6 pts @1.75 fonbet ⛔ alez forma... 5 minut na boisku niecale i -7 w grze...

Kupcikova gra w s5, oddaje prawie 10 rzutow na mecz,zdecydowanie najdluzej w reprezentacji az 31 minut na parkiecie. Jedna z głownych opcji w ataku.
Sujova tylko raz nie zdobyla 6 punktow i wiecej. Potrafi oddac sporo rzutow z gry i z dystnasu tez moze dorzucic kilka pts. Srednio 23 minuty w meczu i rowniez zaczyna w wyjsciowym skladzie.
Mecz o awans dla Slowacja jesli wygra minimum 13 punktami lub wiecej... jesli sie nie myle. Wzialem pod uwage wszystkie spotkania pomiedzy druzynami Czarnogory, Szwecji i Slowacji i taki wyszedl wynik.
Teoretycznie jest to mozliwe, ale w praktyce tego nie widze nawet w optymistycznym wariancie. Wierze natomiast w sporo punktow tutaj. Po 1 jesli slowaczki maja awansowac, a pojawila sie taka mozliwosc to musza wygrac wysoko,(13 pts) wiec powinny zdobyc duzo punktow. Slowacja traci duzo punktow i malo ich zdobywa kiedy obrona jest solidna.
Szwedki,mimo wszystko jest to dla mnie druzyna o sporym potencjale w ataku, gdzie potrafia zagrac kombinacyjna koszykowke, swietny procent za 3 pts i dobrze radza sobie w kontrataku.

Otrzymane punkty reputacji: +31
B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Hiszpania-Turcja typ Turcja +2.5 pts 2 half @1.9 betcity ✅
Pierwszego dnia miesiaca byl wynik 63-53 dla hiszpanek, ktore szybko objely prowadzenie i juz do przerwy bylo 34-23... 2 polowa w wykonaniu hiszpanek to przewaznie ta slabsza polowa, kiedy prowadza juz zdecydowanie co zaobserwowalem wielokrotnie. W tym sparingu nie grala Sancho, czyli podstawowa zawodniczka reprezentacji, a u turczynek Alben i Caglar...
Do tej pory druzyny z kompletem zwyciestw bez wiekszych problemow. Turczynki zawsze graja do konca, biorac pod uwage tylko 2 polowy to wszystkie wygraly srednio roznica 12.6 punktow. Hiszpanki sa na pewno faworytkami, bo choc oba zespoly maja dobrze zbilansowany sklad, to w druzynie Turcji nie ma takiej liderki jak u przeciwniczek. Oba zespoly na pewno chcialyby uniknac spotkania z Francja w polfinale i aby to zrobic dzis trzeba wygrac...
Szanse oceniam 55/45 na korzysc faworytek, jednak turczynki beda na pewno walczyc do konca i w tym upatruje powodzenia tego typu.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Serbia-Wlochy typy
Serbia 1 QT @1.79 3 ways ⛔
Serbia 2 QT @1.87 3 ways ⛔
Serbia 1 half @ 1.65 3 ways ⛔
Serbia 1 half -2.5 pts @ 1.9⛔
Serbia @ 1.51 marathonbet ✅
Serbia HT/FT @1.8 bet365 ⛔
edit: spalem i obudzilem sie pod koniec 4 kwarty... Wloszki niesamowita skutecznosc za 3 pts...Zdarza sie ... ???? P.s. Serbki ciesza sie jak oszalale... ladnie wyrwaly zwyciestwo... ????
Wczoraj wloszki mecz zycia... Za 3 pts 8/14 , troche bledow rywalek i pozniej niosly je wspaniala wola walki o kazda pilke i swietna obrona. Duzo wg mnie bedzie zalezec od Ress, ktora robi roznice w obronie, jednak jest wolna na nogach, mam wrazenie ze brak jest jej kondycji i szybko lapie faule przez co siedzi na lawce wiecej niz powinna. Sottana dobrze kierowala gra, choc sama zdobyla 12 punktow to skutecznosc jej z poldystansu to ledwie 25 %.
Ostatnie H2H w tym miesiacu zdecydowanie na korzysc Serbii, 73-53 w Belgradzie (skladow nie znam) i 73-62 (40-22 HT) na Bialorusi, sklad taki jak na ME. O ile 1 spotkanie w Serbii mozna potraktowac z przymruzeniem oka, to juz spokanie na wyjezdzie dla obydwu reprezentacji jest bardziej miarodajne. Tam juz do polowy byly flaki z wloszek, a Ress miala 5 fauli w meczu. Oczywiscie to tylko sparing, ale jakze istotny w kontekscie jutrzejszego spotkania.

Serbki po falstarcie i blamazu w spotkaniu z Francja oraz wymeczonym zwyciestwie nad Lotwa zaczely grac o niebo lepiej. Wygraly pewnie wszystkie 3 spotkania z mocnymi rywalkami w 2 rundzie w zadnym nie bedac faworytem.
Scenariusz tego spotkania przewiduje podobny co w meczu Czarnogora-Wlochy z tym, ze Serbki nie pozwola sobie juz wydrzec zwyciestwa...
Jesli ktos zobaczy gdzies zaklad na polowe meczu i cale spotkanie rowniez polecam zagrac Serbie...
tyle ode mnie poki co...

