Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa: Mistrzostwa Świata, Kwalifikacje
Godzina: 20:45
Spotkanie: Irlandia -
Walia
Typ: 2
Kurs: 3,11
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Moja propozycja na to spotkanie jest zupełnie inna niż użytkownika chkaplana. Sądzę, że to
Walia dzisiaj wygra i zgarnie 3 punkty. Na początek tabela tej grupy:
Mimo, że
Irlandia jest liderem tej grupy to ja spodziewam się dzisiaj wygranej gości. Oba zespoły mają podobny styl gry i mecz ten można porównać do derbów a więc napewno nie zabraknie tutaj dużo walki i ostrej wyspiarskiej gry. Dlaczego gram w stronę Walii ? Nic prostszego, po prostu
Irlandia ma na to dzisiejsze spotkanie bardzo poważne problemy kadrowe. U gospodarzy dużo kontuzji i nie może w tym spotkaniu wystąpić wielu ważnych graczy.
Absencje w Irlandii:
bramkarz Elliot (4 występy w kadrze), obrońcy McShande (33 występy w kadrze), Clark (24 występy w kadrze, 2 gole na koncie), Wilson (25 występów w kadrze, 1 gol na koncie) i Duffy (8 występów w kadrze), pomocnicy Hoolahan (37 występów w kadrze, 3 gole na koncie), Arter (4 występy w kadrze), Brady (31 występów w kadrze, 7 goli na koncie) i Quinn (18 występów w kadrze) i napastnicy Murphy (23 występy w kadrze, 1 gol na koncie) i McGoldrick (5 występów w kadrze), oprócz tego z problemami zdrowotnymi borykają się obrońca Coleman (42 występy w kadrze, 1 gol na koncie), pomocnicy McCarthy (41 występów w kadrze) i (2 wystepy w kadrze) i napastnik Long (71 występów w kadrze, 17 goli na koncie) i ich występy stoją pod znakiem zapytania. To czy któryś będzie ostatecznie gotowy do gry będzie wiadomo przed samym meczem
Absencje w Walii:
pomocnik Crofts (28 występów w kadrze) i Williams (17 występów w kadrze) i napastnicy Church (38 występów w kadrze, 3 gole na koncie) i Lawrence (5 występów w kadrze)
Dla mnie kadrowo na to spotkanie na papierze lepiej wyglądają Walijczycy i myślę, że są w stanie dziś zgarnąć 3 punkty na tym trudnym terenie. Teren trudny ale gospodarze mają dziś sporo problemów kadrowych i jest to dobra okazja dla gości. Według mnie oba zespoły są do siebie podobne ale Walijczycy mają coś czego ich rywalowi brakuje. Mianowicie chodzi mi o taką indywidualność jak Bale. Irlandczycy swoją grę opierają głównie na zespołowości. Drużyna stanowi monolit ale na próżno szukać tutaj takiej gwiazdy i indywidualności jaką ma
Walia. Wobec tych wszystkich problemów kadrowych w Irlandii na to spotkanie wątpię, że ten monolit będzie działał tak dobrze jak w poprzednich spotkaniach. Dzisiaj spodziewam się większej nerwowości w grze defensywnej gospodarzy i większej ilości błędów niż do tej pory.
Walia ze swoją gwiazdą jest dla mnie tutaj faworytem i polecam w tym meczu pograć w ich stronę.
O problemach Irlandczyków można poczytać tutaj:
http://www.the42.ie/ireland-wales-daryl-murphy-injury-3298778-Mar2017/?utm_source=shortlink
0-0
Dyscyplina: Piłka Nożna - Europa: Mistrzostwa Świata, Kwalifikacje
Godzina: 20:45
Spotkanie: Kosowo -
Islandia
Typ: 1
Kurs: 10,95
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Na wstępie tabela tej grupy:
To, że
Islandia jest w tym meczu faworytem nie podlega dyskusji ale czy aż takim na jakiego wskazywałyby kursy na to spotkanie ? Według mnie przesada buków.
Islandia to nie
Brazylia czy
Hiszpania żeby takie kursy tutaj dawać. Goście są faworytem ale ja spodziewam się w miarę wyrównanego spotkania i jeżeli
Islandia wygra to po ciężkim boju , w którym Kosowo postawi trudne warunki rywalom. Buki wogóle gospodarzy nie doceniają. Nie ma się co dziwić po ostatnich wynikach ale też bez przesady. Ja w drużynie Kosowa widzę pewien potencjał i po takich kursach wolę zaryzykować na zwycięstwo gospodarzy. Raz, że Kosowo u siebie dzisiaj da z siebie wszystko a dwa kursy takie jakby
Islandia grała z San Marino albo Andorą a jednak myślę, że ta reprezentacja jednak jest silniejsza od tych wymienionych więc nie rozumiem tych kursów. Jak pisałem wyżej
Islandia jest faworytem ale jeżeli wygra to po bardzo ciężkim meczu i wolę tutaj iść w stronę gospodarzy.
Absencje w Kosowie:
pomocnik Slushi (6 występów w kadrze) i napastnicy Bunjaku (6 występów w kadrze, 3 gole na koncie) i Brahimi (2 występy w kadrze, 2 gole na koncie)
Absencje w Islandii:
bramkarz Gunnleifsson (26 występów w kadrze), obrońcy Jonasson (16 występów w kadrze, 3 gole na koncie) i Fjoluson (10 występów w kadrze), pomocnicy Birkir Bjarnason (57 występów w kadrze, 8 goli na koncie), Elmar Bjarnarson (36 występów w kadrze), Gudmundsson (57 występów w kadrze, 5 goli na koncie) i Smarason (21 występów w kadrze, 2 gole na koncie) i napastnik Finnbogason (40 wystepów w kadrze, 11 goli na koncie)
1-2