>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

EuroBasket 2009

Status
Zamknięty.
toudi 715

toudi

Użytkownik
Hiszpania(-6) - Turcja 1 @ 1.88

Dziś masówka na Turcje. Nic dziwnego, w końcu Turcja prezentuje się znakomicie a Hiszapnie słabo. Niby wszystko pięknie ale... z kim grała Turcja? Słabiutka Bułgaria, kompletnie zmieniona Litwa (znana z szybkiego ataku tutaj gra bardzo wolno, dziwny pomysł Butautasa) i zmęczona Polska. Jednym słowem - najłatwiejsza grupa. Jestem przekonany, że Hiszpanie będą się rozpędzac z meczu na mecz a dziś powinni zrobic pierwszy krok. Niby przeciętna Słowenia (&quot;bez gwiazd&quot; itp.) to bardzo dobra drużyna, która dziś powinna poradzic sobie z przemeblowaną Litwą.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Mecz: Polska - Serbia
12.09.2009 18:15
Typ: (Wynik gospodarzy) powyzej 71 pkt
Kurs: 1.91
Bukmacher: Betsson

Analiza: Dzisiaj polska reprezentacja koszykarzy rozegra swój pierwszy mecz drugiej rundy Mistrzostw Europy. Naszym dzisiejszym przeciwnikiem bedzie druzyna Serbii, która jaknajbardziej jest w naszym zasiegu. Po pierwszej rundzie wychodzimy do dalszej fazy rozgrywek mając na koncie wygraną z Litwą oraz porażkę z Turkami. Bilans ten jest dobry, a szanse na awnas z drugiej grupy do fazy pucharowej są bardzo duże. Zagramy jeszcze trzy mecze w tej grupie, i jesli wygramy chociaz ten jeden dzisiejszy mecz powinnismy sie liczyc. jednak nasz bilans straconych i zdobytych punktów jest najgorszy z pośród czterech druzyn w grupie, które także mają po jednej porazce i po jednym wygranym meczu, dzisiaj musimy zagrac bardzo dobry mecz, zdobywając wiele punktów. Mysle, że bukmacherzy ustalając linie zdobytych punktów przez poslki zespół na 71 punktów, nieco nie docenili nas. 71 punktów to granica jaknajbardziej przekraczalna dla naszych koszykarzy. Myślę, że już na poczatku ostatniej kwarty nasi przekroczą 71 punktów. Bedziemy grac z Serbami bardzo ofensywnie, pamietajac takze o obronie, jednak bardzo mozliwe, ze niestety bedziemy musieli &quot;gonic&quot; wynik, wiec bedziemy zmuszeni podejmowac wszelkie ryzyko. Ja osobiscie mam nadzieje, ze Polska wygra ten mecz notując trzycyfrowy wynik koszy trafionych ????

.kb 31

.kb

Użytkownik
A z kim grala Hiszpania? ???? Do ostatnich minut walczyli z najslabsza w tym turnieju Wielka Brytania, przegrali z Serbia ktora na pewno nie jest lepsza od Turcji ???? Turcy udowodnili ze moga walczyc tutaj nawet o medal, zbudowali wspaniala druzyne (czego na razie nie mozna powiedziec o Hiszpanach) majaca dwie wielkie indywidualnosci w osobach Turkoglu i Ilyasovy, silnych podkoszowych i niezlego rozgrwajacego. Na pewno sa w stanie nawet wygrac z mistrzami swiata, a plusowy handicap na nich wydaje sie na prawde pewnym typem. Oczywiscie mozna liczyc na to ze Hiszpanie nagle sie odrodza, ale fakty przemawiaja za Turkami.0
Nie wiem czemu nikt nawet nie wspomnial o dzisiejszym meczu Polakow (edit: juz nie aktualne.. xd). Wg mnie Serbia jest jak najbardziej do ogrania i nasi reprezentacji sa w stanie tego dokonac. Mecze sparingowe i przede wszystkim mecze w pierwszej fazie turnieju z Bulgaria i Litwa, potwierdzaja ze mamy naprawde silna ekipe. Duet zawodnikow podkoszowych nalezy bez watpienia nalezy do najelpszych na tych mistrzostwach. Juz od pierwszych sparingow bardzo pozytywnie zaskakuje Krzysztof Szubarga, znakomicie napedza kontrataki naszego zespolu, ktore staly sie jedna z naszych najgrozniejszych broni.
Serbia to jeden z najmlodszych zespolow na tych mistrzostwach, nie bede tutaj przytaczal sredniej ich wieku, wystarczy wspomniec ze zaden z zawodnikow ich kadry nie przekroczyl 27. roku zycia. Graja bardzo fajna koszykowke, w pewnych elementach podobna do naszej, czesto graja szybkim atakiem, agresywnie bronia. Do tej pory ich najlepszym strzelcem jest Nenad Krstic, zawodnik OKC Thunder, ale my mamy na niego znakomita odpowiedz, jaka jest oczywiscie Marcin Gortat. W naszym ostatnim meczu grupowym, szczegolnie w pierwszej czesci spotkania, mielismy bardzo duze problemy z zatrzymaniem tureckich podkoszowych, ale chyba nikt nie ma watpliwosci ze byla to wina przede wszystkim zmeczenia. W meczu z Litwa wygladalo to zupelnie inaczej, Gortat byl zawodnikiem nie do ogrania przez zawodnikow Litewskich. Dzisiaj powinno byc podobnie. Niestety mozemy miec male problemy z zatrzymaniem ich obwodowych, ktorzy maja nad naszymi dosc znaczaca przewage wzrostu (chodzi mi oczywiscie o obroncow, bo Ignerski to zupelnie inna bajka), ale przeciez podobnie bylo w meczu z Litwa. Wazny bedzie poczatek spotkania, w dwoch pierwszych meczach wlasnie na poczatku spotkania nasi zawodnicy wypracowywali duza przewage pkt, dzieki temu reszte meczu gralo sie zdecydowanie latwiej. Na pewno ten mecz ma olbrzymia wartosc dla naszej reprezentacji, jesli uda sie go wygrac to bedziemy juz bardzo blisko cwiercfinalow, a tam jesli nie trafimy na Grecje, jestesmy w stanie pokonac kazda druzyne ???? Polska @2.7, betsson

magiki 42

magiki

Użytkownik
.KB wspominasz, że Turcja jest w stanie walczyć o medal. Jestem tego samego zdania. Przeglądam różnych bukmacherów w celu zorientowania się jak prezentują się kursy na wygraną Turcji w tym turnieju ... ~ 10,00 ... Mocno się zastanawiam czy czasem nie postawić już teraz. Jeżeli będzie tak, że Turcja wygra dzisiaj z Hiszpanią, kursy na pewno polecą w dół ... Powiecie, że jestem mega pozytywnie nastawiony co do reprezentacji tureckiej, ale tak jest w istocie. Grają bardzo przyzwoity basket. Są w stanie walczyć z każdym i na chwile obecną widzę finał Grecja vs. Turcja, gdzie będzie naprawdę ciekawie.

toudi 715

toudi

Użytkownik
Mea culpa, Hiszpanie jednak kompletnie bez formy. Pau Gasol nie dośc, że nie gra z pełnym zaangażowaniem (takie przynajmniej mam wrażenie) to jeszcze jest bez formy, dziś nawet 2 punkty samobójcze zaliczył. Zreszta w Hiszpanii praktycznie nikt nie jest w formie, nie poznaje ani Fernandeza, ani Navarro. Turcy nic nadzwyczajnego dzisiaj nie zagrali ale na słabych Hiszpanów wystarczyło.

piotrek88_14 55

piotrek88_14

Użytkownik
mecz:polska- Słowenia✅
typ: handi -7,5 Słowenia
kurs: 1.9
buk: Bwin
A więc dziś gramy z Słowenią która jak narazie pokazuje się z bardzo dobrej strony. Wygrana z Serbią 21 punktami, przegrany ale wyrównany mecz z Hiszpanami którzy może nie wymiatają w tym turnieju ale nie zmienia to faktu że walczyli dzielnie z mistrzami, no i ostatnia wygrana z mierną Litwą aż 23 punktami. Duet Lakovic i Nachbar jest bardzo silny w szczególności z dystansu i myślę że Polacy nie dadzą rady dotrzymać im kroku.Chyba że skuteczność Polaków nadwyraz dzisiaj wzrośnie.

Stawiam na Słowenie, ale sercem i tak jestem z Polakami ????

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Słowenia zagra bez Dragica i tu upatruje szanse dla naszych. Dodatkowo mysle, ze zmotywowal ich wczorajszy sukces siatkarzy. POLSKA DO BOJU!:-D
stawiam na wygrana Polakow po horrorze (kurs 3.33 betsson)

D 0

domelinho1701

Użytkownik
Spotkanie: Polska - Słowenia
Typ: Ile punktów zdobędzie David Logan ? ponizej 14.5 punktow
Kurs: 2,10
Bukmacher: expekt
Analiza:
Dziś o 18.15 reprezentacja polskich koszykarzy rozpocznie kolejne spotkanie Mistrzostw Europy. Naszym przeciwnikiem bedzie drużyna Słoweni. Zdecydowanym faworytem tego spotkania są oczywiście Słoweńcy, którzy jak do tej pory zanotowali tylko jedną porażkę na swoim koncie (po dogrywce ulegli Hiszpanom 90-84). W pozostałych meczach wręcz gromili swoich rywali nie dając im najmniejszych nadzieji na sukces. Ograli Wielką Brytanię 72-59, Serbie 80-69 oraz Litwę 81-58. Polacy, jak na razie uporali się z z Bułgarią, która przegrała wszystkie swoje mecze i pożegnała się już z turniejem i ograła Litwę 86-75, którą to inne drużyny leją 20-30 punktami (nie licząc Bułgari, która przegrała z Litwą). Mój typ na dziś to, że David Logan zdobedzie mniej niz 14,5 punktu. Dlaczego? A to dlatego, że Słowenia z pewnością zdominuje dziś Polaków i nie zdobędziemy zbyt dużo punktów. Najlepiej punktujący w polskim zespole z pewnością będą; Marcin Gortat i Michał Ignerski. Średnia Logana to dokładnie 14,5 punkta na mecz. Jednak warto zauważyć, że Logan 23 punkty zdobył przeciwko beznadziejnej Bułgari i 19 przeciwko niewiele lepszej Litwie. Z silną Turcją zdobył zaledwie 6 punktów, a z Serbią, która dostała baty od Słoweńców tylko 10. Logan rzuca często, ale jest bardzo nieskuteczny, dlatego sądzę, że dziś zdobędzie mniej niż 14,5 punkta.

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
No niestety, nie ma co sie oszukiwac, polska koszykowka stoi na prawie tak samo slabym poziomie jak pilka nozna, Gortat to nie O&#39;neal, co z tego, ze mamy nawet dobry defence skoro w ataku jest totalne dno,
Mecz zaczeli dokladnie tak jak sie tego spodziewalem, ale minuta po minucie bylo juz coraz gorzej, jak mozna wyjsc tak nieskoncentrowanym po polowie na boisko! Do tego mnostwo szkolnych bledow, kroki, straty, zenujaca skutecznosc z osobistych DNO ???? Na Hiszpanow to oni niech lepiej w ogole nie wychodza!

A 47

all_in

Użytkownik
No niestety, nie ma co sie oszukiwac, polska koszykowka stoi na prawie tak samo slabym poziomie jak pilka nozna, Gortat to nie O&#39;neal, co z tego, ze mamy nawet dobry defence skoro w ataku jest totalne dno,
Mecz zaczeli dokladnie tak jak sie tego spodziewalem, ale minuta po minucie bylo juz coraz gorzej, jak mozna wyjsc tak nieskoncentrowanym po polowie na boisko! Do tego mnostwo szkolnych bledow, kroki, straty, zenujaca skutecznosc z osobistych DNO ???? Na Hiszpanow to oni niech lepiej w ogole nie wychodza!
Zapewne kolejny sezonowiec, który napalił się po zwycięstwie z Bułgarią i Litwą. Oczywiście błędów ogrom, zawalona 3. kwarta ale na boga przed samym eurobasketem każdy marzył chociaż o przejściu 1. rundy! Co do osobistych zauważ że mieliśmy lepszą skuteczność od Słowenii. Co do ostatniego zdania, uważam że nie mamy czego szukać z Hiszpanami, którzy z meczu na mecz się rozkręcają, ale mówienie że nie mają wychodzić? Przed mistrzostwami też wszyscy skazywali Polskę w meczu z Hiszpanią na sromotną porażkę a jednak prawie pokusili się o zwycięstwo w tym meczu.

Obrażanie Marcina jest w tym momencie nie na miejscu. Chłopak miał 1 słabszy mecz(tylko i wyłącznie a ataku zagrał słabo) i od razu jest najgorszy, najlepiej wyrzucić go z kadry! Spójrz sobie na statystykę bloków i zbiórek! Myślę że jak ochłoniesz i przemyślisz to co napisałem, uświadomisz to sobie.

Myślę że ten turniej dostarczył wielu bezcennych informacji na temat drużyny i powoli będziemy budować potęgę koszykarską, której nie będą obce tak wielkie imprezy.

typer_browar 137

typer_browar

Użytkownik
Spotkanie:Serbia - Turcja(-10.5)
Typ;Turcja
Kurs:3.25
Buk:bet365
Analiza:

Kurs na Turków 1.6 to mega błąd bukmacherów ja bym nawet 1.2 nie wystawił ale nic trzeba korzystać...Spodziewam się pogromu ze strony Turków.Serbia wygrała 3/4 meczów natomiast Turcja ie poniosła jeszcze porażki.Jednak wyniki Serbii są mylące tak na prawdę Serbia gra źle wiem ze 99% userów sie z mna nie zgodzie ale dzisiejszy mecz wam to uwodni...Genialna formę prezentuje Ömer Asik do tego zawsze groźny Türkoglu który słabo zagrał przeciwko Hiszpanii zdobywając tylko 2 pkt i z pewnością dzisiaj zechce pokazać się z dobrej strony oraz główna broń Turcji na tym turnieju Ersan Ilyasova punktujący średnio 16.5 na mecz Gra Turcji jest po prostu idealna pod każdym względem :p a ich nie powtarzalnością jest skuteczność .... Co do drużyny Serbii tak jak pisałem wcześniej graja słabo ale mecze wygrywali dzięki temu ze ich rywali grali jeszcze słabiej i jeśli się dzisiaj sie nie przebudza (w co wątpię) to będzie wysoka porażka w granicach 20 pkt​

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
&gt;&gt;&gt;Zapewne kolejny sezonowiec, który napalił się po zwycięstwie z Bułgarią i Litwą.

No niestety nie trafiles z tym sezonowcem i nie wiem co miala na celu Twoja chybiona uwaga w stosunku do mojej osoby poza tym, ze na dzien dobry chciales mnie obrazic i pokazac jaki ty jestes wielki znawca a ja jaki malsuki podjarany chlopaczek, niestety grubo sie pomyliles ale nie o to chodzi w tej dyskusji.

&gt;&gt;Oczywiście błędów ogrom, zawalona 3. kwarta ale na boga przed samym eurobasketem każdy marzył chociaż o przejściu 1. rundy!
w jakim swiecie Ty zyjesz? Nie oszukujmy sie, jestesmy gospodarzami, mamy graczy z NBA i tylko jakis kataklizm mogl sprawic, ze nie wygramy zadnego meczu w pierwszej rundzie.