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Bialorus - Turcja 1,50 2/10 bwin ✅
Oglądając Bialorusinki na tych msitrzostwach ma sie wrażenie, że już większej męczarni dla oczu nie ma. Planu taktycznego nie ma, panie graja sobie w jednym wielkim chaosie. Obrona slabiutka, jak mocniejsza to zaraz sporo fauli, panny nie nadazaja za rywalkami. Cecha chsrakterystyczna sa idiotyczne rzuty za trzy w momentach kiedy po raz kolejny nie potrafia zrobic normalnej akcji pod kosz. Za trzy nie mają nawet 30% ale to nie przeszkadza im oddac w ostatnich trzech meczach 56 trójek. Turcja moze tez nie zachwyca ale w porowaniu do Bialorusi to sa mistrzynie inteligencji. Skutecznosc tez bywa cienka ale cos tam staraja sie grac, Bialorus nie ma zadnego planu. Jesli nadal bedzie tyle bledow a trojka nie zrobi sie 50% to maja marne szanse na ogranie Turczynek.

B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Fancja-Szwecja typy
Szwecja 1 half over 23.5 pts @1.9 ✅
Francja over 68.5 pts @1.9 ✅
Francja over 34.5 1 half @1.9 ✅
1 half over 58 pts @1.9 ✅
over 116.5 pts @1.97 ✅
over 120.5 pts @2.74 marathonbet ✅

Druzyny wg mnie beda pasowac do siebie pod wzgledem zdobycia duzej ilosci punktow. Francja faworyt turnieju robi spustoszenie pod koszem (26/53.7) z poldystansu w kazdym meczu zdobywajac prawie 70 punktow. W obronie spisuja sie nadzwyczaj dobrze i traca ledwie 48 punktow na mecz. Szwedki natomiast rzucaja 62 punkty i traca 66 na mecz, jednak maja 38.7 % skutecznosci zza obwodu.
Francuzki dominuja w kazdym elemencie gry za wyjatkiem % z lini wrzutow wolnych i z ww gry z obwodu i tutaj upatruje szansy na trzymanie wyniku przez szwedki. Sa siostry Eldebrink, ktore potrafia pociagnac gre, przebywajac ponad 30 minut na parkiecie, jednak moim zdaniem moze juz dac znac o sobie zmeczenie i w 2 polowie beda mniej skuteczne.
Po przeciwnej stronie zawodniczki z kraju koguta, ktore maja chyba najbardziej wyrownana kadre. Yacoubou razem z Gruda powinny pokazac swoje umiejetnosci pod koszem i zdobywac sporo punktow. Kiedy cala druzyna przyklada sie do gry,widac roznice poziomow miedzy reprezentacjami.
W czwartkowym meczu przeczuwam, ze szwedki moga powalczyc w 1 polowie, nie maja czegokolwiek do stracenia, a pozniej dostac lekcje koszykowki. Sil moze starczyc tylko na 1 polowa, a pozniej doswiadczenie oraz lepszy sklad i lawka zrobia roznice.
Jesli Francja w meczu z mega defensywna i czesto nie majaca pomyslu na akcje Bialorusia, ktora rozgrywala dlugie akcje zrobila lacznie 108 punktow to w tym spotkaniu powinno ich pasc ponad 120...

Otrzymane punkty reputacji: +8
B 493

bodescu_wampir

Użytkownik
Hiszpania-Czechy typy
Kulichova under 7.5 pts @1.9 marathonbet ⛔
Petra srednia 7.3 pts i w kazdym meczu prawie 4 faule. 28 minut na boisku i 6.5 rzutu z gry. Z Bialorusia jednak 0 pt 0/2, ofensywna Chorwacja 6 pts 3/6, GBR 1 pt 0/4 oraz Litwa 15 pts ( mecz o pietruszke), Francja 10 pts z czego 8 w 1 kwarcie i Serbia az 12 pts 5/8. Czeszka gra na centrze i dzis naprzeciw siebie bedzie miec Sancho, czyli kilka klas wyzej od siebie. Inne zawodniczki z reprezentacji Hiszpani na tej pozycji rowniez sa lepsze, wiec ciezkie zadanie przed Kulichova.
Dodatkowo sadze, iz mecz moze miec underowy przebieg, bo jak mocna jest obrona hiszpanek wie kazdy o czym przekonaly sie turczynki ostatnio.
Kulichova mimo, iz zbiera 7 pilek na mecz do tej pory tylko 11 razy stawala na lini rzutow wolnych i tylko 4 razy trafiala do kosza.
Jesli hiszpanki nie odpuszcza 2 polowy co maja w zwyczaju robic to czeszka nie zdobedzie tutaj 8 punktow.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom