Ta strategia na dłuższą metę nie ma prawa działać. Na stronie podane są błędne założenia i wyliczenia.
Prawdopodobieństwo, że w jednej grze wypadnie dany
kolor wynosi 18/37. (18 liczb jednego koloru, 37 wszystkich liczb)
Zaczynamy obstawiać gdy jeden
kolor padnie z rzędu 6 razy. Prawdopodobieństwo że czarny lub czerwony padnie 6 razy z rzędu wynosi (18/37)^6 = 0,01325 co = ok. 1:75 (1 na 75 gier). Wtedy zaczynamy obstawiać.
Dla nas przegrana gra jest wtedy gdy 6 razy z rzędu padnie dany
kolor bo tylko wtedy obstawiamy a w następnych 6 razach padnie dalej ten sam
kolor lub zero.
Prawdopodobieństwo, że w jednym rzucie padnie
kolor lub zero = 19/37.
Prawdopodobieństwo, że w 12 rzutach z rzędu padnie w 6 pierwszych ten sam
kolor a w 6 następnych ten sam
kolor lub zero równe jest
(18/37)^6*(19/37)^6 = ok. 0,00024 co daje ok. 1 :4166
Przy 6 poziomach progresji w czasie jeden progresji maksymalnie możemy postawić 1 + 2 + 4 +8 + 16 + 32 = 63 $ i tyle maksymalnie ryzykujemy i przegrywamy gdy osiągniemy limit stołu.
1 na 4166 gier jest dla nas pechowa. My rozgrywamy 1 na 75 gier bo tylko wtedy pada 6 z rzędu liczb tego samego koloru czyli w ciągu 4166 gier rozegramy ok. 56 progresji (4166/75). 1 progresja jest dla nas pechowa i przegramy wtedy 63 $. W ciągu pozostałych 55 wygramy w sumie 55 $. W rezultacie jesteśmy do tyłu 8 $. Po prostu pomiędzy pechowymi seriami wygramy mniej niż przegramy w czasie tych pechowych serii. Wydaje mi się że granie więcej poziomów progresji tzn. np. 8 zamiast 6 zmniejsza trochę tą różnicę między wygranymi a przegranymi ale nie jestem tego pewien. W każdym bądź razie nigdy nie wygramy więcej niż przegramy. Przy założeniu, że nie ma zera w ruletce wyjdziemy na zero w długim okresie. Wtedy można by było wygrać zakładając że w każdej chwili możemy odejść od stołu wtedy kiedy jesteśmy akurat na plus.
Autor tej strony podaje że pechowa jest jedna na 5900 gier wtedy kiedy pada z rzędu 12 takich samych liczb. Wtedy rzeczywiście rozegralibyśmy ok. 78 progresji i bylibyśmy na plus. W jednej przegralibyśmy 63 $ a w pozostałych 77 wygralibyśmy 77$. Byłoby to prawdą ale tylko wtedy gdyby zero też oznaczało naszą wygraną. Autor strony jak już pisałem nie tylko pominął zero ale przeciągnął je na swoją korzyść w obliczeniach. Ta sekretna strategia będzie działać ale tylko w sekretnym kasynie w którym zero też wygrywa.