&gt;&gt;Co do ostatniego zdania, uważam że nie mamy czego szukać z Hiszpanami, którzy z meczu na mecz się rozkręcają, ale mówienie że nie mają wychodzić? Przed mistrzostwami też wszyscy skazywali Polskę w meczu z Hiszpanią na sromotną porażkę a jednak prawie pokusili się o zwycięstwo w tym meczu.
Dla mnie nie ma roznicy, czy zostalo napisane, ze nie maja wychodzic, czy nie maja czego szukac, po prostu nie maja szans z tym zespolem i niech chociaz godnie sie pozegnaja z eurobasketem, jak dla mnie to nie jest ta sama druzyna co na poczatku turnieju, cos w nich peklo, atmosfera poszla sie j...
Mi nie chodzi o porazki, bo wiadomo przegrac zawsze mozna, ale chodzi mi o styl przegranej. Jak mozna wyjsc do drugiej polowy tak nieskoncentrowanym, 1 punkt w 8 minut? o zgrozo!

&gt;&gt;&gt;Obrażanie Marcina jest w tym momencie nie na miejscu. Chłopak miał 1 słabszy mecz(tylko i wyłącznie a ataku zagrał słabo) i od razu jest najgorszy, najlepiej wyrzucić go z kadry! Spójrz sobie na statystykę bloków i zbiórek! Myślę że jak ochłoniesz i przemyślisz to co napisałem, uświadomisz to sobie.

Chyba kolego masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem, bo ja Marcina w zadnym miejscu nie obrazilem, stwierdzilem tylko fakt, ze sam nam meczu nie wygra (a O&#39;neal by dal rade) A gdzie ty sie doczytales, ze jest nagorszy i ze go trzeba wyrzucic z kadry to nie mam pojecia

&gt;&gt;&gt;&gt;Myślę że ten turniej dostarczył wielu bezcennych informacji na temat drużyny i powoli będziemy budować potęgę koszykarską, której nie będą obce tak wielkie imprezy.[/quote]

Kim Ty chcesz zbudowac ta potege?? 3ma zawodnikami? Nie oszukuj sie potegi w koszu jeszcze dlugo w Polsce nie bedzie, Jeszcze ze 3-4 takie mecze i nawet Marcin da sobie spokoj z ta reprezentacja...

M 0

mesjasz

Użytkownik
hugues ma racje. Z czego my mamy budować potęgę? Gdzie są Ci potencjalni mocarze? W naszych klubach? W naszych klubach są nieliczni Polacy i w dodatku marnej jakości. Młodzi nie mają gdzie grać krótko mówiąc. I tak trzeba być pełnym podziwu że z takiego zlepka zrobili w miarę przyzwoitą reprezentacje.

No ale rozważmy tych co są. Tylko Gortat gra na międzynarodowym poziomie. Logan Lampe Ignerski coś tam potrafią ale to nie to. Dobitnie to pokazują. Szubarga Szewczyk Koszarek Roszyk - poziom odpowiadający naszej lidze. Reszty nie ma co wymieniać.

Cd samej gry... powiem krótko. Ja rzucam lepiej od nich i to wcale nie jest nieśmieszny żart. Można przestrzelić przerzucić bo to się zdarza. Ale to co oni prezentują to jest po prostu kpina.

Mam nadzieje że z Hiszpanią dadzą jakiś sensowny kurs to zagram za grubo na Hiszpanię. Ale domyślam się że będzie niziutko

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
No ale rozważmy tych co są. Tylko Gortat gra na międzynarodowym poziomie. Logan Lampe Ignerski coś tam potrafią ale to nie to. Dobitnie to pokazują. Szubarga Szewczyk Koszarek Roszyk - poziom odpowiadający naszej lidze. Reszty nie ma co wymieniać.
chyba troche przecholowałeś z tym Maćkiem.Lampe jest bardzo dobrym zawodnikiem świetnie broni ma dobry rzut i myśli na parkiecie.Jeżeli dla Ciebie zawodnk który a za sobą występy w Realu,NBA,Khimki coś tam porafi to cos jes z Tobą nie tak:-|teraz jeszcze wzmocni Maccabi...faktycznie słaby jest.

I nie przesadzajcie...potega w koszykówce nigdy nie byliśmy i nie będziemy.

