>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Esport CS:GO Mama mówiła że gra nie da pieniędzy?

forfa 118

forfa

Użytkownik
Esport CS;GO
Zapraszam na Esport!, obserwuje mecze i drużyny, nie raz udaje mi się jak np w finale Fnatic vs VP na VP było 2.92 kurs, oczywiście wygraliśmy 0:2.

Jeżeli ktoś lubi Esport, zapraszam do małych statystyk i porównań oraz małego betowania, nigdy nie obstawiaj esportu za duże stawki. Można go dołączyć do kombi lub grać parę zakładów na raz. W esporcie jest bardzo różnie wszystko zależy od mapy i treningu oraz &#39;&#39;smoków&#39;&#39; które przez przypadek mogą spaść nie tam gdzie powinny.

Co obstawiać w Esporcie?

Ja przede wszystkim gram CS, dlatego że gram w CS oglądam poczynania VP i jestem ich wielkim fanem, lubie również Fnatic, umieją wyjść z niezłej opresji jak np ostatnio z Mousesport wygrał 7:0, a Fnatic wyrównało i przełamało ich do połowy 7:8 To kolejny argument by nie grać za duże stawki prowadzenie drużyny nawet kilku rundową przewagą to nic na skalę światowych zawodników Nie polecam grać betów na Lola Overta czy WOTa jest to dosyć łatwo ustawić, CS również jest tylko grą, ale mamy świadome transmisje i ligi, które możemy oglądać na żywo na platformie Twitch. Dodatkowo drużyny mają sławę fanów wkroczyło to już w realne życie.

Jak grać?

Esport dopiero wchodzi w życie obstawiania, młode osoby które jeszcze nie mogą obstawiać nie mają możliwości by rozpowszechniać sposób zarabiania właśnie na tym, a do punktu nie przyjdzie 60 letni dziadek i nie zagra na VP bo nie wiem co to w ogóle jest.

Dlatego Esport rozwija się po mału i musimy poczekać nawet do 5 lat by Bukmacher oferował coś więcej niż tylko zwycięstwo, już pojawiają się propozycje under/over np wygrane rundy poniżej 27 lub powyżej.

Jak wiemy w CS;GO tryb turniejowy ma 30 rund, w przypadku remisu mamy dogrywke (tak nie ma remisów, co daję nam naprawdę dużą przewagę porównując np do piłki nożnej)
Równie dobrze jedna drużyna może wygrać 16:0 więc under wchodzi.
Esport to również wspaniała dawka emocji, mimo że ligi i mecze odbywają się rzadko wierze że z biegiem lat (ESL ESEA Pro League ma już 4 kadencje i właśnie mecze się rozpoczęły) zostaną rozpowszechniane nowe ligi np jak w Tenisie.

Jeżeli czytasz pierwszy raz o Esporcie to myślisz o co chodzi jakie rundy, dogrywki ligi.
Połapiesz się i to bardzo szybko
Krok po kroku?

Proste masz 2 drużyny które grają maksymalnie 30 rund, jeżeli będzie po 15 rund dla obu (15:15) jest dogrywka która rozstrzyga zwycięski Team. (jak Tiebreak w tenisie)

Są grane 2 mapy czyli np 1 mapę wygrywa drużyna 1 i drugą też mamy 2:0 jak w tenisie w setach

Jeżeli zaś będzie po 1 jest również dogrywka (jak 3 set w tenisie)

Jak widzimy wielkiej filozofii nie ma, a niektóre kursy na drużyny sięgają po 5 zł, zwykle zaś są to kursy np 1.80 na 1 i 1.80 na 2
Duży kurs bo łącząc go np z pewniakami z piłka nożna można fajnie podnieść kurs ????
Oczywiście nie zawsze kursy będą wchodzić, nawet Djokovic czasami przegra.. Albo barcelona :grin:

Niemniej jednak zasady są proste, a jako że Esport to nowość, czasami nawet Buki zawyżają kurs bo nie dokońca wiedzą jak brać pod uwagę statystyki które nie raz nie mają nic do znaczenia.
Jedna druzyna jest dobra na 1 mapie, druga jest tam bardzo słaba i co z tego że 2 ma same zwycięstwa jak przegra bo 1 jest tutaj świetna.

Dzięki temu że ja to obserwuje powiem Ci jak porobić bukmachera na grze, to nigdy nie było tak proste i jeszcze można na tym zarobić.

Esport znajdzie u swojego bukmachera najczęściej w grach komputerowych lub po prostu zakładce Esport. W lokalach w ofertach pisemnych Esport najczęściej jest na końcu oferty.

