Wczoraj
Islandia uratowała tyłki połowie obstawiającym ???? (również mi)
Dzisiaj biorę po lupę Szwedów, spotkanie Belgów z Bośnią oraz Węgry -
Szwajcaria i Francję - Bułgarię.
Luksemburg-
Szwecja:;/:
było blisko...
Szwecja -1 HE @1.83
Luksemburg zaskoczył w pierwszym meczu co daje mi jasny sygnał, że
Francja w tej kolejce ogra łatwo Bułgarię. Ale wróćmy do konkretnego meczu. Szwedzi remis z Holandią w pierwszej kolejce. Grupa dość trudna więc mecze z Luksemburgiem trzeba wygrać. Wiadomo, że to nie ta sama
Szwecja co grał w niej kiedyś Larsson i Ljungberg, a później Ibrahimovic. Ale teraźniejszy skład może postraszyć. Na Luksemburg na pewno to wystarczy. Nie widzę innej możliwości jak pewna wygrana Skandynawów.
Luksemburg co prawda zrobił postępy w ostatnich latach, ale wciąż jest o kilka klas niższy od czołowych rywali z Europy.
Nie robią na mnie wrażenia 3 gole strzelone Bułgarii. Prędzej skłaniałbym się ku temu, że Bułgarzy są słabi niż Luksemburg nagle stanie się zespołem lepszym.
Belgia - Bośnia
over 2.5 @1.73
Ten mecz troszkę przypomina mi wczorajszą Islandię z Finlandią. Na papierze widać, że
Belgia powinna gładko wygrać to spotkanie. Mają nazwiska, miejsce w rankingu ale jakoś w ich grze tego wszystkiego nie widać. Oczywiście nie skreślam ich dzisiaj, bo mogą rozegrać piękne spotkanie i wygrać. Ale grają nie z byle kim. Bośnia z Dżeko, Ibiseviczem oraz Pjaniczem chce się bić o najwyższe trofea. Mają do tego prawo gdyż ich gra wygląda naprawdę dobrze. W pierwszym meczu zdemolowali Estonię 5-0, a chciałbym zauważyć, że
Estonia nie zwykła w meczach o punkty zbierać aż takich lekcji gry w piłkę. Stawiam tutaj na 2-2 lub wymęczone 2-1 Belgów. Ale osobiście nie gram czystej 1.
Francja - Bułgaria
Francja wygra obie połowy @1.95
Tak jak pisałem wyżej, to Bułgaria w swoim pierwszym meczu u siebie z Luksemburgiem i wymęczonym 4-3 (przegrywali 2-1, a gol na 4-3 w 92'
dała mi sygnał, aby grać przeciwko nim w meczu z finalistami ostatnich ME. Jeśli drużyna traci 3 gole z Luksemburgiem, to znak że defensywa jest po prostu słaba. Dochodzi do tego fakt, że Trójkolorowi będą wściekli po remisie z Białorusią. Stawiam dziś na kanonadę w obu połowach.
Węgry-
Szwajcaria
Szwajcaria @2.15
O tym meczu napisałłem w
typach dnia:
Spotkanie na pierwszy rzut oka wydaje się underowe. Nawet kursy dają do zrozumienia, że bramek padnie mało. Około 1.50 na over 1.5 gola.
Szwajcaria swoje pierwsze spotkanie wygrała z
Portugalia, a Węgry niespodziewanie zremisowali z Wyspami Owczymi. Taki wynik Madziarze muszą uznać jako porażkę, gdyż obok występującej w grupie Andory, Wyspy Owcze powinny być dostarczycielem punktów.
Szwajcaria w kadrze ma nazwiska, które mogą zagrozić każdej reprezentacji. Warta odnotowania jest absencja pomocnika gości Xhaki, który w meczu z Portugalią zobaczył czerwoną kartkę. W Szwajcarii kibice liczą na ofensywny deut występujący w bundeslidze Embolo (Schalke) i Seferovic (Freiburg). Stawiam na 2-1 dla
Osobiście odpuszczam dziś Holendrów. Białorusini ambitnie bronili się przez 90' w meczu z Francuzami, więc możliwe, że i dziś dadzą radę.
Holandia to wciąż jedna wielka niewiadoma.
Muszę przyznać, że zaskoczyli mnie Holendrzy. A jeszcze barziej Belgowie....