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Myślę, że dość łatwo może wejść. Kurs warty ryzyka. Hiszpanie z meczu na mecz pokazują coraz więcej, choć ciągle nie są to najwyższe loty. Pytanie, czy nasza drużyna już kompletnie się rozpadła czy nie. Kluczowy będzie początek. Jeśli nie osiągniemy kilkupunktowej przewagi to polegniemy.

hugues 4,8K

hugues

Użytkownik
Ja bym nie ryzykowal. Ostatni mecz Polakow, pelna hala, a cuda tez sie w sporcie zdarzaja ;)
szybciej bym zagral undera chociaz to tez jest dosc ryzykowne
dla mnie no bet
Pod znakiem zapytania jest wystep Logana, ktory na treningu skrecil kostke...

toudi 715

toudi

Użytkownik
Słoweńcy ośmieszyli naszych w trzeciej kwarcie, gdyby to był finał ME wygraliby nawet +30. Dla mnie na dzis Hiszpania -10,5, nie widze praktycznie żadnej szansy dla naszych na podjęcie walki. Nasz szybki atak nie robi już na nikim wrażenia, po meczu z Litwą nikt nie pozwala nam już grac szybkim atakiem a długie rozgrywanie akcji w naszym wykonaniu wygląda momentami żałośnie. Przy długim rozgrywaniu nie ma u nas żadnego ruchu, żadnych penetracji, dosłownie nic, statyczna gra bez pomysłu, Gortat praktycznie nie stawia nawet zasłon (co w Orlando robi praktycznie w kazdej akcji) bo i tak wiadomo, że taki Chyliński nie będzie miał pojęcia jak to wykorzystac. Nasz obwód nie jest w stanie wykorzystac wysokich umiejetnosci graczy podkoszowych bo jedyne na czym sie koncentruje to utrzymanie sie przy pilce, kiedy gracze obwodowi probuja byc bardziej kreatywni to od raz konczy sie to strata. Pod względem taktycznym w tej chwili nie jesteśmy w stanie niczym zaskoczyc Hiszpanów bo poza szybkim atakiem ta drużyna nie ma pomysłu na gre. Hiszpanie nie zachwycają ale pamiętajmy, że nawet w słabej formie jednak pokonali Słoweńców, którzy nas rozjechali grając na pół gwizdka...
edit:✅✅✅ już po kilku minutach było widać, że ten handicap to formalność... Mam nadzieje, że teraz nasza reprezentacja nie &quot;rozpadnie&quot; się.

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Mecz: Polska - Hiszpania
Typ: Marcin Gorat powyżej 10,5 zbiórek
16.09.2009 18:15
Kurs: 2.20
Bukmacher: Expekt
Anzliza: Dzisiaj najważniejsze spotkanie Polaków na tym turnieju - spotkanie o być, albo nie być w dalszych rozgrywkach turnieju Mistrzostw Świata koszykarzy, które odbywają się w Polsce. Hiszpanie - co ciekawe- takze są pod ścianą, tzn. jesli przegrają nie jadą do Katowic na dalsze rozgrywki turniejowe, lecz wracają do domu. Jak dobrze wiemy, w druzynie Hiszpanii grają wspaniali gracze, których znać mozemy nie tylko z ACB Ligi, czyli Ligi Hiszpanskiej, która jest według mnie najsilniejszą ligą w Europie, lecz takze z najsilniejszej ligi na świecie, czyli NBA. Gwiazdą druzyny jest Pau Gasol, wystepujący na codzien w Los Angeles. Bardzo ciekawie zapowiada sie starcie Gortat - Gasol. Myslę, że po przedwczorajszym słabym meczu w wykonaniu Marcina, dzisiaj bedziemy mogli oglodac popisy mistrzowskie ze strony jedynaka a NBA. Powinnien spokojnie zdobyc około myślę 18 punktów oraz miec ponad 10 zbiórek, aby uzyskać double-double. Tak jak w poprzednim meczu Polaków musimy zagrac skoncentrowani, z rotacjami w składzie i na poczatku mozemy uzyskac jakąs przewagę. Do przerwy mysle, że zobaczymy spokojny mecz, a dopiero na drugą odsłonę spotkania obejrzymy grad punktów!

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom