Holandia - Francja
Pierwszy mecz który rzucił mi się w oczy, obie drużyny w drugiej kolejce po trzy punkty zgarnęły, obie pewne zwycięstwa, po tyle samo punktów w grupie. Kurs 2+ w stronę Trójkolorowych z miło chęcią zagram, dla mnie to po prostu lepsza drużyna. Holendrzy to nadal młody zespół, ze Szwedami na wyjedzie tylko remis 1:1, Szwedzi już bez Ibry, potem zrobili swoje i ograli
Białoruś 4:1 u siebie, dobra zaraz ktoś powie, hola hola Francuzi w pierwszym meczu tylko zremisowali na wyjedzie, już odpowiadam dla mnie to był wypadek przy pracy, tam spokojnie powinno być 0:3+. Francuzi są lepszym zespołem, to nie będzie jakiś pogrom, ale jednak ich widzę w roli faworytów. Oba zespoły na pewno będą walczyć, bo już pogubiły punkty, a tylko jedna może zgarnąć pierwsze miejsce i pewny awans na MŚ.
Francja # 2,18 # Betsson 0:1
Serbia - Austria
Tutaj jak dla mnie to wielkie nie porozumienie te kursy w stronę Austri. Dla mnie ten mecz to 40/60, tak samo było w ich pierwszym meczu, gdzie grali z Gruzją, tam kursy były 2+ na nich. Już tam pisał, że Austriacy, to bardzo dobra drużyna, w poprzednich eliminacjach do ME, pewnie zajęli pierwsze miejsce w grupie i awansowali, bilans 9-1-0 (22:5), potem gdzieś na Euro się pogubili, w pierwszym meczu niespodziewana porażka z Węgrami, potem z przyszłymi Mistrzami Europy remis, i w ostatnim meczu o wszystko, porażka z Islandią, gdzie porażka wynikła z tego, że w końcówce poszli całym zespołem do przodu, bo tylko zwycięstwo dawało im awans. Serbowie dobrze rozpoczęli te
eliminacje, ale maksymalnie co tutaj według mnie ugrają to remis.
Austria lub remis # 1,70 # 1,70 3:2
Austria DNB # 2,50 # 2,50 3:2
Islandia - Turcja
Od razu rzuca się tutaj BTS w oczy, Islandczycy waleczni, potrafią strzelić, szczególnie u siebie, ale też tracą bramki, oba zespoły znają się bardzo dobrze z ostatnich eliminacjach do Euro, tam również znaleźli się razem w grupie, tam jednak w obydwu spotkaniach BTS nie padł. Tutaj jednak, aż tak bym się tym nie denerwował, pierwszy mecz w tamtych eliminacjach te drużyny zagrały właśnie ze sobą, również jak dziś gospodarzem byli Islandczycy którzy gładko wygrali 3:0, jednak ten mecz był dwa lata temu. Rewanż natomiast odbył się w Turcji w ostatniej kolejce, gdzie Islandczycy mieli już pewny awans, a Turcy musieli zremisować co najmniej, wygrali tamto spotkanie 1:0, gdzie bramka dla gospodarzy padła w 89 minucie. Reasumując pierwszy i drugi mecz, to był początek i koniec eliminacji, wiadomo takie mecze wyglądają trochę inaczej. Teraz bym jednak oczekiwał trochę innego meczu, bardziej otwartego.
BTS # 1,84 # Betsson 2:0
Dania - Czarnogóra
Kolejne nie porozumienie według mnie, Duńczycy to dobry zespół, ale obronę mają słabą, popełniającą błędy. Ich rywal to nie jest jakaś potęga, ale powinni tą jedną bramkę ustrzelić gospodarzą. Natomiast Duńczycy o porażce z Polakami powinni tutaj poszukać kolejnych 3 punktów, więc o ich bramkę bym również się nie martwił. 2:1/1:1 to mocno prawdopodobne wyniki według mnie.
BTS # 2,02 # Betsson
Edit/ Pierw chciałem sobie pograć na samą bramkę Czarnogóry, no ale sobie myślę, no co Dania nie strzeli u siebie, no jednak nie
Albania - Hiszpania
Sędzią tego spotkania będzie Holender Bas Nijhuis, który potrafi pokazywać kartki i na to liczę dzisiaj. Albańczycy powinni mocno postawić się Hiszpanom, ale wiadomo, jak to Hiszpanie, potrafią szybko wymieniać piłkę, i będzie trzeba czasami na pograniczu kartki sfaulować, linia 3,5 według mnie spokojnie do pokrycia, chyba, że Hiszpanie ustawią wynik w 15 minut, to będzie gorzej.
Over 3,5 ŻK # 2,00 # Betsson 3ŻK
Jest jeszcze kilka pewniaków typu Włochy, wspominani Hiszpanie, z których można fajne AKO stworzyć, no, ale to wiadome typy .