Otrzymane punkty reputacji: +1
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Hej,

Fajnie że założyłeś temat. Dodałem już wątek do subskrypcji. E-Sport rośnie w siłę, więc warto też zainteresować się nim pod kątem typerskim.

PS

Kurs to jednostka, nie podajemy go w złotówkach, ani żadnej innej walucie ;)

Pozdro! ????

forfa 118

forfa

Użytkownik
Na dziś 25.08.16

Spotkania.

(01:00)
OPTIC GAMING vs EUNITED
Typ 1
Kurs: 1.20 (mapa 1) ✅ (16:2)
Kurs: 1.20 (mapa 2) ✅ (16:12)
Łączny kurs na 2:zero: 1.40 ✅

Statysyka:
Eunited zacznijmy od niej to drużyna nowa, nie ma jej nawet w rankingu gra jedną z pierwszych gier w lidze, kurs na nią 4j więc i bukmacher nie daje sznas zgodzę się bo Optic to dobra drużyna,
Na 178 meczy wygrała 78 przegrała 54, zaś druga drużyna z racji że dopiero startuje zagrała 4 spotkania z czego 3 przegrała, jedno wygrała.
Wniosek sam.
Mamy kurs 1.20 na 1 mapę i kurs 1.20 na drugą ????
Czyli gramy na 2:0 dla Optic. Łącznie kurs wynosi 1.40 całkiem ładnie?

(02:00)
SPLYCE vs IMORTALS
Typ: 2
Kurs: 1.25 (mapa 1) ✅ (7:16)
Kurs: 1.25 (mapa 2) ✅ (4:16)
Łączny kurs na 0:2 : 1.50 ✅

Imortals również nowa drużyna, rozgerała 19 meczy z czego 11 wygrała, a 8 przegrała.
Ostatnie 5 meczy wpływa na korzyść Importals bo wygrali 4 spotkania, zaś drużyna SPLYCE zaledwie 2.
Co prawda SPLYCE jest trochę dłuzej w lidze, ale ma aż 40 przegranych, a 29 wygranych meczy, mają trochę dziwny styl gry popełniają błędy, 0:2 trochę ryzykowne, ale 1 mecz na pewno importals ugra, pytanie który, a może oba? Wierzę że tak

(04:00)
SELFLESS vs WINTERFOX
Kurs: 2.60 (Mapa 1) ⛔ (16:13)
Kurs: 2.60 (Mapa 2) ✅ (16:19) DOGRYWKA
Łączny kurs na 0:2 : 5.20 ⛔

WINTERFOX to również nowa drużyna w lidze, pokonała naprawdę dobrą drużyne Cloud9 i ostatnie 5 spotkań to aż 4 wygrane, zaś w przypadku SELFLESS to tylko 1 skromna wygrana z KKona (która jest niestety słabą drużyną)
Tak jak widzicie kurs całkiem dobry, a statystyki mówią same za siebie.
Niestety na niekorzyść WINTERFOXU wpływa fakt że mają słaby raint zaledwie 42 na 116 meczy wygranych, zaś SELFLESS 58 wygranych 25 meczy, lecz dobra passa WINTERFOXU wpływa na to że gram na nich, bo pokonując Cloud9 która jest aktualnie na 2 a można powiedzieć na 1 bo Echo Fox ma tyle samo punktów to naprawdę dobra wróżba.

CLOUD9 vs CCOMPLEXITY
Typ:1
Kurs: 1.16 ✅ (16:9)
Kurs: 1.16 ✅ (16:5)
Łączny kurs na 2:0 : 1.32 ✅

Oczywiście klasyk w wydaniu Cloud9 powinno zmiażdżyć przeciwnika 5 w rankingu światowym 1 w rankingu ligi, nie widzę innego wyjścia. Nawet nie ma się co rozpisywać najlepsze statystyki na 340 meczy ponad 220 wygranych. Zaś Complexity na 199 miejscu światowym tylko 65 meczy wygranycn na 150 słaba kondycja poza wygraną 2:1 z naszym Polskim Teamem VP nic szczególnego.
Osobiście nie brałbym 2:0 bo różnie to bywa, pokonali nasz VP 2:1, ale Virtusi mają to do siebie że umieją wygrywać finały z mistrzem świata, a przegrywać z frajerami, no ale Cloud chce zdominować ligę bo jest na równi z Fox dlatego 6 pkt by się im przydało.

To na tyle zapraszam i rano wyniki co weszło ????

Hej,

Fajnie że założyłeś temat. Dodałem już wątek do subskrypcji. E-Sport rośnie w siłę, więc warto też zainteresować się nim pod kątem typerskim.

PS

Kurs to jednostka, nie podajemy go w złotówkach, ani żadnej innej walucie ;)

Pozdro! ????
Poprawione ????

