Do tematu wkradło się troszkę bałaganu, głównie za sprawą braku czasu na pisanie analiz oraz nietrafionego pomysłu podsumowywania typów poprzez ich cytowanie. Z tego powodu wracam do pierwszej myśli, mianowicie nie będę używał cytowania, gdyz bardzo pogorszyło to przejrzystość tematu. Jakiekolwiek pomeczowe przemyślenia, będę pisał pod analizą przedmeczową, są one mi bardzo przydatne gdyż ciężko zapamiętać co miało miejsce w konkretnym meczu, a na dodatek może się komuś przydać.
Ostatnie parę typów nie należało do najlepiej przemyślanych, były to "suche" typy na szczęście nie pogrążyły mnie one, a najważniejszy kupon 10/10j na under Skry pokrył się nie bez problemów.
Cel na ten miesiąc to yield 5-10 % zobaczymy czy uda się go zrealizować
Parę typów długoterminowych:
Plus Liga 2010/2011 Top Scorer Gyorgy Grozer @ 1.75 10/10j betsafe
Stawka może i szalona, lecz jeśli przyjrzeć się typowi z bliska wydaję się on niemal pewny. Kandydatów na najlepiej punktującego mamy 3, a są to Grozer, Jarosz i Janeczek. Wlazłego eliminuje z racji tego, że już teraz ma on zdecydowanie mniej punktów niż w/w
trójka, po drugie Skra gra zdecydowanie bardziej kombinacyjną grę, przez co atak jest rozłożony dość równo pomiędzy wszystkie strefy, na dodatek bardzo dużo piłek dostaje Kurek (także sytuacyjnych, które głownie z reguły otrzymują atakujący). Po trzecie w meczach, które nie maja tak dużej rangi grać może Novotny, który spisuje się naprawdę dobrze. Jeśli chodzi o Janeczka, to w drużynie częstochowskiej Fabian Drzyzga również używa wielu stref ataku, na dodatek wątpie aby Czewa utrzymała tak świetny poziom przez większość sezonu. Dużo piłek dostają tu Gierczyński oraz Murek. Z kolei Jarosz w drużynie kędzierzyńskiej, dostaje multum piłek od Zagumnego, z reguły jego skuteczność oscyluje w granicach 40 %. Jednakże należy pamiętać iż aktualnie forma Grozera jest niska, a notuje on skuteczność podobną do Jarosza, który formę ma ustabilizowaną. Grozer potrafi grać zdecydowanie lepiej i sądzę że powoli wychodzi on z kryzysu, z kolei Jarosz nie zagra lepiej. Ogólnie cała drużyna ZAKSy ledwo jako tako radzi sobie w lidze i sądzę, że będą oni walczyć z Czewą o brąz, choć liczę też na dobrą postawę Warszawy.
H2H ZAKSA –
Resovia @ 1.75 8/10j betsafe
ZAKSA dla mnie nigdy nie była drużyną, która może pokazać pazur, szczególnie po tym jak oddali rok temu brąz Resovii. Myślałem że zmiany personalne wniosą coś dobrego, jednakże nic się nie zmieniło. Nie mam pojęcia dlaczego ZAKSA by wygrać seta musi go prowadzić solidną zaliczką punktową, gdyż inaczej nie wytrzyma presji i przegra końcówkę. Na niekorzyść ZAKSY przemawia kontuzja Świdra, oraz to że Akhrem dostał polskie obywatelstwo.
H2H Delecta -
Warszawa @ 1.65 8/10j betsafe
Wawa od początku sezonu pokazuje bardzo równy poziom, w każdym meczu nie schodzą poniżej jakiegoś minimum, nawet bez Kubiaka o mało co nie doprowadzili to TB vs Reska, z kolei Delecta gra falami, aktualnie jest na samym czubku swojej najlepszej dyspozycji, co poskutkuje obniżeniem jakości ich gry.
H2H
Jarosz – Wlazły @ 1.45 10/10j betsafe
Wcześniej opisałem co jak i dlaczego.
Sądzę że są to najoptymalniejsze wybory, czas pokaże czy się nie myliłem.