pierzakrys
Użytkownik
Cieżko sie zgodzić z twoją tezą. Moim zdanie tarnow osłabił sie znacząco i o walce w PO może zapomieć. Wiek juniora skończyli Maciek Janowski oraz Jakub Jamróg przezco siła Jaskółek w tym elemęcie jest praktycznie żadna. Zosatał tylko młody Gomólski, który słabo radził sobie na arenach ekstraligowych i wynalazki typu Lesiak czy Koza ( ciężko mi uwieżyć, że zaliczą podobny progres jak Jamróg w ubiegłym roku). Ważną rzeczą jest, że w tym roku bedą 2 biegi juniorskie (bieg 2 i 8).Tarnów 1.40 Bydgoszcz 2.70
Tarnów lekko osłabiony powinien być wyżej niż Bydgoszcz do której dołączył dziadek Hancock
Kolejna kwestia to wspomiany przez ciebie "dziadek", który w dużym stopniu przyczynił sie do wywalczenia złotego medalu przez zespół z podkarpacia. Zawodnik mimo ze swoje lata ma to potrafi jezdzic na podobnym poziomie od paru ładnych lat i jest to olbrzymia strata dla tego zespołu, tym bardziej ze w jego miejsce ze względu na KSM został zakontraktowany słaby (zeby nie powiedzieć bardzo) młodszy z braci Łagutów, Artiom. Co wiecej cieżko bedzie stosowac za niego rezerwy zwykłe ( junior) bo zwyczajnie niema kogo za niego wystawic.
Istnieje jeszcze możliwość ( na którą bardzo licze), że bedzie jeździł zamiast niego w wspomiany Jakub.
Warto zauważyć również że prawdopodobnie bedzie rozbita jedna z lepszych par mianowicie Vaculi - Madsen, bo ciężko sobie wyobrazic żeby, Janowski jezdził z Łagutą or Jamrogiem. Skłaniał bym sie do takiego ułożenia par Vaculik- Jamróg, Madsen- Janowski, Kołodziej - juniorzy.
Co do zespołu z nad Brdy to głównie martwiłem sie o kwestie finansowe i problemy z tego wynikające (gorszy sprzet, mniejsza motywacja itp). Wszytko jednak wskazuje na to ze te problemy powinny ich ominąc tzn dzieki funduszą z miasta i sponsora tytularnego składywęgla.pl (czy cos w tym stylu) nie powinny być tak mocno odczuwalne.
Co do czysto sportowych zagadnień to juniorzy gryfów biją za głowe tych wspomianych na początku i tu różnica jest bardzo widoczna. Jest to dość równa para dzieki czemu jest dużo pole manewru przy stosowaniu rezerw zwykłych.
W zespole został jeden z lepszych polskich seniorów Krzysiek Buczkowski i solidny na 2 linie Kościecha.
W zastępstwie za Emila i Gape zostali ściągnięci "dziadek" Hancock i młody Sasza Łoktajew. W pierwszym przypadku nie powinno byś aż tak duzej róźnicy na niekożyśc Herbiego jeżeli chodzi o róźnice punktowe. Co do Saszki to powinno być już tylko lepiej. Ales ma baze szprzętową w Bydgoszczy i władze Poloni nie robili mu problemów w zeszłym sezonie na jazdy próbne i testowanie sprzetu ( tego nie jestem do końca pewnien, wiec mógł by ktoś potwierdzić).
O Hansie Lansie niechce mi sie pisac, mam poprostu nadzieje ze juniorzy bedą jezdzic za niego.
Suma sumarum kurs 1,4 jest wielce nieadekwatny, dlatego kurs na Polonie bydgoszcz biorę z pocałowaniem ręki. Mam nadzieje będą czarnym koniem tych rozgrywek. to tyle