Otrzymane punkty reputacji: +36
crazyiwan 55

crazyiwan

Użytkownik
Kilka spraw.
Tylko w eslu gra sie 2 mapy, w innych ligach jest bo1/bo3.
Winterfox zmienilo caly swoj lineup na australijsko nowozelandzki dlatego tak wygladaja kursy.
Patrzenie na winratio teamu teamu jak co chwila zmieniaja sie sklady ma niewielki sens.
Ogolnie te analizy od dupy strony sa bo co z tego ze splyce ma 29:40 jak tez maja caly nowy sklad, sciagneli machineguna cruciala i kogos jeszcze.
Do tego najwieksza zaleta tej ligi jest to ze mapy sa znane przed rozpoczeciem meczu wiec to tez warto wziac pod uwage.r

forfa 118

forfa

Użytkownik
Podrzucisz jakiś link do twitcha/streama żeby pooglądać mecze? ????
Ogolnie ligi sa tutaj https://www.twitch.tv/directory/game/Counter-Strike%3A%20Global%20Offensive

Kilka spraw.
Tylko w eslu gra sie 2 mapy, w innych ligach jest bo1/bo3.
Winterfox zmienilo caly swoj lineup na australijsko nowozelandzki dlatego tak wygladaja kursy.
Patrzenie na winratio teamu teamu jak co chwila zmieniaja sie sklady ma niewielki sens.
Ogolnie te analizy od dupy strony sa bo co z tego ze splyce ma 29:40 jak tez maja caly nowy sklad, sciagneli machineguna cruciala i kogos jeszcze.
Do tego najwieksza zaleta tej ligi jest to ze mapy sa znane przed rozpoczeciem meczu wiec to tez warto wziac pod uwage.r
Jeżeli według ciebie są do dupy strony, to nie czytaj, liga niedawno się rozpoczęła, są nowe drużyny to wiadome że są wymiany w zawodnikach jak w każdej dyscyplinie świata więc co w tym dziwnego?
Biorę pod uwagę mapę tylko że co mam napisać jak nowa drużyna jeszcze na niej nie grała? Muszą się rozkręcić żeby zobaczyć jak im idzie. To że nie grali na mapie nie znaczy że przegrają, co się akurat wydarzyło z WINTERFOX zagrali dobry 1 mecz i to było widać w 2 jak zrobili dogrywkę i wygrali praktycznie wszsytkie rundy w tej dogrywce.
Napisałem że nie brałbym 2x win tylko 1 co się sprwadziło,

(01:00)
OPTIC GAMING vs EUNITED
Typ 1
Kurs: 1.20 (mapa 1) ✅ (16:2)
Kurs: 1.20 (mapa 2) ✅ (16:12)
Łączny kurs na 2:zero: 1.40 ✅

(02:00)
SPLYCE vs IMORTALS
Kurs: 1.25 (mapa 1) ✅ (7:16)
Kurs: 1.25 (mapa 2) ✅ (4:16)
Łączny kurs na 0:2 : 1.50 ✅

SELFLESS vs WINTERFOX
Kurs: 2.60 (Mapa 1) ⛔ (16:13)
Kurs: 2.60 (Mapa 2) ✅ (16:19) DOGRYWKA
Łączny kurs na 0:2 : 5.20 ⛔

CLOUD9 vs CCOMPLEXITY
Kurs: 1.16 ✅ (16:9)
Kurs: 1.16 ✅ (16:5)
Łączny kurs na 2:0 : 1.32 ✅
Wygrane kupony : 7
Przegrane: 1

Zapraszam na następne już wkrótce ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
forfa 118

forfa

Użytkownik
Na dziś 25.08 wieczór

Na dzisiaj mamy trochę ryzykownych drużyn mających wielkie doświadczenie, klasyk czyli
(19:00)
FNATIC vs G2
Kurs: 1.70 (mapa 1)
Kurs: 1.70 (mapa 2)
Łączny kurs na 2:0 : 3.40
Fnatic 1 na świecie, gra fenomenalne mecze, jedna z większych wpadek to przegrana w finale z naszą polską drużyna 0:2 ale VP mają moc, tylko często nie wykorzystują jej w 100% jak wtedy grali.
G2 jest aktualnie 8 w rankingu, ma sporo wpadek, Fnatic ostatnio w formie, z Mousesport było 7:0 a Fnatic wyrównało wynik przed połową, a nawet przejęło lekkie prowadzenie 7:8 co świadczy że ta drużyna umie wyjść z naprawdę dużej opresji i mozna na nią grać. Ostatnio grałem na nią czyste 2:0 co weszło. Zakolorowo nie może być, a może jednak? 1 Mapą jest Dust 2 G2 słabo sobie na niej radzi, ma ledwo 54% skuteczności na tej mapie, więc popełnia błędy. (Chodzi oczywiście o match 1) Druga mapa to zaś Cache na którym to Fnatic wlaśnie grało ostatni mecz z Mousesport to właśnie tam odrobili strate 7 rund i wyszli na prowadzenie gromiąc myszki.
Warto dodać że G2 w ciągu tego roku dosyć poważnie gromio Fnatic, ale myśle że teraz nie oddadzą łatwo skóry.
Obie mapy na korzyść Fnatic
Dobra kondycja widać chęci.
Gram 2:0
(21:20)
ASTRALIS vs ENVYUS
Typ: 1
Kurs: 1.70 (mapa 1)
Kurs: 1.70 (mapa 2)
Łączny kurs na 2:0 : 3.40
Nie gram na 0:2, dlatego że to dwie dobre drużyny, są obok siebie w rankingu i wyniki podobne, 1 mapa Mirage, więc będzie co oglądać, ciężka mapa dla T
Gram na jedynkę i tylko na mapę 2 tylko dlatego że Envyus radzi sobie w ciągu ostatnich meczy, Astralis ma dużo wpadek nie można też ich winić grali z Teamem X czy Natus vincere którzy byli dosyć dobrymi przeciwnikami
Niegrałbym Mirage dlatego że tutaj mamy niepewne spotkanie, tutaj strona CT ma lepszą sytuacje bo to mapa pod CT, nie wiemy jakie drużyny, Envyus sobie radzi na Mirage i wygrywa ostatnie spotkania.
Ale
Zagram na mapę 2 która jest Train, dlatego że Astralis jest lepsze na tej mapie, ma prawie 60% skuteczności, zaś Envyus tylko niecałe 47 mimo że rozegrali praktycznie tyle samo meczy przewaga jest w ponad 7 meczach.
(21:20)
NINJAS IN PYJAMAS vs FAZE
Typ 1
Kurs: 1.65 (mapa 1)
Kurs: 1.65 (mapa 2)
Łączny kurs na 2:0 : 2.30
Ninjas in pyjamas gra bardzo dobry sezon, pierwsza mapa to Cache na którym FAZE jest naprawdę bardzo słabe, na 21 rund wygrali może 6/7 na tej mapie ich skuteczność na tej mapie wynosi zaledwie 33%
Kolejny argument na NIP to 3:1 w head to head czyli pokonali Faze 3 razy przegrali z nimi tylko raz, ostatnie spotkania wypadają dobrze w wykonaniu Faze, ale myśle że 1 na mapa 1 spokojnie grać można bo chłopaki ugrają.

arkpra 15

arkpra

Użytkownik
Świetny temat. Ja gram głównie Starcrafta 2 bo znam tą scenę, ale chętnie popatrzę też na CS ???? Oczywiście Dziękuwa ????

zabek 3,6K

zabek

Forum VIP
Odradzam granie Fnatic. Są świeżo po zmianach kadrowych. Na pewno zgranie pozostawia jeszcze wiele do życzenia. Co więcej moim zdaniem obecnie skład jest słabszy niż poprzedni. Przeczytam, że w najbliższym czasie będą kolejne, ponieważ Lekro to nie jest gracz na poziom, w jaki celują Szwedzi. Tak samo mam wątpliwości co do wentona. G2 to jest bardzo solidny zespół. Spokojnie łapią się do Top10 na świecie, a jak mają dzień to są w stanie każdego ograć. Teraz to ten sam poziom co obecne Fnatic, także sądzę, że tutaj o 2-0 dla Szwedów będzie bardzo ciężko. Ba nie zdziwi mnie nawet taki wynik tylko w drugą stronę, że względu na brak zgrania.
Tak samo nie grałbym w stronę NIPu 2-0. Grają ze stand inem w postaci disco doplana, który co prawda radzi sobie nieźle, jednak to zawsze inaczej się gra, jak się zna doskonale swoich partnerów, ma się wypracowany timing. FAZE od zmiany i zakontraktowania allu grają bardzo fajnie. Dużo lepiej jak z foxem, co pokazały choćby mecze z VP, gdzie się po nich po prostu przejechali. Moim zdaniem aimowo to drużyna na TOP3 na świecie. Każdy z nich to czołówka, tylko może zwyczajnie za dużo tam gwiazd? Jak poukładają swoją grę, postawią na stabilizację składu i się w końcu zgrają to w końcu będą sięgać po tytuły. Moim zdaniem za mały kurs na 2-0, kompletnie nieopłacalny.

Otrzymane punkty reputacji: +3
L 16

lipko111

Użytkownik
W CSie warto też grać na terrorystów na Cobblu gdy przegrają pierwszą połowe.
Przykład:
Virtusi grają pierwszą połowe po CT i przegrywaja 11-4, 12-3 i wygraja pistolety po tt to warto dać na VP, bo Cobble to bardzo mocna mapa TT no i robi się tam dużo comebacków.

forfa 118

forfa

Użytkownik
Odradzam granie Fnatic. Są świeżo po zmianach kadrowych. Na pewno zgranie pozostawia jeszcze wiele do życzenia. Co więcej moim zdaniem obecnie skład jest słabszy niż poprzedni. Przeczytam, że w najbliższym czasie będą kolejne, ponieważ Lekro to nie jest gracz na poziom, w jaki celują Szwedzi. Tak samo mam wątpliwości co do wentona. G2 to jest bardzo solidny zespół. Spokojnie łapią się do Top10 na świecie, a jak mają dzień to są w stanie każdego ograć. Teraz to ten sam poziom co obecne Fnatic, także sądzę, że tutaj o 2-0 dla Szwedów będzie bardzo ciężko. Ba nie zdziwi mnie nawet taki wynik tylko w drugą stronę, że względu na brak zgrania.
Tak samo nie grałbym w stronę NIPu 2-0. Grają ze stand inem w postaci disco doplana, który co prawda radzi sobie nieźle, jednak to zawsze inaczej się gra, jak się zna doskonale swoich partnerów, ma się wypracowany timing. FAZE od zmiany i zakontraktowania allu grają bardzo fajnie. Dużo lepiej jak z foxem, co pokazały choćby mecze z VP, gdzie się po nich po prostu przejechali. Moim zdaniem aimowo to drużyna na TOP3 na świecie. Każdy z nich to czołówka, tylko może zwyczajnie za dużo tam gwiazd? Jak poukładają swoją grę, postawią na stabilizację składu i się w końcu zgrają to w końcu będą sięgać po tytuły. Moim zdaniem za mały kurs na 2-0, kompletnie nieopłacalny.
NIP jest ryzyko, dlatego gram jedynie mapkę 1 na Cachu, ugrają raczej oglądałem ich mecz z virutami, nasi nie mieli co powiedzieć, grają dobrze, zwłaszcza że Faze nie sądze ze nie grają lepiej, ale na Cache są słabi i jak oglądałeś ich mecze na tej mapie nie powiesz że nie.
Co do Fnatic i G2 tutaj nie ma żadnych przesłanek by to co napisałeś się sprawdziło to tak jakby obstawiać real madryt z barcelona na neutralnym stadionie. Nie wiesz kto wygra bo to dwie świetne drużyny, gdybym miał 100% pewności na esporcie to juz dawno wylegiwałbym się na karaibach, ale to wszystko tylko statystyki i propozycje obstawiania, cenie Twoja wypowiedź, ale wedlug mnie Fnatic dziś wygra zobaczymy! ????
W CSie warto też grać na terrorystów na Cobblu gdy przegrają pierwszą połowe.
Przykład:
Virtusi grają pierwszą połowe po CT i przegrywaja 11-4, 12-3 i wygraja pistolety po tt to warto dać na VP, bo Cobble to bardzo mocna mapa TT no i robi się tam dużo comebacków.
Ale to trzeba by było grac praktycznie na żywo, buk zamyka ofertę z chwilą jej rozpoczęcia, czasami mecz 1 się nie skończy, a na drugi już nie można obstawiać. Co do Cbbla poza Nuke to jedna z lepszych map dla terro to się zgodzę, ale wiesz nigdy nie wiemy jaki trening i jakie nowe zagrywki druga drużyna przygotowała ????

forfa 118

forfa

Użytkownik
FNATIC vs G2
Kurs: 1.70 (mapa 1) ⛔ 13:16
Kurs: 1.70 (mapa 2) ✅ 16:8
Łączny kurs na 2:0 : 3.40 ⛔

ASTRALIS vs ENVYUS
Kurs: 1.70 (mapa 1) ✅ 16:3
Kurs: 1.70 (mapa 2) ⛔ 14:16 szkoda wielka
Łączny kurs na 2:0 : 3.40 ⛔
NINJAS IN PYJAMAS vs FAZE
Typ 1
Kurs: 1.65 (mapa 1) ✅ 16:3
Kurs: 1.65 (mapa 2) ✅ 16:12
Łączny kurs na 2:0 : 2.30 ✅
Pare słów oglądałem mecze, jestem zadowolony bo to co przewidywałem siadło, co prawda bardziej oczekiwałem wygranej Astrelis na drugiej mapie, ale było bardzo blisko.
Co do spotkania z Fnatic, tak jak myślałem wygrali jedną mapę i oczywiście była to Cache na której są bezbłędni. Szkoda 1 mapy bo grali dobrze, ale trzeba pochwalić G2 bo również nie dali się łatwo, miło się oglądało bo spotkanie niesłychanie wyrównane ????
Najbardziej jestem wściekły przez olomaistera który grał jak silver 3, a nie zawodowy gracz, strzelał z tej awp tak niecelnie wychylał szarżował padał jako pierwszy mimo że cała drużyna kupowała mu awp, a inni szli albo eko albo z mp słaba kondycja jeżeli w następnym meczu będzie grał myśle że wstrzymam się z obstawieniem tego, bo to tak jakby drużyna grała w 4 osoby bo on nic nie wnosi.
Co do Faze nie bede sie wypowiadał jednak nie było się czego bać, widać Faze dużo już nie zaprezentuje, zaś NIP nieźle szokuje po raz kolejny.
Mam nadzieję że trochę $ wpadło, zapraszam już niedługo na kolejne.
Wygrane kupony: 11
Przegrane: 3

forfa 118

forfa

Użytkownik
Cześć pora na dziś

Mam dla Was następujące propozycje

FNATIC vs HELLRAISERS
Kurs: 1.20 (mapa 1) ✅
Kurs: 1.20 (mapa 2) ⛔
Łączny kurs na 2:0 &gt; 1.40 ⛔

Dziś po raz kolejny grają Szwedzi, inspirując mnie go zagrania na nich, ostatnie mecze które grali z g2 potwierdzają że są w kondycji i na poziomie, poza jedną osobą która mam nadzieje dziś pokaże o co gra.
Szykują się łatwe rundy, myśle że Hell nie ugra nawet 10 rund. Ostatnie ich 5 meczy to same porażki, są na 25 miejscu w rankingu nie mają szans przeciwko Szwedom.

(21:00)
FAZE vs ASTRALIS
Typ : 2
Kurs: 1.98 (mapa 1) ⛔
Kurs: 1.70 (mapa 2) ✅
Łączny kurs na 0:2 &gt; około 3.40 ⛔

Faze z NIP zagrali fatalnie, będą chcieli nadrobić straty, oglądając ich mecze pierwsza połowa czyli 1 mapa zawsze nie wychodzi im tak by wygrać mapę, potrzebują bardzo dużo czasu by oswobodzić się z przeciwnikiem, ASTRALIS gra dobrego CS praktycznie wszystkie mecze wygrywają, a jak przegrywają to bardzo małą przewagą, co można zobaczyć już w meczu z ENYVUS gdzie wygrali 1 mapę 16:3 a drugą przegrali zaledwie 1 rundą.
Astralis chce wyjść na tym turnieju dobrze dlatego taka wygrana i pogrązenie faze wydaje się świetną taktyką.
A wydaje się to banalne, bo wszystkie mecze które FAZE grało z ASTRALIS przegrało. Tak jest, ASTRALIS vs FAZE wynik 4:0 tak więc Faze a ni razu nie wygrało z ASTRALIS. Mniej niż pewniak? Czy może więcej ????

RENEGADES vs IMMORTALS
Kurs: 1.35 (mapa 1) ✅
Kurs: 1.35 (mapa 2) ✅
Łączny kurs na 0:2 &gt; 1.70 ✅

Nie ma lepszej propozycji pewniaka na dzisiejszy wieczór niż IMMORTALS
Na 25 meczy 16 wygranych, zaś Renegades na 106 zaledwie połowa, ostatnie 5 meczy 4 porażki i co najważniejsze przegrali niedawno z IMMORTALS 0:2 16:6 i 16:10, nie ma się co rozpisywać bo o obydwu drużynach nie ma wiele informacji poza statystykami które są jak widać na korzyść IMPORTALS.

Otrzymane punkty reputacji: +6
miri0 936

miri0

Użytkownik
O e-sporcie i obstawianiu troszkę wiem, to po prostu muszę się odnieść do niektórych wypowiedzi ;)
nigdy nie obstawiaj esportu za duże stawki.
Kompletnie nie rozumiem, dlaczego nigdy nie obstawiać e-sportu za duże stawki, przecież jeśli ktoś posiada o tym sporą wiedzę, to to się mija z celem. Jest to dyscyplina jak każda inna i niczym się nie różni w obstawianiu niż tenis, czy piłka nożna.
Można go dołączyć do kombi lub grać parę zakładów na raz.
Można, jak najbardziej! Bukmacher tylko na to czeka.
W esporcie jest bardzo różnie wszystko zależy od mapy i treningu oraz &#39;&#39;smoków&#39;&#39; które przez przypadek mogą spaść nie tam gdzie powinny.
Jest tak samo różnie, jak w każdej innej dyscyplinie ???? Nie wszystko zależy od mapy, ale też o dziwo trochę od samych graczy. Map pool jest tylko jednym z wielu czynników przydatnym do analizy. Co do dymnych nie będę się wypowiadał, osoby siedzące w temacie same wyciągną wnioski.
mimo że ligi i mecze odbywają się rzadko
Ligi i mecze są praktycznie codziennie, nie licząc grudnia i stycznia.
Proste masz 2 drużyny które grają maksymalnie 30 rund, jeżeli będzie po 15 rund dla obu (15:15) jest dogrywka która rozstrzyga zwycięski Team. (jak Tiebreak w tenisie)

