Dzisiaj kładę
tenis jak i
baseball na dalszy plan i przedstawiam wam moją wizję na dzisiejsze spotkania, ale pierw przypomnę cytat.
Ta reforma ma służyć "zachowaniu równowagi" między potęgami piłkarskimi, a innymi krajami kontynentu, która da im szansę walczenia jak równy z równym i sposobność na awanse do kolejnych rund, gdzie parę lat temu te drużyny nawet o tym nie myślały
Platini.
Takie możliwości wykorzystały już w kwalach do
LM np. Levadia, Aktobe czy Debreczyn. Dzisiaj popoluję po Europejskim podwórku inne takie ekipy które mają szansę zrobić życiowy sukces już w I. roku reformy Francuza.
FK Karabakh - Rosenborg Trondheim
(1/10)
1X @ 3.12
Azery już mocno napsuli krwi Norwegów u nich w domu ponieważ wynik był bezbramkowy, teraz czeka Norwegów bardzo daleko podróż gdzie Azerowie zdali ją bardzo dobrze. W lidze Rosenborg na wyjeździe jeszcze nie przegrał tutaj może być całkowicie inaczej, nadzieja w awans w Karabakh jest taka sama lub nawet większa jak w sezonie 99/00 gdzie w Pucharze Intertoto pokonali Maccabi Hajfę i awansowali do kolejnej rundy, może być trudno tutaj dla ekipy z Norwegii.
Pacos Ferreira - Zimbru Kiszyniów
(1/10)
Awans do kolejnej rundy?: Zimbru @ 4.00
Na zgodę ZP Zimbru zacznie ligę później niż każdy ponieważ skupia się na kwalach do
LE, jak narazie u siebie zremisowali 0-0 z niewygórowaną ekipą z Portugalii, Mołdawianie obchodzą mały jubileusz 10-lecie w Europejskich Pucharach od sezonu 94/95 pod rzad grają w pucharach jak narazie największe sukcesy to podwójna trzecia runda w kwalach do
LM czy II runda P.UEFA. Dla zespołu Portugalskiego to drugi raz w Pucharach gdzie dwa lata temu przegrali z AZ z Holandii, dla mnie w Europie kelnerów już nie ma, zespół z takich krajów jak właśnie Mołdawia, Azerbejdżan są bardzo kąśliwi sądzę że bramkę będą potrafić strzelić i może to być na wagę awansu.
Fram Reykjavik - SK Sigma Olomouc
(2/10)
Awans do kolejnej rundy?: Fram @ 2.55
Czesi bez ogrania sezonowego to już udzieliło się w Ołomuńcu, gdzie Fram jest już po 13. kolejkach zajmuję 7. miejsce ale ważniejsze jak dla każdego takiego zespołu półamatorów jest co da bonusową kasę czyli Europuchary, Kluby z Islandii to chyba już normalny rywal, a nie totalny kelner pokazali to już ładnych parę lat w P.UEFA z Pogonią Szczecin, ale teraz będą grać u siebie z wynikiem promującym ich dalej, a na Islandii gra się po Brytyjsku, masa wrzutek, kick and run i twarda gra w tym kraju jest na tym punkcie szał, półamatorzy nie mają nic do stracenia więc awans jest realny czemu nie?.
HNK Rijeka - Differdange FC 03
(1/10)
Awans do kolejnej rundy?: Differdange FC 03 @ 3.50
Totalny folklor, jeśli zespół z Luksemburga awansuję myślę że w Chorwacji mogą nałożyć żałobę narodową pierw sprawdziłem czy to nie zespół Dudelange chyba bardziej znany lecz Dudelange oczywiście nie gra w tak słabym przedstawicielu Europucharów jak
LE, co do jednak Differdange kolejni już półamatorzy lub nawet pochodzą pod semipro połaczyli się z RB z miasta gdzie teraz nadają ton ale to tylko w Luksemburgu mają paru techników trzeciego sortu ale są Piskor, Rodrigues, Ribeiro czy Barbosa nazwiska mogłby coś mówić lecz jesli mają jakiś związek z znanymi piłkarzami to tylko przez nazwisko, jeśli dobrze sklepany zespół wygrał u siebie z Rijeką 1-0 to czemu nie mogą utrzymać tego w Chorwacji przy dobrze zbitej drużynie jak i dobrej taktyce ponieważ trenuję ich Emilio Lobo jak i Dan Theis para trenerów którzy w Luksemburgu robią szał ten drugi przez wiele, wiele lat prowadził nawet młodzieżówkę Luksemburgu która parę punktów umłuciła w kwalach do ME jak i MŚ. Co do Rijeki, sezonu jeszcze nie zaczeli gdzie Differdange nie dawno go skończyli Chorwaci w Europejskich Pucharów to chyba drużyna która najczęściej wtapiała z kelnerami wpadki z Valettą czy z St Patrick's nie daję im chwały, a druzyna z Luksemburga jeszcze nigdy w życiu nie przeszła do kolejnej rundy w Europucharach chociaż sytuację gdzie wygrali pierwszy mecz mieli raz lecz w rewanżu dostali sromotne lanie. Myślę że inwestycja jaką zrobili w klub z Luksemburgu może być bardzo dobra zachodni trenerzy, dobra myśl taktyczna, zagraniczni piłkarze mogą tutaj namieszać dzisiaj w Rijece.
Tromsö IL - Dinamo Mińsk
(2/10)
X2 @ 2.14
Białoruskie kluby kojarzą mi się zawsze z dobrą grą w pierwszych rundach Europucharów, pamiętam jak jakiś klubik z tego kraju ograł jak dzieciaków Zagłębie Lubin tylko nie wiem czy to było w Intertoto czy w P.UEFA, ale wróćmy do tego spotkania myślę że dzisiaj może być czarny dzień dla Norweskich klubów, nie grają solidnej piłki specyficzna gra jakoś mnie nie przekonywuję gdzie Białorusini jak na swój poziom moga tutaj ustrzelić jakiś bramkowy remisik który da im awans.
Larisa - KR Reykjavik
(5/10)
Awans do kolejnej rundy?: Reykjavik @ 1.85
No i jak dla mnie najbardziej pewny typ ze wszystkich dzisiaj moich write up'ów, pierwszy mecz solidny i 2-0 dla Islandczyków, nie sądzę by tutaj po prostu położyli się na trawce i powiedzieli dobra ładujcie szybko te trzy gole i wracamy, tak samo jak Fram to półamatorzy którzy liczą na awans ponieważ jest to zawsze jakiś grosz, a nie są zawodowymi graczami więc prawie każda suma z ich pasji będzie dobra jako druga wypłata myślę że gola są w stanie strzelić lub utrzymac wynik na styku i awansować dalej.
Maccabi Netanya - Sliema Wanderers
(0.5/10)
Awans do kolejnej rundy?: Sliema Wanderers @ 10.00
(0.5/10)
X2 @ 5.38
To już totalny hardkor, ale czemu nie?, pierwsze spotkanie na styku bezbramkowo pare lat temu jak jeszcze było widać gołym okiem kelnerów, Maltańczycy bardzo dobrze zagrali w P.UEFA z Polonią Wawa dostawali tam wynik tylko różnicą dwóch bramek, a wtedy kiedy grali Ciesielski, Kaliszan, Żvirgżdauskas, Arek Bąk, itp, itp to był bardzo dobry wynik, piłka idzie ku przodowi dzisiaj chłopcy mają ciągle otwarty wynik grają w Izraelu ale czy to wazne gdzie się gra trzeba pokazać że kelnerzy moga wykorzystać dobre serce Pana Platiniego i awansować dalej.