Są grane 2 mapy czyli np 1 mapę wygrywa drużyna 1 i drugą też mamy 2:0 jak w tenisie w setach

Jeżeli zaś będzie po 1 jest również dogrywka (jak 3 set w tenisie)

Jak widzimy wielkiej filozofii nie ma, a niektóre kursy na drużyny sięgają po 5 zł, zwykle zaś są to kursy np 1.80 na 1 i 1.80 na 2
Duży kurs bo łącząc go np z pewniakami z piłka nożna można fajnie podnieść kurs
Tutaj już koledzy wyżej wyjaśnili. Wymieniłeś tylko jeden z formatów gry. Wszystko zależy od ligi, czy turnieju. Równie dobrze może być 15:15 liczone jako remis. Grane dwie mapy (BO2), gdzie wynik podaje się najczęściej 3-drogowo (1 X 2), tak było miedzy innymi w CEVO. Klasyczne BO1, gdzie bardzo często wpadają fajne kursy na dogów ???? . A w finałach, czy meczach pokazowych BO5 (do trzech wygranych map).
O kursach powiem tylko tyle, że nie ma na to reguły i są identyczne jak w każdym innym sporcie.
Jeśli masz 1.80 przeanalizowany to jaki jest sens dodawać pewniaki? Takie kursy śmiało można grać w singlach.

Ogólnie fajnie, że propagujesz e-sport. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji ????

forfa 118

forfa

Użytkownik
Chodzi bardziej o fakt żeby nie grać za duże stawki dlatego bo różnie to bywa w Cs, przykładem tego bywa Fnatic czy VP albo sam Faze, tak dobre drużyny, a czasami dostają po 4 literach od tak naprawdę nikogo. Warto grać z umiarem, bo łatwiej odrobić np 100 zł niż 1000.
Po 100 np kursu 1.80/ 1.35 na mapę spokojnie grać można, ale wyżej nie polecam.

Co do remisów fakt, są ale bardzo rzadko i tylko w nielicznych ligach, zwykle kończy się dogrywką, co do moich typów będę się starał podawać tylko takie gdzie remis nie występuje.
Ligi i mecze są praktycznie codziennie, nie licząc grudnia i stycznia.
Ciężko to nazwać meczami które nie są prezentowane i kursy na nie są po 1.10, poza tym nie są codziennie w ofercie, a nie myszkuje po 10 bukmacherach tylko staram się patrzeć na te u których gram.
Również pozdrawiam

miri0 936

miri0

Użytkownik
Nie mówię o meczach nieprezentowanych tylko już nawet do tego umownego 3tieru top50 światowe. Na całorocznym, czy Pinnacle spokojnie da rade wszystko znaleźć ???? . Calutki czas są ligi i turnieje, wszystko jest tutaj http://www.hltv.org/matches/archive/

O stawkowaniu nie ma co dyskutować, bo zauważ, że dla jednej osoby 100 zł to połowa budżetu, a inni zwyczajne kuponiki grają po 500 czy 1000 zł.

Anyway każdy ma swój styl typowania, osobiście jeśli chodzi o e-sport wolę wyłapywać fajne kursy, bo rzeczywiście, tak jak napisałeś, buki nie zawsze poprawnie wystawiają ofertę. Przykładowo z ostatnich dni: http://screenshot.sh/ov3tP3ZVZFdNY

Powodzenia w dalszym typowaniu ;)

forfa 118

forfa

Użytkownik
FNATIC vs HELLRAISERS
Kurs: 1.20 (mapa 1) ✅ 19:17
Kurs: 1.20 (mapa 2) ⛔ 15:19
Łączny kurs na 2:0 &gt; 1.40 ⛔
FAZE vs ASTRALIS
Typ : 2
Kurs: 1.98 (mapa 1) ⛔ 19:16
Kurs: 1.70 (mapa 2) ✅ 11:16
Łączny kurs na 0:2 &gt; około 3.40 ⛔
RENEGADES vs IMMORTALS
Kurs: 1.35 (mapa 1) ✅ 2:16
Kurs: 1.35 (mapa 2) ✅ 13:16
Łączny kurs na 0:2 &gt; 1.70 ✅
Parę ALE
Po piewsze Fnatic to frajerzy, do 1 połowy gromili przeciwników tak że aż miło się oglądało, po zmianie stron, wygrali zaledwie 1 rundę...
Skończyło się na dogrywce i szkoda że Fnatic wygrało, bo tak nie zasługiwało zachowali się jak nowicjusze wygrywali taka przewaga pomysleli easy i nie grali juz na 100% jak w 1 połowie co się zemściło, po takich kursach na nich grać już nie będę.
Co trzeba pochwalić to Astralis bo mimo ze przegrali to grali świetny mecz czułem się jak w rollercosterze pełnym emocji bo każda runda dawała coraz to nowsze akcje i zagrywki.
Faze grało równie dobrze i na poziomie, Astralis wygrywało bodajże 12:7 do czasu aż Faze wzięło przerwe techniczną. Co ciekawe po tej przerwie Faze odrobiło straty i wygrało spotkanie, ciekawi mnie co się stało i co zostało &#39;byc moze włączone&#39; by Faze tak odrobiło straty mimo że Astralis grało naprawdę na świetnym poziomie to Faze było godnym przeciwnikiem. Zwłaszcza że była dogrywka i naprawdę mało zabrakło Astralis do ugrania.
Myśle że Astralis to dobry kandydat do obstawiania i tej ligi.
Zapraszam już wkrótce na kolejne ????

forfa 118

forfa

Użytkownik
Witam wszystkich po krótkiej przerwie, miałem problemy z laptopem, ale już w domu ????

Na dziś sporo meczy ho ho!
Grają Polacy i po ich finale w Dream&#39;ie po prostu jestem szokowany ich piękna formą.
Nic dzisiaj mnie nie powstrzyma na granie ich po nawet dobrym kursie.

VIRTUSPRO vs HELLRAISERS
Kurs: 1.35 (mapa 1) ⛔
Kurs: 1.33 (mapa 2) ✅
Łączny kurs na 0:2 &gt; 1.70

Kto ogląda Esport wie że VP to takie troche chce a mi sie nie chce, w lidze pokazują dużo na mapach mirage i cbbl są naprawdę dobrzy nic tylko brać i o glądać! ????

G2 vs HEROIC
Typ: mapa 1 typ 2 ???? MECZ ANULOWANY
Kurs: 2.25

Jedno co wiem to to że HEROIC po zmaganiach na ostatnim turnieju odegrał kawał dobrej roboty, graliśmy z nimi dosyć niedawno! ???? Widać zaangażowanie i moc jaką pokazują, g2 ma dosyć słabe dni patrząc na ich wyniki. Gram tylko jedną mapę na 2. Jest to mapa Overpass

forfa 118

forfa

Użytkownik
Co Virtusi zagrali z HR to jest dramat po prowadzeniu przegrali mapę 16:14.. Mimo że prowadzili 12:3 po pierwszej połowie.

Cóż nie patrzymy w przeszłość, tylko na dziś!

Gra Fnatic i to nie byle jak

(18:30 - 20:00)
NATUS VINCERE vs FNATIC
Typ:2
Kurs: 2.50 (mapa 1) ✅
Kurs: 2.50 (mapa 2) ✅
Łączny kurs na 0:2 &gt; 6.20 !!!! ✅

Gram 0:2 dlaczego? Oglądałem ostatnie mecze NV z VP i naprawdę słabo grali, wygrali Overpassa tylko dlatego że VP poczuło się zbyt pewnie i olało meczu, co u nich często się zdarza. Potem budzą się z nogą w nocniku jak punktów brakuje, ale to nasi Polacy.
Co do Fnatic jak zwykle dominując formą i ustawieniem, jedna mapa to pewniak tylko która?
Obstawiam 0:2 bo kurs nieziemski, a szansa jak najbardziej jest.
I to tyle bo tyle wystarczy powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +3
forfa 118

forfa

Użytkownik
(18:30 - 20:00)
NATUS VINCERE vs FNATIC
Typ:2
Kurs: 2.50 (mapa 1) ✅ 3:16
Kurs: 2.50 (mapa 2) ✅ 6:16
Łączny kurs na 0:2 &gt; 6.20 !!!! ✅
Kto wziął ten nieźle zarobił, a mecz Fnatic poszedł bardzo łatwo ;] Szwedzi pokazali że mają moc Zapraszam już wkrótce na kolejne

Otrzymane punkty reputacji: +4
Do góry Bottom